Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 01022021

maandag 01 februari 2021

Foto: Jessie Kamp

 

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De nieuwe muziek vliegt ons deze week weer om de oren. En daar worden wij heel-erg-blij van! Dat betekent dat we de maand februari fris en wel in gaan met een aantal knettergoeie tracks. Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden. 

 

Sinds deze week is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Klick op de ‘reageer’ knop onderaan de pagina en laat van je horen.

 

 

KUZKO - My Mama Says

Dit Rotterdamse synthpop duo weet hoe je er een feestje van maakt. Hun energie op het podium werkt aanstekelijk en hun muziek is al net zo catchy en aanstekelijk. Voor het weekend zagen we al wat teaser video’s voorbij komen van hun nieuwe track My Mama Says waarbij we de hook van het nummer al konden horen en die hebben wij sindsdien niet meer uit ons hoofd gekregen. Vorige week doken ze de studio in met hun Rotterdamse collega le Motat, die ook onderdeel is van de Popronde selectie van 2020 en wat kijken wij nu al uit naar de ‘vruchten’ van die samenwerking! Zover is het nog niet, maar gelukkig kunnen we nu al wel naar My Mama Says luisteren, een catchy en quirky synthpop nummertje over een dramatische highschool knipperlichtrelatie, het eerste voorproefje van hun EP die over een tijdje uitkomt.

 

  

 

DADA - Nog één keer

Je geeft je op voor Popronde, stemt daar je releases op af en dan komt er een pandemie die de planning helemaal door de war gooit. Het klinkt voor veel artiesten van de 2020 selectie bekend. Zo ook voor rapper DADA (Daan Rijkers), die het uitbrengen van nieuwe muziek wilde laten samenvallen met zijn Popronde tour. Ondanks dat die wegvalt, knalt hij wel op de digitale weg als een locomotief door. Niet te stoppen die DADA, er kwamen de afgelopen maanden al meerdere nummers uit: Alles Draait, Moeilijk Zat en Koud. Het laatste nummer schreef hij tijdens de lockdown voor stichting Kameraden die zich inzet tegen eenzaamheid onder ouderen. En deze week kunnen we weer een fijn nummertje aan de lijst toevoegen: Nog één Keer, de eerste single van zijn debuutplaat die binnenkort uitkomt. En, zo vertelde Daan ons, hij heeft ook nog een boek geschreven! Kortom, DADA is zijn creativiteit niet kwijt en knalt gewoon keihard door! 

 

 

Fitgirl - EP Mercury Retrogate

Denk jij dat springen de beste dansvorm is? Dan zijn jij en Fitgirl misschien wel een match. Hun van synths en vocoders doordrenkte muziek die naar eigen zeggen goed is voor lichaam en geest laat je de ene keer zwetend dansen, terwijl andere nummers juist weer een rustgevend effect hebben. We schijnen vandaag licht op hun EP Mercury Retrogate die in 2020 uitkwam. De EP is een verzameling van pianostukken, beukende housebeats en spacy geluiden waar je van de ene in de andere sfeer valt. Muziek die je zo nu en dan doet verlangen naar een feestje in een donkere, ondergrondse club. Krijg jij er net als wij ook een beetje “feest-heimwee” van?

 

 

Them Dirty Dimes - Morning Hour

En van beukende house gaan we door naar swingende gypsy-blues van Them Dirty Dimes. 

Deze jongens gooien de wortels van de popmuziek in de blender, en maken daar hele sterke cocktails van. Deze cocktail bevat een scheut motown, soul en een brullende baritonsax. Morning Hour is de eerste single van het album In Gold We Trust dat op 12 maart uitkomt. Een kort maar krachtig nummer over een uitgebluste liefde dat desondanks lekker opgewekt klinkt!

 

 

 

More Ease - Ease Your Mind EP

Ease your mind met de debuut EP van de 20 jarige songwriter Maurice van Meer waar hij het afgelopen jaar op heeft zitten broeden. “In het afgelopen jaar heb ik vrijwel iedere dag muziek gemaakt in mijn slaapkamer studio samen met huisgenoot en producer Kodarojo. Na een tijd lang te hebben geëxperimenteerd met verschillende sounds en stijlen heb ik eindelijk mijn sound gevonden”, vertelt hij. De EP is een verzameling van funky, zomerse geluiden en laid back r&b. Een persoonlijke bundel waarop hij ons meeneemt in zijn emoties en gedachten. Sublime FM voegde het nummer Ease Your Mind toe aan hun playlist en vanaf vandaag staat hij ook bij ons in de lijst! 

 

 

BENEDICT - Leave a Light on

Het nummer Leave a light on dat BENEDICT zelf liefkozend LALO noemt, maakte een hele ontwikkeling door voordat het zijn huidige vorm had. In 2019 herschreef hij het gehele nummer zelfs nog, met uitzondering van het refrein. Het nummer is een ode aan een zondagochtend-liefde in de lente. Een jongen wordt wakker naast zijn ex, zich realiserende dat er een hoop fout is gegaan, maar nu stiekem toch nog even wilt vasthouden aan de liefde en het veilige gevoel. Het nummer komt op zijn EP die op 26 februari uitkomt.

 

 

LVZY (2019) - Mama zei

Misschien heb je hem vorig jaar wel zien optreden. Jeremy Erasmus, a.k.a LVZY, de Amersfoortse rapper met Caribische roots, was onderdeel van de Popronde selectie van vorig jaar en trad toen onder andere op in Zutphen en Nijmegen. Mama zei is zijn nieuwste track waarin hij met zijn donkere herkenbare stem over de struggles van geld en keuzes maken rapt. Over de verantwoordelijkheid die je voelt om voor iemand te kunnen zorgen, maar die tegelijkertijd probeert te ontzorgen. 

 

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Dat kan hieronder. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

 

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen