Nieuws

In gesprek met Jacht

vrijdag 25 november 2022

Brons, de eerste single van hun debuut EP kwam op 4 november uit en houdt ons sindsdien al in de greep. Een melancholisch nummer over de verandering van een vriendschap. Dat wat eerst goud was is nu brons. Nieuwsgierig naar de inspiratie van de band die prachtige Nederlandstalige muziek maakt die volgens ons authentiek is in z’n soort, besloten we om eens met ze te praten. Ik sprak met Hannah en Wiebe, de frontpersonen van de band, over de terugkerende thema’s in hun muziek, over het interpreteren van tekst en waar de inspiratie van hun liedjes vandaan komt. En natuurlijk over wat we kunnen verwachten van de nieuwe EP die volgend jaar uitkomt.

 

Het is de woensdag na Popronde Rotterdam. Wiebe heeft even pauze genomen van zijn schilderwerk en Hannah van het zangles geven. Die zaterdag in Rotterdam stond de kroeg waar ze speelden zo vol dat ik niet verder kwam dan de gang. Het publiek stond tegen het podium aangedrukt en zelfs fotografe Jessie kon zich amper een weg door de menigte banen. Voor Wiebe met zijn bijna twee meter was het niet zo’n probleem, voor Hannah was het een ‘intiemere’ ervaring, zingen terwijl de mensen pal voor je staan. 

Wiebe: “Maar het was een super gezellige avond, de sfeer zat er goed in, het was een lekker optreden!”

Scrollend door hun Spotify vond ik tussen alle Nederlandstalige liedjes, het Engelstalige The Basement. Een nummer dat een beetje Tom Waits vibes heeft. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter de keuze voor 1 Engelstalig nummer. 

Wiebe: “Bepaalde taal leent zich beter voor een bepaalde uitdrukking. Dus we hebben eigenlijk besloten om het, wanneer het in het geluid van Jacht past, zo te laten. Als je kijkt naar artiesten als Manu Choa die gooit Frans, Engels en Spaans in 1 nummer.”

Hannah: “Het is ergens ook wel beperkend als je alleen maar in 1 taal zou mogen schrijven. Wij willen niet een keuze daarin maken. Een nummer komt gewoon in een bepaalde taal en dat kan bij ons dus allebei zijn.”

Dus het blijft waarschijnlijk niet bij 1 Engelstalig liedje als ik het zo hoor?

Wiebe: “Sterker nog, op de nieuwe plaat staat er weer een Engelstalig liedje.”

Waarom zou je kiezen inderdaad, het maakt jullie muziek juist authentiek en eigen. Hoe zijn de meningen daarover onder jullie luisteraars?

Wiebe: “De ene keer komen er mensen naar ons toe die zeggen ‘oh Nederlandstalig vinden we het vetst’ en anderen zeggen weer ‘oh te gek die Engelstalige nummers die jullie deden’. De mensen die van onze muziek houden die vinden het allebei tof.”

 

Hannah: “Doordat Wiebe de Engelstalige nummers helemaal schrijft, hebben die wel een andere vibe. Die zijn meer donker en rocky. De Nederlandstalige nummers zijn vaak heel melancholisch maar ook cheerful, zoals Ik Ga Weg bijvoorbeeld.”

 

Over Ik Ga Weg. Die staat op jullie vorige EP Halfweg en luisterend interpreteerde ik de tekst als iets achter je laten, bijvoorbeeld een relatie, en kracht en hoop halen uit de weg die voor je ligt. 

Wat betekent het nummer voor jullie, met welke gedachte is het ooit geschreven? 

Hannah: “Voor mij is het echt een ode aan vrijheid. Dat je zelf kiest wanneer iets klaar is. Het gaat ook over een soort van zelfbeschikking: je denkt oké dit is voor mij niet gezond of leuk meer, dus ik ga weg. Ik kan deze keuze gewoon maken. Dus het staat echt voor vrijheid, en voor kiezen wat je zelf wil en dat is iets goeds. Ik heb het ooit wel geschreven voor een relatie die ik niet meer zag zitten. Ik was toen heel blij om te beseffen ‘oh ik kan er ook uitstappen en dat is eigenlijk heel nice’.”

 

Heb je dat nummer tijdens dat proces geschreven voordat je die stap richting vrijheid zette, of kwam dat besef pas later?

Hannah: “Die realisatie kwam echt tijdens die relatie.” 

Wiebe: “In de tijd van de corona crisis en de teleurstellende verkiezingsuitslagen waardoor we echt even uit onze linkse bubbel werden getrokken, kreeg dat nummer ineens een politieke context. Want we hadden toen echt even een gevoel van: Is Nederland nog wel een plek waar we willen zijn? Identificeren wij ons met deze samenleving of is het klaar en gaan we gewoon? Dat veranderde de lading en de energie bij het nummer, ook wanneer we het live speelden.”

 

Het thema van weggaan en iets achterlaten klinkt in mijn oren ook door in het nummer Ik Wou Dat Ik Niet Wist. Bijna als een soort van afscheidsbrief naar iemand die je liefhebt. 

Hannah: “Grappig dat je het zo interpreteert. We schrijven vooral veel over tijd; het verstrijken van tijd, het komen van tijd, het veranderen van dingen door de tijd. We hebben het nummer geschreven voor iemand die ver weg is. Het gaat over iemand missen. ‘Ik wou dat ik niet wist, anders had ik je niet zoveel gemist’.”

 

Wiebe: “De hele EP Halfweg gaat over afstand, weggaan, terugkomen, missen, opgesloten zitten en weg willen. Jij zelf bent- of juist iemand anders is niet helemaal weg, maar half weg. Vandaar de titel. Ook hadden we op dat moment een repetitieruimte in een plaatsje dat Halfweg heet. Het moest zo zijn."


Wat kunnen we verwachten van de nieuwe EP? Gaat de muziek over dezelfde thema’s of gaan we hele andere dingen horen?

Wiebe: “De EP gaat nog steeds over tijd, die gaat ook: Bij Tijd en Wijle heten. Wat een soort mooie manier is om ‘soms’ te zeggen. We zijn allebei best wel betrokken bij activisme. We halen veel inspiratie uit het op andere manieren naar tijd kijken. Dus wat dieper in de geschiedenis gaan of juist wat verder vooruitkijken. We hebben een sterke behoefte om iets te zeggen. Niet a la Hang Youth, zo van hier heb je hem recht in je face, maar iets meer verpakt in poëzie en in de stijl van Jacht. 

 

Hannah: “De nieuwe EP is wat maatschappij kritischer.”

 

De eerste single van jullie nieuwe EP is uit Brons. En eerder vertelde jullie mij dat het nummer gaat over een vriendschap die verandert door de jaren heen. 

Hannah: “Ik heb het nummer echt geschreven voor mijn twee beste vrienden, die ik ontmoette toen ik 16 was. We waren echt de drie musketeers, altijd met elkaar. We zijn nu 10 jaar bevriend en de relatie is totaal veranderd. Eerst ben je 16, nu ben je 26 je maakt een enorme ontwikkeling door als personen. Maar wat ik heel vet vind eraan is dat je in het begin heel ‘goud’ bent dus heel licht, alsof er iets nieuws gebeurt in je leven. En nu is het heel anders, het is niet meer nieuw, maar misschien dat die vriendschap juist wel sterker is geworden door de jaren heen, ook al is het heel erg veranderd ten opzichte van toen." 

 

Goud, zilver, brons dat roept bij mij associaties op van sport en prijzen winnen, waarbij goud het hoogst haalbare is en zilver of brons zijn in dat perspectief minder. 

Waarom heb je voor dat liedje niet voor ‘goud’ gekozen als de vriendschap beter is geworden?

Hannah: “Nou, goud is in mijn ogen makkelijk, clean, statisch. Ik vind brons juist veel bijzonderder. Brons verandert van kleur door de tijd, het kan aangetast en verweerd zijn, en daarmee raakt het voor mij een veel diepere, mooiere laag dan dat goud dat doet. Daarom vond ik brons juist een heel mooi metafoor voor een relatie of een vriendschap.”

 

Wiebe: “Dit is voor mij de schoonheid van tekst. Je kunt iets schrijven en mensen kunnen daar naar luisteren en er een hele andere gedachte en interpretatie bij hebben.”

De afgelopen maanden hebben jullie met Popronde getourd. Als we terugblikken in de geest van jullie liedjes: Wat laat je achter en wat hoop je dat er straks gaat komen?

Hannah: “Ik denk dat we ons singer-songwriter imago wel een beetje van ons af hebben geschud. We zijn best vaak later op de dag of avond geboekt, waardoor we ook harder gingen spelen en merkten ‘dit is vet, dit willen we doen’. En wat er hopelijk voor ons ligt is meer publiek in heel Nederland.”

 

Wiebe: “Ja, het zachte laten we achter ons en wat we meenemen is de ontdekking dat we power in huis hebben en prima om 23.30uur geboekt kunnen worden en een te gekke show kunnen hebben. 

En wat ik écht te gek vond aan Popronde is dat alle bands die je ontmoet zo hecht zijn, omdat je allemaal op eenzelfde level zit is er een bepaalde ontvankelijkheid naar elkaar toe. Ik denk dat de Popronde echt goed is geweest om de verbinding te leggen tussen bands. Het zou te gek zijn als we elkaar daarin kunnen blijven steunen en bijvoorbeeld samen shows kunnen doen en avonden kunnen organiseren.”

 

Als je zo’n avond zou organiseren, samen met Popronde bands, hoe zou die er dan uitzien? Neem ons mee! (na overleg volgt hier het antwoord van hen samen): 

“Ons ideale plaatje zou zijn dat we een paar avonden organiseren door heel Nederland, Popronde '22 Revisited. De line-up zou dan bestaan uit een selectie van onze favo acts en uit mensen die we hebben ontmoet tijdens de Popronde en waar we het super goed mee konden vinden. Een greep:

Marathon. We kennen Kay al langer en hij is een topper, en Marathon is echt de shit!

Terrence Goodman, dat zijn heerlijk gezellige gasten, met een nice show.

Kai Needie, super catchy, ook weer hele fijne mensen. -  A. Johanson, wat een lieve gast - Poodle, super energieke act. - DUIMALOT, wervelwind aan energie, dikke geëngageerde show, en echt een aardige jongen. De locaties zouden we collectief selecteren. Allemaal 2 favoriete locaties in een bak doen en dan lootjes trekken. Op onze lootjes zouden 't Oude Pothyus in Utrecht en HAL25 in Alkmaar staan.”

 

Ik zeg doen en dit plaatje werkelijkheid maken!

 

Wat is de grote droom voor Jacht?

Wiebe: “voor onwijs veel mensen spelen. Het hoogst haalbare is denk ik als we echt mensen kunnen bewegen, als we mensen tot zelfreflectie of zelfbezinning kunnen laten komen. Dat je na onze show anders naar buiten gaat.”

 

Hannah: “Wat mij te gek lijkt, is dat je zoveel met muziek bezig kan zijn dat je echt iets moois kan toevoegen aan de muziekwereld. Dat er meer tijd en geld is, zodat je alles eruit kan halen wat je wil. Maar de droom is touren en heel veel mensen aanspreken met onze muziek. Het liefst ook over de grens.”

 

Wat is jullie persoonlijke favoriet op de nieuwe plaat?

Hannah: “Marathon is voor een deel Engels- en een deel Nederlandstalig. Dat werkt echt als een malle live. Iedere keer als we die live gaan spelen denk ik ook ‘yes!’”

 

Wiebe: “Het nummer heeft een hele specifieke groove. Het begin is stevig en echt een statement. Je merkt dat dat mensen wakker schudt, ze ontwaken als het ware even uit de melancholische sluimering. Ik kijk er echt naar uit dat dat zometeen naar buiten komt.”

 

 

Brons, de eerste single van de nieuwe EP is dus al uit en te beluisteren. Op Marathon en de rest van de EP, moeten we nog even wachten tot volgend jaar. In de tussentijd kun je Jacht supporten door ze te volgen op de socials en Spotify. Wij kijken in ieder geval uit naar al het moois dat Jacht nog gaat delen!

 

Heb jij een bijzondere herinnering aan Jacht tijdens de Popronde, deel het met ons. Je kan onder dit artikel een reactie achterlaten.

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts. Komende week zie je o.a. @wearerhevices @meauhewitt @amberarcades @robinkester @leahryemusic @orangeskylineofficial @ivyvoxmusic @magneticspacemen @kalaallitnunaatband @foriamking @anothernowband @oliverpeschmusic @haevnmusic @iris.penning @cashmyra @heyteam.official @boazmusicofficial @pitouou @kaineedie Ook Popronde gedaan en ga je komende maanden shows spelen? Tag of dm ons met jouw tourdata!
22 mrt. 2023
popronde De 3FM Awards zijn er weer 💫 En er zijn weer verschillende oud-Popronde acts genomineerd! De stembus is t/m woensdag 22 maart geopend dus grijp je kans nu het nog kan! BESTE GROEP @rondemusic @hetiseenwies BESTE SONG @froknroll @rondemusic @wearethevices BESTE INDIE ACT @hetiseenwies @wearethevices BESTE SAMENWERKING @froknroll BESTE NIEUWKOMER @thisisloupe @neomi.music Op wie stem jij? @npo3fm
21 mrt. 2023
popronde NIEUWE RUBRIEK ✨ Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts. Komende week zie je o.a. @gyokrezts @toadelaide @eut.band @danielnolet @jetvdsteen @ikbenforte @aisha.wav @wastedyouthclubb @wijzijndetoegift @noa.lauryn.music @nonchelange @kalaallitnunaatband @amberarcades @robinkester @johncoffeymusic @orangeskylineofficial @ingevancalkar @voltage_nl @by_lionstorm @portofcallnl @maxpoolmanmusic @imremakesmusic @haevnmusic Ook Popronde gedaan en ga je komende maanden shows spelen? Tag of dm ons met jouw tourdata!
15 mrt. 2023
popronde 𝗟𝗮𝗮𝘁 𝘃𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗷𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗺 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻! Vandaag zijn de #provincialestatenverkiezingen en de #waterschapsverkiezingen. Vergeet niet te stemmen, laat je stem horen want die telt!
15 mrt. 2023
popronde 🔥🗯𝙃𝙚𝙩 𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣𝙫𝙪𝙪𝙧𝙩𝙟𝙚🗯🔥 Een throwback naar @poprondeutrecht toen videoqueen👸 @reneemeijer deze "levensvragen" afvuurde op o.a. @wearekuzko ✨️ @kalaallitnunaatband ✨️ en @guyy_ ✨️ Die soms nog best lastig te beantwoorden zijn... Of hebben jullie je antwoorden al paraat? 👀 #poprondeutrecht #popronde #popronde2021
14 mrt. 2023
popronde 𝐖𝐨𝐫𝐝 𝐣𝐢𝐣 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐂𝐨ö𝐫𝐝𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐢𝐞? 🎺VACATURE ALERT🎺 We zijn op zoek naar een coördinator productie, voor 38 uur p.w. - van 1 augustus tot 1 december. Klinkt dit als een job voor jou? Check de vacature op popronde.nl/vacatures Ben je enthousiast? Reageer dan voor 1 april en mail een korte motivatie en je cv naar chris@popronde.nl #vacature #popronde #werkenbijpopronde
9 mrt. 2023
popronde 𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘀𝗹𝗼𝘁𝗲𝗻. 𝙀𝙣 𝙣𝙪?! Er hebben zich meer dan 1100 acts ingeschreven voor Popronde 2023, wauw! 💥 Heb jij je ingeschreven voor Popronde, dan breekt er een spannende tijd aan van wachten en duimen. Maarja, wat gaat er nu eigenlijk gebeuren? En wanneer komt het verlossende woord? Daar vertellen we je meer over op Popronde Daily (link in bio) #popronde #popronde2023 #poprondedaily
3 mrt. 2023
popronde ✨𝗟𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗮𝗴!✨ De laatste 24 uur om je aan te melden zijn ingegaan⏰️ 👉 www.popronde.nl/inschrijven-acts Link in bio #popronde #popronde2023
28 feb. 2023
popronde ✨𝗟𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝟮 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 - 𝗩𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗲𝗻 𝗺𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻!✨ Aanmelden voor Popronde 2023 kan nog t/m morgen 1 maart! Daarna buigt de selectiecommissie zich over alle aanmeldingen en selecteert daar de 100 acts uit die dit najaar mee op tour gaan🚀 👉 www.popronde.nl/inschrijven-acts Link in de bio #popronde #popronde2023
28 feb. 2023
popronde ✨𝗡𝗼𝗴 𝟯 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻✨ Zorg dat je inschrijving uiterlijk 1 maart compleet is! ✨Inschrijven✨ www.popronde.nl/inschrijven-acts (link in bio)
27 feb. 2023
popronde ✨𝗡𝗼𝗴 4 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻✨ Het aftellen is begonnen!⏰ Inschrijven voor Popronde 2023 kan nog t/m 1 maart. Graag meer info lezen over het inschrijven? 👉info: www.popronde.nl/inschrijven-info 👉FAQ: www.popronde.nl/faq (link in bio naar de website) ✨Inschrijven✨ www.popronde.nl/inschrijven-acts (link in bio)
26 feb. 2023
popronde ✨𝗡𝗼𝗴 𝟱 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻✨ Het aftellen is begonnen!⏰ Inschrijven voor Popronde 2023 kan nog t/m 1 maart. Graag meer info lezen over het inschrijven? 👉info: www.popronde.nl/inschrijven-info 👉FAQ: www.popronde.nl/faq (link in bio naar de website) ✨Inschrijven✨ www.popronde.nl/inschrijven-acts (link in bio)
25 feb. 2023
popronde ✨𝗡𝗼𝗴 𝟲 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻✨ Het aftellen is begonnen!⏰ Graag meer info lezen over het inschrijven? 👉info: www.popronde.nl/inschrijven-info 👉FAQ: www.popronde.nl/faq (Link in bio naar de website) ✨Inschrijven✨ www.popronde.nl/inschrijven-acts (Link in bio)
24 feb. 2023
popronde ✨𝗡𝗼𝗴 𝟭 𝘄𝗲𝗲𝗸 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻!✨ De deadline komt in zicht, je hebt nog 1 week de tijd om je in te schrijven voor Popronde 2023! Daarna buigt de selectiecommissie zich over alle aanmeldingen en selecteert daaruit de 100 acts die dit najaar mee op tour gaan🚀 Is jouw inschrijving al compleet? Werken de linkjes? Heb je je tracks geupload? Zorg dat het uiterlijk 1 maart compleet is! Graag meer info lezen over het inschrijven? (Link in bio naar de website) 👉info: www.popronde.nl/inschrijven-info 👉FAQ: www.popronde.nl/faq 👉check de Q&A in de insta highlights ✨Inschrijven✨ www.popronde.nl/inschrijven-act (link in bio) #popronde2023 #schrijfjeinvoorpopronde
22 feb. 2023
popronde In 2021 deed hij mee met de Popronde en de rem is er inmiddels wel af: hij stond afgelopen januari op @esns.nl en heeft inmiddels een debuutplaat op zak ✨ het is Nonchelange! Wil je net als @nonchelange Nederland veroveren? Schrijf je dan uiterlijk 1 maart in op popronde.nl (link in bio) ✨
16 feb. 2023
popronde Graag willen wij vandaag aandacht vragen voor het initiatief van podia, artiesten en organisaties in de muziekindustrie om samen geld in te zamelen voor de slachtoffers van de allesvernietigende aardbeving in Turkije en Syrië. De hele week worden er verschillende benefietconcerten georganiseerd waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan #giro555 Wil jij bijdragen? Bezoek een van de concerten of doneer een bedrag op giro555.nl Op Popronde Daily (link in bio) hebben we de concerten voor je op een rijtje gezet. (Ontbreekt er volgens jou nog een initiatief? Laat het ons vooral weten via de dm of mail naar online@popronde.nl dan voegen we deze eraan toe)
14 feb. 2023
popronde Nog 20 dagen te gaan om je in te schrijven! ✨ @_itsmaxine_ deed in 2019 mee en was zelfs geselecteerd als een van de @oor.nl talents! Wil jij dit jaar ook mee op tour met de Popronde? Schrijf je uiterlijk 1 maart in op popronde.nl (link in bio) ✨ 🎶 MAXINE - KINDA WANNA
9 feb. 2023
popronde ✨𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐐&𝐀✨ Heb jij een prangende vraag over Popronde? Deze week gooien we onze Instagram stories open voor jullie vragen! Wil je meer weten over bijvoorbeeld inschrijven? De Popronde tour? De steden? Over je promo? Over een act die je ooit ergens zag spelen maar waarvan je de naam bent vergeten? Stel je vragen in de Instagram stories en lees mee met de antwoorden. Je mag ons natuurlijk ook een DM sturen of mailen via online@popronde.nl ✨De inschrijvingen voor Popronde 2023 zijn nog open t/m 1 maart (link in de bio) #popronde #popronde2023 #Q&A #vraagmaarraak #durftevragen
6 feb. 2023
popronde 𝗝𝗲 𝗵𝗲𝗯𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝟭 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻!📣 Wil jij dit najaar mee op tour met de Popronde? Veel spelen, veel kilometers maken met je muziek, een groter publiek bereiken, veel leren, je netwerk uitbreiden en veel leuke nieuwe mensen leren kennen? Schrijf je in voor Popronde 2023! Meer info & inschrijven: ⭐link in de bio 📸 @jessie_kamp #popronde #popronde2023
1 feb. 2023
popronde Popronde wint 'Beste Festival' bij IJzeren Podiumdieren!🎉 WAUW! Wat zijn we trots en vereerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen💜 Bedankt voor de stemmen, bedankt VNPF en BEDANKT aan iédereen die onderdeel is van de Popronde: coördinatoren, vrijwilligers & locaties in alle steden en natuurlijk alle artiesten en bezoekers. Deze is voor jullie🫶 📸@jessie_kamp #ijzerenpodiumdieren #bestefestival #popronde #vnpf #popronde2022
21 jan. 2023
popronde 💫Onze @esns.nl tips💫 Trek jij deze week ook naar het noorden voor Eurosonic Noorderslag? Breng vooral een bezoekje aan deze acts, allemaal fantastische bands en artiesten die de afgelopen jaren met de Popronde meetourde! Daarnaast zijn er ook nog een heleboel oud-Popronde acts te vinden in de overige programmering zoals bij de showcases van @pinguinradio en @nmthype We wensen iedereen onwijs veel plezier op muzikale ontdekkingstocht in Groningen! 👇We taggen alle acts in de comment👇 #popronde #esns #esns2023 #esns23 #eurosonic #eurosonicnoorderslag
17 jan. 2023
popronde '𝗜𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗯𝗶' 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝘀 𝗕𝗮𝗯𝘀 was jij bij een van haar Popronde shows dan is de kans groot dat jij ook hebt meegezongen met deze Babs song. In de zaal was het keer op keer een feestje bij haar shows, maar hoe gaat het er backstage aan toe? We mochten mee op pad naar haar show tijdens @PoprondeRotterdam bij de Doelen, waar ze de auto parkeerden op de meest originele "parkeerplek" van de Popronde'22 tour...👀 🎥 Lorenzo Gentili // @yunglorcash.png 🎶 @babsopdebeat ✨ Zaterdag 21 januari speelt Babs tijdens @esns.nl !✨ 👉 Oosterpoort Foyer Grote Zaal - 19:15-20:00 Wil je net als Babs door heel Nederland touren met je muziek? Schrijf je in voor Popronde 2023! (Meer info via de link in de bio) #popronde #babs #popronde2022 #popronderotterdam #popronderotterdam2022
13 jan. 2023
popronde ✨🎬POPRONDE ACADEMY X POSSIBILIZE🎬✨ Wist je dat we met Popronde de deelnemers ondersteunen in hun ontwikkeling dmv het Popronde Academy platform? Voor de nieuwste video van Popronde Academy zijn we een samenwerking aangegaan met @discoverrevelland (een platform van @possibilize ). In deze leerzame video delen zij veel bruikbare kennis, persoonlijke ervaringen & concrete tips over het toegankelijker maken van je liveshow. Hiermee verbreed je niet alleen je doelgroep, maar voeg je ook een extra beleving toe voor het publiek dat je al hebt bereikt. Samen werken we toe naar een zo toegankelijk mogelijke live sector ❤️ Wil je de hele video zien? Schrijf je dan in voor Popronde (link in bio)! Als je geselecteerd wordt, heb je voor altijd toegang tot alle leerzame content van het Academy platform waaronder deze en nog meer video's! Meer weten over @discoverrevelland en @possibilize en hun projecten? Neem vooral een kijkje op hun profiel! #discoverrevelland #revelland #possibilize #popronde #poprondeacademy Credits: 🎥 @yunglorcash.png 🎵 @boter.bij.de.vis 🎬 @fiieeke & @joaodegroot 🗣️ @discoverrevelland
10 jan. 2023
popronde 𝐅𝐈𝐄𝐏-𝐯𝐥𝐨𝐠! FIEP, Popronde act van 2022, speelde in alle hoeken van het land en maakte zo in korte tijd flink wat kilometers. Hoe het is om met @veerlefiep op pad te zijn? Check de FIEP-vlog! (ook terug te vinden op ons YouTube kanaal via de link in de bio) Na hun deelname aan Popronde'22 stoten ze meteen door naar het podium van Eurosonic Noorderslag! Ga ze checken op @esns.nl zaterdag 21 januari Oosterpoort - 20.00 uur Wil jij je eigen Popronde-avontuur beleven? De inschrijvingen voor Popronde 2023 zijn geopend t/m 1 maart! 💫 #FIEP #esns23 #popronde #popronde2022 #eurosonicnoorderslag #poprondevlog #vlog Wil jij meer FIEP🧡 volg, support, deel, bezoek ze! 🎥 @natasjabokkerink.nl
9 jan. 2023
popronde Namens iedereen bij Popronde ontzettend fijne feestdagen en een heel fijn 2023 gewenst. Onwijs bedankt aan iedereen die er zo’n fantastische Popronde tour van heeft gemaakt afgelopen jaar! ❤️ Team Popronde 🎶 @destaat
23 dec. 2022

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen