Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 16052022

maandag 16 mei 2022

Nieuwe week, nieuwe muziek! 

Love it or hate it, maar je kon afgelopen week niet om het Songfestival heen. Alsof dat nog niet genoeg muzieksensatie was kwam ook het langverwachte album van Kendrick Lamar uit. We snappen het dus heel goed als je even niet hebt kunnen bijhouden welke (ex-)Popronde acts muziek hebben uitgebracht. Gelukkig zijn wij er en we hebben vandaag weer een hoop nieuwe muziek voor je, waaronder vier liedjes van acts uit de huidige selectie! Ook zijn in deze New Music Monday een hoop nieuwe albums te vinden, dus voor de rest van de week zit jij qua nieuwe muziek helemaal gebakken. 

 

Wil jij iedere week als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tracks uit Poprondeland? Volg dan de New Music Monday playlist. Iedere week vullen wij de lijst aan met al het nieuws van Popronde acts van nu en oudgedienden.

 

FIEP - Popronde 2022 - Nightshop

Laten we beginnen bij het begin. Voordat FIEP werd uitgekozen tot Popronde-talent gooide ze tijdens de pandemie haar leven helemaal om, omdat ze besefte hoeveel ze het leven met (live)muziek mistte. Na het ombouwen van haar huis tot een muziekstudio besloot ze elke dag een nieuw lied te schrijven met als doel om ‘na de lockdown de podia te veroveren.’ Als Popronde gaan wij haar natuurlijk helpen om dat doel te bereiken, maar zonder ons is ze ook al aardig bezig hoor! Tijdens de Amsterdamse Popprijs van 2021/2022 bereikte ze namelijk de finale in de Melkweg. Live zit het dus wel goed, maar helaas had ze nog geen muziek uitgebracht. Tot nu!

 

Nightshop is de eerste single van FIEP en we zijn er razend blij mee! Wij, van Popronde, moeten onze talenten natuurlijk ook nog een beetje leren kennen en hoe kan dat nou beter dan met zo’n steengoede eerste single? Deze ode aan de nachtwinkel gaat over de zomernachten tijdens Coronatijd (weet u het nog?). Verder zegt FIEP over het nummer: 

 

‘Het reflecteert het gevoel dat je het leven zijn gang moet laten gaan zonder telkens bij iedere beslissing stil te staan. Nightshop staat symbool voor vrijheid. Laat het gebeuren. Je kunt altijd nog naar de Nightshop als je opeens het besef van tijd kwijt bent. (blessing!)’

 

Dit najaar komt er een EP uit met meer van dit soort ‘trefzekere en energieke indiepop-liedjes met catchy refreinen en toegankelijke teksten met diepere lagen’. De timing is ideaal want je kan die liedjes dan meteen horen op een Popronde bij jou in de buurt. 

 

 

Hugo Remmen - Popronde 2022 - Blauw

In de laatste aflevering van Popronde Radio vroeg Chris Moorman zich al af of we met Hugo de nieuwe YoungRubbi te pakken hebben voor Popronde 2022. Qua stijlen komt het inderdaad in de buurt; noisehop, hyperpop en (post)punk en als we de verhalen over zijn liveshows mogen geloven is het minstens zo energiek. Energie is niet het enige wat Hugo live te brengen heeft, want naast het feit dat hij optreed in een soort gorilla-meets-moerasmonster pak, zorgen zijn VJ’s (Boudewijn en Bart) ervoor dat de show naar een ander level wordt gebracht door de ‘glitchende en smeltende visuals’. Dat glitchende effect komt ook zeker terug in Blauw. Wij kunnen dus niks anders zijn dan benieuwd naar deze shows. Neem dus je oordopjes mee en verwacht een rug vol zweet en een grote en harige verschijning in een moshpit! 

 

 

A. Johanson - Popronde 2022 - Parade

Parade is de eerste single van A. Johansons aankomende album genaamd ‘Who Are We Fooling’, dat in oktober uitkomt. De plaat beschrijft de relatie tussen mens en natuur en hoe deze elkaar versterken, maar vooral hoe de mens ‘de natuur vaak vergeet en ziet als zijn tegenpool’. De indie folk singer-songwriter weet met zijn teksten een kritische noot te raken en de luisteraar ervan bewust te maken hoe we met de natuur omgaan. Johanson observeert dat ‘vele van ons het leven leven als een game, waar je een masker op kan zetten voor de buitenwereld en het spel meespeelt met het idee dat er eindeloos veel levens in te zetten zijn.’ Hij ziet dit vooral bij mensen in machtsposities. Hoewel het lijkt alsof we als maatschappij bewuster zijn geworden van bepaalde problemen en we daar de eindverantwoordelijke voor op het matje willen roepen, lijkt één keer sorry zeggen voor de camera genoeg om te doen vergeten wat er is misdaan. Het is slechts een klein voorproefje voor wat A. Johanson op de Popronde gaat presenteren, maar het belooft alvast veel goeds.

 

Tot slot, als fun fact: ex-Popronde participant Géonne Hartman is als achtergrondzangeres te horen op Parade!

 

 

Liza Dries - Popronde 2022 - DD

Afgelopen woensdag werd DD live bij Popronde Radio op KINK geprimeurt. In deze uitzending (die hier te beluisteren is) is Liza (vanaf minuut 27:40) te horen in gesprek met Bas van Dalen, Chris Moorman en Rico Neeter, waarin ze vertelt over wonen in Keulen, meedoen aan Popronde, haar muziek en nieuwe single. Het warme, elektronische en dromerige r&b nummer is haar eerste volledig zelf-geproduceerde release en is uniek door de experimentele manier waarop de vocalen zijn geproduceerd. De alternatieve moderne popmuziek van Liza kenmerkt zich door ‘speelse soundscapes, digitale elementen en luchtige melodielijnen’. Op een toegankelijke, herkenbare maar toch experimentele manier ontsnapt Liza aan hokjes. Ze haalt inspiratie uit acts als Oklou, Porches en Sega Bodega, maar ook als dat je allemaal niks zegt raden wij je aan om weg te zweven met de nieuwe single van ons nieuwe Popronde-talent: Liza Dries. 

 

 

Joey’s Midnight Club - Popronde 2021

Het is geen geheim dat we de selectie van 2021 een beetje missen, daarom is het altijd fijn om weer iets van ze te horen. Na een succesvolle Popronde met een hoop shows brengt de driedelige alternatieve rockband hun derde single uit. De energieke instrumentatie met catchy vocalen worden prachtig samengeweven door achtergrondkoortjes en opzwepende synthesizers. De band is beínvloed door bands als Qotsa, Royal Blood en Foo Fighters en streeft ervoor om live ook diezelfde energie neer te zetten. Een hoop mensen hebben dit tijdens Popronde al mogen ervaren en met de ambities die de band toont hebben wij er geen twijfel over dat ze dit de komende jaren behoorlijk gaan doorzetten. 

 

 

yoanne - Popronde 2021 - Forest Fire

Forest Fire is een vrolijk nummer dat gaat over twee “natuurrampen” die voor elkaar vallen. Yoanna refereert naar zichzelf in het nummer met een bosbrand (forest fire). Dit kan misschien wat zwaar klinken, maar in het nummer wordt dit op een speelse en lichte manier gedaan. Het nummer geeft je het gevoel dat gebroken zijn en van iemand houden die gebroken is, niet het einde van de wereld is. Het nummer is heerlijk catchy en blijft gegarandeerd de rest van de dag in je hoofd zitten!

 

 

Luna Morgenstern - Poproonde 2020/2021 - Click Work Drop

Afgelopen week verscheen er een 3voor12 artikel waarin Luna de ‘alt-popster die we nodig hebben’ werd genoemd. Steek die maar in je zak! Dit is overigens niet de eerste keer dat 3voor12 liet weten fan te zijn van Luna. Zo schreven ze een jaar geleden al enthousiast over haar debuutsingle en maakten ze een uitgebreide video waarin ze Luna introduceren vanuit haar kamer. Dat Nederland Luna dus ondertussen op de radar heeft is wel duidelijk en dat die aandacht haar muziek alleen maar beter laat klinken weten we nu ook! Click Work Drop is catchy, donker, upbeat en dansbaar. Hoewel het nummer wel zware ondertonen heeft is het minder dan haar voorgaande werk. DIt komt doordat ze hiervoor de focus legde op het verwerken van het overlijden van haar moeder. Nu heeft ze een nieuwe weg ingeslagen en deze single is het eerste bewijs van het nieuwe tijdperk van Luna’s muziek. Ze wilt ‘leven in het nu en niet te serieus zijn.’ Vandaar ook dat ze haar nieuwe muziek maakt met het idee dat het ook in een club tot zijn recht komt. 

 

Toch kan Luna het niet laten om ook in haar meest dansbare tracks een boodschap aan haar luisteraars over te brengen. Dit nummer gaat over ‘de giftige werking tussen lichaamsbeeld en social media’ een onderwerp dat tijdens de pandemie voor haar nog relevanter werd. Hoewel ze in haar jeugd al veel bezig was met haar lichaamsbeeld, werd dit door het constante scrollen tijdens covid alleen maar meer. Naast dat ze dit onderwerp dus bespreekbaar wilt maken, heeft ze het ook dansbaar gemaakt. Dus leg die telefoon weg (na dit artikel), geef even niks om wat mensen van je denken en voel je lekker in je eigen lichaam terwijl je danst op Click Work Drop.

 

 

M. Lucky - Popronde 2020/2021 - Golden Years

Marcia Savelkoul (M. Lucky) bewijst keer op keer in staat te zijn tot het schrijven van romantische en poëtische popsongs. Haar muziek klinkt nostalgisch en is een fijne mix tussen moderne en jaren ‘70 muziek. Twee aspecten die voor Marcia belangrijk zijn zijn; ‘vakmanschap’ en ‘frictie’. Vakmanschap toont een passie of liefde voor iets, in haar geval muziek. Frictie is belangrijk omdat ze nooit de makkelijke weg kiest, maar kiest voor iets dat schuurt, omdat daar de interessante dingen gebeuren. 

 

Op 19 mei staat M. Lucky in het SkateCafé in Amsterdam (klik hier voor tickets) en als je alvast even wilt bekijken en beluisteren hoe Golden Years live is dan kan dat hier. Met M. Lucky weet je al zeker dat het live goed in elkaar zit, niet alleen door haar professionele aanpak in alles wat ze doet met muziek, maar ook doordat haar band is samengesteld uit leden van Weval, Jungle by Night, Personal Trainer, EUT en Thomas Azier. Nou, dat kan eigenlijk alleen maar heel erg vet worden!

 

 

MINKA - Popronde 2020/2021 - Album: LINK

Het nieuwe album LINK van MINKA past in de trend van sterke uitgesproken vrouwen in de popmuziek, zoals Froukje, S10, MEROL en MEAU. Wat ons betreft staat MINKA daar ook tussen! Met LINK zet ze een veelzijdig album neer met uiteenlopende stijlen en emoties. De algehele tendens is positief, maar daarin weet ze zichzelf ook heel kwetsbaar tentoon te stellen. Qua werkethiek ligt MINKA erg dichtbij de hiervoor besproken M. Lucky. De titel verwijst naar het kiezen van de moeilijke weg, ‘slapeloze nachten, keihard werken voor elk muzikaal detail, en daar ook intens in op gaan.’ Dat de passie er bij MINKA van af springt is niet te ontkennen. Dat is eigenlijk ook de enige manier waarop je zo’n leven vol kan houden, want de grove overgangen en het contrast tussen optreden en alleen thuiszitten zijn enorm en wekken soms onzekerheden op. ‘Het hoort er allemaal bij.’

 

Na haar deelname aan Popronde zet MINKA haar tour-lifestyle keihard door. Je kunt haar zien op:

21 Mei   Come Out and Play Festival | Oss

26 Mei   Krang Festival | Hengelo

27 Mei   Dauwpop | Hellendoorn

11 Juni   Op De Tôffel Festival Brabant (Gratis)

11 Juni   Parkfeest Oosterhout

12 Juni   Fundatie Summer Stage Festival | Kasteel het Nijenhuis

18 Juni   Eindeloos Eiland Festival Zeeland

 

 

AVA NOVA - Popronde 2018 - Give Me Something

AVA NOVA bracht afgelopen vrijdag met CASUAL een nieuwe single uit genaamd Give Me Something. Het nummer is een speelse, zomerse lovetune. Deze samenwerking is niet geheel nieuw want de twee werken al een tijdje samen. Het nieuwe release is dan ook een mooie combi van een heerlijke hiphop beat, met zomerse melodische blazers en ritmische vocals van beide artiesten. Als je nog hulp nodig had om in de lente/zomer stemming te komen, zet dan snel Give Me Something op en geniet!

 

 

Donna Blue - Popronde 2018 - Album: Dark Roses

De afgelopen weken teasden Donna Blue ons al met verschillende voorproefjes van dit album. Vorige week brachten zij hun laatste single uit en afgelopen vrijdag kwam dan eindelijk het langverwachte album Dark Roses uit. Het album bestaat uit 11 nummers, inclusief de eerder uitgebrachte singles ‘The Beginning’, ‘A Lover In Disguise’, ‘Solitaire’ en titel track ‘Dark Roses’. Een sfeervolle muzikale reis vol romantiek en mysterie. Na de release treed Donna Blue deze en volgende maand op in zalen door heel Nederland, en in september door Duitsland. Het album is een hypnotiserende reis van klanken en stemmen die samenkomen op een romantische wijze. Ben je nu benieuwd naar hoe het album live klinkt? Dan heb jij geluk want, vanaf volgende week starten ze met hun tour. 

 

Donna Blue speelt de volgende shows in Nederland en Duitsland:

17-05   Melkweg, Amsterdam (NL) 18-09 Gdanska, Oberhausen (DE)

18-05   Paard, Den Haag (NL) 20-09 Schon Schön, Mainz (DE)

19-05   Hedon, Zwolle (NL) 21-09 MUZclub, Nuremberg (DE)

26-05   Mezz, Breda (NL) 22-09 Heppel & Ettlich, Munich (DE)

27-05   Ekko, Utrecht (NL) 23-09 Manufaktur, Schorndorf (DE)

29-05   Patronaat, Haarlem (NL) 24-09 Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)

02-06   Luxor Live, Arnhem (NL) 25-09 Kinett, Kusel (DE)

05-06   Rotown, Rotterdam (NL) 27-09 FZW, Dortmund (DE)

16-09   Franz Ulrich, Kassel (DE) 28-09 KOHI, Karlsruhe (DE)

17-09   Schokoladen, Berlin (DE)

Tickets via: www.snowstar.nl/shows

 

 

Feiertag - Popronde 2017 - Album: Dive

Feiertag was wellicht een beetje een voorloper, want dit soort acts zijn vaak niet de eerste die je te binnen schieten als je denkt aan Popronde. Gelukkig zien we in de selecties van de afgelopen jaren steeds meer elektronica terugkomen en Feiertag bewijst maar weer wat een verrijking deze muziek is! We hebben zijn eerder singles al besproken in voorgaande New Music Mondays en nu is het album compleet. Het album is een vlucht door vele stijlen, genres en invloeden en Feiertag weet op wonderbaarlijke manier van grimmige breakbeats, glitchy vocals en zweverige soundscapes een samenhangend album te maken. Bij de meeste songs is dansen gegarandeerd, maar op de afsluiter en titeltrack geeft hij ons de kans om weer tot rust te komen. De atmosferische geluiden zijn meditatief en opliftend. Na alle beats, breaks, baslijnen en grooves sluit het album af met een een opbouw naar drums die als een mix van jazz en breakbeat klinken. Het is een prachtig einde en het album voelt compleet. 

 

Echter is dit bij lange na niet het einde van Feiertag. Toen we hem vroegen naar zijn plannen voor de toekomst zei hij: “Verwacht volgend jaar weer een album. 1 album per jaar is mijn doel.”

 

 

HAEVN - Popronde 2015 - Holy Ground

Holy Ground is de nieuwe single van HAEVN. De track is het tweede voorproefje van de EP Holy Ground die naar verwachting in de zomer uitkomt. Hiervoor brachten zij het nummer Open Hearts uit in samenwerking met de Britse zangeres Birdy. Op de plaat hoor je in de refreinen invloeden terug uit de gospel. Op deze nieuwe single hoor je de typische sound van het duo.

 

 

Orange Skyline - Popronde 2014 - Modern Times

Modern Times, de nieuwe single van Orange Skyline, gaat over de huidige turbulente tijd waarin het soms lastig is om jezelf staande te houden. Er komen veel dingen op je af en soms voelt het alsof dat allemaal op hetzelfde moment gebeurt. De band laat weten dat desondanks alles zij zich niet klein laten krijgen. Modern Times is de opvolger van A Fire, dat in februari door de NOS werd gebruikt als soundtrack bij de Olympische schaatsbeelden. Later dit jaar brengt Orange Skyline hun nieuwe album uit. Vorige maand sloten de mannen hun clubtour af en ze laten weten dat ze helemaal ready zijn om de festivals in Nederland te veroveren!

 

 

Démira - Popronde 2013/2016 - Cheap Data

Naast het fantastische artwork zijn we ook zeer enthousiast over de nieuwe single van Démira. Er zit een behoorlijk internationaal tintje aan deze track, want naast het feit dat ze zingt in Engels en Frans, is het nummer geproduceerd in de legendarische Electric Lady Studios in New York City. De studio, die in opdracht van Jimi Hendrix werd gebouwd, is de geboorteplaats van een overweldigende lijst aan fantastische albums (zie hier). Misschien was het meant-to-be, want haar vorige en veelgeprezen singel ‘New Voodoo’ doet qua naam denken aan D’Angelo’s album ‘Voodoo’, die is opgenomen in de (je raadt het al) de Electric Lady Studios. Of dit een teken is of niet, dat zullen we wellicht nooit weten, maar we weten wel dat het aankomende debuutalbum ‘Iggy’ van Démira, dat deze herfst wordt uitgebracht, ook in dat mooie rijtje terecht komt. 

 

Instagram

popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio #popronde #popronde2024
11 mrt. 2024
popronde Het is weer tijd voor Grasnapolsky dit weekend! De line-up is goed gekleurd met oud Popronde acts 🫶 Uit deze lijst nemen @keenanmundane @maluuumusic en @cashmyra jullie dit weekend mee in hun Grasnapolsky ervaring! Vrijdag 👉 Keenan Mundane (Popronde 2023) Zaterdag 👉 MALU (Popronde 2022) Zondag 👉 Cashmyra (Popronde 2021) Volg onze socials voor hun takeovers! 🙌
8 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @cavoloneroband @themocksofficial @cloudcukkoo @bowl.band @fuzzy.teeth @muylike @keenanmundane @bumble_b_boy @froknroll @throwingbricksband @voltage_nl @bluedonnablue @thehomesick0519 @velocitymadegood_ @marathon.ams @moonloops_ @ioana.iorgu @abelnaturlich @wastedyouthclubb @droomdit @321astronaut @neomi.music @iknownoa @leahryemusic @maluuumusic @rommygabay @_subfiction @teddyshitmusic @drunkendolly @sowt.band @meismuziek @cashmyra @hiqpyband @indigopastelband @sarahjulia @kruidkoekband @toverberg_ Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
6 mrt. 2024
popronde Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor Popronde 2024! Je hebt nog tot 00:00 vanavond! 👈 Inschrijven doe je via de link in onze bio.
1 mrt. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024, je hebt nog 2 dagen! De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via https://account.popronde.nl/inschrijven-acts
29 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @headfirst_band @meismuziek @thehomesick0519 @mooonband @whoelsebutmicha @moonloops_ @maartje_cs @cavoloneroband @de_baron_music @the_fire_harvest @froknroll @wearethevices @abel__1313 @wastedyouthclubb @thames.band @magictomenyuri @wowibl @themocksofficial @droomdit @combo_qazam Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
28 feb. 2024
popronde Je hebt nog 3 dagen om je in te schrijven voor Popronde 2024! 🙌 De inschrijvingen zijn geopend t/m vrijdag 1 maart. De hele vrijdag telt dus mee! Schrijf je in via de link in onze bio 👈
28 feb. 2024
popronde Pak je agenda er maar bij!✍️📅 Dit zijn de data van alle Poprondes van 2024! En weet je wat mooi is?... voor Popronde hoef je geen tickets te kopen. Geen gedoe met bots, wachtrijen, geld opzij zetten, en noem maar op, nee, Popronde is gratis! 🧡 Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat jij die dag of avond geen andere plannen hebt, zodat jij heel veel toffe nieuwe muziek kan ontdekken. De programma's van de Poprondes worden tussen augustus en oktober bekendgemaakt. Tot dan!🤩 ✨Kans maken om als een van de 100 acts mee te touren dit najaar? Inschrijven kan nog t/m aanstaande vrijdag 1 maart #popronde #popronde2024
27 feb. 2024
popronde Twijfel je nog om je in te schrijven voor Popronde 2024? Wat houdt meedoen nou precies in? Om het makkelijk te maken hebben wij alle feiten voor je op een rijtje gezet! 👉 Zie jij deze cijfers wel zitten? Schrijf je in, je hebt nog één week! Je kan je nog inschrijven t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio. 🎶 @_subfiction - switch/glitch ✂️ animatie: @natasjabokkerink.nl
23 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @froknroll @keenanmundane @foriamking @mooonband @wowibl @seewolfmusic @cavoloneroband @wearethevices @fuzzy.teeth @magictomenyuri @meismuziek @ritesritesrites @pomopinternet @moodboredband @max_hell @loveth_besamoh @jaywaythealien @sheymarochdi @fusus.music @mayleafband @ivyvoxmusic @therobinborneman @shaemlessofficial Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
21 feb. 2024
popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen