Nieuws

Popronde & Nieuwe maatregelen

zaterdag 25 september 2021

Foto: GIAN tijdens Popronde 2019 - door Jessie Kamp

 

 

Tijdens de persconferentie van 14 september werden er nieuwe maatregelen en versoepelingen aangekondigd. Goed nieuws voor Popronde, want dit betekent dat we nu ook weer shows kunnen organiseren in horeca-gelegenheden, kledingwinkels, kapperszaken en alle andere toffe locaties, en dat bezoekers niet van te voren hun stoel hoeven te reserveren. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje:

 

Passe-partout

Het reserveren van een plek bij een show is verleden tijd. Wel moet je een passe-partout kopen voor de Popronde die je wilt bezoeken. Deze passe-partout kost 5 euro en daarmee kun je naar zoveel shows als je maar wilt op die dag. Je koopt ze via de 'steden' pagina op de website > www.popronde.nl

Voor Popronde Woerden van aanstaande zondag is dat bijvoorbeeld www.popronde.nl/steden/woerden

 

Had je al een Passe-partout gekocht in de tijd dat je ook een stoel moest reserveren, dan blijft je passe-partout gewoon geldig!

 

Coronatoegangsbewijs

Als je een horeca-of evenementenlocatie wil betreden moet je aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of niet besmet bent met corona. Dat houdt in dat aan de deur wordt gevraagd naar een coronatoegangsbewijs via de coronacheckapp en je legitimatie. Een coronatoegangsbewijs krijg je als:

- je volledig gevaccineerd bent

- je corona hebt gehad en weer beter bent

- je een negatieve test kunt laten zien

Je kunt je coronatoegangsbewijs zelf op je telefoon zetten met de coronacheck-app.

Meer informatie hierover vind je op Rijksoverheid.nl

 

Je hoeft maar 1x je coronatoegangsbewijs te laten zien: aan de deur bij de eerste show die je bezoekt of bij de Popronde infostand. Daar krijg je van ons een polsbandje. Met het polsbandje kun je vervolgens bij de andere locaties naar binnen.

 

Capaciteit locaties

Sommige locaties, zoals bijvoorbeeld poppodia en theaters, mogen nog maar 75% van hun capaciteit gebruiken. Dit betekent dat locaties vol kunnen raken. Zorg dus dat je op tijd bent als je een concert wilt bezoeken!

 

Respect

Wij zijn enorm blij dat we Poprondes mogen organiseren zonder al te veel ristricties en dat artiesten weer lekker kunnen spelen en jullie (staand) kunnen genieten van live muziek. We vragen aan iedereen om respectvol om te gaan met de regels en met elkaar. Is een locatie vol, dan is hij vol. Ben je het niet eens met de coronacheck, dan spijt ons dat, maar regels zijn nu eenmaal regels, en op deze manier kunnen we een Popronde organiseren die zo dicht mogelijk bij het oude normaal komt. 

 

En, last but not least...

 

Mogen we dansen?

Ja! 1,5 meter afstand hoeft niet meer, maar mag nog wel. Houd rekening met je omgeving, maar als stilstaan geen optie meer is, dans! Geniet! Feest!

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen