Nieuws

Deze artiest speelt nu in Wolfmother en in het najaar Popronde

vrijdag 04 augustus 2023

Het ene moment heb je een grote festivalmenigte voor je neus en het andere moment een handjevol publiek. Voor muzikanten is flexibiliteit een cruciale eigenschap, dat zal ook zeker iedere ex-Popronde deelnemer beamen. In het muzikantenbestaan is geen dag hetzelfde, zoals dat van Jesper bijvoorbeeld, drummer en gitarist bij bands als Paceshifters en Mozes and the Firstborn en momenteel tourt hij door Europa als drummer van de band Wolfmother. Nu speelt hij festivals en uitverkochte zalen om zich dit najaar in een ander avontuur te storten: zijn nieuwe band JesperJesper waarmee hij als frontman aan de Popronde deelneemt. Hoe bereidt hij zich voor op de overgang van uitverkochte zalen naar spelen in de plaatselijke bruine kroeg? En wat beweegt hem er (na al die jaren) toe om op de voorgrond te treden als zanger?

Waar kunnen mensen jou van kennen? / Met welke projecten ben je zoal bezig?

Mensen kennen mij denk ik vooral als drummer/zanger van alternatieve rockband Paceshifters. Dit jaar speel ik al 10 jaar in deze band! Naast Paceshifters heb ik in veel andere bands gespeeld, onder andere Mozes and The Firstborn en Storksky. Met Storksky en Prestcold Molly heb ik al eens eerder meegedaan met de Popronde. De laatste paar jaren ben ik veel bezig met mijn nieuwe band JesperJesper. Samen met mijn goede vriend en muzikant Robin Van Saaze (Robbing Banks) heb ik een EP opgenomen die tijdens Popronde 2023 uitkomt via Goomah Music. 

 

 

Dit jaar ben je met JesperJesper een van de Popronde acts waarmee je ook voor het eerst frontman van een band bent. Is dat altijd al een ambitie geweest?
Ik schreef altijd al muziek, ook voor Paceshifters, maar ik had nooit de drang om muziek op te nemen en hiermee onder eigen naam in een band te gaan spelen. Pas na de opnames van de EP begon dit echt te kriebelen. Nadat ik een aantal solo shows als zanger/gitarist heb gedaan leek het mij leuk om er een band omheen te vormen. Zo heb ik vorig jaar Jim Zwinselman, Ruud Gielen en Aimee Magsino gevraagd om met me mee te spelen en zo is JesperJesper ontstaan. Ik krijg er zoveel energie van, er is voor mij een compleet nieuwe wereld open gegaan sinds ik de rol van zanger/gitarist heb. 

 

 

Momenteel tour je door Europa met Wolfmother, een internationale act die zalen uitverkoopt, hoe is die ervaring voor jou als nieuw onderdeel van die band?

Het is een extreem vette ervaring! Ook heel leerzaam om in deze band te drummen. We spelen 40 shows in drie maanden door heel Europa, clubshows maar ook veel festivals. Naast dat je op vette podia speelt en veel plekken ziet, leer je ook heel veel mensen kennen.

 

 

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Met Paceshifters hebben wij een aantal keer hun support gedaan in Nederland. Vorig jaar december kregen wij een bericht van Andrew Stockdale (zanger/gitarist Wolfmother) met de vraag of wij zin hadden om met hem een Wolfmother show te spelen. Wij konden het eerst niet echt geloven, maar onze reactie was natuurlijk ‘Let’s go!’. In januari hebben wij toen in een uitverkocht Paradiso onze eerste show als Wolfmother gespeeld. Dit beviel Andrew (en ons) zo goed, dat hij ons naderhand heeft gevraagd om de hele Europa tour (40 shows) mee te spelen.

 

 

Wat blijft je bij van de tour van Wolfmother?

Heel veel! De eerste show van de tour was wel het meest indrukwekkend denk ik, omdat die gewoon heel spannend was. We speelden op Sweden Rock festival in Zweden, tussen Deep Purple en andere wereldbands. Er stonden zo’n 40.000 man voor onze neuzen en we hadden na de Paradiso show in januari niet meer gerepeteerd met Andrew haha. Het ging uiteindelijk lekker, maar tijdens het spelen ben je dan meer aan het nadenken dan genieten van het moment. Gelukkig hebben we inmiddels al zoveel shows gespeeld dat het iets meer vanzelf gaat.

Wat is het verschil tussen op het podium staan als frontman vs. als drummer? Is het een andere beleving of hetzelfde gevoel?

Het voelt wel heel anders omdat je een heel andere rol hebt. Als drummer ben ik een soort lijm die ervoor moet zorgen dat de band aan elkaar geplakt blijft. Als zanger/gitarist ben ik naast het zo goed mogelijk overbrengen van de liedjes, meer bezig met het publiek en de sfeer. Ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om veel te ouwehoeren op het podium, wat als drummer toch wat lastiger is. Ik raad het iedere muzikant aan om eens een andere rol aan te nemen in een band! Het is super leerzaam. Ik merk dat ik er als drummer op vooruit ben gegaan nu ik ook het zijn van zanger/gitarist heb ervaren.

 

 

In september tour je mee met de Popronde, dat wordt even terugschakelen van die grote podia, naar in een hoekje van de plaatselijke bruine kroeg, hoe kijk jij hier naar uit?

Hier heb ik super veel zin in! Om na 40 shows als drummer in Wolfmother weer eens als zanger/gitarist lekker te rammelen. Het is heel tof om op een groot festival voor 40.000 mensen te spelen maar de intimiteit van een kroeg of kleine zaal is net zo leuk. Het leuke van veel spelen, of dit nou op grote podia is of in de kroeg, is dat je als band meters maakt en beter wordt. Hier kijk ik enorm naar uit. Lekker met de band het busje in, lekker spelen, biertje, en weer naar huis. Het gaat uiteindelijk om de gezelligheid en de lol.

 

 

Wat hoop je uit je deelname aan de Popronde te halen?

Ik hoop dat we lekker veel showtjes kunnen spelen en wat naamsbekendheid kunnen opbouwen. Het zou mooi zijn als wij onszelf in de kijker kunnen spelen zodat we volgend jaar veel festivals kunnen spelen en/of leuke support shows kunnen doen. Ook breng ik de EP uit tijdens Popronde dus ik hoop dat iedereen die gaat luisteren en kopen natuurlijk!

 

 

Heb je zelf bands ontdekt door de Popronde?
Ik denk dat ik Waltzburg voor het eerst op de Popronde heb gezien. Ik heb lang geleden met Menno Krivokutya in een band gespeeld dus dat was leuk om te zien. Paracetamøl heb ik denk ik ook dankzij Popronde ontdekt. Ik vind het ook vooral leuk om oude bekenden te zien spelen tijdens Popronde. 

 

 

Je hebt al onwijs veel dingen gedaan, wat zit er nog in het vat? Wat is de droom?

Dat weet ik niet zo goed eigenlijk omdat ik daar nooit zo over nadenk. Ik blijf graag drummen in bands en ik blijf graag gitaar spelen en zingen in bands. Met Paceshifters gaan wij dit jaar een nieuwe plaat maken en ondertussen blijf ik voor JesperJesper ook schrijven. Daarnaast zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het belangrijkste vind ik dat ik muziek blijf maken waar ik achter sta en dat ik kan doen waar ik zin in heb.

 

 

Wil je nog iets delen met de lezer?
Ik wens iedereen heel veel plezier tijdens Popronde 2023! Zowel de bezoekers als de bands. Kom vooral kijken als wij moeten spelen!

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024
popronde Tour jij dit najaar mee met Popronde 2024? Met jouw muziek het hele land door reizen, veel leren, je netwerk uitbreiden en vooral heel veel shows spelen? Schrijf je in voor Popronde 2024! Je hebt nog één maand! 👏👏👏 Inschrijven doe je op www.popronde.nl of via de link in de bio. Inschrijven kan t/m 1 maart 2024.
31 jan. 2024
popronde Vraagje?!☝️ Vraag maar raak! Deze week kun je al je vragen op ons afvuren in de stories en meelezen met de antwoorden. Wil je meer weten over bijvoorbeeld inschrijven? meetouren met Popronde? Popronde steden? Locaties? Promotie? Stel je vragen van woensdag t/m zondag in onze stories. Je mag ons natuurlijk ook een DM sturen of mailen via online@popronde.nl / info@popronde.nl ✨️De inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn nog open t/m 1 maart. (Link in de bio) #popronde
23 jan. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen