Spotify

Lockdown List - Curated by Philippine

donderdag 18 februari 2021

De curator van deze week is:

 

Philippine

 

Aangezien de lockdown nog steeds niet voorbij is en we met zijn allen aan huis gekluisterd zijn door de rondrazende pandemie, ontbreekt het soms nog weleens aan frisse input. Ik mailde Philippine met de vraag of zij ons kon voorzien van wat frisse muzikale input voor de Spotify Lockdown List. Binnen no-time verscheen er een lijstje van deze getalenteerde songwriter in onze mailbox. En dit lijstje, met muziek die haar door de Lockdown heen sleurt, is gevuld met muziek van haar vrouwelijke muzikale inspirators. Een fijn lijstje waar Philippine met haar muziek perfect tussen zou staan. Moderne pop, met 80's invloeden, rake teksten en catchy hooks. Nu staan er nog maar 2 nummers van Philippine zelf op Spotify, maar something's cooking vertelt ze, want ze is druk bezig geweest met haar EP en die is bijna af!

Kun jij helemaal levelen met Philippine's lijstje houdt dan vooral ook haar pagina's in de gaten om op de hoogte te blijven van haar binnenkort te verschijnen releases.

 

Luister en lees hieronder Philippine's picks...

 

 

Holly Humberstone - Overkill
"Dit nummer heeft bij mij de afgelopen maanden by FAR het meeste op replay gestaan. Ik ben onwijs fan van haar songwriting en haar producties, ze heeft een enorm eigen sound. Het nummer neemt me zo onwijs mee in haar gevoel en toen ik het afgelopen zomer ontdekte haalde het me direct uit mijn writersblock."

 

 

 

Sasha Sloan - Lie
"Ik ben enorm fan van de directheid in de teksten van Sasha Sloan. "Please, just fake it. Pretend to look when I'm naked." Ik kreeg het nummer doorgestuurd door m'n huisgenoot en luister het sindsdien non stop. Ondanks dat de tekst lekker prikt en pijnlijk eerlijk is, kan ik er wel heerlijk met m'n ogen dicht op dansen door mijn kamer."

 

 

 

 

Phoebe Bridgers - Scott Street

"Ik ben al heel lang fan van Phoebe, maar laatst ontdekte ik de podcast 'Song Exploder', waarin artiesten een nummer uitlichten en vertellen over het schrijfproces, en hierin vertelde Phoebe samen met haar drummer over het proces van Scott Street. Ik zou nooit echt mijn lievelingsnummer kunnen aanwijzen van Phoebe, want ik heb veelste veel favorieten, maar sinds ik deze podcast heb geluisterd staat deze weer even hoog aan mijn lijstje."

 

 

 

Orla Gartland - More Like You
"Op de middelbare school had ik bij deze artiest een beetje het gevoel alsof ik haar zelf ontdekt had, omdat niemand in mijn omgeving nog van haar gehoord had. Ik kende haar in eerste instantie als gitarist en backing vocal van Dodie, maar ik ben altijd al enorm fan geweest van haar stem en songwriting. Deze week ontdekte ik dat ze vorige maand een nieuwe single heeft uitgebracht, en deze staat nu dan ook op repeat. Ook haar laatste twee EP's staan vol met prachtige liedjes!"

 

 

 

Lennon Stella - Pretty Boy
"Van dit nummer kan ik maar geen genoeg krijgen. Ik ben sowieso echt verslaafd aan Lennon's debuut album Three. Two. One., het is misschien wel mijn favoriete album van het afgelopen jaar. Ik volg Lennon Stella al vanaf dat ze met haar jongere zusje filmpjes op YouTube zet, ook raakte ze me enorm in de serie 'Nashville'. Sinds ik haar vlak voor corona live heb zien spelen in de Melkweg luister ik haar muziek enorm vaak. Absoluut een aanrader."

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen