Spotify

Popronde presents - New Music Monday 12072021

maandag 12 juli 2021

NEW WEEK NEW MUSIC 

De maandag is weer gearriveerd. Met een kater van de persconferentie afgelopen vrijdag, schotelen we je vandaag de nieuwste releases voor van de huidige selectie én oud gedienden van Popronde. Zo kun je positief aan je werkweek beginnen en alles even lekker vergeten! 

 

Door onze New Music Monday Spotify playlist te volgen blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste releases in Poprondeland!

 

Luna Morgenstern - EP Taking The Blow

We trappen deze New Music Monday af met de debuut EP van Luna Morgenstern; Taking The Blow. Een emotionele rollercoaster over rouwen en het hebben van verdriet. Taking The Blow is een reflectie van Luna op het verwerkingsproces rondom het overlijden van haar moeder en de transitie van meisje naar jonge vrouw dat eruit voortvloeide. Met de EP vertaalt ze de moeilijkheden van een jong volwassene in de wereld, naar songs. Ze hoopt dat een ieder iets van zichzelf kan herkennen in de nummers. 

 

Op Taking The Blow staan vijf enorm persoonlijke en kwetsbare nummers. In My Head en Done hebben we al behandeld in de New Music Monday en daarmee wist ze al te overtuigen. Verder komt Luna met drie nieuwe songs, namelijk Tonight, Nobodylovedmelikeyouloved én de titel track Taking The Blow.  

 

 

Bahghi - All One

Van de emotionele EP van Luna gaan we door met een heerlijke R&B track van Bahghi. Afgelopen week bracht ze haar nieuwe single All One uit, in samenwerking met Daoud. Een feel good song waarin we allemaal één zijn.

 

We hebben onze verschillen en iedereen kijkt op zijn of haar manier naar de wereld, maar uiteindelijk zijn we allemaal gelijk. In All One beschrijft Bahghi die gedachte, gecombineerd met de saxofoon van Daoud geeft het een een nummer dat heerlijk wegluistert. Bahghi neemt in het najaar deze vibe mee het podium op tijdens Popronde 2021.

 

 

Changing Tides - Silenced

Van het ene uiterste springen we in het andere uiterste. Tijd om je haren los te gooien en keihard te gaan headbangen met de nieuwste single van Changing Tides; Silenced. Een keiharde metalcore track waar je al je Corona frustraties er in één keer uit kunt gooien. 

 

Met Silenced kun je meer dan 3,5 minuut al je energie eruit beuken. Ideaal wanneer je aan het einde van die vervelende maandag thuis komt en nog een boel irritaties hebt om los te laten. Beukende drums, melodieuze gitaar en screams tillen je naar een extase van jewelste. Op het moment dat je bijna geen energie meer hebt, komt er een drop om dat laatste beetje brandstof in je lichaam te doen ontbranden.

 

 

Lauringer (2020) - Good Catch

Lauringer bracht vorige week Good Catch uit. De zangeres die in 2020 mee tourde met de Popronde, brengt hiermee een beladen track. Good Catch schreef ze in een moment van pure wanhoop binnenin een vroegere relatie. Uiteindelijk eindigde Good Catch wonderbaarlijk in een ironische, lompe en contra-intuïtieve self love anthem, compleet in eigen stijl. 

 

Volgens Lauringer heeft het iets krachtigs om uit te halen naar je imperfecties terwijl je ze ondertussen verbergt achter een zelfverzekerde, nep lach. Wil je weten wie er allemaal mee hebben gewerkt aan de track? Dat kan op haar Instagram account, die check je hier!

 

 

WIES (2019) - Gewoon Je Maat

De laatste release van deze week is voor de helden van WIES. Zij brachten vorige week Gewoon Je Maat uit. Het is de teaser voor het album dat uitkomt op 17 juli. Gewoon Je Maat gaat over het terugdenken aan een relatie waarbij ze niet bijzonder genoeg was om een relatie mee aan te gaan. Als meisje uit de Zaan kon ze natuurlijk niet opboksen tegen buitenlandse dames. Uiteindelijk maakt ze hem even duidelijk dat zij gewoon zijn maat is en verder helemaal niks. 

 

Gewoon Je Maat is al toegevoegd aan de New Music Friday van Spotify Nederland én ze staan op een levensgrote billboard. Daarnaast hebben ze enorm veel shows gepland staan! Wil je de billboard zien óf weten wanneer ze spelen? Check dan hun Instagram kanaal, dat doe je hier!

 

 

 

Vind jij het leuk om met ons mee te praten over de artikelen op de blog? Dat kan door je comment achter te laten. We vinden het tof om van je te horen!

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen