Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 13092021

maandag 13 september 2021

Foto: puntjudith tijdens Popronde Nijmegen 2021 in de Lindenberg, door Jessie Kamp

 

NIEUWE WEEK NIEUWE MUZIEK! 

 

De allereerste Popronde van dit jaar was afgelopen zaterdag in Nijmegen. Maar liefst 81 acts schitterden op een van de 15 podia in de stad. Wij genieten nog steeds na van deze fantastische dag. Het was geweldig om zoveel blije artiesten te zien, zoveel live muziek weer te mogen horen en om zoveel gelukkige mensen te zien genieten van die muziek. 

Dit weekend staan Leiden, Apeldoorn, Gouda en Roermond op het programma. Passe-partouts kun je kopen via ‘steden’ op de website. Daar vind je ook het programma. 

 

De eerste Popronde shows zijn dus een feit en voor veel artiesten druppelen de boekingen weer langzaam binnen. Dan kunnen zij eindelijk hun nieuwe muziek live en voor publiek gaan spelen. De nieuwste releases van de afgelopen tijd nemen wij hieronder met je door! 

 

Volg onze New Music Monday playlist op Spotify om op de hoogte te blijven van alle nieuwste tracks uit Poprondeland.

 

puntjudith ft. monokimono - High op jou

Ze schitterde dit weekend in De Lindenberg waar ze na de boekpresentatie van ‘ietsjes meer dan 25 jaar Popronde’ Popronde Nijmegen officieel opende. Waar Zomer in Oktober je bij de keel grijpt, zo ook zaterdag met de kippenvel opwekkende klanken van de trompet, is de nieuwe track van puntjudith in samenwerking met monokimono een meer punchy en elektronisch nummer. Lekker plaatje!

 

 

Josephine Odhil - Be Your Better Self

Yes, de tweede single van Josephine Odhil is eindelijk daar! Ook zij gooide afgelopen zaterdag hoge ogen bij haar optreden in het Regionaal Archief in Nijmegen. Haar stem en sound worden geprezen door menigeen. Be Your Better Self is een logisch en fijnklinkend vervolg op de eerste single Fly on the Wall en is wederom een super solid en dromerig liedje met 60’s 70’s invloeden. We worden getrakteerd op spacy synth sounds en gelayerde vocals en doet daardoor soms zelfs denken aan Tame Impala. Josephine Odhil misstaat volgens ons niet in internationale indie lijsten. Ga de band ontdekken bij Popronde voordat ze doorbreken! ;)

 

 

Hey Team - Decisions Decisions

Afgelopen zaterdag opende de band Popronde Nijmegen en was daarmee volgens 3voor12 een van de 12 acts die dag die overtuigden binnen 10 minuten. De band bundelden hun Frequenzy Sessions opnames tot een EP en daarvan is Decisions, Decisions de nieuwste toevoeging. Een rocksong met 90’s en grunge invloeden en een catchy refrein! 

 

 

Socks;SportsSocks -  It's not my Problem

Menig keer als wij het bij Popronde over deze band hebben struikelen we over de naam. ‘Socks;SportsSocks’, zeg dat maar eens een paar keer achter elkaar;) Soms bekt het wat moeilijk, maar wat klinken ze heerlijk. Deze band zagen we al een paar keer schitteren op een Popronde podium. Dit weekend gaven ze een toffe show op de buhne van Doornroosje en vandaag brengen we nog even hun nieuwste video onder de aandacht die ze nu uitbrengen om de start van Popronde en hun uitverkochte releaseshow in Roodkapje te vieren. Eerder kwam het nummer al uit als single op hun debuut EP ??People Singing about People.  In de hoofdrol schittert de cameragenieke Tato Wesseloo, ook Popronde deelnemer met band Le Motat dit jaar. 

 

 

Roos Meijer - To Be free

De derde single van haar aankomende debuutalbum ‘Why Don’t We Give It A Try?’ is wederom een intiem liedje geinspireerd op een gesprek dat Roos Meijer voerde met een ‘changemaker’. Voor het hele album liet zij zich inspireren door zulke gesprekken.

'To Be Free’ vertelt het verhaal van Alaeddin Janid, een goede vriend van Roos en oprichter van Child Houses. Een aantal jaar geleden vluchtte hij vanuit Syrië naar Nederland, en in 2019 richtte hij een tehuis op voor straatkinderen in zijn geboorteland. Volgens Alaeddin is het net alsof je in de ogen van een volwassene kijkt als je in de ogen kijkt van een kind dat op straat leeft. To be Free, vertelt over het (over)leven van een straatkind en het niet kind kunnen zijn. Deze komt binnen!

 

 

Geoff Wyld Popronde 2020 - EP Daydreamer

Geoff Wyld maakte onderdeel uit van de Popronde 2020 garde. Helaas was dat een minder vruchtbare Popronde dan andere jaren, geen regulier festival en dus minder optredens voor de acts, maar dat heeft geen invloed gehad op de ‘vruchtbaarheid’ van dit psychedelic-indie duo uit Limburg. Na een aantal singles is hierbij de volledige verzameling op EP. Rocksongs met een mengelmoes aan stijlen komen voorbij. Songs die soms lekker krakend en rauw klinken en later weer melodisch en poppy. Een veelzijdige EP. Have a listen!

 

 

Foxlane - Popronde 2019 - EP Foxlane

‘This is a self titled album by the band named Foxlane’ siert de voorkant van hun album. Met Birmingham, te horen in de serie Peaky blinders, had de band een hitje te pakken en dat leverde maar liefst meer dan 3 miljoen streams op Spotify op. Nu is daar de EP. Een heerlijke EP die lekker wegluistert en smaakt naar meer, en vooral smaakt naar live! Want deze muziek willen wij gewoon heel snel live horen. Op een festival bijvoorbeeld, samen met een massa springende en moshende mensen. Yes please!

 

 

Klaplong Popronde 2020 - Hell Aviv

Even een tandje erbij dan met de nieuwe release van Klaplong: Hell Aviv. De band uit Beverwijk schudt je met deze plaat goed wakker. De schurende garage-punk plaat komt je schreeuwend tegemoet, maar man, wat klinkt het toch lekker! 

 

 

 

Evva Popronde 2020 - Freeways of My High

Een elektronische melodische popsong die Evva schreef naar een ervaring met slaapverlamming, die zoveel indruk op haar maakte dat ze het meteen van zich afschreef en er later dit nummer van maakte. Benieuwd naar Evva’s ervaring? Je leest het op haar Instagram feed

 

 

Ella East Popronde 2020 - Own the Night

De funky gitaar rif en melodische zang en synths maken Own the Night tot een lichtvoetige popsong. "I don't care about the right direction. Could you stop trying to show me the way?" Zingt Ella East. Het is de tweede single van de debuut EP die 19 september uit komt. Wil je bij de releaseshow zijn? Ga naar Ella East op instagram voor tickets en verzeker jezelf van een plekje!

 

 

 

 

Wil jij graag meepraten over de artikelen op onze blog? Dat kan door je comment achter te laten. Wij vinden het tof om van je te horen! Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe New Music Monday.

 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen