Spotify

Lockdown List - Curated by Luna Morgenstern

vrijdag 20 november 2020

We kunnen ons voorstellen dat je soms even helemaal klaar bent met deze periode. Nou, wij ook hoor! We missen de vrijheid en het onbevangen leven dat we zo gewend waren voor Corona. Daarom hebben we speciaal voor deze Corona-tijden een lockdown playlist laten samenstellen, met als curators artiesten uit de Popronde selectie van 2020.

Welke nummers trekken hen door deze periode heen waarin we hunkeren naar 'die goeie ouwe tijd'?

 

De quaraintaine curator van deze week is

  
Luna Morgenstern

Luna is Amsterdam-based en maakt zelf muziek die zich omschrijft als een mix van alternative elektro-pop en synthesized R&B, met een goede dosis melancholie. We zijn beniewd met welke nummers zij de Lockdown playlist aanvult...

 

 

Oklou - God’s Chariots

Oklou’s album en, als je het mij vraagt, masterpiece ‘Galore’ heeft zich in de afgelopen maanden ontpopt tot mijn ultieme “lockdown soundtrack”. Iets in de wazige donkerheid van haar muziek weerspiegelt precies hoe ik me in deze periode voel: vast in een loop, maar in gedachten al ver vooruit in de toekomst. Als ik een favoriet nummer moet kiezen, dan is het God’s Chariots. Als ik dit nummer hoor en luister naar het contrast tussen de melancholie en de speelsheid wil ik zowel dansen als huilen tegelijk. 

 

 

Mauro Picotto - Komodo

Toen ik klein was luisterde ik dit nummer ook al. Toendertijd was het veel op de radio. Ik herontdekte het nummer laatst door een cover van Segabodega en Oklou op Instagram. Sindsdien heb ik de “originele” versie die ik vroeger luisterde, op repeat staan. Het nummer roept herinneringen uit mijn kinderjaren op: op de achterbank van de auto, op een regenachtige dag in een wachtkamer, mijn moeder’s lachende gezicht. Heb jij ook zulke herinneringen aan dit nummer?

 

 

S10 - Wacht op mij   

Doordat ik niet in Nederland ben opgegroeid vind ik het doorgaans lastig om te ‘connecten’ met Nederlandse muziek. Een uitzondering hierop is echter S10. Iets in haar stemgeluid raakte me vanaf het eerste moment dat ik het hoorde. Het heeft iets bedreigends dat voor mij universeel verstaanbaar klinkt. De productie in het nummer Wacht op mij en dan in combinatie met haar stem, zijn gewoon super vet. 

 

 

Jonsí - Exhale 

Ik had nog nooit zoiets als Exhale gehoord. Deze track voelt bijna als een mantra die me geruststelt als mijn hoofd weer eens helemaal vol zit met de gedachte aan alles wat ik nog had moeten doen of had moeten zijn. Luister deze track als je even niet lekker in je vel zit of twijfelt over dingen. Of eigenlijk wanneer dan ook. 

 

 

Charli XCX - Visions 

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik hou gewoon van deze vrouw. Toen haar plaat ‘Visions’ aan het begin van deze hele lockdown situatie uitkwam, luisterde ik naar niets anders meer (mijn huisgenoot kan dit beamen).

Charli is mijn idool. Niet alleen omdat zij een ongelofelijk veelzijdige schrijfster is, maar ook omdat zij zelfvertrouwen mixt met een gezonde dosis zelfspot; makes me want to be friends with her. Tja, ik heb gewoon een zwak voor haar. Het laatste nummer van het album is een real banger. Ik kan niet wachten tot het moment dat ‘ie opkomt in de club, zodra dit alles weer voorbij is, en ik me in een massa mensen weer volledig kan laten gaan. 

 

 

 

Benieuwd naar Luna Morgenstern? Hier vind je haar Instagram.

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen