Nieuws

In gesprek met Jacht

vrijdag 25 november 2022

Brons, de eerste single van hun debuut EP kwam op 4 november uit en houdt ons sindsdien al in de greep. Een melancholisch nummer over de verandering van een vriendschap. Dat wat eerst goud was is nu brons. Nieuwsgierig naar de inspiratie van de band die prachtige Nederlandstalige muziek maakt die volgens ons authentiek is in z’n soort, besloten we om eens met ze te praten. Ik sprak met Hannah en Wiebe, de frontpersonen van de band, over de terugkerende thema’s in hun muziek, over het interpreteren van tekst en waar de inspiratie van hun liedjes vandaan komt. En natuurlijk over wat we kunnen verwachten van de nieuwe EP die volgend jaar uitkomt.

 

Het is de woensdag na Popronde Rotterdam. Wiebe heeft even pauze genomen van zijn schilderwerk en Hannah van het zangles geven. Die zaterdag in Rotterdam stond de kroeg waar ze speelden zo vol dat ik niet verder kwam dan de gang. Het publiek stond tegen het podium aangedrukt en zelfs fotografe Jessie kon zich amper een weg door de menigte banen. Voor Wiebe met zijn bijna twee meter was het niet zo’n probleem, voor Hannah was het een ‘intiemere’ ervaring, zingen terwijl de mensen pal voor je staan. 

Wiebe: “Maar het was een super gezellige avond, de sfeer zat er goed in, het was een lekker optreden!”

Scrollend door hun Spotify vond ik tussen alle Nederlandstalige liedjes, het Engelstalige The Basement. Een nummer dat een beetje Tom Waits vibes heeft. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter de keuze voor 1 Engelstalig nummer. 

Wiebe: “Bepaalde taal leent zich beter voor een bepaalde uitdrukking. Dus we hebben eigenlijk besloten om het, wanneer het in het geluid van Jacht past, zo te laten. Als je kijkt naar artiesten als Manu Choa die gooit Frans, Engels en Spaans in 1 nummer.”

Hannah: “Het is ergens ook wel beperkend als je alleen maar in 1 taal zou mogen schrijven. Wij willen niet een keuze daarin maken. Een nummer komt gewoon in een bepaalde taal en dat kan bij ons dus allebei zijn.”

Dus het blijft waarschijnlijk niet bij 1 Engelstalig liedje als ik het zo hoor?

Wiebe: “Sterker nog, op de nieuwe plaat staat er weer een Engelstalig liedje.”

Waarom zou je kiezen inderdaad, het maakt jullie muziek juist authentiek en eigen. Hoe zijn de meningen daarover onder jullie luisteraars?

Wiebe: “De ene keer komen er mensen naar ons toe die zeggen ‘oh Nederlandstalig vinden we het vetst’ en anderen zeggen weer ‘oh te gek die Engelstalige nummers die jullie deden’. De mensen die van onze muziek houden die vinden het allebei tof.”

 

Hannah: “Doordat Wiebe de Engelstalige nummers helemaal schrijft, hebben die wel een andere vibe. Die zijn meer donker en rocky. De Nederlandstalige nummers zijn vaak heel melancholisch maar ook cheerful, zoals Ik Ga Weg bijvoorbeeld.”

 

Over Ik Ga Weg. Die staat op jullie vorige EP Halfweg en luisterend interpreteerde ik de tekst als iets achter je laten, bijvoorbeeld een relatie, en kracht en hoop halen uit de weg die voor je ligt. 

Wat betekent het nummer voor jullie, met welke gedachte is het ooit geschreven? 

Hannah: “Voor mij is het echt een ode aan vrijheid. Dat je zelf kiest wanneer iets klaar is. Het gaat ook over een soort van zelfbeschikking: je denkt oké dit is voor mij niet gezond of leuk meer, dus ik ga weg. Ik kan deze keuze gewoon maken. Dus het staat echt voor vrijheid, en voor kiezen wat je zelf wil en dat is iets goeds. Ik heb het ooit wel geschreven voor een relatie die ik niet meer zag zitten. Ik was toen heel blij om te beseffen ‘oh ik kan er ook uitstappen en dat is eigenlijk heel nice’.”

 

Heb je dat nummer tijdens dat proces geschreven voordat je die stap richting vrijheid zette, of kwam dat besef pas later?

Hannah: “Die realisatie kwam echt tijdens die relatie.” 

Wiebe: “In de tijd van de corona crisis en de teleurstellende verkiezingsuitslagen waardoor we echt even uit onze linkse bubbel werden getrokken, kreeg dat nummer ineens een politieke context. Want we hadden toen echt even een gevoel van: Is Nederland nog wel een plek waar we willen zijn? Identificeren wij ons met deze samenleving of is het klaar en gaan we gewoon? Dat veranderde de lading en de energie bij het nummer, ook wanneer we het live speelden.”

 

Het thema van weggaan en iets achterlaten klinkt in mijn oren ook door in het nummer Ik Wou Dat Ik Niet Wist. Bijna als een soort van afscheidsbrief naar iemand die je liefhebt. 

Hannah: “Grappig dat je het zo interpreteert. We schrijven vooral veel over tijd; het verstrijken van tijd, het komen van tijd, het veranderen van dingen door de tijd. We hebben het nummer geschreven voor iemand die ver weg is. Het gaat over iemand missen. ‘Ik wou dat ik niet wist, anders had ik je niet zoveel gemist’.”

 

Wiebe: “De hele EP Halfweg gaat over afstand, weggaan, terugkomen, missen, opgesloten zitten en weg willen. Jij zelf bent- of juist iemand anders is niet helemaal weg, maar half weg. Vandaar de titel. Ook hadden we op dat moment een repetitieruimte in een plaatsje dat Halfweg heet. Het moest zo zijn."


Wat kunnen we verwachten van de nieuwe EP? Gaat de muziek over dezelfde thema’s of gaan we hele andere dingen horen?

Wiebe: “De EP gaat nog steeds over tijd, die gaat ook: Bij Tijd en Wijle heten. Wat een soort mooie manier is om ‘soms’ te zeggen. We zijn allebei best wel betrokken bij activisme. We halen veel inspiratie uit het op andere manieren naar tijd kijken. Dus wat dieper in de geschiedenis gaan of juist wat verder vooruitkijken. We hebben een sterke behoefte om iets te zeggen. Niet a la Hang Youth, zo van hier heb je hem recht in je face, maar iets meer verpakt in poëzie en in de stijl van Jacht. 

 

Hannah: “De nieuwe EP is wat maatschappij kritischer.”

 

De eerste single van jullie nieuwe EP is uit Brons. En eerder vertelde jullie mij dat het nummer gaat over een vriendschap die verandert door de jaren heen. 

Hannah: “Ik heb het nummer echt geschreven voor mijn twee beste vrienden, die ik ontmoette toen ik 16 was. We waren echt de drie musketeers, altijd met elkaar. We zijn nu 10 jaar bevriend en de relatie is totaal veranderd. Eerst ben je 16, nu ben je 26 je maakt een enorme ontwikkeling door als personen. Maar wat ik heel vet vind eraan is dat je in het begin heel ‘goud’ bent dus heel licht, alsof er iets nieuws gebeurt in je leven. En nu is het heel anders, het is niet meer nieuw, maar misschien dat die vriendschap juist wel sterker is geworden door de jaren heen, ook al is het heel erg veranderd ten opzichte van toen." 

 

Goud, zilver, brons dat roept bij mij associaties op van sport en prijzen winnen, waarbij goud het hoogst haalbare is en zilver of brons zijn in dat perspectief minder. 

Waarom heb je voor dat liedje niet voor ‘goud’ gekozen als de vriendschap beter is geworden?

Hannah: “Nou, goud is in mijn ogen makkelijk, clean, statisch. Ik vind brons juist veel bijzonderder. Brons verandert van kleur door de tijd, het kan aangetast en verweerd zijn, en daarmee raakt het voor mij een veel diepere, mooiere laag dan dat goud dat doet. Daarom vond ik brons juist een heel mooi metafoor voor een relatie of een vriendschap.”

 

Wiebe: “Dit is voor mij de schoonheid van tekst. Je kunt iets schrijven en mensen kunnen daar naar luisteren en er een hele andere gedachte en interpretatie bij hebben.”

De afgelopen maanden hebben jullie met Popronde getourd. Als we terugblikken in de geest van jullie liedjes: Wat laat je achter en wat hoop je dat er straks gaat komen?

Hannah: “Ik denk dat we ons singer-songwriter imago wel een beetje van ons af hebben geschud. We zijn best vaak later op de dag of avond geboekt, waardoor we ook harder gingen spelen en merkten ‘dit is vet, dit willen we doen’. En wat er hopelijk voor ons ligt is meer publiek in heel Nederland.”

 

Wiebe: “Ja, het zachte laten we achter ons en wat we meenemen is de ontdekking dat we power in huis hebben en prima om 23.30uur geboekt kunnen worden en een te gekke show kunnen hebben. 

En wat ik écht te gek vond aan Popronde is dat alle bands die je ontmoet zo hecht zijn, omdat je allemaal op eenzelfde level zit is er een bepaalde ontvankelijkheid naar elkaar toe. Ik denk dat de Popronde echt goed is geweest om de verbinding te leggen tussen bands. Het zou te gek zijn als we elkaar daarin kunnen blijven steunen en bijvoorbeeld samen shows kunnen doen en avonden kunnen organiseren.”

 

Als je zo’n avond zou organiseren, samen met Popronde bands, hoe zou die er dan uitzien? Neem ons mee! (na overleg volgt hier het antwoord van hen samen): 

“Ons ideale plaatje zou zijn dat we een paar avonden organiseren door heel Nederland, Popronde '22 Revisited. De line-up zou dan bestaan uit een selectie van onze favo acts en uit mensen die we hebben ontmoet tijdens de Popronde en waar we het super goed mee konden vinden. Een greep:

Marathon. We kennen Kay al langer en hij is een topper, en Marathon is echt de shit!

Terrence Goodman, dat zijn heerlijk gezellige gasten, met een nice show.

Kai Needie, super catchy, ook weer hele fijne mensen. -  A. Johanson, wat een lieve gast - Poodle, super energieke act. - DUIMALOT, wervelwind aan energie, dikke geëngageerde show, en echt een aardige jongen. De locaties zouden we collectief selecteren. Allemaal 2 favoriete locaties in een bak doen en dan lootjes trekken. Op onze lootjes zouden 't Oude Pothyus in Utrecht en HAL25 in Alkmaar staan.”

 

Ik zeg doen en dit plaatje werkelijkheid maken!

 

Wat is de grote droom voor Jacht?

Wiebe: “voor onwijs veel mensen spelen. Het hoogst haalbare is denk ik als we echt mensen kunnen bewegen, als we mensen tot zelfreflectie of zelfbezinning kunnen laten komen. Dat je na onze show anders naar buiten gaat.”

 

Hannah: “Wat mij te gek lijkt, is dat je zoveel met muziek bezig kan zijn dat je echt iets moois kan toevoegen aan de muziekwereld. Dat er meer tijd en geld is, zodat je alles eruit kan halen wat je wil. Maar de droom is touren en heel veel mensen aanspreken met onze muziek. Het liefst ook over de grens.”

 

Wat is jullie persoonlijke favoriet op de nieuwe plaat?

Hannah: “Marathon is voor een deel Engels- en een deel Nederlandstalig. Dat werkt echt als een malle live. Iedere keer als we die live gaan spelen denk ik ook ‘yes!’”

 

Wiebe: “Het nummer heeft een hele specifieke groove. Het begin is stevig en echt een statement. Je merkt dat dat mensen wakker schudt, ze ontwaken als het ware even uit de melancholische sluimering. Ik kijk er echt naar uit dat dat zometeen naar buiten komt.”

 

 

Brons, de eerste single van de nieuwe EP is dus al uit en te beluisteren. Op Marathon en de rest van de EP, moeten we nog even wachten tot volgend jaar. In de tussentijd kun je Jacht supporten door ze te volgen op de socials en Spotify. Wij kijken in ieder geval uit naar al het moois dat Jacht nog gaat delen!

 

Heb jij een bijzondere herinnering aan Jacht tijdens de Popronde, deel het met ons. Je kan onder dit artikel een reactie achterlaten.

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Nagenieten van een fantastisch Eindfeest! Popronde Amsterdam wat was je mooi! Alle bezoekers, artiesten en @melkwegamsterdam BEDANKT!!! 🎶 @fredgoverde
4 dec. 2022
popronde 𝗛𝗲𝘁 𝗯𝗹𝗼𝗸𝗸𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗲𝗺𝗮 𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗽 𝗧𝗶𝗺𝗲𝗦𝗾𝘂𝗮𝗿𝗲 Alle info over de artiesten en het blokkenschema van Het Eindfeest, morgen 3 december in @melkwegamsterdam , staat verzameld in de TimeSquare app! Zo kun je precies zien wie - waar - hoe laat speelt en of het een act is die jij niet wilt missen! ✨ww.tmsqr.com✨ (link in bio) // @timesquareapp Wil je er graag bij zijn morgen, scoor nog snel je ticket (link in bio) Tot morgen! 💜 @poprondeamsterdam #poprondeamsterdam #popronde #popronde2022 #poprondeamsterdam2022 #tmsqr #timesquareapp #melkweg #popwaarts
2 dec. 2022
popronde We hebben nog één naam toegevoegd aan het programma: @jetvdsteen In totaal spelen er zaterdag dus 26 acts in @melkwegamsterdam Proost je mee op de laatste Popronde van het jaar? Tickets (link in bio) #popronde #popronde2022 #poprondeamsterdam #poprondeamsterdam2022 #popwaarts #heteindfeest #jetvandersteen #melkweg
2 dec. 2022
popronde 𝐈𝐧𝐬𝐜𝐡𝐫𝐢𝐣𝐯𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐠𝐞𝐨𝐩𝐞𝐧𝐝!📣 Het is weer 1 december en dat betekent dat je je vanaf vandaag tot en met 1 maart kan inschrijven voor Popronde 2023. Wil jij stappen maken met je muziek? Tourervaring opdoen? Een groter publiek bereiken, ook buiten je eigen regio? Ga naar onze website (link in bio) voor alle info omtrent het inschrijven en schrijf je in! 🎺🎻🪕🥁📻🎸🪘🎹🎙🎶🎺🎷🪗🎤 Aanstaande zaterdag sluiten we de Popronde tour van 2022 af met de selectie van dit jaar. Kom gezellig langs om de sfeer te proeven. En wie weet tour jij volgend jaar wel mee! 🎶@poodleband #popronde #popronde2023 #schrijfjeinvoorpopronde #popwaarts
1 dec. 2022
popronde 𝐍𝐨 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐨𝐧 𝐚 𝐃𝐞𝐚𝐝 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭 Want op een dode planeet kan niets leven, zelfs Popronde niet! Daarom verbinden we ons aan Music Declares Emergency, om uit te dragen dat er echt dingen anders moeten om de aarde goed achter te laten voor volgende generaties. We gebruikten bijvoorbeeld afgelopen jaar ruim de helft minder papier (misschien mistte je de plattegronden in de programmaboekjes? Ook dat scheelde weer 2 pagina's!) en aten in bijna iedere stad vega(n) met de hele crew. We Declare Emergency, en daarom leggen we vast dat we de komende jaren willen verduurzamen als organisatie en als platform. En daarbij willen we de Popronde acts, crew én publiek inspireren om ook te verduurzamen. De koe bij de horens vatten? Op het Eindfeest is een delegatie van @musicdeclares_netherlands aanwezig om je te informeren, en om zo'n vette tattoo te plakken. Declare je mee? 🎶 @bumble_b_boy
29 nov. 2022
popronde De laatste van het jaar!🫶 Nog maar 5 nachtjes slapen voordat we de Popronde tour van dit jaar afsluiten met een knallend Eindfeest! 🥳 Het programma is rond, de acts hebben er zin in en er zijn nog tickets (link in bio) We maken er samen een mooi feestje van, tot zaterdag! ⭐️3 december - @poprondeamsterdam in @melkwegamsterdam ⭐️ @neomi.music @marathon.ams @babsopdebeat @oliverpeschmusic @barth.music @a.johanson_ @shaemlessofficial @boazmusicofficial @cowshiftz @cavoloneroband @fredgoverde @bumble_b_boy @listentojaro @veerlefiep @moodboredband @fuzzy.teeth @ratsanddaggers @charlot.music @faskemuziek @iamkatiekoss @hugoremmen @maluuumusic @wijzijndetoegift @413.baby @__duimalot__ 🎶DUIMALOT #popronde #popronde2022 #poprondeeindfeest #poprondeeindfeest2022 #poprondeamsterdam #poprondeamsterdam2022 #musicdeclares #popwaarts #musicdeclaresemergency
28 nov. 2022
popronde 𝗛𝗲𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮 𝗶𝘀 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝗲𝘁! 𝗢𝗼𝗸 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗮𝗰𝘁𝘀 𝘀𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁: : @maluuumusic ✨ @iamkatiekoss ✨ @duimalot✨@faskemuziek ✨@ratsanddaggers ✨ @CHARLOT.music ✨ @wijzijnDeToegift ✨ @413.baby ✨ @HugoRemmen ✨ ⭐3 december - @MelkwegAmsterdam⭐️ Scoor alvast je ticket voor een avond vol muziek van heel veel talentvolle acts en sluit samen met ons de Popronde 2022-tour af met een mooi feestje! tickets 👉 link in bio Kaartjes winnen? Luister dan straks tussen 19u en 22u naar @verasiemons bij #Veraontrack op radio @3fm 🎶 @wijzijndetoegift #popronde #popronde2022 #poprondeamsterdam #poprondeamsterdam2022 #poprondeeindfeest #popwaarts #melkweg
26 nov. 2022
popronde "𝘎𝘰𝘶𝘥 𝘪𝘴 𝘪𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘰𝘨𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬, 𝘤𝘭𝘦𝘢𝘯, 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩. 𝘐𝘬 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘣𝘳𝘰𝘯𝘴 𝘫𝘶𝘪𝘴𝘵 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘣𝘪𝘫𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳. 𝘉𝘳𝘰𝘯𝘴 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘬𝘭𝘦𝘶𝘳 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥, 𝘩𝘦𝘵 𝘬𝘢𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘨𝘦𝘵𝘢𝘴𝘵 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘸𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘻𝘪𝘫𝘯, 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘮𝘦𝘦 𝘳𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘫 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘥𝘪𝘦𝘱𝘦𝘳𝘦, 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦𝘳𝘦 𝘭𝘢𝘢𝘨 𝘥𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘨𝘰𝘶𝘥 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘰𝘦𝘵. 𝘋𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘷𝘰𝘯𝘥 𝘪𝘬 𝘣𝘳𝘰𝘯𝘴 𝘫𝘶𝘪𝘴𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘰𝘰𝘪 𝘮𝘦𝘵𝘢𝘧𝘰𝘰𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘰𝘧 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱.” Onze Elise sprak @@jachtmusic, de dag na hun show op Popronde Rotterdam over hun nieuwe single Brons, de EP die er aan zit te komen en hun fascinatie met tijd. Je leest het hele interview op Popronde Daily (Link in Bio)
25 nov. 2022
popronde 𝗪𝗘𝗘𝗞 𝗩𝗔𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗡𝗘𝗗𝗘𝗥𝗟𝗔𝗡𝗗𝗦 𝗣𝗢𝗣𝗧𝗔𝗟𝗘𝗡𝗧 Ook dit jaar slaan we de handen ineen met No Man's Land en Muzikantendag en roepen de eerste week van december uit tot #weekvanhetnederlandspoptalent. Die week staan jonge makers in de spotlight en zijn er verschillende evenementen die in het teken staan van de ontwikkeling, ontmoeting en presentatie van poptalent! 𝗠𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁 - 𝟭 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 De showcase avond van het Steunfonds @Muzikantendag. Deze avond treden er verschillende acts op in @melkwegamsterdam die een werkbijdrage hebben ontvangen uit dat fonds. De toegang is gratis en biedt jou als bezoeker de mogelijkheid om net als bij de Popronde heel veel toffe acts te checken op één avond. Met o.a. WIES, Gotu Jim, Waltzburg, TAPE TOY, Julia Sabaté, Josephine Odhil en la loye. 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 - 𝟯 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 Op zaterdag 3 december is de laatste Popronde van het jaar aan de beurt: @PoprondeAmsterdam. Dit jaar vieren we die weer op onze vertrouwde spot: Melkweg. Dit is dus jouw laatste kans om de selectie van dit jaar onder de Popronde vlag te bewonderen. De laatste namen maken we zaterdag bekend. Stay tuned👀✨Tickets koop je via de link in bio✨ 𝗡𝗼 𝗠𝗮𝗻’𝘀 𝗟𝗮𝗻𝗱 - 𝟳 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 Op deze dag is er naast de conferentie ook een showcaseprogramma te bezoeken. Aanstormende en gevestigde artiesten, muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers en studenten komen deze dag met elkaar in contact. Er zijn seminars, demopanels, optredens en andere interessante activiteiten. Ga naar @enternomansland voor een overzicht van het programma. Zien we jou in de eerste week van december?⭐
24 nov. 2022
popronde "𝙞𝙩 𝙛𝙚𝙚𝙡𝙨 𝙠𝙞𝙣𝙙𝙖 𝙙𝙞𝙧𝙩𝙮 𝙖𝙛𝙩𝙚𝙧𝙬𝙖𝙧𝙙𝙨"... Wat? dat vertelde Hugo Remmen ons terwijl hij door de straten van Utrecht slenterde samen met videomaker Lorenzo. Voor de gelegenheid deed hij de muts van zijn monsterlijke outfit af en nam ons mee in zijn wereld tijdens zijn show in @ekko.nl en langs verschillende shows van andere acts. Het was alleen te druk om ergens binnen te komen...maar joh, we waren op pad met @hugoremmen en dat was al episch genoeg! check de video hier of via ons YouTube kanaal en support Hugo Remmen, luister- deel- bezoek- boek 'm! 📹video & edit: Lorenzo // @yunglorcash.png 🎶 @hugoremmen Tijdens @poprondeutrecht #popronde #poprondeutrecht #popronde2022 #poprondeutrecht2022 #hugoremmen #popwaarts
22 nov. 2022
popronde 𝗕𝗘𝗗𝗔𝗡𝗞𝗧 𝗕𝗥𝗘𝗗𝗔! 𝘖𝘱 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘭𝘢𝘢𝘵𝘴𝘵𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘫𝘢𝘢𝘳🚀 Dit weekend waren we in Breda, Enschede en Den Haag. Het was het laatste reguliere Popronde weekend van het jaar, wat is de tijd weer ongelooflijk snel gegaan, maar wat hebben wij ervan genoten! Jullie ook?❤️ Wil je nog één keer Popronde'22 acts verzameld zien op een avond? Kom de tour samen met ons afsluiten bij @poprondeamsterdam tijdens het EINDFEEST in @melkwegamsterdam 👉3 december 👉Tickets link in bio bedankt @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag en iedereen die er bij was en de feestjes compleet maakte! 📸@jessie_kamp #popronde #poprondebreda #poprondebreda2022 #popronde2022 #poprondedenhaag #poprondedenhaag2022 #poprondenschede #poprondeenschede2022 #popwaarts
21 nov. 2022
popronde Jajaaaa vanavond neem ik (@danielnolet) jullie mee op de állerlaatste normale Popronde van dit jaar: in het prâchtige groen gele Den Haag! Het zit er gewoon alweer bijna op….. 🥲 Daarnaast is mijn nieuwe single “You” vanaf gisteren overal te beluisteren dus doe dat vooral 🧡 (Link in mijn bio) Wil je nou nog specifieke acts zien, slide in de dm’s!! De Haagse groeten, D.
19 nov. 2022
popronde 🐀🗡 Rats and Daggers takeover baby 🥵 wij, @ratsanddaggers verzieken om 00.45 de Sickhouse met heavy punk en verspreiden tot die tijd onze rattenstaarten door @popronde_enschede 🥵. Wie na de show de meeste staarten heeft krijgt ons debuut EP die vandaag uit is ❤️‍🔥. Volg de stories voor hints waar ze liggen ⚡️⚡️ 8 dec vieren we de release met een releaseshow in @dbs_utrecht met @musicofsultan en @knifemassage010 🔪🔪 Stay sick en zie je vanavond 🤮
18 nov. 2022
popronde Bedankt @poprondebreda & @poppodiumphoenix voor de leuke avond en @popronde voor de take over!! ❤️ Kom naar onze ALLERLAATSTE popronde show zaterdag bij @poprondedenhaag ❤️❤️❤️ 22:30 in @hetkoorenhuis ❤️ Voor meer shows volg ons @poodleband ❤️❤️❤️
18 nov. 2022
popronde 𝗪𝗼𝘄, 𝗱𝗶𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗮𝗹𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗷𝗮𝗮𝗿... We hebben dit weekend 3 Poprondes op het programma en op 3 december sluiten we de Popronde'22 tour alweer af. Oftewel: we gaan er een 𝘌𝘗𝘐𝘚𝘊𝘏-𝘖𝘕𝘝𝘌𝘙𝘎𝘌𝘛𝘌𝘓𝘐𝘑𝘒-𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎-𝘓𝘌𝘎𝘌𝘕𝘋𝘈𝘙𝘐𝘚𝘊𝘏-𝘉𝘐𝘑𝘡𝘖𝘕𝘋𝘌𝘙-𝘖𝘕𝘞𝘐𝘑𝘚-𝘔𝘖𝘖𝘐 weekend van maken, ja toch?!🔥🔥🔥 Check de programma's op de website (link in bio) onder 'steden'. Wil je het programma bij de hand als je op stap gaat, download dan de @timesquareapp in je appstore of via de link in onze bio @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag @poprondeamsterdam tickets voor Het Eindfeest op 3 december in @melkwegamsterdam zijn te koop via de link in de bio Volgende week maken we de laatste namen van het programma bekend! Stay tuned👀 #popronde #popronde2022 #poprondebreda #poprondebreda2022 #poprondeenschede #poprondeenschede2022 #poprondedenhaag #poprondedenhaag2022 #poprondeamsterdam #poprondeamsterdam2022 #poprondetour #poprondeeindfeest #popwaarts
16 nov. 2022
popronde 𝗢𝗼𝗸 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗮𝗰𝘁𝘀 𝘀𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗛𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗽 𝟯 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝗶𝗻 @melkwegamsterdam @bumble_b_boy 💫 @listentojaro 💫 @veerlefiep 💫 @moodboredband 💫 @fuzzy.teeth 💫 Dat maakte @jasperleijdens gister bekend tijdens KINK in touch op @kinkpuntnl Ben jij er ook bij? Scoor je ticket via de link in de bio #popronde #popronde2022 #poprondeamsterdam #poprondeeindfeest #popwaarts #poprondeamsterdam2022 #melkweg #jasperleijdens 🎶Jaro - At Night
16 nov. 2022
popronde 🚨28.01.2023🚨 SAVE THE DATE!!! • Met deze post wil ik mijn Instagram take-over afsluiten. 28 januari zal ik mijn album release party houden in @ekko.nl ! Hier een klein voorbeeld van hoe wij de tent afbreken. Zie je dan!!! • #DUIMSE4SON
11 nov. 2022
popronde 🌺SYNGA: ‘Wat. een. trip. 📣 waren de afgelopen weken. Popronde was voor mij weer terug naar de basis gaan en vanuit daar in een paar weken keihard groeien. 🙌🏻 Zoveel vette plekken gezien en mooie mensen mogen ontmoeten. Echt connecten. Goud! De track ‘Rise’ schreef ik voor iedereen (en stiekem vooral voor mezelf momenteel) die wel eens struggled met mental health. Een voorproefje van één van mijn nieuwe releases. Popronde bedankt! 🫶🏼📣’
10 nov. 2022
popronde Ze gaan van stad, naar stad, show naar show, en zijn een van de meest geboekte bands deze Popronde. Geen hoek van het land die ze niet gezien hebben. Ze slopen iedere tent en zijn zelf ook redelijk gesloopt na een mega intensieve tour die voor sommige in de band gewoon nog gecombineerd wordt met een fulltime(!) baan. Maar de (eindeloos oplaadbare) batterij die is nog lang niet op. Wat ze tot nu toe van de Popronde vinden? iets met F*CKING LEIP en F*CKING VET! 🤘 Één ding is zeker ze laten geen Popronde dag 'to waste' gaan, en geen show krijgt maar halve inzet, iedere druppel bier die ze drinken zweten ze er regelrecht weer uit. Het is frontman Sven meerdere keren gelukt om gesandwicht te worden tussen plafond en uitgestrekte armen van de crowd, en ze surfen nog wel even door nadat de Popronde tour voorbij is. Zorg dat je ze support als ze jou aangestoken hebben met hun energie en enthousiasme! Volg ze. luister- bezoek - boek ze, Wasted Youth Club, let's gooo! ⭐️@wastedyouthclubb ⭐️ 🎥edit: @natasjabokkerink.nl #popronde #popronde2022 #wastedyouthclub #poprondevlog #vlog #musicvlog #tourlife #popwaarts
10 nov. 2022
popronde 𝗡𝗼𝗴 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲 𝗯𝗮𝗸 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝘂𝗿 𝗮𝗳𝘀𝗹𝘂𝗶𝘁𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗛𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁💯 Dit weekend staan @poprondemiddelburg @popronde.alkmaar @poprondedeventer en @poprondehilversum op de planning. Nog even keihard genieten dus! Check alle programma's op de website (link in bio) onder 'steden' en download de @timesquareapp (link in bio) voor als je op pad gaat en alle info bij de hand wil hebben🤳 En, houd onze stories in de gaten dit weekend, een aantal acts nemen je mee op pad! #poprondetakeover 🎬 #popronde #popronde2022 #poprondemiddelburg #poprondemiddelburg2022 #poprondealkmaar #poprondealkmaar2022 #poprondedeventer #poprondedeventer2022 #poprondehilversum #poprondehilversum2022 #popwaarts
9 nov. 2022
popronde Gisteravond maakte Jasper Leijdens op @kink_nl tijdens KINK in touch een nieuwe reeks namen bekend van acts die op Het Eindfeest spelen: @a.johanson_ ✨ @shaemlessofficial ✨ @boazmusicofficial ✨@cowshiftz ✨ @cavoloneroband ✨ @fredgoverde ✨ Op 3 december sluiten we de #Popronde2022 tour af met Het Eindfeest, en dat doen we weer op de vertrouwde spot: ⭐@MelkwegAmsterdan⭐️ Door het hele pand spelen die avond Popronde acts, deze namen maakten we vorige week al bekend: @neomi.music - @barth.music - @marathon.ams @babsopdebeat - @oliverpeschmusic volgende week delen we weer een nieuwe reeks namen 𝙨𝙩𝙖𝙮 𝙩𝙪𝙣𝙚𝙙! Scoor alvast je ticket voor een avond vol muziek van heel veel talentvolle acts 👉link in bio 🎶 A. Johanson #musicdeclaresemergency #popronde #popronde2022 #poprondeeindfeest #melkweg #heteindfeest #nomusiconadeadplanet
9 nov. 2022
popronde '𝗥𝗼𝘁𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗺 𝘄𝗮𝘀 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝗶𝗹𝗹𝘂𝘀𝗶𝗲🖤' Rotterdam was hartstikke echt én hartstikke aan! 💯 we deelden extra liefde met de one love actie (zie vorige post) en natuurlijk heel veel muziek en energie! BEDANKT iedereen die er was en het compleet maakte. En dit weekend was het ook genieten bij @popronde_emmen @poprondezwolle en @poprondevenray. Nog maar 2 weekenden te gaan en dan sluiten we de tour alweer af, op 3 december om precies te zijn met Het Eindfeest in @melkwegamsterdam Vanavond kondigen we daarvoor nieuwe namen aan👀 📸@jessie_kamp #popronde #popronderotterdam #popronde2022 #popronderotterdam2022 #popwaarts #onelove
8 nov. 2022
popronde 𝙈𝙪𝙯𝙞𝙚𝙠 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙞𝙣𝙙𝙩, 𝙚𝙣 𝙞𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙞𝙨 𝙬𝙚𝙡𝙠𝙤𝙢 𝙗𝙞𝙟 𝙋𝙤𝙥𝙧𝙤𝙣𝙙𝙚! Tijdens @popronderotterdam droegen de frontpersonen van de acts de '𝗢𝗻𝗲 𝗟𝗼𝘃𝗲' aanvoerdersband. Ben Forte's idee, naar aanleiding van het weigeren van de band door de captain van Feyenoord. Hij mailde: "Als statement vóór inclusiviteit, leek het me ontzettend mooi als alle frontpersonen die op 5 november spelen in Rotterdam, hun shows spelen met een 𝗢𝗻𝗲 𝗟𝗼𝘃𝗲-aanvoerdersband om hun arm.  De 𝗢𝗻𝗲 𝗟𝗼𝘃𝗲 band staat voor acceptatie binnen het voetbal, met als basis de quote van Nelson Mandela 'Football has the power to unite people'. En als er iets is dat nog meer verbindend werkt dan voetbal, is het natuurlijk muziek!" Wij stelden daarom samen met Ben Forte speciaal voor Popronde Rotterdam 𝗢𝗻𝗲 𝗟𝗼𝘃𝗲-banden beschikbaar voor acts die de boodschap onderschrijven en de banden werden met trots gedragen door onder andere Fiep, Terence Goodmann, Headfirst, Babs en natuurlijk Ben Forte zelf. ❤️ 📸Jessie_kamp 🎶Ben Forte - Kleuren van de lucht 🌈 #popronde #popronde2022 #popronderotterdam #popronderotterdam2022 #benforte #onelove #poprondeonelove #alleenmaarliefde #popwaarts #feyenoord
7 nov. 2022
popronde Hallo allemaal! Wij zijn @penvriend en vandaag nemen we je mee in de wondere wereld van @poprondevenray ✨ Wij spelen we om 16:15 bij @omroepvenray en om 19:45 in de Klokkenluider! Hou de stories in de gaten en liefs 💛 #takeover #penvriend #venray
6 nov. 2022
popronde BEDANKT ROTTERDAM!🕺🙏 Wat een top avond en dag! De tour is gelukkig nog niet voorbij. Vandaag zijn we in Venray en op de planning staan ook nog: @poprondemiddelburg @poprondedeventer @popronde.alkmaar @poprondehilversum @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag @poprondemeppel En natuurlijk de afsluiter in Amsterdam op ⭐️3 december in @melkwegamsterdam ⭐️ waarvoor je al een ticket kan kopen via de link in bio. Hopelijk tot binnenkort! #popronde #popronde2022 #popronderotterdam #popronderotterdam2022
6 nov. 2022

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen