Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 01112021

maandag 01 november 2021

Nieuwe week nieuwe muziek!

 

Na een weekend met vier super gezellige Poprondes in Tilburg, Arnhem, Sittard en Hoorn, Halloween en een uurtje extra slaap zijn we er weer met een flinke lijst nieuwe muziek uit Poprondeland. Heerlijk om je week mee te beginnen toch! We hebben veel nieuwe tracks én video's in de aanbieding, dus lees snel verder om weer helemaal op de hoogte te zijn van de nieuwste releases.

 

 

MINKA - SSEXM

Drugs bezingen in popliedjes is niet meer zo’n taboe, maar "wel een beetje spannend" zegt MINKA op instagram. Soms mogen we best wel even ontsnappen aan de dagelijkse sleur met een beetje ‘extra liefde’ en door te dansen. Daar gaat haar nieuwste track SSEXM over, wat staat voor “Speed, speed ecstacy MDMA”. Een electropop nummer dat uitnodigt om meer te dansen:

"Ik hoop dat je met me danst vannacht

Laat maar los en voel die trance zo zacht

wat een kwartje niet kan doen met je hart, 

‘k heb extra liefde en ik deel het graag"

Een uitdagende elektronische dance banger die haar publiek ongetwijfeld zal laten dansen. En dansen, dat doet MINKA’s publiek vurig hebben we tijdens Popronde shows gezien! 

 

 

Neil Hollyn - Past Love Trauma

Misschien wel dé Harry Styles van de lage landen. Neil Hollyn schrijft mega catchy en sterke popsongs en daar is Past Love Trauma geen uitzondering op. Een uptempo nummer, waarbij Neil zijn borst- en kopstem vloeiend afwisselt, en waarvan zowel het couplet als het refrein in je hoofd blijven hangen. Past love trauma, dat hebben we volgens Neil Holly allemaal wel. Hij bezingt onderwerpen die herkenbaar zijn voor zijn luisteraars en haalt zijn inspiratie uit de alledaagse dingen en de liefde. De sterke zangmelodieën blijven ook akoestisch staan als een huis en nodigen uit tot meezingen, zoals het goede popsongs betaamt. 

 

 

Loupe - Fair Enough Video

We hebben ze misschien nog niet zo vaak live zien spelen, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we Loupe nog heel vaak live gáán zien in de toekomst. Zeker als we deze live video van hun nieuwe single Fair Enough zien. Voordat ze de video opnamen, hadden ze nog geen shows gespeeld, vertelt de band. “Fair Enough voelde altijd als een nummer dat live juist heel goed zou kunnen uitpakken, het was daarom leuk om het op deze manier op te nemen.” Best wel spannend, want het plan was om deze video als 1 take op te nemen om ook echt de ‘live feeling’ te creëren. In samenwerking met Waargebeurd, Ab al Tamimi achter de camera, Lex Overtoomen en VJ Beeldruis voor de visuals is dit een hele toffe clip geworden. Dit is dus hoe Loupe live klinkt en dat maakt deze band een must see! 

 

 

 

Roos Meijer - Why Don’t We Give It A try?

Dit is de laatste single voordat het gelijknamige album Why don’t We give it a try uitkomt. Voor dit album heeft Roos Meijer zich laten inspireren door changemakers: mensen met bijzondere verhalen. Dit nummer bleef dichter bij haarzelf en schreef ze in een periode waarin nare situaties in de wereld haar bijzonder raakte. In het nummer stelt Roos vragen over hoe we samen leven als mensen op deze wereld en zingt ze erover dat we in meer harmonie zouden moeten leven samen omdat we, zoals Roos het verwoord: “share this world till we’re gone”. Een nummer dat je aan het denken zet..

 

 

ANNNA - My Humps

Deze is voor alle 90’s kids. ANNNA gaf haar eigen draai aan de Black Eyed Peas classic ‘My Humps’. Dit keer als ode aan hele andere ‘humps’ namelijk: de kamelenbulten. Ja, je leest het goed. ANNNA zou ANNNA niet zijn als ze er niet een toffe promo aan zou hangen. Daarom maakte ze speciaal voor de release video’s in de dierentuin in Amsterdam, met op de achtergrond de prachtige kamelen ‘humps’. De versie van ANNNA is iets rustiger en voorzichtig gezongen, maar in contrast zit daaronder een hele dikke track met een dikke bas, anders dan in het origineel, maar net zo drijvend als in die originele versie. Stilzitten is praktisch onmogelijk.

 

 

kretzsch??? EP - bamboo forest

De nieuwe EP van kretzsch??? is zoveel meer dan een verzameling liedjes. Het zijn elektronische creaties die je in een meditatieve staat naar een andere wereld toe zuigen. Het zou niet misstaan als muziek in een game landschap omgeven door weiden, bomen, en een paars gekleurde sterrenhemel. kretzsch??? is voor ons de koning van ambient. Voor zijn EP heeft hij samengewerkt met pianist Andy Feldman uit New Jersey. Het verhaal gaat over een meisje die haar hele leven op de maan heeft gewoond en voor het eerst op de aarde aankomt. Begeleidt door een vrouwenstem worden we meegenomen op een reis naar en andere, futuristisch klinkende wereld, een plek waar je tot rust kunt komen. Zoals bij veel van kretzsch???’ muziek, worden we ook nu in een trance gezogen, of gaan we mee op een ruimtereis. In ieder geval ontsnappen we even aan de realiteit naar een plek waar schoonheid en rust heerst. 

 

 

SOME - Kutwijf

SOME zingt, schrijft liedjes en denkt haar eigen concepten uit voor shoots en video’s, en is een danseres en daardoor indrukwekkend performer. Zoals onze collega Joao het verwoordde: SOME heeft de x-factor. Misschien komt het door haar toffe Spice Girl achtige kapsel zoals ze die in haar Hey Ya clip heeft en de kledingstijl, het dansen en de catchy r&b popliedjes. In ieder geval is SOME een independent en act die haar shoots en video’s tot in de puntjes zelf uitdenkt. Ook spreekt ze zich online vaak uit over onzekerheden en creëertcreert ze een taboeloze omgeving waar vrijheid heerst om jezelf te presenteren zoals jij je voelt. Daarin stelt ze een voorbeeld aan andere meiden, net als bij haar nieuwe track KUTWIJF. Waarin een voor velen herkenbaar thema over kwetsbaarheid in een relatie besproken wordt. Binnenkort komt de bijbehorende clip uit, de teaser kijk je hier...

 

 

 

 

Géonne Hartman - Reflection video & Halloween video (Phoebe Bridgers cover ft. Someone)

Vorige week schreven we al over Reflection, de nieuwe single van Geonne Hartman waarbij ze nu een clip heeft uitgebracht. Maar daar bleef het niet bij want speciaal voor Halloween trakteerde Géonne ons dit weekend op nog een video. Check hieronder de cover die ze opnam samen met Tessa Rose Jackson (Someone), met die wie Géonne overigens ook samenwerkte voor haar album, van het nummer Halloween van Phoebe Bridgers. Met op de achtergrond de geluiden van de autoweg en de wind. Een prachtige opname en een prachtige versie van een al prachtig nummer. 

 

  

 

Live Video - Cashmyra - Toekomst

29 oktober vierde Cashmyra een dubbelfeestje: ze speelden een Popronde show in Cafe de Kroon in Arnhem en brachten een nieuwe single uit Toekomst. De single is te beluisteren op Spotify, maar ook op een cassette die ze met Schmetterling Records uitbrachten. Naast Toekomst is ook hun volgende uit te komen single Stockholm hier al op te beluisteren (primeurtje!). Toekomst werd in het teken van het Hit The North traject opgenomen tijdens een sessie op Vlieland met producer Frans Hagenaar. Hun release gaat gepaard met deze vette live video opgenomen in de Bolder op Vlieland. 

 

 

Lauringer (Popronde 2020) EP - Imaginary Conversations

Met Thank You I Guess is de liedjesverzameling van Lauringer compleet. Na alle andere nummers al als single te hebben uitgebracht is Thank you I Guess de laatste single die het licht ziet en nu kunnen we de hele reeks van kop tot staart luisteren. Wat wij je ook zeker aanraden te doen! Good Catch zou zo de soundtrack kunnen zijn van een Netflix serie over een groep high school studenten. Ook Green Park en Pen Friends zien wij wel werken als soundtrack in een serie of film! Alle liedjes hebben een eigen karakter, met een duidelijke speelse Lauringer signature. Have a listen!

 

 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen