Nieuws

In gesprek met Jacht

vrijdag 25 november 2022

Brons, de eerste single van hun debuut EP kwam op 4 november uit en houdt ons sindsdien al in de greep. Een melancholisch nummer over de verandering van een vriendschap. Dat wat eerst goud was is nu brons. Nieuwsgierig naar de inspiratie van de band die prachtige Nederlandstalige muziek maakt die volgens ons authentiek is in z’n soort, besloten we om eens met ze te praten. Ik sprak met Hannah en Wiebe, de frontpersonen van de band, over de terugkerende thema’s in hun muziek, over het interpreteren van tekst en waar de inspiratie van hun liedjes vandaan komt. En natuurlijk over wat we kunnen verwachten van de nieuwe EP die volgend jaar uitkomt.

 

Het is de woensdag na Popronde Rotterdam. Wiebe heeft even pauze genomen van zijn schilderwerk en Hannah van het zangles geven. Die zaterdag in Rotterdam stond de kroeg waar ze speelden zo vol dat ik niet verder kwam dan de gang. Het publiek stond tegen het podium aangedrukt en zelfs fotografe Jessie kon zich amper een weg door de menigte banen. Voor Wiebe met zijn bijna twee meter was het niet zo’n probleem, voor Hannah was het een ‘intiemere’ ervaring, zingen terwijl de mensen pal voor je staan. 

Wiebe: “Maar het was een super gezellige avond, de sfeer zat er goed in, het was een lekker optreden!”

Scrollend door hun Spotify vond ik tussen alle Nederlandstalige liedjes, het Engelstalige The Basement. Een nummer dat een beetje Tom Waits vibes heeft. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter de keuze voor 1 Engelstalig nummer. 

Wiebe: “Bepaalde taal leent zich beter voor een bepaalde uitdrukking. Dus we hebben eigenlijk besloten om het, wanneer het in het geluid van Jacht past, zo te laten. Als je kijkt naar artiesten als Manu Choa die gooit Frans, Engels en Spaans in 1 nummer.”

Hannah: “Het is ergens ook wel beperkend als je alleen maar in 1 taal zou mogen schrijven. Wij willen niet een keuze daarin maken. Een nummer komt gewoon in een bepaalde taal en dat kan bij ons dus allebei zijn.”

Dus het blijft waarschijnlijk niet bij 1 Engelstalig liedje als ik het zo hoor?

Wiebe: “Sterker nog, op de nieuwe plaat staat er weer een Engelstalig liedje.”

Waarom zou je kiezen inderdaad, het maakt jullie muziek juist authentiek en eigen. Hoe zijn de meningen daarover onder jullie luisteraars?

Wiebe: “De ene keer komen er mensen naar ons toe die zeggen ‘oh Nederlandstalig vinden we het vetst’ en anderen zeggen weer ‘oh te gek die Engelstalige nummers die jullie deden’. De mensen die van onze muziek houden die vinden het allebei tof.”

 

Hannah: “Doordat Wiebe de Engelstalige nummers helemaal schrijft, hebben die wel een andere vibe. Die zijn meer donker en rocky. De Nederlandstalige nummers zijn vaak heel melancholisch maar ook cheerful, zoals Ik Ga Weg bijvoorbeeld.”

 

Over Ik Ga Weg. Die staat op jullie vorige EP Halfweg en luisterend interpreteerde ik de tekst als iets achter je laten, bijvoorbeeld een relatie, en kracht en hoop halen uit de weg die voor je ligt. 

Wat betekent het nummer voor jullie, met welke gedachte is het ooit geschreven? 

Hannah: “Voor mij is het echt een ode aan vrijheid. Dat je zelf kiest wanneer iets klaar is. Het gaat ook over een soort van zelfbeschikking: je denkt oké dit is voor mij niet gezond of leuk meer, dus ik ga weg. Ik kan deze keuze gewoon maken. Dus het staat echt voor vrijheid, en voor kiezen wat je zelf wil en dat is iets goeds. Ik heb het ooit wel geschreven voor een relatie die ik niet meer zag zitten. Ik was toen heel blij om te beseffen ‘oh ik kan er ook uitstappen en dat is eigenlijk heel nice’.”

 

Heb je dat nummer tijdens dat proces geschreven voordat je die stap richting vrijheid zette, of kwam dat besef pas later?

Hannah: “Die realisatie kwam echt tijdens die relatie.” 

Wiebe: “In de tijd van de corona crisis en de teleurstellende verkiezingsuitslagen waardoor we echt even uit onze linkse bubbel werden getrokken, kreeg dat nummer ineens een politieke context. Want we hadden toen echt even een gevoel van: Is Nederland nog wel een plek waar we willen zijn? Identificeren wij ons met deze samenleving of is het klaar en gaan we gewoon? Dat veranderde de lading en de energie bij het nummer, ook wanneer we het live speelden.”

 

Het thema van weggaan en iets achterlaten klinkt in mijn oren ook door in het nummer Ik Wou Dat Ik Niet Wist. Bijna als een soort van afscheidsbrief naar iemand die je liefhebt. 

Hannah: “Grappig dat je het zo interpreteert. We schrijven vooral veel over tijd; het verstrijken van tijd, het komen van tijd, het veranderen van dingen door de tijd. We hebben het nummer geschreven voor iemand die ver weg is. Het gaat over iemand missen. ‘Ik wou dat ik niet wist, anders had ik je niet zoveel gemist’.”

 

Wiebe: “De hele EP Halfweg gaat over afstand, weggaan, terugkomen, missen, opgesloten zitten en weg willen. Jij zelf bent- of juist iemand anders is niet helemaal weg, maar half weg. Vandaar de titel. Ook hadden we op dat moment een repetitieruimte in een plaatsje dat Halfweg heet. Het moest zo zijn."


Wat kunnen we verwachten van de nieuwe EP? Gaat de muziek over dezelfde thema’s of gaan we hele andere dingen horen?

Wiebe: “De EP gaat nog steeds over tijd, die gaat ook: Bij Tijd en Wijle heten. Wat een soort mooie manier is om ‘soms’ te zeggen. We zijn allebei best wel betrokken bij activisme. We halen veel inspiratie uit het op andere manieren naar tijd kijken. Dus wat dieper in de geschiedenis gaan of juist wat verder vooruitkijken. We hebben een sterke behoefte om iets te zeggen. Niet a la Hang Youth, zo van hier heb je hem recht in je face, maar iets meer verpakt in poëzie en in de stijl van Jacht. 

 

Hannah: “De nieuwe EP is wat maatschappij kritischer.”

 

De eerste single van jullie nieuwe EP is uit Brons. En eerder vertelde jullie mij dat het nummer gaat over een vriendschap die verandert door de jaren heen. 

Hannah: “Ik heb het nummer echt geschreven voor mijn twee beste vrienden, die ik ontmoette toen ik 16 was. We waren echt de drie musketeers, altijd met elkaar. We zijn nu 10 jaar bevriend en de relatie is totaal veranderd. Eerst ben je 16, nu ben je 26 je maakt een enorme ontwikkeling door als personen. Maar wat ik heel vet vind eraan is dat je in het begin heel ‘goud’ bent dus heel licht, alsof er iets nieuws gebeurt in je leven. En nu is het heel anders, het is niet meer nieuw, maar misschien dat die vriendschap juist wel sterker is geworden door de jaren heen, ook al is het heel erg veranderd ten opzichte van toen." 

 

Goud, zilver, brons dat roept bij mij associaties op van sport en prijzen winnen, waarbij goud het hoogst haalbare is en zilver of brons zijn in dat perspectief minder. 

Waarom heb je voor dat liedje niet voor ‘goud’ gekozen als de vriendschap beter is geworden?

Hannah: “Nou, goud is in mijn ogen makkelijk, clean, statisch. Ik vind brons juist veel bijzonderder. Brons verandert van kleur door de tijd, het kan aangetast en verweerd zijn, en daarmee raakt het voor mij een veel diepere, mooiere laag dan dat goud dat doet. Daarom vond ik brons juist een heel mooi metafoor voor een relatie of een vriendschap.”

 

Wiebe: “Dit is voor mij de schoonheid van tekst. Je kunt iets schrijven en mensen kunnen daar naar luisteren en er een hele andere gedachte en interpretatie bij hebben.”

De afgelopen maanden hebben jullie met Popronde getourd. Als we terugblikken in de geest van jullie liedjes: Wat laat je achter en wat hoop je dat er straks gaat komen?

Hannah: “Ik denk dat we ons singer-songwriter imago wel een beetje van ons af hebben geschud. We zijn best vaak later op de dag of avond geboekt, waardoor we ook harder gingen spelen en merkten ‘dit is vet, dit willen we doen’. En wat er hopelijk voor ons ligt is meer publiek in heel Nederland.”

 

Wiebe: “Ja, het zachte laten we achter ons en wat we meenemen is de ontdekking dat we power in huis hebben en prima om 23.30uur geboekt kunnen worden en een te gekke show kunnen hebben. 

En wat ik écht te gek vond aan Popronde is dat alle bands die je ontmoet zo hecht zijn, omdat je allemaal op eenzelfde level zit is er een bepaalde ontvankelijkheid naar elkaar toe. Ik denk dat de Popronde echt goed is geweest om de verbinding te leggen tussen bands. Het zou te gek zijn als we elkaar daarin kunnen blijven steunen en bijvoorbeeld samen shows kunnen doen en avonden kunnen organiseren.”

 

Als je zo’n avond zou organiseren, samen met Popronde bands, hoe zou die er dan uitzien? Neem ons mee! (na overleg volgt hier het antwoord van hen samen): 

“Ons ideale plaatje zou zijn dat we een paar avonden organiseren door heel Nederland, Popronde '22 Revisited. De line-up zou dan bestaan uit een selectie van onze favo acts en uit mensen die we hebben ontmoet tijdens de Popronde en waar we het super goed mee konden vinden. Een greep:

Marathon. We kennen Kay al langer en hij is een topper, en Marathon is echt de shit!

Terrence Goodman, dat zijn heerlijk gezellige gasten, met een nice show.

Kai Needie, super catchy, ook weer hele fijne mensen. -  A. Johanson, wat een lieve gast - Poodle, super energieke act. - DUIMALOT, wervelwind aan energie, dikke geëngageerde show, en echt een aardige jongen. De locaties zouden we collectief selecteren. Allemaal 2 favoriete locaties in een bak doen en dan lootjes trekken. Op onze lootjes zouden 't Oude Pothyus in Utrecht en HAL25 in Alkmaar staan.”

 

Ik zeg doen en dit plaatje werkelijkheid maken!

 

Wat is de grote droom voor Jacht?

Wiebe: “voor onwijs veel mensen spelen. Het hoogst haalbare is denk ik als we echt mensen kunnen bewegen, als we mensen tot zelfreflectie of zelfbezinning kunnen laten komen. Dat je na onze show anders naar buiten gaat.”

 

Hannah: “Wat mij te gek lijkt, is dat je zoveel met muziek bezig kan zijn dat je echt iets moois kan toevoegen aan de muziekwereld. Dat er meer tijd en geld is, zodat je alles eruit kan halen wat je wil. Maar de droom is touren en heel veel mensen aanspreken met onze muziek. Het liefst ook over de grens.”

 

Wat is jullie persoonlijke favoriet op de nieuwe plaat?

Hannah: “Marathon is voor een deel Engels- en een deel Nederlandstalig. Dat werkt echt als een malle live. Iedere keer als we die live gaan spelen denk ik ook ‘yes!’”

 

Wiebe: “Het nummer heeft een hele specifieke groove. Het begin is stevig en echt een statement. Je merkt dat dat mensen wakker schudt, ze ontwaken als het ware even uit de melancholische sluimering. Ik kijk er echt naar uit dat dat zometeen naar buiten komt.”

 

 

Brons, de eerste single van de nieuwe EP is dus al uit en te beluisteren. Op Marathon en de rest van de EP, moeten we nog even wachten tot volgend jaar. In de tussentijd kun je Jacht supporten door ze te volgen op de socials en Spotify. Wij kijken in ieder geval uit naar al het moois dat Jacht nog gaat delen!

 

Heb jij een bijzondere herinnering aan Jacht tijdens de Popronde, deel het met ons. Je kan onder dit artikel een reactie achterlaten.

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde 🔥 Heb je gehoord van @ysa_bermejo ? 💃🏽 Ze treedt vanavond, 1 Oktober, op in de Sterzaal van het Stadhuis van Gouda om 19.45 uur. Ysa Bermejo (Rotterdam) is een Spaanse zangeres, songwriter en multi-instrumentalist met een persoonlijke benadering van Hip Hop, Elektronische en Latin muziek. Met haar krachtige stem en in samenwerking met producer en gitarist @okkiomusic , verzorgen ze een energieke performance die het publiek zeker aan het dansen krijgt. Ysa is gekozen als de ‘Talent Artiest’ door radiostation @funxfm 💪🏽 👉🏽 Check out her upcoming dates! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 @popronde_gouda @poprondegroningen @poprondedenbosch @poprondeheerlen @poprondemiddelburg @popronde.alkmaar @poprondedenhaag @okkiomusic @ysa_bermejo @funxfm
1 okt. 2023
popronde Leuke gezellige reel van @kaboutertje_putlucht
29 sep. 2023
popronde Time flies when you’re having fun 👀 we’re almost one month in! Swipe for a selection of what week 4 has in store for us 👀 Head over to the website (link in bio) to prepare for an amazing weekend at: ✨ @_popronde_wageningen_ ✨ @popronde_eindhoven ✨ @poprondealmere ✨ @popronde_gouda 👉 Download the Timesquare app (link in bio) on your phone for timetables, info about the artists, Popronde dates & more! See you soon? #popronde #popronde2023
27 sep. 2023
popronde Met zoveel toffe acts die meetouren met Popronde is de keuze reuze! En dat maakt je route uitstippelen soms best een opgave. Herkenbaar? Gelukkig touren er heel veel artiesten met ons mee die graag hún Popronde tips met je delen. Vandaag komt Pelle 'to the rescue'🦸‍♂️ van @321astronaut Wie je volgens hem echt in je route moet opnemen: @toverberg_ 🎶 die dit weekend in alle (!) Popronde steden speelt. #popronde
26 sep. 2023
popronde What a weekend!💥 Weekend #3 is a wrap! Big shoutout to @poprondedelft ✨️ @poprondeleeuwarden ✨️ @poprondeamersfoort ✨️ and @poprondewoerden All the locations, artists, and of course to everybody who came out to support, discover, dance and sing along🕺🎶 So far so good! 🎶 @thames_music Next up: @_popronde_wageningen_ @popronde_eindhoven @poprondealmere @popronde_gouda
25 sep. 2023
popronde Wow @poprondewoerden dat was TE GEK!! ❤️‍🔥 Thanks dat jullie met zoveel waren, aandachtig luisterden en zó enthousiast waren! En jullie verklappen het geheim niet he? 🤭 Swipe voor ALLE showdates op een rijtje :)! Shoutout naar m'n fanastische live band en geluidsman 💥 En @bistro_lokaal jullie wisten er een geweldig feest van te maken met ons! <3 Bedankt voor deze topdag :) Xx @inge.lamboo #popronde #popronde2023 #poprondewoerden #ingelamboo
24 sep. 2023
popronde Dankjewel dat wij vandaag de instagram van Popronde over mochten nemen!! Hoop dat jullie het leuk vonden, volg ons op @neverbeentoberlin als je het gezellig vond ❤ Volgende keer bij ons!
24 sep. 2023
popronde Yo yo yo! Mijn naam is MICHA (@whoelsebutmicha) en ik ben een singer-songwriter uit Zwolle. Vanavond neem ik het popronde insta account over voor @poprondeleeuwarden! Ik speel zelf om 22:00 uur in @kantelaarcafe. Kom je niet uit Leeuwarden? Geen stress, je kunt me ook checken in andere steden. Hopelijk tot dan! xxx MICHA (Song : “Do Me Like You Do” by MICHA) 📸: @thomas.bartelds English : Yo yo yo! My name is MICHA (@whoelsebutmicha) and I’m a singer-songwriter from the Netherlands. Tonight, I’ll be taking over the popronde insta account for @poprondeleeuwarden! I’ll be performing at @kantelaarcafe at 10:00 PM. Not from Leeuwarden? No worries, you can also catch me in other cities. Hope to see you there! xxx MICHA (Song : “Do Me Like You Do” by MICHA)
22 sep. 2023
popronde Come catch these butterflies before they fly out! 🦋 👉 Swipe for some snippets of this weekend’s program 👉 Great news: the music is good and all the shows are free! Head over to the website (link in bio) to prep yourself on which artists are your ‘must-sees’ and join the Popronde this weekend: ✨ @poprondedelft ✨ @poprondeleeuwarden ✨ @poprondeamersfoort ✨ @poprondewoerden 👉 Download the Timesquare app (link in bio) on your phone for timetables, info about the artists, Popronde dates & more! See you soon? #popronde #popronde2023
20 sep. 2023
popronde 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗳𝘂𝗻🎬 Jullie stonden in rijen om binnen te komen, wurmden je door de menigte naar voren, stonden of zaten muisstil te luisteren, terwijl de Popronde talenten een voor een schitterden✨ en dat allemaal met die o zo zomerse temperaturen (die ineens alweer heel ver weg voelen...) Dus, de perfecte timing om die hete avond van @poprondenijmegen te herbeleven met de aftermovie🕺 Welke act heeft jou omver geblazen?💯👀 🎥: Lorenzo @yunglorcash.png & @reneemeijer 📸: @jessie_kamp 🎶: @laurasjinmusic
19 sep. 2023
popronde Van 𝘿𝙚 𝙁𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚𝙛𝙡𝙪𝙞𝙩𝙚𝙧 naar 𝘿𝙚 𝙆𝙖𝙩𝙚𝙧 afgelopen vrijdag werd er geproost, gesjanst, gedanst, maar vooral genoten van de Poprondetalenten in deze en nog meer toffe locaties in hartje Apeldoorn. Wie heeft er al een nieuwe favo band of artiest ontdekt?👀❤️‍🔥 Dit weekend brengt de Popronde tour ons bij📍 @poprondedelft @poprondeleeuwarden @poprondeamersfoort @poprondewoerden Zien we je snel?🤩 📸@jessie_kamp
18 sep. 2023
popronde Dankjewel @poprondealmelo! Wij hebben genoten! Kom jij naar een van onze volgende shows kijken? 👀💙 We zijn pas net begonnen! ✨ Tot daar! 23.09.23 Amersfoort, Lapart 24.09.23 Woerden, Tosti's en Toetjes 28.09.23 Wageningen, The Pub '61 01.10.23 Gouda, So What! 05.10.23 Groningen, Sports Bar De Groote Griet 07.10.23 Haarlem, De Zwaan 08.10.23 Dordrecht, De Beren 13.10.23 Uden, Sergeant Peppers 20.10.23 Doetinchem, Kompaan 22.10.23 Zutphen, Bubbels 28.10.23 Sittard, De Hollande 02.11.23 Emmen, No Limit Events 03.11.23 Zwolle, De Kuiperij 04.11.23 Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam 05.11.23 Venray, Hulsman 09.11.23 Middelburg, Zanzi Diner 19.11.23 Bergen op Zoom, Gebouw-T En wie weet nog meer! 🤝
16 sep. 2023
popronde @poprondeapeldoorn was top! Thanks voor alle stunt verzoekjes. We hebben geprobeerd er zo veel mogelijk te verwezenlijken. We hebben genoten van alle shows die we gezien hebben en natuurlijk ons eigen optreden. Slaap lekker en tot morgen bij @poprondealmelo Kusjes, @bowl.band
15 sep. 2023
popronde Any plans this weekend?✨️🕺 This Thursday, Friday and Saturday you can find us at @poprondeleiden @poprondeapeldoorn @poprondealmelo The Popronde acts are serving you some sweet tunes, so if you feel like discovering new talent (of course you do) come catch one of these parties this weekend🎶🕺 Swipe to see a selection of the artists that will be playing👀 👉 download the timesquare app (website//link in our bio) for info on artists and the timetables 👉 head over to the website (link in bio) for more popronde dates, artist info and of course music! Let's goooo🚀🤩
13 sep. 2023
popronde Any plans this weekend?✨️🕺 This Thursday, Friday and Saturday you can find us at @poprondeleiden @poprondeapeldoorn @poprondealmelo The Popronde acts are serving you some sweet tunes, so if you feel like discovering new talent (of course you do) come catch one of these parties this weekend🎶🕺 Swipe to see a selection of the artists that will be playing👀 👉 download the timesquare app (website//link in our bio) for info on artists and the timetables 👉 head over to the website (link in bio) for more popronde dates, artist info and of course music! Let's goooo🚀🤩
13 sep. 2023
popronde Nimma❤️‍🔥 Afgelopen zaterdag trok er pas écht een hittegolf door Nijmegen. De damp droop van de ramen en muren, en of je nu wel of niet danste, zweten deed je toch wel. De vlammen.. die kwamen van het podium 🔥🔥🔥🔥 Dit was @poprondenijmegen 📸Met dank aan @jessie_kamp Die dit jaar weer met ons meetourt om de Popronde in beeld te brengen met fantastische foto's👏 We maken ons op voor het volgende weekend met @poprondeleiden @poprondeapeldoorn @poprondealmelo #popronde #popronde2023
11 sep. 2023
popronde Wat een dag!✨️🙏 Hebben jullie mooie ontdekkingen gedaan tijdens #poprondenijmegen? 👀🎶🕺 Bedankt aan iedereen die er was gisteren! Hopelijk hebben jullie net zo genoten als wij!💯 We trekken langs nog 40 steden dit najaar. Wil je weten wanneer we waar zijn? Check het alle data op de website (link in de bio) 🎶 @themocksofficial #popronde
10 sep. 2023
popronde Nijmegen!✨️Trek je mooiste schoenen aan, de app of het programmaboekje bij de hand en duik de stad in!🎶🕺 De avond is begonnen! Heel veel plezier!✨️ #popronde #popronde2023
9 sep. 2023
popronde We zijn los🚀🎉 Zien we je vandaag bij @poprondenijmegen ? Tot 17:00 zijn er shows in @debasisnijmegen en vanaf 19:00 uur verplaatsen we het festivalterrein naar de binnenstad. Het programma vind je op de website en in de timesquare app (link in bio) Heel veel plezier vandaag aan alle bezoekers, locaties en artiesten! #popronde 🎶@maryncharlie_
9 sep. 2023
popronde 👍❓️👍❓️👍❓️ Wij willen dat iedereen een fijne tijd heeft tijdens de Popronde en tolereren geen enkele vorm van agressie. Met de Ben Je Oke-campagne willen we bewustwording creëren, maar je vooral handvaten geven als je zelf in een nare situatie terecht komt of ziet dat er iets in je omgeving gebeurt. Dus zie je iets gebeuren dat niet pluis lijkt?👀 Vertrouw op je gevoel en stel de vraag: 'Ben Je Oké?'👍❓️ Meer informatie over hoe te handelen in een situatie, of hoe deze te herkennen vind je op www.benjeoke.nl #benjeoke #popronde
8 sep. 2023
popronde Bijna bijna bijna!...🥁 Kruip extra vroeg je bed in vanvavond zodat het sneller morgen is want dan, zaterdag 9 september, trappen we de Popronde 2023 tour af in Nijmegen! Om 14.00 uur starten we de dag met Previews in het voormalige @doornroosjenl pand, nu muzikale broedplaats @debasisnijmegen In verschillende ruimtes waaronder de studio van @destaat spelen deze artiesten hun eerste Popronde show: 14:00 - @yaro.mila_ 14:15 - @whoelsebutmicha 14:30 - @Maryncharlie_ 15:00 - @DroomDit 15:15 - @Ysa_Bermejo 15:30 - @Loveth_Besamoh 16:00 - @SilkeVeld 16:15 - @ANNE.wav 16:30 - @Ioana.Iorgu Om 19.00 uur wordt Popronde 2023 officieel geopend in het hart van Nijmegen de @stevenskerknijmegen door voormalig Popronde deelnemer @meauhewitt en Nijmeegs Tweede Kamerlid en lid van de #gitarencoalitie @lisawesterveld In de Stevenskerk vullen @sheymarochdi✨️ @danielthomaspianist ✨️ en @xa4music de grootse akoestiek met hun muziek. Met 40 locaties en 100 shows is er heel veel te ontdekken. Tot morgen! 🤩 👉download de timesquare app via de link in de bio // website en duik de stad in! #popronde #poprondenijmegen #popronde2023
8 sep. 2023
popronde Na dit jaar zijn we 𝟐𝟏𝟎 𝐛𝐨𝐦𝐞𝐧 dichterbij een heus 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐬! 🌿🌳🌴 Kilometers vreten, dat kunnen we wel bij Popronde. Ieder najaar doorkruisen we in 3 maanden tijd het hele land om publiek kennis te laten maken met muziek van de nieuwe generatie poptalenten. Daar staat helaas wel tegenover dat we met onze reisbewegingen veel CO2 uitstoten. Omdat we graag onze voetafdruk willen verkleinen sluiten we ons aan bij European Festivals Forest ✨️ @festivalsforest ✨️ We hebben berekend hoeveel CO2 we uitstoten en zorgen ervoor dat we jaarlijks genoeg bomen planten om dat ruim te compenseren. Daarnaast doen we natuurlijk ons best om elk jaar de uitstoot te verkleinen🙂 #NoPoprondeOnADeadPlanet Wil je meer lezen over de EFF organisatie of zelf ook doneren? Kijk op https://festivalsforest.eu // @festivalsforest 🎶@thesupersoakers_band (Popronde 2023) #popronde #popronde2023 #festivalforests
7 sep. 2023
popronde 𝙊𝙥 𝙥𝙖𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙏𝙞𝙢𝙚𝙨𝙦𝙪𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙥𝙥 Ook dit jaar kun je met je digitale programmaboekje de stad door. Download de @tmsqr.app app (via de website of link in bio) en mis nooit meer een optreden. Plan van te voren je route, like de artiesten die je echt niet wil missen, check de timetable en je bent klaar om de stad in te gaan! 🎶 @cocoboloband (Popronde 2023) #popronde #popronde2023 #timesquare #tmsqr
6 sep. 2023
popronde 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲, 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘄𝗲𝗯𝘀𝗶𝘁𝗲!✨️ www.popronde.nl (link in bio) is vernieuwd! Webdevelopers Zoso en ontwerper Studio Bas Koopmans 👉@basterandthefunkybunch hebben de site een grondige make over gegeven met veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Zo vind je natuurlijk alle informatie over de optredens in de steden, download je makkelijk de Timesquare app (@tmsqr.app) en luister je de Spotify playlist vanaf de homepage. Op de stadspagina's vind je een helder overzicht van de programma's, én zie je in één oogopslag welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn en/of een rolstoeltoegankelijk toilet hebben. In de archieven kun je tot 2010 terugvinden waar bijvoorbeeld @ChefSpecialmusic, @Rondemusic, @TheCosmicCarnaval en @Zanillya speelden tijdens hun deelname. En via de medewerkerspagina vind je de coördinatoren die ervoor zorgen dat Popronde jaarlijks plaatsvindt. Wij zijn onwijs blij met de nieuwe site, wat vinden jullie ervan?🤩 🎶 @jeroen_antoine (popronde 2023) #popronde
5 sep. 2023
popronde ✨️🚙Lift nodig?🚙✨️ We werken dit jaar samen met Slinger, een applicatie die het mogelijk maakt om een stoel in je auto aan te bieden of om juist mee te liften. Op die manier kun je benzinekosten delen, kun je misschien toch wél tot de afterparty blijven en samen rijden is natuurlijk veel leuker! Op de stedenpagina's op de website is te zien of er ritten aangeboden worden via de button 'beschikbare ritten' en kun je kiezen voor 'ritten aanbieden' of 'meerijden'. In de video laten we zien hoe het werkt👆 #popronde #slinger #popronde2023
5 sep. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen