Spotify

Popronde presents - New Music Monday 15022021

maandag 15 februari 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

Het is weer maandag en dat betekent natuurlijk een nieuwe New Music Monday! Om Valentijnsdag nog een beetje uit te rekken, vuren we een aantal muzikale liefdespijlen op jullie af! Zo kunnen jullie deze week nog even jullie hart verwarmen en liefdevol van start gaan! 

 

Sinds kort is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Klik op de 'reageer' knop onderaan de pagina en laat van je horen!

 

Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden. 

 

HALCYON - Amsterdam

We trappen deze New Music Monday af met HALCYON, uit de selectie van dit jaar. HALCYON bracht 12 februari zijn nieuwe single Amsterdam uit. De track is een krachtige, stormende cover van de Australische, elektronische band Tora, die het nummer in 2017 uitbracht op het album Take A Rest.

Hoewel de versie van HALCYON muzikaal krachtig en energiek is, gaat de song over isolatie en eenzaamheid. HALCYON ging zelf door een periode van zelfisolatie toen hij besloot een cover te maken van het nummer. Hij coverde het in de hoop dat mensen rust kunnen vinden in de boodschap van het nummer én om te laten weten dat zij niet alleen zijn in deze tijden.

In december speelde HALCYON het nummer voor het eerst live in de studio van 3voor12, dat optreden kijk je hier terug.

 

 

 

Kimberley Mungra (Popronde 2019) - Games
Door naar de nieuwe single van Kimberley Mungra. Games kwam uit op 11 februari en is een samenwerking met ELVN Music. Het is de eerste keer dat ze samenwerken en ook voor allebei hun debuut in het Nederlands. Kimberley zingt normaal gesproken in het Engels en ELVN Music in het Turks. Toch zijn ze voor Games samen de uitdaging aangegaan. We zijn benieuwd wat jullie van hun Nederlandstalige debuut vinden!

Het nummer vertelt over een meisje die haar vriend betrapt op Snapchat. Hoewel de song een gevoelige toon heeft, zorgen ZOUK-achtige vibes er toch voor dat je in de mood komt om een dansje te doen.

 

 

Lucas Hamming (Popronde 2012) - Move Like This

Deze week worden we alwéér getrakteerd op een nieuw nummer van Lucas Hamming. Dit keer met het dansbare Move Like This. De combinatie van de strakke drums, een speels basloopje en een knallende gitaarsolo maken het nummer perfect om op te dansen over de festivalweides. Lucas trekt inmiddels volle zalen in heel Nederland, maar wist je dat hij aan het begin van zijn carriere met Popronde meetourde? De mensen die er in 2012 bij waren zullen het zich misschien nog wel herinneren!

 

 

 

GIANSKI (Popronde 2018) - Deur Staat Open
Hiphop singer/songwirter Gianni Arifi, beter bekend als GIANSKI bracht 11 februari zijn nieuwe track Deur staat open uit. Zijn muziek klinkt als een liefdesbaby van André Hazes en Boudewijn de Groot, maar dan met een rauwe urban randje, aldus GIANSKI zelf. Dit horen we terug in Deur staat open. Een topsong met een heerlijk, laid-back urban ritme en een scherpe Nederlandse tekst.

 

 

Ben Forte (Popronde 2019) - Monsters

Ben Forte is rapper en singer/songwriter en tourde vorig jaar met de Popronde caravaan door het land. Met maar liefst 33 shows in 28 steden was het een goedgevulde tour! Zijn nieuwe single Monsters kwam vorige week vrijdag 12 februari uit en gaat over het hebben van iemand die er voor je is, wat er ook gebeurt. Er mogen dan Monsters onder het bed liggen, je voelt je veilig als diegene bij je is. Luisterend naar het nummer krijg je al gauw de feeling van Diggy Dex meets The Kik; Een heerlijke, melodische beat zoals Diggy die vaak gebruikt, met een tekst die zo raak is als die van The Kik.

Check Ben's Instagram voor een toffe post over het nummer.

 

 

Irrelephant - Out Of My Mind
We sluiten af met nog een act uit de selectie van 2020, Irrelephant. De nieuwe single Out Of My Mind brengt je regelrecht naar de zomer. De donkere stem van de zanger, begeleid door dromerig gitaarspel en een harmonieuze samenzang maken dat je je ogen wilt sluiten. Het nummer laat je even wegdromen naar betere tijden waar je op een heerlijke zomeravond met vrienden naar een zonsondergang zit te kijken onder het genot van een biertje. Speciaal voor deze single hebben ze iets tofs bedacht: van het artwork van de single hebben ze postkaarten laten maken. Deze zijn al vanaf €2,- beschikbaar! 

 

 

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Klik op 'Reageer' en maak je account aan. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen