Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 07112022

maandag 07 november 2022

Nieuwe week, nieuwe muziek!

 

Woehoe daar zijn we weer met een gloednieuwe New Music Monday! We hebben een gezellig weekend erop zitten met shows in Emmen, Zwolle, Rotterdam en Venray. Zoals iedere week schotelen we de nieuwste tracks uit Popronde-land aan je voor. Dat betekent dat we de nieuwe releases van zowel oud-Popronde acts met je doornemen als die van de nieuwe selectie. aankomend weekend gaan we alweer het een na laatste weekend (even huilen) in: Middelburg, Alkmaar, Deventer en Hilversum. Maar nu eerst, net als iedere maandag, genieten we van alle nieuwe releases op een rijtje. Met muziek van onder andere FIEP, Babs en Solomon. Dus lees vooral snel verder!

 

Wil je iedere week op de hoogte zijn van alle nieuwe releases van Popronde deelnemers van dit jaar en voorgaande jaren? Volg dan onze New Music Monday Spotify playlist!

 

Jacht - Popronde 2022 - Brons

Brons gaat over hoe tijd een relatie of vriendschap kan doen veranderen. Het nummer is voor diegene die je al jaren kent en nog steeds dichtbij je staat, ook al zie je diegene steeds minder.. Het is een persoonlijk nummer die Jacht schreef voor goede, al dan niet beste vrienden. 

Jacht is het werk van drie muzikale idealisten die iets moois willen maken. Verscholen achter melancholische harmonieën en melodieën liggen duidelijke kritieken voor het grijpen. Poëtische teksten dwalen dromerig maar koppig over de soms forse instrumentatie.

Wij kijken nu al uit naar alle nieuwe muziek die nog gaat komen. Brons is de eerste single van de nieuwe EP: Bij Tijd en Wijle, die in april uitkomt.

 

 

FIEP - Popronde 2022 - Lola

"Lola gaat over de drang naar een onbevangen, maar intens leven," vertelt zangeres Veerle. "Op een speelse manier probeer ik te dealen met diepe gevoelens en keuzestress."

Op Lola wordt het geluid van een rijdende trein gesampled, een treffend symbool voor het thema van het nummer: vastzitten tussen vertrekpunt en bestemming.

Het gaat goed met FIEP. Heel goed zelfs! Na de finale van de Amsterdamse Popprijs in maart dit jaar is het hard gegaan. De band stond in het voorprogramma voor bands als Wet Leg en Ratboys en zowel Nightshop als Daydreaming bereikte de nummer 1 notering in de indieXL. EN als kers op de taart mag FIEP spelen op ESNS 2023!
Met Lola wil FIEP een volgende stap zetten in het bereiken van een groter publiek, want dat is er zeker gezien haar succes tijdens de Poprondes! 

 

 

Babs - Popronde 2022 - Milkshake

Net zoals FIEP is óók Babs in januari te zien op ESNS! In 3voor12 Radio presenteerde ze haar nieuwe single Milkshake, naar het gelijknamige LGBTIQA+-festival.

"Ik ben daar dit jaar voor het eerst geweest, en dat was zo bijzonder", vertelt Babs. "Alles mag en alles kan. Het idee dat er zoveel mensen zijn zoals jij en dat je elkaar begrijpt, brengt echt die “queer joy”, zoals je dat noemt." Voor Babs reden om er een nummer over te schrijven. 

Begin volgend jaar komt Babs met een nieuwe EP. Na de volgende festivalzomer heeft ze grootse plannen voor het najaar: haar eerste echte solo-tour. ‘Ik wil niet dat het zomaar een concert is, maar echt een ervaring. Ik wil een verhaal kunnen vertellen, net als in mijn muziek.’

 

 

Solomon - Popronde 2022 - The Box 

Wie een zwak heeft voor de warme stemmen van Nick Cave en Stuart Staples en de melancholische muziek van Elbow en The National is bij Solomon aan het juiste adres! Dit vijftal uit Maastricht brengt sfeervolle, melancholische nummers, die je als luisteraar de ruimte bieden naar je eigen reis te kijken en je altijd troost en hoop geven.  

Na Run (You’ve Got To) en Nobody Knows is The Box het derde voorproefje uit het te verschijnen album. Het album is gemixt door producer Christopher Elms (Björk, Ben Howard, A Blaze of Feather), gemastered door Tim Debney (Thom Yorke, Bastille, Keane), ondergebracht bij Meet Me There Music. Hoe cool is dat?!

Wil je nog wegdromen en genieten van Solomon bij Popronde? Kom dan 19 november naar Den Haag in O'Caseys! Ennn FIEP en Babs zijn niet de enige van de Popronde selectie die op ESNS mogen spelen, ook Solomon is in januari daar te zien! 

 

 

Amina - Popronde 2022 - Gebruiksaanwijzing

De Utrechtse songwriter en zangeres Amina heeft anderhalf jaar lang veel liedjes geschreven. Één daarvan is Gebruiksaanwijzing. De track is een ode aan alle mensen die ze lief heeft en soms kan teleurstellen als haar sociale batterij op is. Naast het nummer komt ze ook met een toffe videoclip voor gebruiksaanwijzing. Amina wordt geïnspireerd door artiesten als Adele, Alessia Cara en Billie Eilish. Haar zang- en melodielijnen, met productie-invloeden uit de hiphop in een popjasje, gaan gepaard met pakkende en eerlijke teksten die de luisteraars even stil laten staan bij het leven en de obstakels die ieder mens daarin tegenkomt. Balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid, weet Amina goed onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ze ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij. 

Recent was Amina bij de Belgische tour van Meau mee als supportact. Helaas zitten de Popronde optredens voor Amina erop. Maar niet getreurd, begin december gaat ze nog een keer mee op tour met Meau!

 

 

Emile Lagarde - Popronde 2022 - Witte Ruis 

Emile Lagarde ruilde zijn stadse appartement in voor een eenvoudige yurt in de natuur. Zijn elektronische muziek, die hij produceerde onder de naam Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee naar een hypnotiserende, akoestische sound met eigenzinnige en persoonlijke teksten over verlies en het zoeken naar verbinding.
In samenwerking met Simon Akkermans bundelde hij zijn nieuwe klanken tot een volwaardig EP, die hij dit najaar uitbrengt.
Eerder deze zomer nam Emile Witte Ruis live op, buiten achter zijn yurt tussen het riet. Je hoort de geluiden van de natuur door de muziek, wat het helemaal afmaakt en compleet bij de dromerige sfeer van het nummer past.
Met zijn poëtische teksten, emotionele klanken en melancholische melodieën neemt Emile je mee op reis door zijn prachtige muziek. De video is hier te zien.

 

 

BONNA NIKKI - Popronde 2022 - I Won’t Let You Go

Wat betekent ‘BONNA NIKKI’ eigenlijk? Zanger Samuel had voor de naam BONNA NIKKI gekozen voor een muzikale project. Het betekent 'Geboren in Nikki' en verwijst naar jeugdherinneringen toen Samuel opgroeide in de stad Nikki, Benin, waar zijn interesse in muziek begon. Door indie/pop te mixen met vrolijke, afro-pop-geïnspireerde melodieën en ritmes, deelt hij de geluiden en liedjes van een artiest die zijn reis terug naar huis maakt.

In het nieuwe nummer I won’t let you down is dat zeker te horen.
BONNA NIKKI is nog aantal keer te zien bij Popronde, check hier waar! 

 

 

Melle - Popronde 2021 - EP: Morning is Dawning

Morning Is Dawning is de vierde EP van Melle en de afsluiting van een eerste hoofdstuk. Voordat hij met zijn debuutalbum komt, wilde hij namelijk nog een keer de akoestische en intieme kant van zijn muziek naar voren laten komen. In de 5 songs, die volledig zelf ingespeeld en geproduceerd zijn(!), laat hij wederom een andere kant van zichzelf zien. 

 

 

 

 

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde-acts 🧡 En heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Geen stress! Ook op Koningsdag staat er een hoop Popronde-talent op de planken, dus trek je oranje outfit maar vast uit de kast! 👑 Swipe om te zien wie je komende week door heel het land kan zien en met wie je aankomende zaterdag de verjaardag van onze Koning kan vieren! Zo zie je deze week o.a. @dawnbrothersmusic @danieltomaspianist @lowaddictsmusic @droomdit @djoeke__ @queenspleasure @pipblom @dekraaien @theindien @dotanmusic @ratsanddaggers @inge.lamboo @jesperjespermusic @subterraneanstreetsociety @moodboredband @_subfiction @marathon.ams @thames.band @magictomenyuri @hiqpyband @femmefugazi en @roodnoot 🤩 Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
24 apr. 2024
popronde The countdown is ON! 🤩 Wie gaan er mee op tour dit najaar? 👀 Nog maar 9 nachtjes slapen en dan maken we de allereerste namen van de Popronde 2024-selectie bekend bij KINK in Touch op @kinkpuntnl. En 2 dagen later, op vrijdag 3 mei om 21.00 uur, maken we de selectie compleet bij @3voor12 Radio op @npo3fm 🥳 Dus, pak jullie agenda’s er maar bij en tune in op woensdag 1 mei om 19.00 bij KINK en vrijdag 3 mei om 21.00 bij 3voor12 Radio 📻 #Popronde2024 #Popronde #3voor12 #3FM #KINK
22 apr. 2024
popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen