Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 16052022

maandag 16 mei 2022

Nieuwe week, nieuwe muziek! 

Love it or hate it, maar je kon afgelopen week niet om het Songfestival heen. Alsof dat nog niet genoeg muzieksensatie was kwam ook het langverwachte album van Kendrick Lamar uit. We snappen het dus heel goed als je even niet hebt kunnen bijhouden welke (ex-)Popronde acts muziek hebben uitgebracht. Gelukkig zijn wij er en we hebben vandaag weer een hoop nieuwe muziek voor je, waaronder vier liedjes van acts uit de huidige selectie! Ook zijn in deze New Music Monday een hoop nieuwe albums te vinden, dus voor de rest van de week zit jij qua nieuwe muziek helemaal gebakken. 

 

Wil jij iedere week als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tracks uit Poprondeland? Volg dan de New Music Monday playlist. Iedere week vullen wij de lijst aan met al het nieuws van Popronde acts van nu en oudgedienden.

 

FIEP - Popronde 2022 - Nightshop

Laten we beginnen bij het begin. Voordat FIEP werd uitgekozen tot Popronde-talent gooide ze tijdens de pandemie haar leven helemaal om, omdat ze besefte hoeveel ze het leven met (live)muziek mistte. Na het ombouwen van haar huis tot een muziekstudio besloot ze elke dag een nieuw lied te schrijven met als doel om ‘na de lockdown de podia te veroveren.’ Als Popronde gaan wij haar natuurlijk helpen om dat doel te bereiken, maar zonder ons is ze ook al aardig bezig hoor! Tijdens de Amsterdamse Popprijs van 2021/2022 bereikte ze namelijk de finale in de Melkweg. Live zit het dus wel goed, maar helaas had ze nog geen muziek uitgebracht. Tot nu!

 

Nightshop is de eerste single van FIEP en we zijn er razend blij mee! Wij, van Popronde, moeten onze talenten natuurlijk ook nog een beetje leren kennen en hoe kan dat nou beter dan met zo’n steengoede eerste single? Deze ode aan de nachtwinkel gaat over de zomernachten tijdens Coronatijd (weet u het nog?). Verder zegt FIEP over het nummer: 

 

‘Het reflecteert het gevoel dat je het leven zijn gang moet laten gaan zonder telkens bij iedere beslissing stil te staan. Nightshop staat symbool voor vrijheid. Laat het gebeuren. Je kunt altijd nog naar de Nightshop als je opeens het besef van tijd kwijt bent. (blessing!)’

 

Dit najaar komt er een EP uit met meer van dit soort ‘trefzekere en energieke indiepop-liedjes met catchy refreinen en toegankelijke teksten met diepere lagen’. De timing is ideaal want je kan die liedjes dan meteen horen op een Popronde bij jou in de buurt. 

 

 

Hugo Remmen - Popronde 2022 - Blauw

In de laatste aflevering van Popronde Radio vroeg Chris Moorman zich al af of we met Hugo de nieuwe YoungRubbi te pakken hebben voor Popronde 2022. Qua stijlen komt het inderdaad in de buurt; noisehop, hyperpop en (post)punk en als we de verhalen over zijn liveshows mogen geloven is het minstens zo energiek. Energie is niet het enige wat Hugo live te brengen heeft, want naast het feit dat hij optreed in een soort gorilla-meets-moerasmonster pak, zorgen zijn VJ’s (Boudewijn en Bart) ervoor dat de show naar een ander level wordt gebracht door de ‘glitchende en smeltende visuals’. Dat glitchende effect komt ook zeker terug in Blauw. Wij kunnen dus niks anders zijn dan benieuwd naar deze shows. Neem dus je oordopjes mee en verwacht een rug vol zweet en een grote en harige verschijning in een moshpit! 

 

 

A. Johanson - Popronde 2022 - Parade

Parade is de eerste single van A. Johansons aankomende album genaamd ‘Who Are We Fooling’, dat in oktober uitkomt. De plaat beschrijft de relatie tussen mens en natuur en hoe deze elkaar versterken, maar vooral hoe de mens ‘de natuur vaak vergeet en ziet als zijn tegenpool’. De indie folk singer-songwriter weet met zijn teksten een kritische noot te raken en de luisteraar ervan bewust te maken hoe we met de natuur omgaan. Johanson observeert dat ‘vele van ons het leven leven als een game, waar je een masker op kan zetten voor de buitenwereld en het spel meespeelt met het idee dat er eindeloos veel levens in te zetten zijn.’ Hij ziet dit vooral bij mensen in machtsposities. Hoewel het lijkt alsof we als maatschappij bewuster zijn geworden van bepaalde problemen en we daar de eindverantwoordelijke voor op het matje willen roepen, lijkt één keer sorry zeggen voor de camera genoeg om te doen vergeten wat er is misdaan. Het is slechts een klein voorproefje voor wat A. Johanson op de Popronde gaat presenteren, maar het belooft alvast veel goeds.

 

Tot slot, als fun fact: ex-Popronde participant Géonne Hartman is als achtergrondzangeres te horen op Parade!

 

 

Liza Dries - Popronde 2022 - DD

Afgelopen woensdag werd DD live bij Popronde Radio op KINK geprimeurt. In deze uitzending (die hier te beluisteren is) is Liza (vanaf minuut 27:40) te horen in gesprek met Bas van Dalen, Chris Moorman en Rico Neeter, waarin ze vertelt over wonen in Keulen, meedoen aan Popronde, haar muziek en nieuwe single. Het warme, elektronische en dromerige r&b nummer is haar eerste volledig zelf-geproduceerde release en is uniek door de experimentele manier waarop de vocalen zijn geproduceerd. De alternatieve moderne popmuziek van Liza kenmerkt zich door ‘speelse soundscapes, digitale elementen en luchtige melodielijnen’. Op een toegankelijke, herkenbare maar toch experimentele manier ontsnapt Liza aan hokjes. Ze haalt inspiratie uit acts als Oklou, Porches en Sega Bodega, maar ook als dat je allemaal niks zegt raden wij je aan om weg te zweven met de nieuwe single van ons nieuwe Popronde-talent: Liza Dries. 

 

 

Joey’s Midnight Club - Popronde 2021

Het is geen geheim dat we de selectie van 2021 een beetje missen, daarom is het altijd fijn om weer iets van ze te horen. Na een succesvolle Popronde met een hoop shows brengt de driedelige alternatieve rockband hun derde single uit. De energieke instrumentatie met catchy vocalen worden prachtig samengeweven door achtergrondkoortjes en opzwepende synthesizers. De band is beínvloed door bands als Qotsa, Royal Blood en Foo Fighters en streeft ervoor om live ook diezelfde energie neer te zetten. Een hoop mensen hebben dit tijdens Popronde al mogen ervaren en met de ambities die de band toont hebben wij er geen twijfel over dat ze dit de komende jaren behoorlijk gaan doorzetten. 

 

 

yoanne - Popronde 2021 - Forest Fire

Forest Fire is een vrolijk nummer dat gaat over twee “natuurrampen” die voor elkaar vallen. Yoanna refereert naar zichzelf in het nummer met een bosbrand (forest fire). Dit kan misschien wat zwaar klinken, maar in het nummer wordt dit op een speelse en lichte manier gedaan. Het nummer geeft je het gevoel dat gebroken zijn en van iemand houden die gebroken is, niet het einde van de wereld is. Het nummer is heerlijk catchy en blijft gegarandeerd de rest van de dag in je hoofd zitten!

 

 

Luna Morgenstern - Poproonde 2020/2021 - Click Work Drop

Afgelopen week verscheen er een 3voor12 artikel waarin Luna de ‘alt-popster die we nodig hebben’ werd genoemd. Steek die maar in je zak! Dit is overigens niet de eerste keer dat 3voor12 liet weten fan te zijn van Luna. Zo schreven ze een jaar geleden al enthousiast over haar debuutsingle en maakten ze een uitgebreide video waarin ze Luna introduceren vanuit haar kamer. Dat Nederland Luna dus ondertussen op de radar heeft is wel duidelijk en dat die aandacht haar muziek alleen maar beter laat klinken weten we nu ook! Click Work Drop is catchy, donker, upbeat en dansbaar. Hoewel het nummer wel zware ondertonen heeft is het minder dan haar voorgaande werk. DIt komt doordat ze hiervoor de focus legde op het verwerken van het overlijden van haar moeder. Nu heeft ze een nieuwe weg ingeslagen en deze single is het eerste bewijs van het nieuwe tijdperk van Luna’s muziek. Ze wilt ‘leven in het nu en niet te serieus zijn.’ Vandaar ook dat ze haar nieuwe muziek maakt met het idee dat het ook in een club tot zijn recht komt. 

 

Toch kan Luna het niet laten om ook in haar meest dansbare tracks een boodschap aan haar luisteraars over te brengen. Dit nummer gaat over ‘de giftige werking tussen lichaamsbeeld en social media’ een onderwerp dat tijdens de pandemie voor haar nog relevanter werd. Hoewel ze in haar jeugd al veel bezig was met haar lichaamsbeeld, werd dit door het constante scrollen tijdens covid alleen maar meer. Naast dat ze dit onderwerp dus bespreekbaar wilt maken, heeft ze het ook dansbaar gemaakt. Dus leg die telefoon weg (na dit artikel), geef even niks om wat mensen van je denken en voel je lekker in je eigen lichaam terwijl je danst op Click Work Drop.

 

 

M. Lucky - Popronde 2020/2021 - Golden Years

Marcia Savelkoul (M. Lucky) bewijst keer op keer in staat te zijn tot het schrijven van romantische en poëtische popsongs. Haar muziek klinkt nostalgisch en is een fijne mix tussen moderne en jaren ‘70 muziek. Twee aspecten die voor Marcia belangrijk zijn zijn; ‘vakmanschap’ en ‘frictie’. Vakmanschap toont een passie of liefde voor iets, in haar geval muziek. Frictie is belangrijk omdat ze nooit de makkelijke weg kiest, maar kiest voor iets dat schuurt, omdat daar de interessante dingen gebeuren. 

 

Op 19 mei staat M. Lucky in het SkateCafé in Amsterdam (klik hier voor tickets) en als je alvast even wilt bekijken en beluisteren hoe Golden Years live is dan kan dat hier. Met M. Lucky weet je al zeker dat het live goed in elkaar zit, niet alleen door haar professionele aanpak in alles wat ze doet met muziek, maar ook doordat haar band is samengesteld uit leden van Weval, Jungle by Night, Personal Trainer, EUT en Thomas Azier. Nou, dat kan eigenlijk alleen maar heel erg vet worden!

 

 

MINKA - Popronde 2020/2021 - Album: LINK

Het nieuwe album LINK van MINKA past in de trend van sterke uitgesproken vrouwen in de popmuziek, zoals Froukje, S10, MEROL en MEAU. Wat ons betreft staat MINKA daar ook tussen! Met LINK zet ze een veelzijdig album neer met uiteenlopende stijlen en emoties. De algehele tendens is positief, maar daarin weet ze zichzelf ook heel kwetsbaar tentoon te stellen. Qua werkethiek ligt MINKA erg dichtbij de hiervoor besproken M. Lucky. De titel verwijst naar het kiezen van de moeilijke weg, ‘slapeloze nachten, keihard werken voor elk muzikaal detail, en daar ook intens in op gaan.’ Dat de passie er bij MINKA van af springt is niet te ontkennen. Dat is eigenlijk ook de enige manier waarop je zo’n leven vol kan houden, want de grove overgangen en het contrast tussen optreden en alleen thuiszitten zijn enorm en wekken soms onzekerheden op. ‘Het hoort er allemaal bij.’

 

Na haar deelname aan Popronde zet MINKA haar tour-lifestyle keihard door. Je kunt haar zien op:

21 Mei   Come Out and Play Festival | Oss

26 Mei   Krang Festival | Hengelo

27 Mei   Dauwpop | Hellendoorn

11 Juni   Op De Tôffel Festival Brabant (Gratis)

11 Juni   Parkfeest Oosterhout

12 Juni   Fundatie Summer Stage Festival | Kasteel het Nijenhuis

18 Juni   Eindeloos Eiland Festival Zeeland

 

 

AVA NOVA - Popronde 2018 - Give Me Something

AVA NOVA bracht afgelopen vrijdag met CASUAL een nieuwe single uit genaamd Give Me Something. Het nummer is een speelse, zomerse lovetune. Deze samenwerking is niet geheel nieuw want de twee werken al een tijdje samen. Het nieuwe release is dan ook een mooie combi van een heerlijke hiphop beat, met zomerse melodische blazers en ritmische vocals van beide artiesten. Als je nog hulp nodig had om in de lente/zomer stemming te komen, zet dan snel Give Me Something op en geniet!

 

 

Donna Blue - Popronde 2018 - Album: Dark Roses

De afgelopen weken teasden Donna Blue ons al met verschillende voorproefjes van dit album. Vorige week brachten zij hun laatste single uit en afgelopen vrijdag kwam dan eindelijk het langverwachte album Dark Roses uit. Het album bestaat uit 11 nummers, inclusief de eerder uitgebrachte singles ‘The Beginning’, ‘A Lover In Disguise’, ‘Solitaire’ en titel track ‘Dark Roses’. Een sfeervolle muzikale reis vol romantiek en mysterie. Na de release treed Donna Blue deze en volgende maand op in zalen door heel Nederland, en in september door Duitsland. Het album is een hypnotiserende reis van klanken en stemmen die samenkomen op een romantische wijze. Ben je nu benieuwd naar hoe het album live klinkt? Dan heb jij geluk want, vanaf volgende week starten ze met hun tour. 

 

Donna Blue speelt de volgende shows in Nederland en Duitsland:

17-05   Melkweg, Amsterdam (NL) 18-09 Gdanska, Oberhausen (DE)

18-05   Paard, Den Haag (NL) 20-09 Schon Schön, Mainz (DE)

19-05   Hedon, Zwolle (NL) 21-09 MUZclub, Nuremberg (DE)

26-05   Mezz, Breda (NL) 22-09 Heppel & Ettlich, Munich (DE)

27-05   Ekko, Utrecht (NL) 23-09 Manufaktur, Schorndorf (DE)

29-05   Patronaat, Haarlem (NL) 24-09 Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)

02-06   Luxor Live, Arnhem (NL) 25-09 Kinett, Kusel (DE)

05-06   Rotown, Rotterdam (NL) 27-09 FZW, Dortmund (DE)

16-09   Franz Ulrich, Kassel (DE) 28-09 KOHI, Karlsruhe (DE)

17-09   Schokoladen, Berlin (DE)

Tickets via: www.snowstar.nl/shows

 

 

Feiertag - Popronde 2017 - Album: Dive

Feiertag was wellicht een beetje een voorloper, want dit soort acts zijn vaak niet de eerste die je te binnen schieten als je denkt aan Popronde. Gelukkig zien we in de selecties van de afgelopen jaren steeds meer elektronica terugkomen en Feiertag bewijst maar weer wat een verrijking deze muziek is! We hebben zijn eerder singles al besproken in voorgaande New Music Mondays en nu is het album compleet. Het album is een vlucht door vele stijlen, genres en invloeden en Feiertag weet op wonderbaarlijke manier van grimmige breakbeats, glitchy vocals en zweverige soundscapes een samenhangend album te maken. Bij de meeste songs is dansen gegarandeerd, maar op de afsluiter en titeltrack geeft hij ons de kans om weer tot rust te komen. De atmosferische geluiden zijn meditatief en opliftend. Na alle beats, breaks, baslijnen en grooves sluit het album af met een een opbouw naar drums die als een mix van jazz en breakbeat klinken. Het is een prachtig einde en het album voelt compleet. 

 

Echter is dit bij lange na niet het einde van Feiertag. Toen we hem vroegen naar zijn plannen voor de toekomst zei hij: “Verwacht volgend jaar weer een album. 1 album per jaar is mijn doel.”

 

 

HAEVN - Popronde 2015 - Holy Ground

Holy Ground is de nieuwe single van HAEVN. De track is het tweede voorproefje van de EP Holy Ground die naar verwachting in de zomer uitkomt. Hiervoor brachten zij het nummer Open Hearts uit in samenwerking met de Britse zangeres Birdy. Op de plaat hoor je in de refreinen invloeden terug uit de gospel. Op deze nieuwe single hoor je de typische sound van het duo.

 

 

Orange Skyline - Popronde 2014 - Modern Times

Modern Times, de nieuwe single van Orange Skyline, gaat over de huidige turbulente tijd waarin het soms lastig is om jezelf staande te houden. Er komen veel dingen op je af en soms voelt het alsof dat allemaal op hetzelfde moment gebeurt. De band laat weten dat desondanks alles zij zich niet klein laten krijgen. Modern Times is de opvolger van A Fire, dat in februari door de NOS werd gebruikt als soundtrack bij de Olympische schaatsbeelden. Later dit jaar brengt Orange Skyline hun nieuwe album uit. Vorige maand sloten de mannen hun clubtour af en ze laten weten dat ze helemaal ready zijn om de festivals in Nederland te veroveren!

 

 

Démira - Popronde 2013/2016 - Cheap Data

Naast het fantastische artwork zijn we ook zeer enthousiast over de nieuwe single van Démira. Er zit een behoorlijk internationaal tintje aan deze track, want naast het feit dat ze zingt in Engels en Frans, is het nummer geproduceerd in de legendarische Electric Lady Studios in New York City. De studio, die in opdracht van Jimi Hendrix werd gebouwd, is de geboorteplaats van een overweldigende lijst aan fantastische albums (zie hier). Misschien was het meant-to-be, want haar vorige en veelgeprezen singel ‘New Voodoo’ doet qua naam denken aan D’Angelo’s album ‘Voodoo’, die is opgenomen in de (je raadt het al) de Electric Lady Studios. Of dit een teken is of niet, dat zullen we wellicht nooit weten, maar we weten wel dat het aankomende debuutalbum ‘Iggy’ van Démira, dat deze herfst wordt uitgebracht, ook in dat mooie rijtje terecht komt. 

 

Instagram

popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024
popronde Tour jij dit najaar mee met Popronde 2024? Met jouw muziek het hele land door reizen, veel leren, je netwerk uitbreiden en vooral heel veel shows spelen? Schrijf je in voor Popronde 2024! Je hebt nog één maand! 👏👏👏 Inschrijven doe je op www.popronde.nl of via de link in de bio. Inschrijven kan t/m 1 maart 2024.
31 jan. 2024
popronde Vraagje?!☝️ Vraag maar raak! Deze week kun je al je vragen op ons afvuren in de stories en meelezen met de antwoorden. Wil je meer weten over bijvoorbeeld inschrijven? meetouren met Popronde? Popronde steden? Locaties? Promotie? Stel je vragen van woensdag t/m zondag in onze stories. Je mag ons natuurlijk ook een DM sturen of mailen via online@popronde.nl / info@popronde.nl ✨️De inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn nog open t/m 1 maart. (Link in de bio) #popronde
23 jan. 2024
popronde Onze tips voor @esns.nl✨️🙂 Voor eenieder die naar Groningen afreist voor het showcasefestival, maken wij de keuze tussen al die shows graag wat makkelijker. Voor toffe acts van Nederlandse bodem zit je bij deze talenten helemaal goed🤩🔥 Ze tourden in de afgelopen jaren mee met de Popronde en zullen deze week gegarandeerd nog veel meer harten veroveren❤️‍🔥 @pipblom ✨️ @primaatband ✨️ @queenspleasure ✨️ @rommygabay ✨️ @sarahjulia ✨️ @_subfiction ✨️ @thames.band ✨️ @theindien ✨️ @wearethevices ✨️ @yaro.mila_ ✨️ (overige tags in video☝️) ✨️Ga ook zeker even kijken bij de 'HEAVY showcase' van @nmthype & @pinguinradio in de Drie Gezusters voor shows van o.a. @ioana.iorgu  @danielbrookemusic en @bowl.band ✨️Het complete ESNS programma met overzicht van data - locaties en tijden vind je op esns.nl ✨️Op de website van @3voor12 vind je een artikel met daarin info over alle randevents en gratis te bezoeken showcases. Veel plezier in het noorden en tot daar!🕺 🎶@kayslicemusic #esns #esns2024
16 jan. 2024
popronde Lieve mensen, wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!✨️🎄 En daarmee sluiten we ons jaar en Popronde 2023 af🎀 We kijken met trots en dankbaarheid terug op een fantastische tour! BEDANKT AAN IEDEREEN DIE DAAR AAN HEEFT BIJGEDRAGEN❤️🙏 ✨️Wij gaan even twee weken offline op de socials, en daarna richten we onze blik op de toekomst: Popronde 2024, het jaar waarin we ons 30 jarig bestaan vieren🥳 👉 meedoen met Popronde 2024? De inschrijvingen zijn open! Op onze website (via de link in de bio) vind je meer informatie. TOT VOLGEND JAAR!❤️👋 🎶@judyblankmusic
22 dec. 2023
popronde Laat je horen voor de fantastische artiesten van Popronde 2023🤩👏 én voor de fotografen die de Popronde GEWELDIG in beeld hebben gebracht. Wauw! S/O naar @jessie_kamp en @lindedorenbos📣 Geef ze een digitale ovatie in de comments👇 👏🔥❤️🙌 👉de inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend (link in bio)
21 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat (2/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? We zochten hem op tijdens @poprondedenhaag voor een potje #RaadDePlaat In deel 1 haalde @jesperjespermusic al best een goede score, maar kan hij dat evenaren?👀 Welke song en artiest herkende jij sneller dan Jesper?🤓💥 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
18 dec. 2023
popronde 𝗚𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗰𝗵! Socks - T's - Bling - CD's & Vinyl - ook dit jaar hadden de acts heel veel toffe merch bij zich. Heb jij een van hun merch items op het oog?👀 Of wil je je Popronde buddy verrassen met een Popronde souvenir?🎁 Support je nieuwe favo artiest - koop merch! Stuur ze een dm, check hun webshops, koop dat toffe item, zo simpel kan het zijn! Wil je de acts op een andere manier supporten? Dat kan ook door: ✨ ze te volgen op socials ✨ ze te volgen op (bijvoorbeeld) Spotify ✨ een ticket te kopen voor een show ✨ hun muziek te delen ✨ actief te reageren onder berichten Steek je liefde voor de artiesten en de muziek niet onder stoelen of banken! ❤️❤️❤️❤️ 🎶NEWT (@hi.im.newt) - In & Out
15 dec. 2023
popronde Een onvergetelijke avond van een legendarische tour!💯 Popronde 2023 zit erop en dat vierden we op 25 november met een Eindfeest in een uitverkochte Melkweg. We duiken terug in de tijd naar die avond, met fantastische shows van een diverse club Popronde acts. Er werd gedanst, gesprongen, meegezongen, en vooral keihard genoten! ❤️🕺🏾💥🔥 Tot volgend jaar! 🫶🥳 📸&📽️&✂️: @reneemeijer 2nd 📹: @thomblisto 🎶: @yaro.mila_ - Therapy ✨✨✨✨✨ 👉Inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend! (link in bio)
14 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat! (1/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? Hij tourde al meerdere keren mee als drummer / zanger / gitarist. Dus zochten we hem tijdens @poprondedenhaag op voor een potje #raaddeplaat Raad jij sneller welke nummers en welke ex-Popronde acts je hoort?🤓💥 Welke song herkende jij sneller dan Jesper?👀 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
12 dec. 2023
popronde Een radiohit scoren? Yes please?! 📻🤩 Maar, dan moet je eerst je muziek op de radio krijgen. Alleen, HOE krijg je je muziek op de radio?👀 Hugo Schaap (coördinator 3FM Talent & muzieksamensteller 3FM) en Guillaume Warmerdam (@l_a_b_m_u_s_i_c & @makewaves.fm) bespreken in de nieuwste Popronde Academy aflevering hoe opkomende artiesten hun tracks op de juiste plek kunnen krijgen. Guillaume geeft inzicht in de functies van boutique label en distributie services, waar Hugo vanaf de andere kant van de tafel uitlegt hoe een radiozender haar playlists opstelt. ✨️De aflevering is exclusief beschikbaar voor acts die geselecteerd zijn (geweest) voor Popronde. ✨️Popronde Academy is een (besloten) omgeving waarin geselecteerde acts van de Popronde door tips & tricks van verschillende sleutelfiguren uit de muziekindustrie worden voorbereid op hun deelname aan Popronde, en ondertussen leren over hoe de Nederlandse muzieksector in elkaar zit. Een goede reden dus om je in te schrijven voor Popronde 2024!🤩 👉 inschrijven en info: link in bio ✨️ ✨️ ✨️ 🎥 video & edit door Lorenzo Gentili @lorex.mov 🎶@thames.band
11 dec. 2023
popronde Wij zijn jet van der steen & Lola Cedès. We hebben allebei meegedaan aan de Popronde en zijn nu zelf op clubtour. Morgen doen wij een Popronde insta take-over tijdens onze clubtour. Wil je dit niet missen, check dan morgen zeker de story's van Popronde! Of kom live kijken, dat is natuurlijk veel leuker! Mocht je erbij willen zijn haal dan je kaartjes nu het nog kan! 08/12/2023 Luxor Live, Arhnem 16/12/2023 Melkweg, Amsterdam Tot morgen 🤍
7 dec. 2023
popronde Let's talk about the 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲-𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲! Wat zijn de 𝙙𝙤'𝙨 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙣'𝙩𝙨? In de Popronde sessie op No Man's Land krijgen de bezoekers - acts die ready zijn voor de volgende stap in hun muzikale carrière🚀 - een spoedcursus van 'onze' Fieke. Eerst komt de aanmelding aan bod met concrete tips & tricks om geselecteerd te worden: hoe ziet het aanmeldingsformulier eruit, waar kijkt de selectiecommissie naar en hoe zorg je dat je opvalt? 👀 Vervolgens gaat Fieke in gesprek met twee acts die net een Popronde-tour achter de rug hebben Sam van Kuzko (KUZKO) en Abir van Hiqpy (@hiqpyband). Hoe hebben zij dit ervaren? Waar hebben zij het meest van geleerd en hoe hadden zij er zelfs nog meer uit kunnen halen? Alles zodat jij straks optimaal voorbereid de Popronde in kan gaan!✨😎 Het complete programma van No Man's Land vind je op hun website www.enternomansland.nl
5 dec. 2023
popronde 🎁Wij mogen trakteren op iets leuks!🎁 December is begonnen, de knusse feestmaand, en die trappen wij af met een mooi cadeautje voor onze volgers! Op 3 december spelen deze oud-Popronde helden tijdens het festival 'Tankstation' in @hedonzwolle Wil jij zondag genieten van een avondje Nederlandse indie-pop? Vul bij het kopen van je ticket kortingscode POPRONDEX2023 in en scoor je ticket voor maar 10 euro! @Hiigo ✨ @faskemuziek ✨ @hetiseenwies ✨ @laurasjinmusic ✨ @maartje_cs ✨ Igor Wij wensen iedereen een fijn weekend en voor wie een kaartje voor zondag heeft heel veel plezier!🧡
1 dec. 2023
popronde Inschrijvingen voor Popronde’24 zijn NU geopend! Het is 1 december, en dat betekent dat de inschrijvingen voor Popronde 2024 officieel geopend zijn! Wil jij op heel veel plekken in Nederland spelen, en je muziek aan een nieuw publiek laten horen? Je muziek laten horen aan een selectiecommissie bestaande uit allerlei sleutelfiguren uit de Nederlandse popsector? Oftewel: Tour jij volgend jaar mee met de Popronde? Schrijf je dan nu in via popronde.nl of link in bio. De inschrijvingen sluiten op 1 maart 2024.
1 dec. 2023
popronde Hou ze in de gaten! ❤️‍🔥👀 Deze (en nog veel meer) talenten schitterden afgelopen zaterdag in @melkwegamsterdam en daarmee is de Popronde 2023 cirkel rond 💫 We kijken met TROTS terug op een fantastische editie! Welke act heeft jou omver geblazen dit jaar? 🤩
28 nov. 2023
popronde WHAT A NIGHT💥💯❤️‍🔥 Wow! Now thát is what we call an epic closing party! Starting with jazz and ending with raw Dutch hardcore house, where the crowd trew themselves in moshpits or either lost themselves dreaming away over the words or instruments that poured from the stages. To everyone who was part of the final Popronde party of the year: THANK YOU🙏❤️ And thank you to all the artists who gave their all, ánd took the stage to speak out about equality and tolerance, and spread love! 🏳️‍🌈🙏❤️ What was your highlight of @poprondeamsterdam? 📸@jessie_kamp
27 nov. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen