Nieuws

De nieuwe leden van de selectiecommissie: Bram van der Enden

vrijdag 07 mei 2021

De groep selectiecommissie-leden is dit jaar weer uitgebreid met een paar nieuwe toppers die de Popronde-selectie bepalen. Vandaag stellen we je voor aan Bram van der Enden: hij is labelmanager bij Neerlands Dope, het platenlabel van Akwasi. Daarnaast werkt Van der Enden aan zijn onderneming Upstream Agency, een agentschap met een internationale blik. En schrijft hij zo nu en dan voor 3voor12 Amsterdam.

 

Tekst Ricardo Jupijn

 

Voor de mensen die jou nog niet kennen: kun je ons kort vertellen wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan in de muziekbizz? 

"Pfff... Ik van alles en nog wat gedaan: van stagemanagement tot aan de box vasthouden bij videoclips, maar ik specialiseer mij nu in het ondersteunen van artiesten in het maken van release-planningen, het opstellen van doelen en het bewaren van overzicht. Mijn doel is eigenlijk gewoon dat de artiesten met wie ik werk zich kunnen focussen op wat ze het liefst willen doen: muziek maken." 

 

Waar ben je nu allemaal mee bezig en hoe zien jouw dagen er ongeveer uit?

"Dankzij het hele covid-19-gebeuren is er natuurlijk veel onzekerheid binnen de muziekindustrie. Daarom ben ik samen met collega’s de subsidiewereld ingedoken en ben ik een hele reeks aanvragen aan het schrijven. Verder manage ik nog een aantal artiesten en een label en doe ik hier en daar een projectmanagement-klus, dus ik heb genoeg te doen!"

 

Vanaf dit jaar zit je in die felbegeerde commissieleden-groep van Popronde: waarom leek het je leuk om mee te doen?

"Nieuwe acts ontdekken is gewoon echt heel gaaf en Popronde is een broedvijver voor muzikaal talent in Nederland. Daarnaast is het voor mijn werk ontzettend handig om op de hoogte te zijn van wat er aankomt."

 

Hoe ziet jouw ideale Popronde-avond eruit? 

"Een reeks aan acts ontdekken waarvan ik nog nooit gehoord heb, maar die allemaal te gek zijn. Begin van de avond een toffe band of solo-act en dan eindigen met een keiharde moshpit op hiphop of metal. En gratis bier natuurlijk, dat is ook altijd fijn." 

 

Wat is jouw favoriete Popronde-venue en waarom? 

"Als geboren en getogen Amsterdammer heb ik natuurlijk een zwak voor het eindfeest in de Melkweg, maar een show in een kapperszaak waar je nog nooit van gehoord hebt, heeft ook wel wat." 

 

Wat vond je van het niveau van de nieuwe selectie en waar let jij op tijdens de beoordeling van een act?

"Ik vond het niveau van dit jaar erg wisselend. Sommige acts staken er echt met kop en schouders bovenuit, maar bij een ander genre lag alles weer dicht bij elkaar. Als eerste luister ik altijd naar de muziek, daarna pak ik de foto’s en video’s erbij. Komt de sound overeen met hoe het eruitziet? Is er een live-video? Hoe omschrijven zij zichzelf? Het is heel belangrijk dat ze voor zichzelf duidelijk hebben waarom mensen naar hun zouden moeten luisteren. 'Ja, ik hou gewoon van muziek maken', is geen geldige reden."

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen