Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 10102022

maandag 10 oktober 2022

Nieuwe week nieuwe muziek!

 

We hebben weer een geslaagd weekend achter de rug met Poprondes in Assen, Den Bosch, Haarlem en Dordrecht. Inmiddels is het 10 oktober en dat betekent dat we alweer een maand onderweg zijn. De Popronde trein dendert gelukkig nog even door. Dit weekend zijn we in Groningen, Uden, Venlo en Harderwijk! 

Maar nu eerst, net als iedere maandag, alle nieuwe releases voor je op een rijtje. Met muziek van onder andere Willem 't Hart, A. Johanson en IKIGA!

 

Wil je iedere week op de hoogte zijn van alle nieuwe releases van Popronde deelnemers van dit jaar en voorgaande jaren? Volg dan onze New Music Monday Spotify playlist!

 

Poodle - Popronde 2022 - Sharks 

De kleurrijke formatie Poodle heeft een nieuwe single gedropt: Sharks inclusief videoclip met heel veel kleuren, dansjes, strandspelletjes en opblaasdieren. Altijd goed gemutst weet deze band een glimlach bij de luisteraars te tevoorschijn te toveren en dat komt ook mede door hun vrolijke en aanstekelijke gitaarmuziek met percussie. De speelsheid die ze in hun liedjes leggen zien we ook terug in de clip die ook nog eens lekker DIY werd gemaakt: ze vertrokken met zijn 5en en 3 camera’s naar hoek van Holland om een clip op te nemen. En dat leverde niet alleen een leuke clip op maar ook de herinnering van een hele gezellige stranddag. 

 

 

IKIGA - Popronde 2022 - Wanna Go Up

De prijs voor de meeste catchy song van de week gaat hands down naar IKIGA's Wanna go Up. En de combi van de zang en gitaren in de melodie van het refrein zijn ook nog eens zo aanstekelijk dat het voelbaar is in de vering van onze kantoorstoel: het nodigt uit tot op en neer bouncen/springen. Dat gebeurt gelukkig ook al flink tijdens de shows die Ikiga tijdens Popronde heeft gespeeld! De eerste volgende show staat gepland in Utrecht op 20 oktober. Ben jij een liefhebber van feel good-tikkeltje rauwe-gitaar-pop dan raden wij je aan om zeker even een bezoekje te brengen aan IKIGA. 

 

 

Willem ‘t Hart - Popronde 2022 - Spinnin’

Het begin van het nummer met de wall of synth is een warmmakertje voor de rest van de track Spinnin’ de nieuwe song van Willem ‘t Hart. Willem die als kleine jongen de liefde voor de piano ontdekte, studeerde aan het Conservatorium en vormde samen met zijn broers Funky Organizers. Zijn grenzeloze muzikaliteit legt hij tegenwoordig in zijn solo project, waarin hij lounge, jazz, funk, hip hop, soul, ambiant - heel veel stijlen - in de mix gooit tot vette producties. Vaak werkt hij samen waardoor er een nog veelzijdigere mix ontstaat. Maar onder Spinnin’ staat alleen zijn naam: Willem ‘t Hart. En ook hierin horen we allerlei invloeden en sounds. Een vette track die je zeker even met de bas opengedraaid over je speakers moet draaien.

 

 

A. Johanson - Popronde 2022- album: Who Are We Fooling

Met het uitbrengen van de laatste single Only Fools zag vorige week het eerste volledige album van A. Johanson het daglicht. A. Johanson is eigenlijk een beetje de hidden gem in het indie folk landschap als je het ons vraagt. Gelukkig hebben veel luisteraars al hun weg naar hem gevonden als we de Spotify cijfers mogen geloven. Dat zouden er nog veel meer mogen zijn is wat diezelfde luisteraars, met ons, zullen vinden. Want wie op de muziek van deze Utrechtse songwriter stuit blijft plakken. Fragments, een van de prachtige nummer op het album zou zo aan de Bon Iver radio toegevoegd kunnen worden op Spotify. Als dit album een ding bewijst is het dat Aike Johanson met creativiteit en vakmanschap fantastisch mooie liedjes produceert en altijd de mooiste geluiden en klanken uit een synth weet te halen, of om een melodie heen weet te kleuren dat het uiteindelijk luister kunstwerkjes worden. Who Are we Fooling is niet zomaar een verzameling van nummers, maar een conceptalbum waarin de relatie tussen mens en natuur bevraagd wordt en waarin het concept van de natuur en de stad in de instrumenten en composities verwerkt zijn en veel liefde gestopt is in de sound design wat het album zijn eigen schoonheid geeft.

 

 

LE MOTAT - Popronde 2021 - Niet Doen

In 2020 en 2021 was LE MOTAT onderdeel van de Popronde selectie en dat leverde heel veel memorabele shows op. Af en toe deelde hij ook het podium met zijn vrienden van Nonchelange met wie hij samen Ben ik Daar uitbracht. Eerder dit jaar bracht LE MOTAT ‘Naar de Klote’ uit en dat leverde hem een minihit op 3fm op en nu is er weer een nieuwe uit! Niet doen. Tato zingt: ‘Je doet altijd alsof de zon altijd schijnt, je moet niet doen alsof de zon altijd schijnt’ waarin we de boodschap van deze song horen. Dus mocht je willen doen alsof de zon altijd schijnt, weet dan dat dat volgens LE MOTAT niet nodig is: Niet doen. 

Een lekker LE MOTAT nummertje die je wél gewoon even moet luisteren.

 

 

Melle - Popronde 2021- The Reflection

Wij hebben veel warme herinneringen aan Melle’s deelname aan Popronde vorig jaar, met heel veel mooie en intieme optredens. In die tijd kwamen er al een aantal prachtige nummers uit en vandaag kunnen we weer van een nieuwe parel genieten. The Reflection. Wederom een prachtig nummer. En die gaat over herinneringen aan mensen om je heen en aan jezelf vroeger, met weer een super mooi arrangement en harmonieen. The Reflection is onderdeel van zijn zelf geproduceerde EP die binnenkort uit komt. Bij de single maakte Melle een videoclip, waarvoor hij gebruikt maakte van een super8 camera die hij van zijn opa kreeg. Speciaal voor de clip legde hij in deze bijzondere beeldkwaliteit 3 weken lang zijn leven vast, waarmee hij meteen nieuwe herinneringen maakte voor later. 

 

 

Iris Penning - Popronde 2014 - Dan Maar Genieten

Het is alweer wat jaartjes geleden dat Iris onderdeel was van de Popronde selectie, maar ze timmert nog steeds aan de weg in de muziek. In de afgelopen jaren verschenen er al meerdere albums en een nieuwe is onderweg. De titelsong van het album Dan Maar Genieten, haar nieuwste single is vanaf nu te beluisteren. Een fijn liedje waarin een mooie rol is weggelegd voor de viool, en met een mooie zangmelodie die in je hoofd blijft hangen. 

 

 

Throwing Bricks - False Promises

Na een gitaarriffje komen we in een golfbad van ruige gitaarklanken en het ritme zuigt ons daarin mee en laat ons er op mee deinen. In het midden van het nummer is er even meer ruimte gegeven aan de zang, die overigens het hele nummer door urgent klinkt, dan valt het even stil met enkel een gitaar, totdat het helemaal openbreekt en we in een kolkende climax terecht komen en nog even keihard mee worden getrokken in deze fantastische track van Throwing Bricks. En binnenkort komt er nog meer uit van de band: 28 oktober verschijnt hun album ‘The Burden’. 

 

 

 

 

Instagram

popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen