Spotify

Popronde presents - New Music Monday 09082021

maandag 09 augustus 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De succesvolste Olympische Spelen ooit voor Nederland zitten erop, echter stopt bij Popronde de nieuwe aanwas van muzikale pareltjes nooit. Iedere week schotelen we je de nieuwste, gouden platen voor van de huidige selectie én oudgedienden. Gaan alle releases medailles pakken? Geen idee, maar goed zijn ze zeker weten. De ideale tijdsbesteding om je maandag door te komen! 

 

 volg jij onze New Music Monday playlist al op Spotify? Iedere week vullen we deze aan met de nieuwste releases van de huidige Popronde selectie en oudgediende.

 

Neil Hollyn - Insomnia

We trappen deze New Music Monday af met de nieuwste single van Neil Hollyn; Insomnia. Een nummer dat gaat over de periode waarin Neil weinig tot niet sliep, vanwege problemen met zijn mental health. ‘’Ik voelde zo weinig controle over mijn leven dat ik s’nachts wakker lag.’’ Voor hem was het schrijven van Insomnia bijna therapeutisch. 

 

Achter een piano, ergens in een klein donker studiootje in Haarlem, schreef hij samen met Lukaz (Loek van der Grinten) en Kas Lambers de song en kwam het verhaal van Neil tot leven. Inmiddels voelt Neil zich een stuk beter en kan hij niet wachten om deze track én zijn aankomende EP live te gaan spelen tijdens Popronde 2021! 

 

 

Roos Meijer - I Dream of a World

I Dream of a World is het nieuwe pareltje van Folk zangeres Roos Meijer. Het nummer kwam tot stand na een inspirerend gesprek tussen Roos en Zaïre Krieger. Zaïre is een spoken word artiest, afgestudeerd aan de studie rechten én een activiste tegen racisme en voor feminisme. 

Tijdens het gesprek hadden ze het over activisme, geloof, intersectionaliteit en doorzettingsvermogen.

De opbrengsten van het nummer gaan naar een goed doel, namelijk The Black Archives. Dat is een uniek, historisch archief met inspirerende verhalen over activiteiten en literatuur uit de zwarte gemeenschap én andere perspectieven waar vaak overheen gekeken wordt. Koop het nummer daarom via Bandcamp en help Roos, Zaïre én The Black Archives om nog meer te kunnen betekenen. Je kunt het nummer hier kopen!

 

 

Tres Navy - OMG

OMG is de nieuwste release van hip hoppers Tres Navy. De song gaat over het zien van een prachtige dame, maar geen idee hebben waar ze vandaan komt. Het is een mix tussen Nederlands en Engels. Een zomerse track over het ontmoeten van een aantrekkelijke vrouw. 

Eerder deze week kondigden de mannen hun liveshow aan op 24 augustus in de Effenaar Eindhoven. Het is na Slow Down en Go Go Girl alweer hun derde release deze zomer! 

 

 

Micah & Julia - Million Times

Afgelopen donderdag kwam de nieuwste single van Micah & Julia uit, genaamd Million Times. Het is alweer de tweede single van de aankomende EP die zal gaan over de break-ups die Micah & Julia hebben meegemaakt en de verschillende fases waar je dan doorheen gaat. 

 

Voor Million Times hebben ze een videoclip uitgebracht. Het verhaal van de videoclip loopt over uit die van I Know. Door beide videoclips achter elkaar te kijken, krijg je een volledig verhaal te zien. Kijk de clips hier!

 

 

Queen’s Pleasure (2019) - How It Feels
We gaan verder met de releases van oudgedienden. We beginnen met de nieuwste single van Queen’s Pleasure. How It Feels is alweer de tweede single van hun debuut EP; Words To Live By, Suits To Die In; die in oktober verschijnt. Op How It Feels worstelt Jurre (leadzanger) met het feit dat de wereld heel gebalanceerd is en niet iedereen een gelijke start kan maken. Hij doet in het nummer een poging te doen om dat gegeven te snappen. Na de release van het album in oktober gaat Queen’s Pleasure op tour door Nederland, dus luister het nummer en studeer de tekst in, zodat je tijdens een van de optredens uit volle borst mee kunt zingen! Om up-to-date te blijven van nieuwe releases én van de showdagen, volg je de band op Instagram

 

 

45ACIDBABIES (2016) - Don’t 4get To Smile

5 jaar geleden alweer tourde 45ACIDBABIES mee met Popronde. Nu 5 jaar later timmeren ze aardig aan de weg en is afgelopen weekend hun nieuwste single Don’t 4get To Smile verschenen. Het nummer is een vervolg op de eerder uitgebrachte singles; Mommy’s Favourite 1 en Only Class6 From Now On. 

 

Don’t 4get To Smile is het directe antwoord op hun vorige single Only Class6 From Now On. Waar de vorige single ging over het ‘fake-it-till-you-make-it’ idee, gaat de nieuwe single over het tegenovergestelde. In een Black Mirror-achtige wereld is het enige waar je nog je geluk uit kunt halen het internet. Iedereen laat zich op social media alleen maar van zijn/haar beste kant zien, terwijl we uiteindelijk allemaal hetzelfde zijn en vastgelijmd zitten aan onze telefoons. Iedereen voelt de afhankelijkheid van social media, maar niemand doet er iets aan. We vinden het allemaal wel best, en je vraagt je af wat kan ik er in mijn eentje nou aan  veranderen?. Check vooral hun nieuwe videoclip, die zie je hier

 

 

Froukje (2020) - Niets Tussen

Froukje bracht vorige week haar nieuwste single Niks Tussen uit. Een nummer over de liefde, zoals te zien is in de bijbehorende videoclip. “Een clip over liefde, gemaakt met liefde en geliefden”. aldus Froukje zelf op haar Instagram.

 

Een nummer over verliefd worden op iemand en je zo vertrouwd voelen bij die persoon, dat diegene niet weg mag gaan. Er mag niets tussen komen. Froukje timmert hard aan de weg met meer dan 20.000 maandelijkse luisteraars op Spotify.

 

 

ADORAH (2020) - So Sick

So Sick is de nieuwste release van ADORAH en zoals ze zelf zegt één van de krachtigste nummers die ze ooit heeft geschreven. Het nummer staat symbool voor het zelfvertrouwen dat ze door de jaren heen heeft opgebouwd. Vroeger was ADORAH namelijk een buitenbeentje dat andere interesses (muziek, zingen, songwriten) had dan haar leeftijdsgenoten. Vaak deden ze wel geïnteresseerd, maar werd er toch over haar geroddeld en werd ze afgekraakt. Nu jaren later ziet ze dat juist die mensen toch haar muziek luisteren. 

 

De boodschap van het nummer is dat je vooral lekker moet doen waar je zin in hebt en je door niemand moet laten demotiveren. Wanneer iedereen naar rechts gaat maar jij liever naar links, ga jij lekker naar links. Luister naar je eigen gevoel en denk vooral aan jezelf! 

 

 

The Hubschrauber (2017) - Nocturnal Life

We sluiten de New Music Monday af met de nieuwste release van The Hubschrauber; Nocturnal Life. Het is de eerste single van The Hubschrauber 2.0, zoals ze het zelf noemen. Tevens is het ook de eerste single van hun nieuwe EP ‘95 DREW die 17 september  verschijnt en verscheen er een videoclip, die check je hier!

 

Nocturnal Life is de duistere kant van de munt, waar hun volgende single het licht is. De song beschrijft het gevaar van verloren raken in de afleiding van onze schermen en de haat/liefde relatie die wij hebben met deze afleidingen.

 

 

Wil jij graag meepraten over de artikelen op onze blog? Dat dat kan door je reactie achter te laten. Wij vinden het tof om van je te horen!Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen