Spotify

New Music Monday - 20022023

maandag 20 februari 2023

Nieuwe week, nieuwe muziek!

 

Terwijl er door het hele land mensen staan te hossen op carnavalskrakers, hebben wij gelukkig weer een hele lading muziek voor je verzameld die de oren wél strelen en we maken ook nog eens een reis langs allemaal verschillende genres; we gaan van hip hop, naar rock ‘n roll, en uiteraard ontbreekt het in het lijstje van releases niet aan een paar goede popsongs. Laat je weer verrassen door de nieuwste muziek uit Poprondeland!

 

Fred Goverde - Popronde 2022 - HUISMUS STRAATKAT KUTWIJF

Het nummer was al wel eens voorbij gekomen op social media en bij een optreden op Radio Veronica, maar het was tijdens de Popronde tour dat het publiek pas echt kennismaakte met deze knaller, HUISMUS STRAATKAT KUTWIJF. Fred Goverde bewaarde deze tijdens zijn Popronde shows altijd voor het laatst en het kostte nooit veel tijd voordat het publiek de woorden mee scandeerde. Het liedje ontstond in 2021 toen Fred Goverde zowel boosheid, liefdesverdriet en vergeving in één liedje wilde vatten, en dat heeft hij weten te vertalen in deze rauwe en speelse rock’n roll song. Na zijn Popronde deelname stootte Fred Goverde door naar Eurosonic NoorderSlag, die voor de Engelse tekst op de website de titels van Freds nummers voor het gemak van de lezers ook even vertaalde, wat zich vertaalde als: “Housesparrow Streetcat Shitwoman” en “You’re More Than Allowed To Know That I Never Think About You”. Oftewel: dat bekt lang niet zo lekker als in het Nederlands, maar Fred is momenteel gelukkig vooral bezig Nederland te veroveren!

 

Cashmyra - Popronde 2021 - EP: Privé

Wauw een hele vette plaat van Cashmyra! Je aandacht wordt gegrepen door onheilspellende, duistere gitaarintro’s en rauwe teksten die snijdend eerlijk zijn met ervaringen uit op waarheidgebaseerde situaties, zo klinkt het. Reflecterend zowel naar zichzelf als naar de ander en de onderlinge relaties. Maar het grijpt ook je aandacht door momenten waarop absurde vergelijkingen aangehaald worden als: “Ze zoent als het haakje van de tandarts, veel te scherp en veel te snijdend”, dan haken je oren als vanzelf in op wat er nog meer verteld wordt. 

Er worden de hele plaat eerlijke zinnen gespuwd, vaak in repeterende melodieën voor extra effect, er klinken ook kwetsbare stukken én er wordt ook zeker ruimte genomen om even onstuimig en keihard te scheuren en je tegen de haren in te strijken. Overall is het een fantastische en veelzijdige plaat met scherpe teksten en arrangementen!

 

Daniel Nolet - Popronde 2022 - When the world stops 

Voor Daniel veranderde de betekenis van dit liedje meerdere keren, maar wat constant bleef was dat het over momenten gaat: enerzijds het moment dat er iets gebeurt waardoor je weet dat het leven niet meer hetzelfde gaat zijn en anderzijds het moment dat je tegen jezelf zegt ‘fuck that’. Het liedje heeft een donker randje en het arrangement klinkt diep en ruimtelijk. En wauw Daniels stem komt hier prachtig naar voren! Bij de release van de song dropt ook deel 2/3 van de korte film die gemaakt is rondom de nieuwe singles. 

 

Muylike - Popronde 2022 - I Wanna Go Home & Wait Till The Morning 

Niet één liedje, maar twee nieuwe liedjes van Muylike vandaag. Wait Till the Morning is een samenwerking met de Amerikaanse indieband New Body Electric met daarop een solo van jazzsaxofonist en componist Efraïm Trujillo. Muylike vertelt: “Ik heb de track geschreven en geproduceerd vanuit een periode toen ik veel Stevie Wonder luisterde en meer vanuit keys en harmonie wilde schrijven. Vervolgens heb ik New Body Electric benaderd om de tweede verse op te nemen en een aantal gitaarpartijen toe te voegen. We hebben eerder samengewerkt en kennen elkaar van instagram, maar hebben elkaar inmiddels ook in het echt ontmoet.” Over die track speelde Efraïm vervolgens een solo en zo topte hij het nummer nog even af met zijn “magic”. En dan horen we ook nog I Wanna Go Home, een heerlijke lichtvoetige song met die vertrouwde Muylike sound waarmee de zon (die vandaag niet schijnt zoals we het zouden hopen) ineens toch om de hoek komt kijken. En er is meer zon op komst want op 10 maart kunnen we naar het complete album luisteren! En dat wordt gevierd met een releaseshow waarbij Mood Bored (ook Popronde 2022) de support verzorgt.

 

Luna Morgenstern - Popronde 2021 - IDONTU

De BOOS aflevering over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland maakte op velen diepe indruk en wakkerde een flinke maatschappelijke discussie aan. Het wakkerde ook iets aan in Luna Morgenstern die zich diezelfde avond nog stortte op het schrijven van een liedje over het onderwerp. In I Don’t Owe You (IDONTOU), schrijft Luna Morgenstern de frustratie van zich af over de keren dat ook zij zich bedreigd of ondergewaardeerd voelde, of onderbetaald werd binnen haar werk in de muziek. Maar ook de ervaringen van catcalling, ongewenst aangeraakt worden. Ze bundelde ervaringen en haar gevoelens en verwerkte het in het nummer. Met deze zeroes geïnspireerde dance/popsong, die ze samen met Ineffekt en Nick Ribbens produceerde levert ze een superkrachtige track af waarmee ze alle vrouwen uitnodigt om zich vrij te bewegen en zo controle te claimen over hun lichaam. "You don’t own me, I don’t owe you"

 

Melle - Popronde 2021 - I Can’t Come Home 

Altijd fijn als Melle weer een nieuw liedje de wereld inslingert. Voor dit nummer arrangeerde hij zelf een strijkersarrangement, maar zoals we weten van Melle is hij vaak het brein achter alle instrumenten die te horen zijn in zijn liedjes.

In I Can’t Come Home worden we verwelkomd door de klanken van de ukulele en Melle’s gefluit om vervolgens in een bad van warme en bevrijdende klanken te glijden. In het arrangement horen we verder nog meer coole details uit Melle’s instrumentencollectie, maar vooral is het weer een hele fijne Melle song die smaakt naar meer. Hebben wij en jij even geluk, want: er komt een heel nieuw album aan! Dit is nog maar het begin. Melle kondigt het aan als ‘een nieuw hoofdstuk’, binnenkort dus meer!

 

TIZIANA - Popronde 2021 - All Good

TIZIANA schreef All good met het thema “aantrekkingskracht” in het hoofd en verwerkte dat in de tekst als een gesprek tussen twee personen: de ene heeft twijfels en TIZIANA probeert die persoon gerust te stellen met de woorden “het is all good”. 

“Ik beloof je het is all good, ik beloof je love come true” 

“Ik mis je love en affection”: die persoon wil dichter bij de ander zijn, en dat spel van verlangen, aantrekking en geruststelling heeft zowel BeatSmith in de beat als TIZIANA met haar stem perfect weten te vertalen in een smooth en laidback track.

 

Daimy Lotus - Popronde 2016 - Friends ;)

Een poprock banger van een song over een vriendschap die zich ontwikkelt tot ‘friends with benefits’. Wanneer je die grens overgaat is er eigenlijk geen weg meer terug zingt Daimy. Friends heeft in de sound wel iets weg van millenial poprock á la Avril Lavigne, maar klinkt ook als de hedendaagse popartiesten Taylor Swift en Olivia Rodrigo maar dan met een rafelrandje en dat resulteert in een knetter goede song die in je hoofd blijft hangen “friends, frie-he-he-he-he-he-ends”

 

Inge Lamboo - Popronde 2020 - I Still Try

Ze nam deel aan Popronde in het coronajaar waardoor ze niet veel shows had, jammer, maar in die corona periode vond ze via een andere weg alsnog heel veel nieuw publiek: haar socials en dan met name TikTok. Daar deelt ze vette mashups van popsongs waarin ze bijvoorbeeld een Lady Gaga song laat klinken als een Lana Del Rey song en vice versa. Ook neemt ze haar volgers mee in haar persoonlijke verhaal en vertelt ze openlijk over de onzekerheid die ze als tiener ervaarde in het ontdekken van haar seksualiteit. Na Haar nieuwste liedje I Still Try gaat over het opkrabbelen na een donkere periode om er vervolgens sterker uit te komen. Een empowering song voor iedereen die ook weleens door struggles gaat om niet op te geven! 

Na die donkere periode lukte het haar om de controle te herpakken, ze haalde haar diploma en startte haar studie aan de Herman Brood Academie. In al die tijd was muziek voor haar het medicijn dat haar door deze periodes heen hielp, samen met liefdevolle mensen om haar heen. Terugkijkend is dit voor haar het bewijs om niet op te geven en door te bikkelen, en precies dat is de boodschap die ze in dit liedje aan haar luisteraar wil overbrengen. 

Respect voor Inge Lamboo en haar vermogen om haar verhaal door haar liedjes op een kwetsbare manier over te brengen en zo de connectie te vinden met haar publiek. Op 7 april komt het complete album af en wij kijken nu al uit naar wat daar nog meer op te horen is!

 

Instagram

popronde Op pad met M. Lucky op Record Store Day: “dit kan echt niet”
20 apr. 2024
popronde @m.lucky_____ neemt je vandaag op reis door Noord Holland tijdens @recordstoredaynl om de release van de nieuwe single te releasen! 15:00 Dwars Vinyl, Edam 17:00 Concerto, Amsterdam 20:00 Patronaat, Haarlem
20 apr. 2024
popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen