Spotify

Popronde presents - New Music Monday 08022021

maandag 08 februari 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De nieuwe muziek vliegt ons ook deze week weer om de oren. En daar worden wij natuurlijk heel-erg-blij van! Dat betekent dat we ook deze week weer fris en wel van start gaan met een aantal knettergoeie tracks. Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden. 

 

Sinds kort is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Dat kan onderaan dit artikel. 

 

 

 

 

INDIANAH - Kom je naast me liggen

Op 29 januari 2021 kwam de nieuwste single Kom je naast me liggen uit van INDIANAH (Popronde 2020). Dit duo bestaande uit Shariffa en Jermaine Kanbier timmert sinds 2018 lekker aan de weg. Om een opsomming te geven: Hun twee singles You (2019) en Alive (2020) werden toegevoegd aan meerdere playlists op Spotify, ze werden gedraaid in grote Nederlandse winkelketens en op Pinguin Radio en ze schitterden als support act tijdens de clubtour van de Engelse zangeres Anne-Marie. En nu is daar dus hun nieuwste single Kom je naast me liggen, waarvoor ze een exclusieve samenwerking aangingen met SMINT. Misschien heb je de track al gehoord onder de nieuwste SMINT commercial of in de app SMINT! BEAM ME UP! waar ze te zien zijn naast Ronnie Flex, Ali B en Poke. 

Als kers op de taart is Kom je naast me liggen toegevoegd aan de top 20 van de ‘Je Moerstaal’ playlist en is het onderdeel van een heuse Tik Tok dance challenge rage. Nieuwsgierig? Check INDIANAH op Tik Tok!

 

 

ANNNA - EP release 'Mortgage on Toast'

Door naar de EP release van ANNNA, Mortgage on Toast. Ook ANNNA is onderdeel van de selectie van Popronde 2020. Hoewel Corona optredens in de weg zat, is ANNNA gas blijven geven dit jaar. Met haar nieuwe EP Mortgage on Toast trakteert ze ons op een heerlijk ontbijtje van Pop/Indie. Afgelopen zaterdag 6 februari was de release live te zien vanuit een carwash. In de livestream op YouTube én Instagram zie je haar samen met Bastian Benjamin (Popronde 2019) dansen op de track French Toast. Het is geen toeval dat Bastian meedanst op de video, hij is namelijk ANNNA’s producer. Via on board camera’s op de auto konden de kijkers Corona-proof meekijken in én om de auto heen. 

ANNNA’s carrière kwam van de grond af toen haar track No. 1 werd op de Letse radiozenders. Daarnaast won ze in 2019 de ADE’s Demolition én stond ze in 2020 op Eurosonic.

 

 

 

La Loye (Popronde 2019) - I only hear you in my song

Lieke Heusinkveld brengt onder haar artiestennaam La Loye prachtige, intieme Indiefolk ten gehore. 4 februari bracht ze haar nieuwe single I only hear you in my song uit. Tijdens haar Popronde avontuur in 2019 bleek dit één van de publieksfavorieten te zijn. Over het nummer zegt ze het volgende:

 

"De song schreef ik in de periode voordat mijn relatie ten einde kwam. Ik ben super slecht in het maken van grote beslissingen en ik vind het al helemaal verschrikkelijk iemand pijn te doen. Wat natuurlijk geen goede combinatie is wanneer je je realiseert dat je eigenlijk niet meer samen wilt zijn. Ik probeerde dan ook heel lang een confrontatie uit de weg te gaan, omdat ik wist dat dat zou betekenen dat we uit elkaar zouden gaan. ‘I only hear you in my song’ beschrijft de momenten en gedachten, en eigenlijk de onheilspellendheid van deze situatie."

 

 

 

Aidan & The Wild (Popronde 2019) - Running

De oude bekende van Popronde, Aidan & The Wild komt met een nieuwe single Running. De sound van deze Americana Singer/Songwriter is een mix van zijn idolen, zoals Ben Howard, John Butler en de Tallest Man On Earth, gecombineerd met een liefde voor mythes en een toewijding aan de gitaar. 

Zijn in 2019 verschenen zelfgeproduceerde EP Homegrown bracht hem langs Blokhuis op Radio 2 én in playlists met ondertussen meer dan een half miljoen streams. Zijn nieuwe single  brengt je naar het platteland van Amerika. Luisterend naar het nummer zie je jezelf al rijden over de American Highway, langs alle ranches en de dampende hitte brandend op je cowboyhoed. 

 

 

 

Mayleaf - Found You Out

Last but not least van deze week, de helden van Mayleaf (Popronde 2020). De rauwe, vuige alternative grunge/rock band heeft een nieuwe single uit: Found You Out. Mayleaf schreeuwt opnieuw garage uit met hun nieuwe track. Zoals ze het zelf zeggen: "Poppy Sounds gecreëerd door laag getrommelde telecasters; tracks rechtstreeks uit de garage". 

Wanneer je luistert naar Found You Out maak je al gauw de vergelijking met bands als Weezer, Turnstile en Greenday. Heerlijke ruige rock uit de jaren 90. Een echte aanwinst voor de band is hun vrouwelijke frontvrouw, Ilah van der Baas. Gecombineerd met Joël Heijda (Drums), Michiel van Iersel (Gitaar), Adrian Delange (Gitaar, zang) en Robbert van Caem (Bas) hebben ze een ijzersterke formatie die de komende jaren flink aan de weg gaan timmeren.

  

 

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Klik op 'Reageer' en maak je account aan. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen