Nieuws

Hoe gaat het met..? Two and a Half Girl

woensdag 05 januari 2022

Tekst en foto's door Jessie Kamp

 

 

Hoe gaat het met..?

 

Two and a Half Girl

 

 

In 2019 zette Two and a Half Girl met hun eigen mix tussen rock, punk en emo de kroegen op z’n kop. Van spelen in een karaokebar tot zingend en crowdsurfend een biertje halen bij de bar en weer terug, met Two and a Half Girl kan het niet gek genoeg. Ik schuif aan tafel in hun thuisbasis, dB’s in Utrecht, en het is tijd om terug te blikken en herinneringen op te halen met Anne (drums), Juliët (zang), Pim (gitaar), Daan (gitaar) en Chris (bas).

 

Na jullie deelname aan Popronde in 2019 konden jullie door corona niet veel spelen. Een aantal livestreams en shows met zittend publiek gaven niet de energie terug die jullie graag wilden, dus in plaats van optreden zijn jullie flink aan het schrijven gegaan. Hoe gaat het nu met jullie?

Pim: Over het algemeen gaat het denk ik heel goed en zijn we lekker bezig.
Daan: We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt, veel geschreven en het hele jaar door twee keer per week muziek gemaakt.

 

Hoe ziet jullie schrijfproces eruit?

Pim: Chaotisch. Meestal komen Daan of ik met een riff, hebben we al een idee welke kant het op moet en dan komt de band met precies het tegenovergestelde. Het is niet bij elk liedje hetzelfde, sommigen komen meer van één persoon en anderen hebben we weer met z’n allen geschreven.
Daan: Het is een wirwar van voice memo’s en opnames en ‘oh fuck ik heb versie 4 geleerd, maar jij was al bij versie 5’. We gaan altijd veel versies door totdat ieder detail naar onze smaak vet is en beginnen altijd instrumentaal. Het lijkt me ook wel cool om het een keer om te draaien, maar dat hebben we gewoon nog nooit gedaan.

 

En dan de tekst?

Juliët: Dat doen we vooral met z’n allen en Daan heeft ook veel geschreven. Het onderwerp is meestal nog het grootste ding.
Daan: Meestal ga ik met Juul zitten als ik niet een duidelijk beeld heb waar het over moet gaan, beetje sparren en heel basic welke emoties er opkomen als je luistert.

 

20211024_TwoAndAHalfGirl_PoprondeDaily_JessieKamp_40.jpg

 

De liedjes gaan vooral over dingen die de bandleden zelf mee maken. Hun vorige EP, uitgekomen in 2020, ging over henzelf als bedroom rocker en dat ze eigenlijk nog niet zijn waar ze willen: Een vette band zijn. Het zijn persoonlijke onderwerpen, maar het publiek moet zich er wel mee kunnen identificeren.

Daan: We gaan niet mensen vertellen hoe je het leven moet leiden als wij zelf niet eens weten hoe het werkt. Op de vorige EP keken we echt naar binnen, want toen was ik bijvoorbeeld een pikkie van 22 en wat wist ik van de wereld? Ik heb er soms moeite mee als punkbands allemaal vertellen wat er fout is en dan niet gaan vertellen hoe het wel moet en als ze dat dan wel doen kan het ook heel pretentieus worden, dus waar weet ik wel wat van? Mijzelf, maar vaak wordt het dan toch snel donker. Je wil niet dat de set een waslijst wordt aan dingen die je aan jezelf kan verbeteren, dus bij de nieuwe liedjes gaan we iets meer buiten ons zelf, iets algemener. Het is altijd fijn als je een tekst schrijft die iets voor jezelf betekent, maar een ander ook iets kan bieden.

 

Jullie hebben allemaal een andere muzieksmaak en halen de inspiratie overal vandaan. Wordt jullie muziek daardoor ook een grote mengelmoes van dingen?

Daan: Iedereen komt met zijn eigen ideeën de repetitieruimte in. Het kan zijn dat de ene net deathmetal heeft geluisterd, terwijl de anderen punk, Taylor Swift, afrobeat of nog iets anders op hadden staan en dat dat allemaal één liedje wordt. We maken een mix tussen rock, punk en emo en hoe we dat doen, wat de verhouding van die drie ingrediënten is verschilt per liedje, verschilt hoe we ons voelen of wat de soort riff is waar we mee komen. We maken harde muziek en het gaat om energie en melodie.

 

20191102_0570_Popronde_Rotterdam_TwoAndAHalfGirl_JessieKamp.jpg

Popronde Rotterdam (2019)

 

Two and a Half Girl is op de Herman Brood Academie tot het leven gebracht door Anne, Daan en Juliët. Pim en Chris zijn er eind 2018 bijgekomen toen ze een nieuwe bassist en gitarist nodig hadden.

Daan: Het is ook wel logisch, want als je een band begint heb je allemaal kinderziektes. Ik zeg niet dat we er nu al zijn, maar je moet eerst uitproberen wat iedereen wil. Toen hebben we heel bewust hebben gekozen voor twee mensen waarmee je tweehonderd dagen per jaar in een bus kan zitten en die enigszins affiniteit hebben met de muziek. Het is dan niet erg om de muziek iets aan te passen omdat zij erbij komen, want het is belangrijk dat we allemaal hetzelfde willen en dat ging de eerste keer mis.

 

Wat willen jullie dan? Wat is jullie droom?

Daan: Ik vind het leuk om te doen, maar ik vind het ook leuk als anderen het leuk vinden wat ik doe. Als het blijft groeien, dan blijft het voor mij interessant. We zijn nu bijvoorbeeld aan het kijken of we een keer in Duitsland kunnen gaan spelen.
Het gaat denk ik niet om hoeveel mensen er per keer komen, hoewel het wel leuk is, maar een show op een plek met 30 mensen waar er maar 10 passen is ook vet. Met Popronde Arnhem stonden we bijvoorbeeld in een kroeg die kleiner was dan de repetitieruimte hier, het was zo klein dat ik achter de bar stond en Anne mijn pedalen in moest drukken. Die kroeg was afgeladen, er stond een rij buiten en mensen bleven in de kou voor het raam staan, maar die vonden het wel heel vet. Terwijl we een maand erna een voorprogramma in het Patronaat speelden, wat ook zeker vet is maar die mensen komen dan niet echt voor jou.
Juliët: Lekker veel spelen vind ik ook heel belangrijk. Het is vet om te zien als mensen gewoon voor jou komen, meezingen en mee los gaan.

 

20191102_0531_Popronde_Rotterdam_TwoAndAHalfGirl_JessieKamp.jpg

Popronde Rotterdam (2019)

 

Welke rol heeft Popronde gespeeld bij het waarmaken van jullie droom?

Chris: Het heeft ons gevormd. We hebben zo veel gespeeld in korte tijd en veel tijd met elkaar doorgebracht, ’s avonds teruggereden of ergens overnacht, waardoor we elkaar echt hebben leren kennen. En het spelen op kleine plekken is een ervaring die je als band ten goede doet.
Daan: We hadden ook voor het eerst we samen een liedje gemaakt en dat we die tijdens Popronde konden spelen was heel vet. Ik denk dat we stiekem heel veel aan Popronde te danken hebben, omdat we daarna support konden doen in Patronaat, een aftershow in AFAS-Live en een bijna uitverkochte show hier in dB’s spelen. Ook Spotify werd ineens veel meer geluisterd en dat is best wel blijven hangen.
Juliët: We hebben ons gezicht laten zien, zodat mensen wisten wie we waren. Dat was vet.

 

Lachend wordt de ene na de andere herinnering op tafel gegooid, zo ook over hun show in de kelder van de karaokebar in Nijmegen. Met een privé karaokebooth als backstage is het er eentje die ze niet snel zullen vergeten.

Pim: Het is tof dat je op plekken speelt waar ze het niet gewend zijn om bands te programmeren. In Nijmegen kwamen we bijvoorbeeld bij de show ’s avonds erachter dat ze helemaal geen microfoonstandaards hadden.
Daan: Het was heel mooi, want we hadden al best wel veel gespeeld en dachten te weten hoe het werkt: duidelijk van tevoren afgesproken wat wij mee zouden nemen en wat zij hadden, “mics ‘komma’ stands” zou wel duidelijk genoeg zijn dacht ik. Maar het was een karaoke bar waarbij ze ook een videoscherm hadden, dus het bleek dat ze stands hadden voor een videoscherm en karaoke mics, maar geen micstands en mics. Gelukkig konden we Martijn Roselaar bellen en sindsdien is er nooit meer iets misgegaan en hadden we voor de zekerheid zelf alles mee.

 

20190912_Popronde_Nijmegen_TwoAndAHalfGirl_JessieKamp_0110.jpg

Akoestische preview ’s middags bij Popronde Nijmegen (2019)

 

Als ik vraag wat hun beste herinnering aan Popronde is, antwoorden ze unaniem ‘de show in Jack’s Music Bar in Zwolle’.

Daan: Die kroeg stond helemaal vol, maar het was ook echt een grote kroeg. Wij waren als laatste, iedereen was super eager voor wat we hadden en we waren heel jolig, want die dag hadden we de Popronde Insta take-over en allemaal komkommers gekocht waarmee we de Bongloard-set verneukten door de hele tijd komkommers naar ze te gooien. Rare dingen. Ik weet ook niet wat de gedachte erachter was, maar het was heel leuk.
Chris: Hun drummer ging er ook mee drummen. In één keer kapot natuurlijk.
Pim: En de context hè: Bongkommer of Komloard. Eigenlijk hadden zij van ons de meme overgenomen, dat was wel heel vet.
Daan: Toen ben jij (Juliët) tijdens onze show nog crowdsurfend naar de bar gegaan, bier gedronken en weer terug en dat alles terwijl je aan het zingen was.
Pim: Wat ik mij het meeste herinner van Popronde is dat we ieder weekend vaak twee keer speelden en dan was de eerste show de allersickste show ever en de tweede show de allerkutste ever. De weken erna weer.
Juliët: Ook bij shows waar je het niet van verwacht. Dan denk je met die venue ‘hmm wordt niks’ en dan uiteindelijk hartstikke vol en facking leuk.
Daan: Of in Willem Twee in Den Bosch waar we best ver van het programma af zaten: twee harde bands buiten de binnenstad, zal wel niks worden dachten we, maar het was facking druk. Hetzelfde hadden we met Breda, maar toen kwam er bijna niemand, 
Pim: In Haarlem was het ook niet zo druk.
Daan: Toen hebben we de laatste drie mensen die er waren weggejaagd. We hadden op het gegeven moment het ding als het publiek een beetje stijf was, dat een van ons het publiek in ging en wat tegen mensen aanduwen in de hoop dat er een pit ontstond. Eigenlijk ging het altijd wel heel goed.
Pim: Ja en hier dacht ik ‘fack it we hebben niks te verliezen’, dus ik beuk tegen één zo’n guy aan, liep die daarna weg met z’n vrouw en toen stond er nog maar één iemand. Toen dacht ik ook ‘als je dit niet kan trekken dan hoor je niet bij deze show’, dus tja prima.

 

Tijd om af te ronden. Stel dat jullie een liedje gaan schrijven over jullie deelname aan Popronde, wat zou dan de titel zijn?

Juliët: Ooeh. Moeilijke vraag hoor.
Anne: Jij bent onze songwriter Daan..
Daan: Do you remember?
Pim: Mag ik het ook in een riff zeggen? Pum-padapa-pewpew. Gewoon een gezellige, goeie tijd, leuk om zoveel op pad te zijn en mensen te zien. De community vibe met z’n allen was heel bijzonder.
Daan: Ik weet nog dat wij op een gegeven moment in Deventer na onze show buiten liepen en we ons realiseerden hoe bijzonder het was: ‘we gaan daar een kroeg in daar zijn vrienden aan het spelen of we gaan daar een kroeg in daar zijn vrienden aan het spelen. Zullen we gewoon onze naam veranderen en nog een keer meedoen?’ Ik denk dat ergens die nostalgie wel terug zou komen in de titel.
Anne: Nostalgic beers
Juliët: Iets in die richting ja.
Pim: Tonight.
In koor: Tonight!
Pim: With my friends, tonight.

 

20211024_TwoAndAHalfGirl_PoprondeDaily_JessieKamp_60.jpg

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar hun muziek? Zet je volume op standje moshpit en check het hier!

 

 

 

 

Naar welke artiest ben jij nieuwsgierig hoe het met diegene gaat? Laat het ons weten in de comments. We vinden het tof om van je te horen.

 

 

 

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde-acts 🧡 En heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Geen stress! Ook op Koningsdag staat er een hoop Popronde-talent op de planken, dus trek je oranje outfit maar vast uit de kast! 👑 Swipe om te zien wie je komende week door heel het land kan zien en met wie je aankomende zaterdag de verjaardag van onze Koning kan vieren! Zo zie je deze week o.a. @dawnbrothersmusic @danieltomaspianist @lowaddictsmusic @droomdit @djoeke__ @queenspleasure @pipblom @dekraaien @theindien @dotanmusic @ratsanddaggers @inge.lamboo @jesperjespermusic @subterraneanstreetsociety @moodboredband @_subfiction @marathon.ams @thames.band @magictomenyuri @hiqpyband @femmefugazi en @roodnoot 🤩 Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
24 apr. 2024
popronde The countdown is ON! 🤩 Wie gaan er mee op tour dit najaar? 👀 Nog maar 9 nachtjes slapen en dan maken we de allereerste namen van de Popronde 2024-selectie bekend bij KINK in Touch op @kinkpuntnl. En 2 dagen later, op vrijdag 3 mei om 21.00 uur, maken we de selectie compleet bij @3voor12 Radio op @npo3fm 🥳 Dus, pak jullie agenda’s er maar bij en tune in op woensdag 1 mei om 19.00 bij KINK en vrijdag 3 mei om 21.00 bij 3voor12 Radio 📻 #Popronde2024 #Popronde #3voor12 #3FM #KINK
22 apr. 2024
popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen