Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 01112021

maandag 01 november 2021

Nieuwe week nieuwe muziek!

 

Na een weekend met vier super gezellige Poprondes in Tilburg, Arnhem, Sittard en Hoorn, Halloween en een uurtje extra slaap zijn we er weer met een flinke lijst nieuwe muziek uit Poprondeland. Heerlijk om je week mee te beginnen toch! We hebben veel nieuwe tracks én video's in de aanbieding, dus lees snel verder om weer helemaal op de hoogte te zijn van de nieuwste releases.

 

 

MINKA - SSEXM

Drugs bezingen in popliedjes is niet meer zo’n taboe, maar "wel een beetje spannend" zegt MINKA op instagram. Soms mogen we best wel even ontsnappen aan de dagelijkse sleur met een beetje ‘extra liefde’ en door te dansen. Daar gaat haar nieuwste track SSEXM over, wat staat voor “Speed, speed ecstacy MDMA”. Een electropop nummer dat uitnodigt om meer te dansen:

"Ik hoop dat je met me danst vannacht

Laat maar los en voel die trance zo zacht

wat een kwartje niet kan doen met je hart, 

‘k heb extra liefde en ik deel het graag"

Een uitdagende elektronische dance banger die haar publiek ongetwijfeld zal laten dansen. En dansen, dat doet MINKA’s publiek vurig hebben we tijdens Popronde shows gezien! 

 

 

Neil Hollyn - Past Love Trauma

Misschien wel dé Harry Styles van de lage landen. Neil Hollyn schrijft mega catchy en sterke popsongs en daar is Past Love Trauma geen uitzondering op. Een uptempo nummer, waarbij Neil zijn borst- en kopstem vloeiend afwisselt, en waarvan zowel het couplet als het refrein in je hoofd blijven hangen. Past love trauma, dat hebben we volgens Neil Holly allemaal wel. Hij bezingt onderwerpen die herkenbaar zijn voor zijn luisteraars en haalt zijn inspiratie uit de alledaagse dingen en de liefde. De sterke zangmelodieën blijven ook akoestisch staan als een huis en nodigen uit tot meezingen, zoals het goede popsongs betaamt. 

 

 

Loupe - Fair Enough Video

We hebben ze misschien nog niet zo vaak live zien spelen, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we Loupe nog heel vaak live gáán zien in de toekomst. Zeker als we deze live video van hun nieuwe single Fair Enough zien. Voordat ze de video opnamen, hadden ze nog geen shows gespeeld, vertelt de band. “Fair Enough voelde altijd als een nummer dat live juist heel goed zou kunnen uitpakken, het was daarom leuk om het op deze manier op te nemen.” Best wel spannend, want het plan was om deze video als 1 take op te nemen om ook echt de ‘live feeling’ te creëren. In samenwerking met Waargebeurd, Ab al Tamimi achter de camera, Lex Overtoomen en VJ Beeldruis voor de visuals is dit een hele toffe clip geworden. Dit is dus hoe Loupe live klinkt en dat maakt deze band een must see! 

 

 

 

Roos Meijer - Why Don’t We Give It A try?

Dit is de laatste single voordat het gelijknamige album Why don’t We give it a try uitkomt. Voor dit album heeft Roos Meijer zich laten inspireren door changemakers: mensen met bijzondere verhalen. Dit nummer bleef dichter bij haarzelf en schreef ze in een periode waarin nare situaties in de wereld haar bijzonder raakte. In het nummer stelt Roos vragen over hoe we samen leven als mensen op deze wereld en zingt ze erover dat we in meer harmonie zouden moeten leven samen omdat we, zoals Roos het verwoord: “share this world till we’re gone”. Een nummer dat je aan het denken zet..

 

 

ANNNA - My Humps

Deze is voor alle 90’s kids. ANNNA gaf haar eigen draai aan de Black Eyed Peas classic ‘My Humps’. Dit keer als ode aan hele andere ‘humps’ namelijk: de kamelenbulten. Ja, je leest het goed. ANNNA zou ANNNA niet zijn als ze er niet een toffe promo aan zou hangen. Daarom maakte ze speciaal voor de release video’s in de dierentuin in Amsterdam, met op de achtergrond de prachtige kamelen ‘humps’. De versie van ANNNA is iets rustiger en voorzichtig gezongen, maar in contrast zit daaronder een hele dikke track met een dikke bas, anders dan in het origineel, maar net zo drijvend als in die originele versie. Stilzitten is praktisch onmogelijk.

 

 

kretzsch??? EP - bamboo forest

De nieuwe EP van kretzsch??? is zoveel meer dan een verzameling liedjes. Het zijn elektronische creaties die je in een meditatieve staat naar een andere wereld toe zuigen. Het zou niet misstaan als muziek in een game landschap omgeven door weiden, bomen, en een paars gekleurde sterrenhemel. kretzsch??? is voor ons de koning van ambient. Voor zijn EP heeft hij samengewerkt met pianist Andy Feldman uit New Jersey. Het verhaal gaat over een meisje die haar hele leven op de maan heeft gewoond en voor het eerst op de aarde aankomt. Begeleidt door een vrouwenstem worden we meegenomen op een reis naar en andere, futuristisch klinkende wereld, een plek waar je tot rust kunt komen. Zoals bij veel van kretzsch???’ muziek, worden we ook nu in een trance gezogen, of gaan we mee op een ruimtereis. In ieder geval ontsnappen we even aan de realiteit naar een plek waar schoonheid en rust heerst. 

 

 

SOME - Kutwijf

SOME zingt, schrijft liedjes en denkt haar eigen concepten uit voor shoots en video’s, en is een danseres en daardoor indrukwekkend performer. Zoals onze collega Joao het verwoordde: SOME heeft de x-factor. Misschien komt het door haar toffe Spice Girl achtige kapsel zoals ze die in haar Hey Ya clip heeft en de kledingstijl, het dansen en de catchy r&b popliedjes. In ieder geval is SOME een independent en act die haar shoots en video’s tot in de puntjes zelf uitdenkt. Ook spreekt ze zich online vaak uit over onzekerheden en creëertcreert ze een taboeloze omgeving waar vrijheid heerst om jezelf te presenteren zoals jij je voelt. Daarin stelt ze een voorbeeld aan andere meiden, net als bij haar nieuwe track KUTWIJF. Waarin een voor velen herkenbaar thema over kwetsbaarheid in een relatie besproken wordt. Binnenkort komt de bijbehorende clip uit, de teaser kijk je hier...

 

 

 

 

Géonne Hartman - Reflection video & Halloween video (Phoebe Bridgers cover ft. Someone)

Vorige week schreven we al over Reflection, de nieuwe single van Geonne Hartman waarbij ze nu een clip heeft uitgebracht. Maar daar bleef het niet bij want speciaal voor Halloween trakteerde Géonne ons dit weekend op nog een video. Check hieronder de cover die ze opnam samen met Tessa Rose Jackson (Someone), met die wie Géonne overigens ook samenwerkte voor haar album, van het nummer Halloween van Phoebe Bridgers. Met op de achtergrond de geluiden van de autoweg en de wind. Een prachtige opname en een prachtige versie van een al prachtig nummer. 

 

  

 

Live Video - Cashmyra - Toekomst

29 oktober vierde Cashmyra een dubbelfeestje: ze speelden een Popronde show in Cafe de Kroon in Arnhem en brachten een nieuwe single uit Toekomst. De single is te beluisteren op Spotify, maar ook op een cassette die ze met Schmetterling Records uitbrachten. Naast Toekomst is ook hun volgende uit te komen single Stockholm hier al op te beluisteren (primeurtje!). Toekomst werd in het teken van het Hit The North traject opgenomen tijdens een sessie op Vlieland met producer Frans Hagenaar. Hun release gaat gepaard met deze vette live video opgenomen in de Bolder op Vlieland. 

 

 

Lauringer (Popronde 2020) EP - Imaginary Conversations

Met Thank You I Guess is de liedjesverzameling van Lauringer compleet. Na alle andere nummers al als single te hebben uitgebracht is Thank you I Guess de laatste single die het licht ziet en nu kunnen we de hele reeks van kop tot staart luisteren. Wat wij je ook zeker aanraden te doen! Good Catch zou zo de soundtrack kunnen zijn van een Netflix serie over een groep high school studenten. Ook Green Park en Pen Friends zien wij wel werken als soundtrack in een serie of film! Alle liedjes hebben een eigen karakter, met een duidelijke speelse Lauringer signature. Have a listen!

 

 

 

 

 

Instagram

popronde 🎁Wij mogen trakteren op iets leuks!🎁 December is begonnen, de knusse feestmaand, en die trappen wij af met een mooi cadeautje voor onze volgers! Op 3 december spelen deze oud-Popronde helden tijdens het festival 'Tankstation' in @hedonzwolle Wil jij zondag genieten van een avondje Nederlandse indie-pop? Vul bij het kopen van je ticket kortingscode POPRONDEX2023 in en scoor je ticket voor maar 10 euro! @Hiigo ✨ @faskemuziek ✨ @hetiseenwies ✨ @laurasjinmusic ✨ @maartje_cs ✨ Igor Wij wensen iedereen een fijn weekend en voor wie een kaartje voor zondag heeft heel veel plezier!🧡
1 dec. 2023
popronde Inschrijvingen voor Popronde’24 zijn NU geopend! Het is 1 december, en dat betekent dat de inschrijvingen voor Popronde 2024 officieel geopend zijn! Wil jij op heel veel plekken in Nederland spelen, en je muziek aan een nieuw publiek laten horen? Je muziek laten horen aan een selectiecommissie bestaande uit allerlei sleutelfiguren uit de Nederlandse popsector? Oftewel: Tour jij volgend jaar mee met de Popronde? Schrijf je dan nu in via popronde.nl of link in bio. De inschrijvingen sluiten op 1 maart 2024.
1 dec. 2023
popronde Hou ze in de gaten! ❤️‍🔥👀 Deze (en nog veel meer) talenten schitterden afgelopen zaterdag in @melkwegamsterdam en daarmee is de Popronde 2023 cirkel rond 💫 We kijken met TROTS terug op een fantastische editie! Welke act heeft jou omver geblazen dit jaar? 🤩
28 nov. 2023
popronde WHAT A NIGHT💥💯❤️‍🔥 Wow! Now thát is what we call an epic closing party! Starting with jazz and ending with raw Dutch hardcore house, where the crowd trew themselves in moshpits or either lost themselves dreaming away over the words or instruments that poured from the stages. To everyone who was part of the final Popronde party of the year: THANK YOU🙏❤️ And thank you to all the artists who gave their all, ánd took the stage to speak out about equality and tolerance, and spread love! 🏳️‍🌈🙏❤️ What was your highlight of @poprondeamsterdam? 📸@jessie_kamp
27 nov. 2023
popronde Morgen mogen we!✨️🎆 En als het aan @femmefugazi ligt dan verandert de Oude zaal van @melkwegamsterdam morgennacht om 2.00 uur in één grote moshpit💥💥💥 Verwacht scherpe punk, explosieve songs en een kolkende zaal. Scoor nog snel je ticket voordat ze erdoorheen zijn gevlogen🚀 Tot morgen?! Check het complete programma en koop je kaartje🎫 op www.popronde.nl/steden/amsterdam (Link in de bio)
24 nov. 2023
popronde Bij welke show sta jij linksvoor?👀 Check het programma van morgen alvast in de slides en stippel je route uit. Morgen duiken we weer @melkwegamsterdam in voor de Popronde afsluiter van het jaar - Het Eindfeest💯🥳🕺 Eventjes weg van de buitenwereld, dansen we ons samen in het zweet, dromen weg, genieten en ontdekken! Zien we je daar?🤩 Nog geen ticket? 👉www.popronde.nl (link in bio) @poprondeamsterdam
24 nov. 2023
popronde Heb jij je ticket voor zaterdag al?✨️ Een band die in de afgelopen weken diepe indruk maakte op Popronde bezoekers is @droomdit Met hun Nederlandstalige melancholische en dromerige liedjes wisten ze het publiek te raken en bewegen! 🕺 Zaterdag staan ze om 0.00 uur in de Oude zaal van @melkwegamsterdam te schitteren✨️💫 Ben jij erbij?👀 Tickets: 👉www.popronde.nl (link in bio) 🎶 Droom Dit
23 nov. 2023
popronde Kom samen, vier de kunst, de cultuur, de muziek en het talent. Sinds gisteren lijkt Nederland een stuk kouder en killer geworden, maar daar gaan wij niet in mee. Het Eindfeest is voor iedereen, Popronde is voor iedereen en Melkweg Amsterdam is voor iedereen❤️ Zolang er een podium is blijven wij er talent op zetten! 💪 Zaterdagavond ontsnappen we voor even, samen, aan de realiteit en duiken we @melkwegamsterdam in voor het Popronde Eindfeest. Zien we je daar? 🫶 💫tickets & info: www.popronde.nl / link in bio
23 nov. 2023
popronde What a ride🚀❤️‍🔥💥🚂💫 Dit was het laatste reguliere weekend van Popronde 2023. De tour is bijna afgelopen, de cirkel bijna rond. Nog eentje te gaan, deze zaterdag, Het Eindfeest van @poprondeamsterdam in @melkwegamsterdam Dans je nog één keer mee?🙏🕺 Dankjewel aan iedereen die er afgelopen weekend bij was! En SO naar @poprondebreda ✨️ @popronde_enschede ✨️ @poprondedenhaag en ✨️ @poprondebergenopzoom 🙏🙏🙏 Tot zaterdag?!🤩 🎶@keenanmundane - 2DIE4
21 nov. 2023
popronde 🚗🎤 Get ready for a Popronde X Slinger Carpool Karaoke! We saved you a seat on a very special and musical ride 🎶🌟 Watch as these four Pop(ronde) stars - @inge.lamboo - @janetlivv - @maartje_cs and @laurasjinmusic hit the road to @popronderotterdam answering questions from Laura Sjin's friend book and unleashing their vocals in a carpool karaoke session (with some cool classics👀)🤩✨ in the name of promoting 'Slinger,' the app that makes event carpooling a breeze. 🚗So if you're searching for a ride to the Popronde Amsterdam Eindfeest Nov 25th? Or perhaps got a spare seat in your car? Check out the #Slinger widget on popronde.nl and you might carpool karaoke your way to @melkwegamsterdam this Saturday! 🚀 🎉 Janet Livv and Laura Sjin will perform at Het Eindfeest, the closing party of Popronde. So get your tickets (link in bio)! But first things first: check out the roadtrip adventures of these ladies and make sure to support them on their future musical journeys💙 🎥&📸: @reneemeijer 🎶: Laura Sjin - buikpijn Laura Sjin - als het weer weggaat #Popronde #CarpoolKaraoke #SlingerApp #PoprondeAmsterdam 🎵✨
21 nov. 2023
popronde Het was herfstachtig fris buiten, maar binnen was het warm en zat de sfeer er goed in bij @poprondebreda ❤️‍🔥 We zagen fans die de teksten al uit volle borst meezongen, dansend en springend publiek, en geboeide muisstille luisteraars. BREDA BEDANKT!!🙏 Wat was jullie hoogtepunt van Popronde Breda?🤩 📸 @jessie_kamp ✨️✨️✨️✨️ Afgelopen weekend was het laatste reguliere weekend van Popronde 2023🤯 Aanstaande zaterdag vieren we nog één laatste Popronde feestje - @poprondeamsterdam Het Eindfeest in @melkwegamsterdam Kom jij ook?🧡 Tickets en info ✨️popronde.nl / link in de bio
20 nov. 2023
popronde Dit was popronde voor ons @321astronaut 🚀 Wat een rit! 24 steden en telkens bomvol enthousiaste mensen. Bedankt voor het luisteren en het kopen van onze merch! Wij zijn pas net op stoom want 25 brengen wij ons debuutalbum uit in @ekko.nl kaartjes zijn nu te koop. Dank popronde en dank @3voor12 dit waren fijne vleugels 🪽Shout out naar alle crewleden van Popronde en shout naar mijn mede-astronauten! Xx Pelle
19 nov. 2023
popronde Heyaaa! Wij van @thereyougo_band doen vandaag een Popronde Takeover bij onze allerallerallerlaatste Popronde show in Den Haag!❤️‍🔥🌼 Houd vooral de stories van Popronde in de gaten voor leuke feitjes over Den Haag en hoe onze gig vanavond gaat. Zien we jullie om 20:30 in @thesocialhub.thehague ? 🌻💃
18 nov. 2023
popronde Popronde X Ioana Iorgu - As our Popronde tour is slowly coming to an end, here’s some of our favourite moments. Tonight we’ll be in Enschede (22:45, Café Rocks) and tomorrow in Den Haag (22:15, De Zwarte Ruiter). We had a blast, Popronde! ❤️Alongside these awesome shows, I’m also working on recording my 4th album, so keep an ear out! ⚡️ • 📸 @veerledevos20
17 nov. 2023
popronde Welke acts blazen jou tijdens 𝗛𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 nog méer uit je sokken?👀 Deze acts voegen we toe aan de line-up van het laatste Popronde feestje van het jaar, @poprondeamsterdam : ✨@JanetLivv ✨ ✨️ @Toverberg_ ✨ ✨️ @laurasjinmusic ✨️ ✨ @iknownoa ✨ ✨️ @Sheymarochdi ✨ ✨️ @Jespfur ✨ ✨️ @silkeveld ✨ Check de video slides voor een muzikale impressie👉 Gisteravond tijdens #KINKinTouch op @kinkpuntnl maakte @jasperleijdens bekend dat ook ✨️ @themocksofficial ✨️ en ✨️ @bowl.band ✨️ erbij zijn! Nóg twee shows waarbij je je in het zweet kan dansen dus. De early birds zijn al gevlogen🕊️ Grijp niet mis en koop je kaartje via www.melkweg.nl of op popronde.nl (link in de bio) De volledige line-up vind je op de website 👉 link in bio 'Eindfeest programma'' Samen maken we er een onvergetelijk feestje van!💥🤩🕺🏾 🎶 @iknownoa - Paradise
17 nov. 2023
popronde Dunne Lijn IS UIT. ✨🌈 Ze is nu overal te beluisteren! Gisteren speelden we onze laatste popronde show bij @poprondebreda en vierden we de release in de take over. Popronde bedankt voor het avontuur! 💖 OP NAAR MEER 🌈
17 nov. 2023
popronde Time flies! We have officially landed in our last ‘regular’ weekend.. 🥹 we can’t believe it either! It is week 11! Take your chance and come visit us in your city before it’s all over: 👉 @poprondebreda 👉 @popronde_enschede 👉 @poprondedenhaag 👉 @poprondebergenopzoom Check www.popronde.nl (link in bio) for the complete line up and use @tmsqr.app for your schedule 👈 See you there!
15 nov. 2023
popronde Weekend #10 recap💥🙌 We hebben weer een fantastisch weekend gehad bij @poprondemiddelburg @popronde.alkmaar @poprondedeventer en @poprondehilversum Jullie trotseerden regen en wind, en werden gelukkig ook getrakteerd op een zonnetje, en uiteraard heeeel veel muziek! Welke act heeft jou omver geblazen?👀🙂 Nog 5 Poprondes te gaan!😵 Aankomend weekend zijn we bij: @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag @poprondebergenopzoom En op 25 november sluiten we de tour af met Het Eindfeest - @poprondeamsterdam - in @melkwegamsterdam ✨️voor info over de programma's en artiesten ga naar popronde.nl (link in bio) Don't miss out! Grijp je kans om er in 2023 nog een keertje bij te zijn🥳 🎶 @bowl.band
14 nov. 2023
popronde Lovely Day-venter🌈 We had a blast at @poprondedeventer last Saturday, hope you did too! Swipe to see a snippet of the Deventer-experience and for what probably is the smallest stage of the entire Popronde👀 The countdown has started for the last Popronde : @poprondeamsterdam Only one more weekend on the road to @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag and @poprondebergenopzoom before the big closing party on the 25th of November. Grab your tickets for @poprondeamsterdam at @melkwegamsterdam before they're sold out! 👉 Tickets on popronde.nl / link in bio 📸 @jessie_kamp
14 nov. 2023
popronde SUPERKRACHT 💪 the movie! Tijdens @poprondedenbosch, @popronde_haarlem, @poprondeutrecht (en deze week nog @poprondedenhaag) kreeg het Popronde team versterking van Team Superkracht🦸‍♂️ @Superkracht.club ontwikkelt de talenten van jongeren met een licht verstandelijke beperking en maakt dit talent zichtbaar in de culturele sector. Ze maken ruimte voor de unieke kwaliteiten en inspirerende karakters. Tessa, Hans, Arzu, Özlem, Ruud en Dave van #TeamSuperkracht stortten zich vol overgave en enthousiasme op hun rol als artist host, content creator en techniekassistent en kregen zo niet alleen een kijkje achter de schermen, maar mochten ook echt meedraaien om hun talenten in te zetten. Dat zorgde voor heel veel blije gezichten! 🫶 Het was een super geslaagde en leuke samenwerking die we de komende jaren zeker nog zullen voortzetten en misschien zelfs wel uitbreiden! 📽️ & 📸 @reneemeijer 🎶 5etra - Inside My Head Primaat - Roze Bril 🔊 @bssmen #possibilize #popronde #superkracht #deweekvandetoegankelijkheid
13 nov. 2023
popronde Hier een mini popronde dump als afsluiter van onze takeover, het was ons een genoegen💓💗💕💞 Kom volgende week in Breda nog een laatste keer samen dansen, en dan zien we elkaar daarna in 2024; got a lotta tunes almost ready for the world !!! 🫡 Love, Leela Rosa xx
12 nov. 2023
popronde 🔥🔥 Oi oi! THAMES here 🔥🔥 Oh my giddy aunt. Popronde has been a blessing. I can’t believe it’s almost over. We’ve met so many of you and did SO MANY crazy gigs! Well it’s not over yet! The craziest one is yet to come. The biggest stage at the Melkweg will be ours at Popronde Eindfeest on November 25th 21.30h. So take out your calendar and come and see what it’s all about. Can’t wait to see you all in the crowd ♥️ Excited? Can’t wait either? Well you can stream us everywhere! And even more good news: from the 29th on you can listen to our BRAND NEW single Astonishment 🥵 It’s the third single of our EP “Lessons For The Patriarchy” Still want more? Then come to our release show at Paradiso on January 17th. This will be the kick-off of our VERY OWN TOUR. So get your hands on those tickets and we’ll see you soon ♥️♥️ X Merlyn
10 nov. 2023
popronde Only a few weeks left, folks! 👏👏👏 swipe for a sneak peek of our program & join us this weekend before it’s too late! 👏👏👏 It is week 10! We’re tapping into double digits, will it be double the fun? Come see your favourite new acts and find out in: 👉 @poprondemiddelburg 👉 @popronde.alkmaar 👉 @poprondedeventer 👉 @poprondehilversum Check www.popronde.nl (link in bio) for the complete line up and use @tmsqr.app for your schedule 👈 See you there!
8 nov. 2023
popronde Inmiddels weer een beetje geland na het Popronde weekend? We pakken een momentje om terug te blikken op @popronde_arnhem met deze toffe foto's✨🕺 In Arnhem kwamen jullie samen bij de stationshuiskamer, tussen de bierbrouwketels en andere knusse en drukke plekken, hopelijk hebben jullie toffe artiesten ontdekt! @lindedorenbos was erbij om de avond vast te leggen. Check de foto's in de slides👉👉👉 We zijn alweer aangekomen bij de laatste 9 Poprondes van het jaar (Ja, echt waar!) Dit weekend zijn we bij: ✨@poprondemiddelburg ✨@popronde.alkmaar ✨@poprondedeventer ✨@poprondehilversum check de programma's op de website (link in de bio) #popronde #popronde2023
7 nov. 2023
popronde BLISS✨️❤️ Seeing people in the crowd dance together, enjoying the Popronde shows, crowded locations when it's pouring rain outside; just makes us feel so happy and grateful. Thank you to everybody who came out to dance, listen and party at @popronde_emmen ✨️ @poprondezwolle ✨️ @popronderotterdam ✨️ @poprondevenray ✨️ We hope all of you had a great time! Hopefully you have discovered some new favourites throughout this Popronde tour! Make sure to follow your Popronde discoveries on their socials and Spotify, buy their merch and buy tickets for their upcoming shows! 🙏 Only 9 Poprondes to go😵 come catch the talented artists at one of the popronde cities near you👀 Find all Popronde dates on our website (link in bio) ✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️ 🎶@5etra.official #popronde #popronde2023
6 nov. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen