Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 10012022

maandag 10 januari 2022

Op de foto: TAPE TOY tijdens Popronde Eindfeest 2018. Door: Jessie Kamp

Nieuw jaar,  nieuwe week, nieuwe muziek!

 

Welkom en gelukkig nieuw jaar! Leuk dat je meeleest met deze eerste New Music Monday van het jaar! Ook dit jaar nemen we weer de nieuwste releases van (oud) Popronde deelnemers met je door. Wil jij dus helemaal op de hoogte blijven van alle vette releases? Check iedere maandag bij ons in of volg de New Music Monday playlist op Spotify. Wij vullen de lijst aan en nemen de platen met je door. Wil jij graag meepraten over de muziek? Laat dan je comment achter onderaan het artikel.

Vandaag beginnen we het jaar met een bescheiden 2 releases, van twee acts die in 2018 met Popronde meetourden. Benieuwd wie het zijn? Je leest het hieronder!

 

 

 

Kita Menari - Popronde 2018 - Paradise

Een heerlijke popsong van Kita Menari! Of zoals hij het zelf noemt: 'poptimistic', want ook Paradise is weer 'upbeat en uplifting' en maakt ons blij. We horen synths een catchy gitaarriff en al net zo catchy meerstemmig refrein. De inspiratie van het nummer haalde zanger Micha uit zijn opvoeding. Hij werd Christelijk opgevoed met het idee dat als hij volgens 'de regels' leefde, hij toegelaten zou worden tot het paradijs als hij zou overlijden. Dat paradijs, zo concludeerde hij later zelf, is voor niemand hetzelfde, en je mag zelf invullen hoe die er voor jou uitziet. 

 

 

TAPE TOY - Popronde 2018 - Album: Honey, WTF

Vorige week leverde deze band een hele fijne debuutplaat af met Honey, WTF. De release ging gepaard met een livestream op YouTube, aangezien live optreden er nog steeds niet in zit op het moment. Zo kon je de plaat al een dag voor de release luisteren, chatten met de band en samen met hen proosten op de release. Heb je deze gezellige livestream-gathering gemist? Kijk hem hier terug. Duik je dieper in het album dan hoor je dat de nummers gebaseerd zijn op grote onderwerpen. Zo verloor zangeres Roos net voor corona een dierbare en alsof dat niet genoeg was, zette haar toenmalige vriend ook nog eens een punt achter de relatie. Die emoties heeft ze in nummers gegoten. Een jaar lang stortte ze zich in haar verdriet en in het schrijven van nummers. Het was een proces van rouwen, schrijven en vervolgens schrappen. Maar het resultaat is een persoonlijk debuut album, met scherpe grungy 90's rock, dat niet zwaar aanvoelt, maar juist die toegankelijke sound van TAPE TOY laat doorklinken. Een knap in elkaar geknutselde plaat die heerlijk wegluisterd!

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen