Podcast

De Voorronde - Music Maker podcast op weg naar Popronde 2021

vrijdag 18 juni 2021

De Voorronde – Aflevering 2 


Teksten schrijven is een essentieel onderdeel van veruit de meeste soorten muziek. Iedereen pakt het ook anders aan. Zo gaat Roos Meijer in gesprek met kwetsbare mensen, zoals vluchtelingen en kijkt Tom de Hundt naar rare dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Dat leidt dan, naast het enorme verschil in genre, tot een totaal ander soort tekst. Toch maken beide artiesten muziek over maatschappelijke thema’s. Je hoort het in aflevering 2 van De Voorronde, de podcast van Music Maker in aanloop naar de Popronde tour dit najaar.

 

Tom de Hundt over schrijven over corona: “Eigenlijk heb ik het expres niet als onderwerp genomen. Misschien zit het ergens een beetje onderliggend. Juist omdat je er een jaar lang mee doodgegooid wordt en er helemaal gek van wordt is het voor mij niet iets om het over te hebben in onze muziek.”

 

 

 

De Voorronde
In De Voorronde spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met deelnemers van Popronde 2021. Vanaf donderdag 10 juni verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering, opgenomen in het Aquarium in de Q-Factory in Amsterdam.

De Voorronde is beschikbaar op verschillende streamingsdiensten, zoals Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.fm.

De Voorronde podcast is ook te bekijken via Youtube

 

In deze aflevering

 

Roos Meijer
Na haar werk in een vluchtelingenkamp in Griekenland legde Roos Meijer de verhalen vast van de mensen die ze had ontmoet in haar debuut-ep Maktub. De afgelopen maanden heeft ze gewerkt aan haar nieuwe album Why Don’t We Give It A Try?. Dit album is geïnspireerd door gesprekken met zogenoemde 'changemakers', dat zijn mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Thema’s in haar nieuwe album zijn onder andere seksuele geaardheid, mensenrechten, dakloosheid en feminisme. Vandaag releaste ze haar eerste single In My Name, een nummer over hypocrisie van de geschiedenisboeken, het optimisme van jonge activisten en het overnemen van de symbolische toorts die aangestoken is door vorige generaties.

 

 

Total Seclusion
De jongens van Total Seclusion specialiseren zich in twee dingen: snel en hard. Dat doen ze met een combinatie van 80's hardcore punk, hedendaagse metal en ska. Deze combinatie van genres vormt het pallet waarmee de band zijn commentaar levert op de samenleving, zoals in hun Surreality TV. In dit nummer steekt Total Seclusion de draak met reality-programma’s. Nieuwsgierig hoe dat eruitziet en klinkt? Kijk dan naar de clip de ze erbij maakten!

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen