Spotify

Popronde presents - New Music Monday 19042021

maandag 19 april 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

Een nieuwe week is begonnen, dus tijd voor een gloednieuwe New Music Monday. Op deze druilerige maandag geven we je de beste nieuwe muziek van de huidige selectie én oud-gedienden. Met de speakers op standje honderd hoef je helemaal niet met het weer bezig te zijn en kun je vol met energie beginnen aan je week!

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

Total Seclusion - Surreality TV

We trappen deze week af met de nieuwe single van Total Seclusion; Surreality TV. Een catchy Punk-Rockende parodie op realityseries die die vandaag de dag in overvloeden, en steeds ordinairder, aanwezig zijn. Surreality TV zit net zoals alle realityseries vol met alcohol, feest, drama en de typerende aandachtsgeile doch onzeker personages. ‘’Wij drijven de spot met de manier waarop deze series een vertekend beeld geven van interpersoonlijke relaties, liefde, seksualiteit, schoonheid en persoonlijke evenals sociale waarden.

 

Surreality TV werd aangekondigd compleet in de stijl van een realityserie. Een vunzig reggeaton intro (Featuring Tom van ‘Magic Tom & Yuri’ én Orgaanklap), foute posters en banners met hun afgetrainde deelnemers gepaard met een schreeuwende album cover met gouden letters. De legendarische videoclip check je hier!

 

 

Josephine Odhil - Fly On The Wall

Van Punk-Rock gaan we over naar Psychedelische Dream Pop. Josephine Odhil kwam afgelopen vrijdag met haar debuutsingle Fly On The Wall, uitgebracht door Unexpected Records. Een dromerige song die je gelijk meeneemt naar een zwoele zomeravond waar de zon langzaam ondergaat. 

 

De song is opgenomen in twee studio’s, namelijk in Studio Greenfield door Sonny Groeneveld én in Studio Karakterbak door Maurits Nijhuis. Naast de opname was Maurit Nijhuis, naast Josephine zelf en Joost van Eck verantwoordelijk voor de producering van de song. Als klap op de vuurpijl ontwierp Josephine de cover voor Fly On The Wall helemaal zelf. Dat vette artwork check je hier!

 

 

Nobuka - EP Gesamt

Naast singles hebben we deze week ook twee EP releases én een volledig album. Allereerst Nobuka. Vrijdag 16 april kwam hij met zijn EP Gesamt naar buiten. 4 werken speciaal geschreven voor de Cello, compleet in isolatie. 

 

Gesamt is een elektronische ambient EP waarbij alles instrumentaal is. Je wordt compleet meegenomen in een totaal andere wereld. 4 songs die je in gedachten laten verzinken. Gesamt geeft je een meditatieve sound die je niet alleen laat nadenken, maar ook ontzettend laat ontspannen. Nobuka geeft zelf al aan op zijn Instagram pagina: ‘’Ontzettend mooi gemasterd door zen meester Jasper Boogaard.

 

 

Absent Chronicles - Album Tiny Words For Tiny Worlds

De laatste release voor deze week van de huidige selectie is van Absent Chronicles. En het is niet zomaar een, hij bracht namelijk 15 april een compleet album uit genaamd Tiny Words For Tiny Worlds. Een Elektronisch, Pop album met maar liefst 16 tracks. Op Instagram plaatste hij een aantal vette teasers met inspirerende quotes. Een voorbeeld is: ‘’The first thing you feel once you start breathing. The last thing you'll see once you stop feeling. for good.

 

Wil je nog meer inspirerende quotes en alle teasers omtrent het album checken? Dat kan hier! Tiny Words For Tiny Worlds is 41 minuten aan muziek, meer dan genoeg om jezelf even lekker te laten gaan en een sprong te wagen in de wereld van Absent Chronicles.

 

 

Get Jealous (Popronde 2019) - EP Easily Worried

Naast de huidige selectie, hebben we ook drie releases van oud-gedienden. De eerste is gelijk een EP release van Get Jealous. Hun EP Easily Worried kwam uit afgelopen vrijdag. Het is een samenstelling van twee EP’s. De eerste Easily kwam uit in 2020 en het vervolg Worried verscheen afgelopen vrijdag. De EP’s zijn met elkaar verbonden. Op beide covers zie je de helft van een batterij, pas wanneer je ze samenvoegt zie je de hele batterij. 

 

Worried geeft ons 6 nieuwe nummers van deze Riot-Pop band. De covers van de EP’s zijn met de hand gemaakt door de band, dat geeft natuurlijk een extra dimensie aan de EP! Mocht je een kijkje willen nemen bij de covers én reacties lezen van kopers? Dat kan hier!

 

 

The Great Communicators (Popronde 2014) - Oh Oh Oh

We gaan door met de oudste band van deze week, namelijk The Great Communicators. Zij deden in 2014 al mee met de Popronde en kwamen afgelopen week met hun nieuwe single; Oh Oh Oh

 

Het nummer gaat over het eeuwige verlangen naar betere tijden. Ze hopen er mee een sprankje hoop te kunnen geven aan iedereen voor mooie momenten die er aan zitten te komen. The Great Communicators komen met Oh Oh Oh met een fantastische Indie plaat. Een catchy melodie, strak ritme en melodische zang! Hier check je de videoclip van Oh Oh Oh!

 

 

A.M. Sam (Popronde 2019) - Chuckleberry Drive

We sluiten deze New Music Monday af met de nieuwe single van A.M. Sam; Chuckleberry Drive. Een song die hij samen schreef met goede vrienden Annelotte Coster en Dan Huijser. Een heerlijke Indie Pop song waarbij de stem van Sam goed naar voren komt. De backing vocals zorgen voor extra ondersteuning. Afgewerkt met een catchy melodie is het gegarandeerd een nummer dat in je hoofd blijft zitten! 

 

Op Instagram laat hij zien via 3 foto’s hoe hij de song heeft opgenomen, die check je hier

Daarnaast is A.M. Sam in augustus te zien op Mañana Mañana. De uitgelezen kans om hem live te zien spelen en zijn nieuwe werk te checken!

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen