Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 06112021

maandag 06 december 2021

Nieuwe week, nieuwe muziek!
 

Onze Instagram feed stond deze week vol met Spotify wrapped van acts die met trots hun muzikale ontwikkeling in cijfers toonde. En dat gaf een positieve boost aan een winters weekje waarin we weer even back to basics moesten met de corona maatregelen. Radio stations beginnen met hun jaarlijkste muzieklijsten, de 3voor12 Song van het Jaar awards werden uitgereikt en in Poprondeland verschenen een aantal mooie releases. Die releases nemen wij, net als iedere maandag, weer met je door! Je hoort muziek van o.a. KY., Nicolaas en LUCAS.

 

 

KY. - December

Sommige mooie liedjes vloeien zo uit de pen, zo ook December, de nieuwste release van KY. die hij samen met Christon Kloosterboer in een dag schreef. Het nummer vertelt het verhaal van iemand die opgroeit en overgaat in een nieuwe fase in zijn of haar leven en daarbij iemand of iets moet achterlaten. Wederom is December, net als bijvoorbeeld het eerdere Seaside, een melachonlisch nummer dat om KY.'s stem heen is gebouwd. Met ruimtelijke elektrische gitaar geluiden en een sterke zangmelodie worden we er meteen in mee gezogen en geraakt. Een track en een stem die wij vaker op de radio willen horen! Als het aan ons ligt meet KY. zich aan de groten in dit genre. KY. weet hoe hij zijn krachten in kan zetten om muziek te maken die regelrecht bij je binnenkomt.

 

 

LUCAS - Live in Annabel

Vorige week nam LUCAS samen met KUZKO onze insta live over vanuit zijn huiskamer, en wij raden aan om die clip even terug te kijken voor positieve vibes! In een super gezellige huiskamersetting speelde de groep muzikanten akoestische versies van hun muziek. Vandaag delen wij het live album van LUCAS Live in Annabel. In LUCAS' muziek schijnt zijn persoonlijkheid door, alsof je hem een beetje leert kennen. Persoonlijk, oprecht en kleurrijk. Nu we aan huis gekluisterd zijn met de avond lockdown is het zeker een aanrader om dit live album aan te zetten. Breng LUCAS jouw huiskamer in, maak het gezellig laat je op de achtergrond toezingen!

 

 

Nicolaas - Tokyo

Tokyo is de nieuwste single van artiest en producer Nicolaas. Hij liet zich voor het nummer inspireren door de vergelijkings- en prestatiedrang die hij bij mensen om zich heen ervaart.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicolaas (@planetnicolaas)

 

Luister hier naar Tokyo

 

Absent Chronicles - Two Shadows

Absent Chronicles heeft afgelopen jaar in korte tijd een online following voor zijn filmische electropop opgebouwd. Optredens bestaan uit een blend van dansbare beats en electropop, aangevuld met trompetspel, gitaar, zang en zelf geproduceerde visuals.

Op 3 December bracht Absent Chronicles de nieuwe single Two Shadows uit die hij samen met de Belgische singer/songwriter Yves Paquet schreef tijdens een writerscamp van Cloud 9.
Voor de release werkten ze samen met De Vrolijkheid, een stichting die in AZC's culturele workshops voor kinderen en hun ouders verzorgt. De video is geschoten en geregisseerd door jongeren die in AZC Utrecht verblijven. Bekijk hem hieronder!

 

 

LowaddictsSoundsystem - Circles

Vorig jaar waren ze onderdeel van de Popronde selectie, toen nog bestaande uit twee leden, maar ze zijn inmiddels uitgebreid en met zijn drieën! Het afgelopen half jaar stond voor LowaddictsSoundsystem in het teken van experimenteren, schrijven en maken. In de nieuwe formatie zijn ze keihard aan de slag gegaan aan hun eerste plaat als trio-formatie. Een album is onderweg! Circles is het eerste nummer die ze schreven tijdens hun eerste schrijfsessie voor het album. Circles gaat over het gevoel van vast te zitten in een vicieuze cirkel. "Het is alsof we vastzitten, alsof we er steeds bijna zijn en het einde in zicht is, terwijl we eigenlijk steeds opnieuw lijken te beginnen en vervallen in het oude." En dat is te horen aan de keuzes die ze gemaakt hebben voor het nummer. De repetities die we horen in de vocalen en het arrangement bijvoorbeeld. Volgens ons een super mooie track, en wederom een 'bouwwerkje' van elektronische sounds, die ons nu al nieuwsgierig maakt naar de rest van de nummers die op de planken ligt!

 

 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen