Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 11012021

maandag 11 januari 2021

Happy new year!

 

Nieuw jaar, nieuwe muziek! We schudden 2020 even van ons af en sjeezen door naar de start van 2021. Een hoopvol jaar waarin we hopelijk de vruchten van de quarantaine periode van 2020 te horen krijgen. En hoe kan het ook anders dan dat 2021 vol nieuwe muziek van start ging. We nemen de nieuwste nummers van de huidige selectie en oud deelnemers met je door met de eerste New Music Monday van het jaar!

 

 

 

Minka - Sorry

Toen Minka haar vorige single Wandelen Wandelen (Whoop!) speelde bij de Live Box van 3FM, werd als vast show onderdeel ook gevraagd of zij een cover wilde spelen van een nummer uit de festival top 999. Die keuze vond Minka niet zo moeilijk, ze koos voor Sorry van Nothing But Thieves, hertaalde die, knalde er flink wat synths onder en rees het nummer in een geheel nieuw Minka jasje. Het resultaat is een dansbaar Nederlandstalig electro pop nummer dat misschien wel catchier is dan het origineel. Het nummer sloeg meteen aan bij de luisteraars, en uit die hoek werd dan ook aangemoedigd om het nummer uit te brengen. DONE! Dacht Minka. En zo geschiedde! 

 

 

Alison Jutta (& Jack Hippo) - Shirt

“Shirt out now!” Typt Alison op haar Facebook pagina. Het klinkt een beetje als een Nederlands-Engelse commando om je shirt uit te trekken, wij houden je niet tegen, maar het is natuurlijk de aankondiging van haar nieuwe single Shirt. Een track die zij in samenwerking met de Rotterdamse Jack Hippo maakte. Alison Jutta die oorspronkelijk uit Antwerpen komt, begeeft zich nu ook in de havenstad. Ze was vorig jaar een van de finalisten van De Nieuwe Lichting en behoort tot de Popronde selectie van 2020. De track is een super groovy, zomerse synthpop song met hip hop invloeden. Een toffe samenwerking waar de stijlen van de twee artiesten op een hele fijne manier in elkaar overvloeien: De dromerige synthpop van Jutta en de synthy hip hop van Hippo contrasteren het ene moment, maar vloeien daarna geleidelijk in elkaar over als twee kleuren die samen een nieuwe kleur maken. Een heerlijke gelaagde track waarbij je even lekker kunt wegdromen in je zomerse shirt (of zonder). Een collab die stiekem wel naar meer smaakt vinden wij! Wat vinden jullie?

 

 

 

ANNNA - Happy Pill

ANNNA injecteert 2021 meteen met een dosis happiness in de vorm van een nieuwe song Happy Pill. Zo’n pilletje was best gewenst geweest op zijn tijd, in 2020. ANNNA laat hiermee meteen weten dat ze helemaal klaar is met het vorige jaar en des te ready om 2021 vol goede energie te starten. Wat een heerlijke manier om een nieuw jaar in te luiden en wat een lekker nummertje! Hij gaat gepaard met een clip en zoals we van ANNNA gewend zijn bijpassende moves. Kan jij ook niet stilzitten op dit nummer? ANNNA daagt je uit om jouw dansmoves op het nummer te delen op Tik Tok of Instagram. De winnaar wint een super softe sweater uit haar merchandise collectie. Wie gaat de challenge aan? 

 

 

Froukje - EP Licht en Donker

Eerder zijn we al getrakteerd op 3 kneiter-catchy singles door de immens populaire Froukje. Nu is daar dan eindelijk de debuut EP Licht en Donker waarop in totaal 6 nummers te beluisteren zijn. De megahit Groter Dan Ik, staat er weliswaar niet op, maar dat neemt niet weg dat dit een knaller van een EP is waarop Froukje in 6 popsongs laat zien wat ze waard is. Ieder nummer draagt een urgente boodschap met zich mee, verwoord zoals zij dat kan: poëtisch, zonder eromheen te draaien. In een interview met de NRC vertelt ze te zijn gaan houden van liedjes met hoge tekstuele kwaliteit en geïnspireerd te worden door talige artiesten als Eefje de Visser en Typhoon. Bescheiden als ze is, heeft ze misschien nog niet zo door dat haar eigen teksten ook benoemenswaardig zijn en doordat ze die weet te verpakken in een dansbare elektropop song, maakt dat Froukje met recht gezien wordt als een van Nederlands grootste aanstormende talenten. 

 

 

 

 

Melle - Running Out Of Time

Soms moet je een liedje een tijdje laten liggen om het vervolgens een tijd later weer terug te vinden en herontdekken. Dat is wat Melle ervaarde met Running Out of Time. Hij schreef het zes jaar geleden met zijn toenmalige band en nadat hij het nummer jaren later terugvond besloot hij er zijn vernieuwde versie van uit te brengen. Ben je benieuwd hoe het nummer zes jaar geleden klonk? Op zijn Instagram deelt hij een oude voice memo van toen. Oh en spoiler alert, Running Out of Time staat ook op de EP Little Life die 22 januari uitkomt. 

 

 

 

ZALM (2019) - Mojoboot

KEN JE ZALM AL?! DIE EENMANS-FORMATIE UIT EINDHOVEN, DIE GRUNGE PUNKER DIE KEI HARDE MUZIEK MAAKT EN WIENS CAPSLOCK VASTGEPLAKT ZIT? ZALM DUS. Zowat alle berichten van ZALM worden in kapitalen online gesmeten en dat past ook wel bij deze noisy punk vol grillige screams en giepe grunts. Vanaf nu is alles van ZALM te luisteren op alle platforms kondigde hij aan. 2021 wordt ook meteen lekker ingeluid met een nieuw nummer dat hij samen met Schtevig maakte: MOJOBOOT, waarin hij een roep doet naar de mojoboot die jaarlijks aanmeert tijdens Eurosonic Noorderslag. De boot die bedoeld is voor de crème de la crème in de music business. “IK WIL OOK OP DE MOJOBOOT, IN DE UNDERGROUND HEB IK HET VERKLOOT, LAAT ME SPELEN OP DE MOJOBOOT. “ Misschien is het nog niet te laat voor het Groningse festival om zijn kreet te horen!

 

 

 

Wowi (2019) - KURASON 

Rovan Simmons alias Wowi, geboren op Curaçao en opgegroeid in het schone Schiedam was onderdeel van de Popronde selectie in 2019. Hij kan zingen, hij kan rappen en met zijn diepe stem onderscheidt hij zich van menig ander in de Nederlandstalige hip hop scene. Zijn nieuwste nummer KURASON werd geprimeurd op FunX en als klap op de vuurpijl riepen zij Wowi uit tot artist of the Month, wat betekent dat KURASON de hele maand januari voorbij komt op deze radiozender. Een lekker begin is halve werk zeggen ze dan, en zo is het! 

 

 

Ziggy Splynt (2018) - Belle the Beast

Wie Ziggy Splynt al eens live heeft gezien zal hun nieuwe single Belle the Beast wellicht herkennen. Met dit nummer sloot de band menig gig af omdat het volgens de band zelf een groteske knallende riff heeft die bij iedereen binnenkomt. “Wanneer we dit nummer spelen hebben we het gevoel het meest met ons publiek te connecten”, aldus de band. Het nummer gaat over over je toeren raken, je spreekwoordelijke draadjes die doorbranden, en je daarna op je hoofd te krabben en afvragen wie er nu eigenlijk gek aan het worden is: jijzelf? Of de wereld om je heen?

Het alternatieve rocktrio kan niet wachten om weer voor publiek te spelen, maar in de tussentijd kunnen we toch nog wat glimpen van ze opvangen aan de hand van nieuwe muziek en livesessie video’s.

 

 

WIES (2019) - Barman

Wanneer heb jij voor het laatst aan de bar gezeten, diep in het glas kijkend, de liefde overpeinzend? Wij gokken dat dat al wel even geleden is. WIES brengt ons even terug in de kroeg, naar het moment waar de persoon waar het in Barman om draait, zich realiseert dat hij zijn liefde heeft laten lopen. Het nummer lag eigenlijk al een tijdje op de plank te wachten om naar buiten gebracht te worden. Door het sluiten van de kroegen en cafés is dit natuurlijk het perfecte moment om Barman te releasen. Als het weer mag gaat de band op mini-tour langs hun vier favoriete kroegen om een intiem akoestisch concert te geven en bij te praten met de barman hoe die de afgelopen periode heeft overleefd. Cheers to that!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen