Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 08112021

maandag 08 november 2021

Nieuwe week, nieuwe muziek!

 

 

De laatste maand is ingegaan, we hebben weer een heerlijk weekend erop zitten met shows in Emmen, Zwolle, Rotterdam en Venray. De laatste maand, betekent ook dat we stiekem al kunnen aftellen tot het Eindfeest. Nog 3 Popronde weekenden voor de boeg, nog 3 weekende kriskassend door Nederland met de selectie van 2021.

Voor iedereen die al verlangt of terug verlangt naar het weekend, hebben we deze week mooie releases in de lijst staan. We gaan terug de club in met MINKA en naar een huisfeestje met Stella. Ook delen we de nieuwste singles van THYRZA en M. Lucky. Lees snel verder voor je wekelijkse portie nieuwe muziek!

 

 

MINKA - videocllip SSEXM

Heb je dit weekend lekker gefeest en verlang je eigenlijk alweer terug naar de dansvloer? Dan raden we je aan om de clip van MINKA te kijken. Vorige week kwam haar nummer SSEXM uit, een electro-pop banger die je regelrecht doet verlangen naar een clubavond. Ingrediënten voor de clip waren: 1 verfroller, 135 liter roze verf, een hond vernoemd naar de Motörhead frontman; Lemmy én 1 busje roze poedersuiker. Wat het resultaat daarvan is check je hier...

 

 

M. Lucky - Gentlewoman 

In de tweede single van M. Lucky bezingt Marcia Savelkoul de wanhoop om een betere vrouw te zijn, een betere collega, vriend, "a wiser woman, an ideal woman, a gentlewoman". Ze wringt zich als de vrouw in haar tekst in allerlei vormen om maar te passen in het plaatje. Haar stem wordt steeds intenser naarmate het nummer zich ontwikkelt. Met een rauw randje. Dat rauwe randje dat steeds aanwezig is in de nummers van M. Lucky, of zoals ze het zelf noemen 'millenials anthems' vermengt met romantiek en muzikale invloeden uit de 70's. 

 

 

Thyrza - Donker

Donker is de eerste single van het debuutalbum versplinterd/verwonderd van zangeres en songwriter THYRZA. Een album waarop verhalen gebundeld zijn over schoonheid vinden in chaos. De eerste parel die we daarvan kunnen luisteren is Donker. Een nummer dat gaat over het verwelkomen van demonen en het accepteren dat het niet altijd goed gaat. "We streven naar een permanente staat van geluk of succes. Terwijl het leven vaak niet zo maakbaar is als we zouden willen. We zullen moeten accepteren en omarmen wanneer het even niet zo gaat zoals we zouden willen", aldus THYRZA. Een hele mooie boodschap en geen goede les op deze maandag! Wil je THYRZA nog live zien tijdens Popronde? Op 18 november speelt ze een show in Breda!

 

 

Stella - Happiness is Liquid

Wanneer het refrein begint met "if it makes you happy" krijgen we even een korte flashback naar het gelijknamige Sheryl Crow nummer. Happiness is Liquid van soft-grunge band Stella, heeft er stiekem iets van weg, maar is rauwer en harder. Het nummer is een ode aan de afterparty en voor de clip organiseerde de band ook echt een huisfeestje met vrienden en bier. In de clip wordt het gevoel neergezet waar het nummer over gaat:  de verwachting iemand te zien op een feestje die er uiteindelijk niet blijkt te zijn. Het gevoel van een mislukt huisfeestje waar je toch maar blijft plakken...

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen