Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 09052022

maandag 09 mei 2022

Nieuwe week, nieuwe muziek! 

De eerste New Music Monday sinds de bekendmaking van de 2022 selectie en we stellen meteen al twee nieuwe acts aan je voor; Jerry Island en Flut.. Na de bekendmaking bij 3FM vorige week is het hoge woord er eindelijk uit en kunnen wij ons gaan verheugen op de Popronde van 2022. Het lijkt eindelijk weer een ‘normale’ te worden, na de unieke, online, halfvolle-zalen en verplaatste Covid Poprondes van 2020 en 2021. Een reden om er extra naar uit te kijken! 

 

Tijdens de succesvolle Muzikantendag in de Melkweg afgelopen zaterdag hebben we al een aantal geselecteerde acts, maar ook voor ons is er nog veel onbekend. Gelukkig hebben wij, naast de New Music Monday Playlist, ook een lijstje met alle 2022 acts (die op Spotify staan) zodat je de talenten alvast een beetje kunt leren kennen. Check de lijst hier.

 

Wil jij iedere week als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tracks uit Poprondeland? Volg dan de New Music Monday playlist. Iedere week vullen wij de lijst aan met al het nieuws van Popronde acts van nu en oudgedienden.

 

 

Jerry Island - Popronde 2022 - Jij Verdient Het

Jerry Island vertelde ons dat hij zich enorm vereerd voelt dat hij met ons op tour mag. Nou, Jerry, het is voor ons ook een enorme eer dat wij samen met jou en de 99 andere acts op pad mogen dit najaar! Jerry hoop nieuwe mooie mensen te ontmoeten en toffe ervaringen op te doen (dat komt sowieso goed!). 

 

Maar wie is Jerry en wat kunnen we verwachten van zijn muziek? Zijn muziek zweeft tussen Pop, Hip Hop, R&B en Soul. Hij stond met de Bridde Boys en met zijn eigen engelstalige muziek op WOO HAH!, maar is zich nu gaan focussen op Nederlandstalig. Qua live ervaring zit het dus wel goed, maar toch is hij nog benieuwd om te zien hoe zijn Nederlandstalige muziek live ontvangen gaat worden. Onlangs heeft hij dit al ervaren toen hij voor 600 man het voorprogramma van The Dean verzorge. De positieve reacties daarop beloven veel goeds en alles wijst er op dat Jerry een hele vette Popronde gaat neerzetten. Nog niet overtuigd? Check dan Jij Verdient Het.

 

 

Flut. - Popronde 2022 - Aaien

Namens Popronde stellen we je graag voor aan: Flut.! De Nederlandstalige kleinkunst-postpunk band brengt kort na de bekendmaking van hun deelname aan Popronde 2022 hun tweede single uit. Ze noemen zichzelf de ideale-schoonzonen die een crossover van Blink-182, Ja zuster, nee zuster, NOFX en Kinderen Voor Kinderen maken. Als dat je nog niet nieuwsgierig maakt...

 

Na ‘Smalltalk met de Kapper’ is Aaien de nieuwe, en slechts 40-seconde durende, single. Flut. schetst in hun nummers situaties die voor velen herkenbaar zijn. In Aaien beschrijven ze het ‘bijna on-onderdrukbare gevoel dat op komt zetten bij het zien van een blije viervoeter.’

 

Op 27 mei komt het eerste album van de band uit. Wij zijn razend benieuwd!

 

 

Tres Navy - Popronde 2021 - Casanova

Vrijdag bracht Tres Navy hun single Casanova uit. Met deze heerlijke zomerse temperaturen komt de muziek van dit duo nóg beter tot zijn recht. Dus doe jezelf een plezier en versterk het zomerse gevoel met Casanova

Tres Navy is momenteel op zoek naar kandidaten die een rol willen spelen in een van hun videoclips. Lijkt jou dat leuk? Check dan snel hun Instagram en meld je aan! 

 

 

POM - Popronde 2020/2021 - Earth Sick

Liza van POM is er helemaal klaar mee! In Earth Sick zingt ze over haar verhuizing naar Mars, waar ze een boerderij begint om eindelijk weg te zijn van al haar problemen, ruzies en gedoetjes op aarde. Helaas loopt deze hele onderneming uit op een debacle want Liza is helemaal niet goed in alleen zijn. Ze mist de mensen om haar heen en realiseert zich dat vluchten voor je problemen geen oplossing is. Een dure les want zo’n reisje naar Mars is behoorlijk prijzig. Momenteel is Liza bij ons terug op aarde. Dat is maar goed ook want als POM het succes van de afgelopen Popronde doorzet dan staat er een drukke festivalzomer voor de boeg. Ze spelen nu al op Dauwpop, Sniester, Klomppop, Schippop en Valkhof en als ze meer van dit soort heerlijke muziek blijven uitbrengen komt daar vast meer bij!

 

 

Susann. - Popronde 2020 - Arrow

Covid gooide aan het beginpunt van de carrière van deze singer-songwriter behoorlijk roet in het eten. Door de lockdowns was haar deelname aan Popronde 2020 een stuk anders dan dat ze zich had voorgesteld. In een onzekere periode voor de cultuursector en alle mensen die daarbij betrokken zijn is het moeilijk om een volgende stap te zetten in je muziekcarrière, maar Susann. pakt door en brengt haar tweede single Arrow uit. Voor deze volledig zelf geproduceerde single putte ze vooral inspiratie uit artiesten als Björk, Massive Attack en Radiohead. Het voormalig OOR-Talent staat op 24 mei in de Melkweg, waar ze haar nieuwe single uiteraard gaat spelen

 

 

The Young River - Popronde 2020 - Stay

The Young River is vastberaden om moderne country en de nieuwe sound van Nashville populair te maken in Nederland en Europa. Na 2 EP’s en het consistent uitbrengen van singles zitten wij samen met een hoop fans te wachten op een compleet album. De band doet het goed en heeft ambitieuze plannen om ook buiten Nederland, Frankrijk, België en Duitsland een grote fanbase op te bouwen. Bij die plannen hoort dus het uitbrengen van nieuwe muziek, waaronder de single Stay. De moderne power-ballad is beïnvloed door muziek uit Nashville, een stijl die ze dus in Europa onder de aandacht willen brengen. Het nummer is een ode aan iedereen die is achtergelaten door iemand waar ze van hielden. Dus als dit je bekend voorkomt, maar ook als dat helemaal niet zo is, raden we je aan om Stay aan te zetten, je luchtgitaar erbij te pakken en je klaar te maken om de longen uit je lijf te zingen!

 

 

Ojam - Popronde 2020 - EP: Reunite

Als het weer van vandaag nog geen glimlach op je gezicht heeft getoverd dan gaat de nieuwe EP van Ojam dat even voor je regelen. Op Reunite! komen soul, funk, disco samen met een jazzy zwijmel-ballad als bonus. Na het succesvolle 2020, waarin hun debuut EP en populaire single Disco 2020 uitkwamen, is Ojam van plan van 2022 ook een daverend succes te maken en Reunite! is daarvan slechts het begin. Op dezelfde dag bracht Ojam ook nog eens samen met Ben Liebrand, legendarische DJ en Producer uit het mooie Nijmegen, een single met remixen uit! Alles wijst erop dat Ojam klaar is om hun vrolijke, energieke en positieve feestmuziek aan een groter (live)publiek te laten horen. 

 

Voor de liefhebbers van vinyl is het nu mogelijk om hier de samenwerking tussen Ojam en Ben Liebrand in huis te halen.

 

 

Zeno - Popronde 2019 - Zeven Zeeën

Zeno brengt op een unieke wijze zijn achtergrond in HipHop samen met zijn liefde voor popbands als Bløf en Coldplay. Zeven Zeeën bouwt met een dromerig intro op naar een uptempo en catchy refrein. In het nummer over persoonlijke groei gebruikt Zeno woordspelingen en relevante gezegdes over de zee, de wind en de kust om zijn persoonlijke ontwikkeling te omschrijven. Op tekstueel gebied is de vergelijking met Bløf in dit geval al snel gemaakt. Mocht je op een warme dag nog verkoeling zoeken, zet deze single dan even aan en waai lekker uit met Zeno!

 

 

Maddy Moreah - Popronde 2019 - EP: MonkeyMind

Sinds haar 12e staat het leven van Maddy in teken van muziek. Na haar muziekopleiding begon ze een eigen repertoire op te bouwen, met succes! Onze selectiecommissie zag potentie en zo begon haar avontuur met Popronde in 2019. Na die tour, en een hoop andere shows, werd het toch wel tijd voor een debuut EP. Afgelopen zaterdag was de release in Bitterzoet Amsterdam, waarbij Maddy en haar band, spelend in prachtige outfits, haar nieuwe werk presenteerde (zie hier). 

 

De EP gaat over bewustwording, zelfontplooiing en zelfliefde; onderwerpen die tijdens en na de pandemie een stuk belangrijker zijn geworden. Het doel van de EP is om de luisteraars te laten voelen ‘hoe het is om een dag door te brengen waarin je bewust wordt van je ‘monkey mind’, je drukke brein.’ Maddy ziet haar EP dan ook als een stuk gereedschap om mensen bewust te laten worden van prikkels en beter aan te voelen wanneer dit er teveel zijn. In deze maatschappij waarin alles constant aan staat is dit een belangrijke kwaliteit om te beheersen. Dus heb je vandaag een klein kwartiertje over, zet dan even de nieuwe Maddy Moreah aan voor je dagelijkse dosis zelfliefde.

 

 

Donna Blue - Popronde 2018 - The Beginning 

Het duo Donna Blue bracht vrijdag alweer de vierde single uit in aanloop naar het album. Hiervoor brachten ze al 3 veelgeprezen EP’s uit, en op 13 mei verschijnt dan eindelijk het langverwachte album. Hun meest verse release The Beginning neemt je vanaf seconde 1 mee op een hypnotiserende reis. Door de mysterieuze zangstem en instrumentenspel word je opgeslokt in het nummer. Bij het nummer is ook een visualizer uitgekomen die deze sfeer perfect uitdrukt. Met de album release in zicht is het duo ook ready om te touren, dus wil jij dit duo live meemaken? Check dan hieronder waar je ze kan vinden.

 

17-05 Melkweg, Amsterdam (NL) 18-09 Gdanska, Oberhausen (DE)

18-05 Paard, Den Haag (NL) 20-09 Schon Schön, Mainz (DE)

19-05 Hedon, Zwolle (NL) 21-09 MUZclub, Nuremberg (DE)

26-05 Mezz, Breda (NL) 22-09 Heppel & Ettlich, Munich (DE)

27-05 Ekko, Utrecht (NL) 23-09 Manufaktur, Schorndorf (DE)

29-05 Patronaat, Haarlem (NL) 24-09 Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)

02-06 Luxor Live, Arnhem (NL) 25-09 Kinett, Kusel (DE)

05-06 Rotown, Rotterdam (NL) 27-09 FZW, Dortmund (DE)

16-09 Franz Ulrich, Kassel (DE) 28-09 KOHI, Karlsruhe (DE)

17-09 Schokoladen, Berlin (DE) 

 

 

The Visual - Popronde 2017 - Radio Silence

Voor fans van Nick Cave, Jeff Buckley, Wolf Alice en The Doors hebben we goed nieuws want The Visual is hier met Radio Silence. De Nederlands-Vlaamse band van Anna van Rij wordt regelmatig vergeleken met dit illustere rijtje supersterren, maar laat zich daar niet gek door maken. Het is de eerste single van het aankomende project, waarvoor producer Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch) is ingeschakeld. 

 

Over de opnames van het nummer zegt van Rij: “Ik ben iemand die moet kunnen acceleren wanneer ik het voel. Radio Silence is ook niet opgenomen op een clicktrack. Het is een bandopname.” De dynamiek en het samenspel van de band is dus al goed te horen op deze single, maar het beste kan je dit natuurlijk live ervaren:

 

13/5 Maassilo, Rotterdam. Support Eefje de Visser

14/5 Muziekgieterij, Maastricht. Support Eefje de Visser

27/5 Doornroosje, Nijmegen. Support Eefje de Visser

19/6 Theresia, Gent

26/6 Kavka, Antwerpen

 

 

Lucas Hamming - Popronde 2012 - You Two Make A Devil Outta Me

Na het succes van Lucas zijn derde album ‘Postponed’ keert hij terug met nieuwe muziek. Afgelopen vrijdag bracht hij You Two Make A Devil Outta Me uit, een heerlijk vrolijk en catchy nummer. In het tweede deel van het nummer haalt de band alles uit de kast, waardoor je gegarandeerd niet meer stil kan zitten. Bovendien is het refrein zo catchy dat je het nog de hele dag blijft meezingen! Afgelopen zaterdag liet hij al gelijk horen hoe tof het nummer live klinkt in het Muziekcafé, maar van Lucas verwachten we ondertussen ook niet minder dan spetterende optredens!

 

Instagram

popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024
popronde Tour jij dit najaar mee met Popronde 2024? Met jouw muziek het hele land door reizen, veel leren, je netwerk uitbreiden en vooral heel veel shows spelen? Schrijf je in voor Popronde 2024! Je hebt nog één maand! 👏👏👏 Inschrijven doe je op www.popronde.nl of via de link in de bio. Inschrijven kan t/m 1 maart 2024.
31 jan. 2024
popronde Vraagje?!☝️ Vraag maar raak! Deze week kun je al je vragen op ons afvuren in de stories en meelezen met de antwoorden. Wil je meer weten over bijvoorbeeld inschrijven? meetouren met Popronde? Popronde steden? Locaties? Promotie? Stel je vragen van woensdag t/m zondag in onze stories. Je mag ons natuurlijk ook een DM sturen of mailen via online@popronde.nl / info@popronde.nl ✨️De inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn nog open t/m 1 maart. (Link in de bio) #popronde
23 jan. 2024
popronde Onze tips voor @esns.nl✨️🙂 Voor eenieder die naar Groningen afreist voor het showcasefestival, maken wij de keuze tussen al die shows graag wat makkelijker. Voor toffe acts van Nederlandse bodem zit je bij deze talenten helemaal goed🤩🔥 Ze tourden in de afgelopen jaren mee met de Popronde en zullen deze week gegarandeerd nog veel meer harten veroveren❤️‍🔥 @pipblom ✨️ @primaatband ✨️ @queenspleasure ✨️ @rommygabay ✨️ @sarahjulia ✨️ @_subfiction ✨️ @thames.band ✨️ @theindien ✨️ @wearethevices ✨️ @yaro.mila_ ✨️ (overige tags in video☝️) ✨️Ga ook zeker even kijken bij de 'HEAVY showcase' van @nmthype & @pinguinradio in de Drie Gezusters voor shows van o.a. @ioana.iorgu  @danielbrookemusic en @bowl.band ✨️Het complete ESNS programma met overzicht van data - locaties en tijden vind je op esns.nl ✨️Op de website van @3voor12 vind je een artikel met daarin info over alle randevents en gratis te bezoeken showcases. Veel plezier in het noorden en tot daar!🕺 🎶@kayslicemusic #esns #esns2024
16 jan. 2024
popronde Lieve mensen, wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!✨️🎄 En daarmee sluiten we ons jaar en Popronde 2023 af🎀 We kijken met trots en dankbaarheid terug op een fantastische tour! BEDANKT AAN IEDEREEN DIE DAAR AAN HEEFT BIJGEDRAGEN❤️🙏 ✨️Wij gaan even twee weken offline op de socials, en daarna richten we onze blik op de toekomst: Popronde 2024, het jaar waarin we ons 30 jarig bestaan vieren🥳 👉 meedoen met Popronde 2024? De inschrijvingen zijn open! Op onze website (via de link in de bio) vind je meer informatie. TOT VOLGEND JAAR!❤️👋 🎶@judyblankmusic
22 dec. 2023
popronde Laat je horen voor de fantastische artiesten van Popronde 2023🤩👏 én voor de fotografen die de Popronde GEWELDIG in beeld hebben gebracht. Wauw! S/O naar @jessie_kamp en @lindedorenbos📣 Geef ze een digitale ovatie in de comments👇 👏🔥❤️🙌 👉de inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend (link in bio)
21 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat (2/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? We zochten hem op tijdens @poprondedenhaag voor een potje #RaadDePlaat In deel 1 haalde @jesperjespermusic al best een goede score, maar kan hij dat evenaren?👀 Welke song en artiest herkende jij sneller dan Jesper?🤓💥 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
18 dec. 2023
popronde 𝗚𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗰𝗵! Socks - T's - Bling - CD's & Vinyl - ook dit jaar hadden de acts heel veel toffe merch bij zich. Heb jij een van hun merch items op het oog?👀 Of wil je je Popronde buddy verrassen met een Popronde souvenir?🎁 Support je nieuwe favo artiest - koop merch! Stuur ze een dm, check hun webshops, koop dat toffe item, zo simpel kan het zijn! Wil je de acts op een andere manier supporten? Dat kan ook door: ✨ ze te volgen op socials ✨ ze te volgen op (bijvoorbeeld) Spotify ✨ een ticket te kopen voor een show ✨ hun muziek te delen ✨ actief te reageren onder berichten Steek je liefde voor de artiesten en de muziek niet onder stoelen of banken! ❤️❤️❤️❤️ 🎶NEWT (@hi.im.newt) - In & Out
15 dec. 2023
popronde Een onvergetelijke avond van een legendarische tour!💯 Popronde 2023 zit erop en dat vierden we op 25 november met een Eindfeest in een uitverkochte Melkweg. We duiken terug in de tijd naar die avond, met fantastische shows van een diverse club Popronde acts. Er werd gedanst, gesprongen, meegezongen, en vooral keihard genoten! ❤️🕺🏾💥🔥 Tot volgend jaar! 🫶🥳 📸&📽️&✂️: @reneemeijer 2nd 📹: @thomblisto 🎶: @yaro.mila_ - Therapy ✨✨✨✨✨ 👉Inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend! (link in bio)
14 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat! (1/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? Hij tourde al meerdere keren mee als drummer / zanger / gitarist. Dus zochten we hem tijdens @poprondedenhaag op voor een potje #raaddeplaat Raad jij sneller welke nummers en welke ex-Popronde acts je hoort?🤓💥 Welke song herkende jij sneller dan Jesper?👀 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
12 dec. 2023
popronde Een radiohit scoren? Yes please?! 📻🤩 Maar, dan moet je eerst je muziek op de radio krijgen. Alleen, HOE krijg je je muziek op de radio?👀 Hugo Schaap (coördinator 3FM Talent & muzieksamensteller 3FM) en Guillaume Warmerdam (@l_a_b_m_u_s_i_c & @makewaves.fm) bespreken in de nieuwste Popronde Academy aflevering hoe opkomende artiesten hun tracks op de juiste plek kunnen krijgen. Guillaume geeft inzicht in de functies van boutique label en distributie services, waar Hugo vanaf de andere kant van de tafel uitlegt hoe een radiozender haar playlists opstelt. ✨️De aflevering is exclusief beschikbaar voor acts die geselecteerd zijn (geweest) voor Popronde. ✨️Popronde Academy is een (besloten) omgeving waarin geselecteerde acts van de Popronde door tips & tricks van verschillende sleutelfiguren uit de muziekindustrie worden voorbereid op hun deelname aan Popronde, en ondertussen leren over hoe de Nederlandse muzieksector in elkaar zit. Een goede reden dus om je in te schrijven voor Popronde 2024!🤩 👉 inschrijven en info: link in bio ✨️ ✨️ ✨️ 🎥 video & edit door Lorenzo Gentili @lorex.mov 🎶@thames.band
11 dec. 2023
popronde Wij zijn jet van der steen & Lola Cedès. We hebben allebei meegedaan aan de Popronde en zijn nu zelf op clubtour. Morgen doen wij een Popronde insta take-over tijdens onze clubtour. Wil je dit niet missen, check dan morgen zeker de story's van Popronde! Of kom live kijken, dat is natuurlijk veel leuker! Mocht je erbij willen zijn haal dan je kaartjes nu het nog kan! 08/12/2023 Luxor Live, Arhnem 16/12/2023 Melkweg, Amsterdam Tot morgen 🤍
7 dec. 2023
popronde Let's talk about the 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲-𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲! Wat zijn de 𝙙𝙤'𝙨 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙣'𝙩𝙨? In de Popronde sessie op No Man's Land krijgen de bezoekers - acts die ready zijn voor de volgende stap in hun muzikale carrière🚀 - een spoedcursus van 'onze' Fieke. Eerst komt de aanmelding aan bod met concrete tips & tricks om geselecteerd te worden: hoe ziet het aanmeldingsformulier eruit, waar kijkt de selectiecommissie naar en hoe zorg je dat je opvalt? 👀 Vervolgens gaat Fieke in gesprek met twee acts die net een Popronde-tour achter de rug hebben Sam van Kuzko (KUZKO) en Abir van Hiqpy (@hiqpyband). Hoe hebben zij dit ervaren? Waar hebben zij het meest van geleerd en hoe hadden zij er zelfs nog meer uit kunnen halen? Alles zodat jij straks optimaal voorbereid de Popronde in kan gaan!✨😎 Het complete programma van No Man's Land vind je op hun website www.enternomansland.nl
5 dec. 2023
popronde 🎁Wij mogen trakteren op iets leuks!🎁 December is begonnen, de knusse feestmaand, en die trappen wij af met een mooi cadeautje voor onze volgers! Op 3 december spelen deze oud-Popronde helden tijdens het festival 'Tankstation' in @hedonzwolle Wil jij zondag genieten van een avondje Nederlandse indie-pop? Vul bij het kopen van je ticket kortingscode POPRONDEX2023 in en scoor je ticket voor maar 10 euro! @Hiigo ✨ @faskemuziek ✨ @hetiseenwies ✨ @laurasjinmusic ✨ @maartje_cs ✨ Igor Wij wensen iedereen een fijn weekend en voor wie een kaartje voor zondag heeft heel veel plezier!🧡
1 dec. 2023
popronde Inschrijvingen voor Popronde’24 zijn NU geopend! Het is 1 december, en dat betekent dat de inschrijvingen voor Popronde 2024 officieel geopend zijn! Wil jij op heel veel plekken in Nederland spelen, en je muziek aan een nieuw publiek laten horen? Je muziek laten horen aan een selectiecommissie bestaande uit allerlei sleutelfiguren uit de Nederlandse popsector? Oftewel: Tour jij volgend jaar mee met de Popronde? Schrijf je dan nu in via popronde.nl of link in bio. De inschrijvingen sluiten op 1 maart 2024.
1 dec. 2023
popronde Hou ze in de gaten! ❤️‍🔥👀 Deze (en nog veel meer) talenten schitterden afgelopen zaterdag in @melkwegamsterdam en daarmee is de Popronde 2023 cirkel rond 💫 We kijken met TROTS terug op een fantastische editie! Welke act heeft jou omver geblazen dit jaar? 🤩
28 nov. 2023
popronde WHAT A NIGHT💥💯❤️‍🔥 Wow! Now thát is what we call an epic closing party! Starting with jazz and ending with raw Dutch hardcore house, where the crowd trew themselves in moshpits or either lost themselves dreaming away over the words or instruments that poured from the stages. To everyone who was part of the final Popronde party of the year: THANK YOU🙏❤️ And thank you to all the artists who gave their all, ánd took the stage to speak out about equality and tolerance, and spread love! 🏳️‍🌈🙏❤️ What was your highlight of @poprondeamsterdam? 📸@jessie_kamp
27 nov. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen