Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 19072021

maandag 19 juli 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

Na een roerige week met veel nieuws uit het binnenland, is het nu tijd om ons onder te dompelen in een verse lading muziek van de huidige selectie én oudgedienden. In deze New Music Monday hebben we op één na, alleen maar releases van de huidige selectie. Vandaag kun je je dus perfect voorbereiden op Popronde 2021!

 

Door onze New Music Monday Spotify playlist te volgen blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste releases in Poprondeland!

 

Een Kasper - EP Nooit Meer Slapen

We trappen deze New Music Monday af met de EP release van Een Kasper; Nooit Meer Slapen. In mei schreven we al over één van de songs van de EP Ga Weg. Nu 2 maanden later is de volledige EP te bewonderen. Een EP dat gaat over liefdesverdriet, nachten wakker liggen en jezelf daarbij helemaal gek maken. 

 

Op de EP staan 5 tracks; Overkant, Het Wil Niet, Jij Weet Het, Ga Weg én de titeltrack Nooit Meer Slapen. Voor de EP heeft Een Kasper samengewerkt met Iwen Legro en Wesley Elroy voor de productie en mix. De band die te horen is op de EP bestaat uit; Niels de Jonge (Drummer), Olaf Kroon (Gitarist) en Tobias Kolk (Bassist). Het artwork van de EP is gemaakt door Fenna Wenselaar en de mastering is gedaan door Frederik Dejongh. De EP release hebben ze goed gevierd afgelopen vrijdag met een uitverkochte show in Patronaat.

 

 

JASONWATERFALLS - Sugar Fever

Pop/Rock band JASONWATERFALLS bracht afgelopen week hun nieuwe single Sugar Fever uit. Het is, zoals ze het zelf noemen, hun nieuwe ‘’Hot Summer Single’’. Daar is geen woord aan gelogen. Een heerlijke zomerse rock song knalt uit de speakers wanneer je Sugar Fever aanzet. 

 

Hiermee wachten ze niet af of de ‘Summer of Love’ wel of niet komt, maar nemen ze het heft in eigen handen. Zelf omschrijven ze het nummer als volgt: ‘’Sugar Fever is een zomerse popknaller, met een flinke scheut bombastische stadionrock en een fris schijfje citroen. Het alternatieve anthem voor de zomer is hier!’’ Naast hun deelname aan Popronde in het najaar, trappen ze aansluitend ook de eigen clubtour af, houd ze in de gaten!

 

 

Jadi D - Bubble Up

Van een zomerse popknaller gaan we over naar een echte high-energy, booty-bouncing club track, aldus Jadi D.  Onder de slogan ‘’Thick Bitch Energy’’ kwam ze vorige week vrijdag met haar nieuwste single Bubble Up. Met de single laat Jadi D zichzelf van een andere kant horen. Je hoort namelijk meer rap dan je van haar gewend bent. 

 

Met Bubble Up wil Jadi D bijdragen aan de body positivity movement en laten zien dat het dé shit is om een plus-size woman te zijn, niemand hoeft zich daar meer voor te schamen als het aan haar ligt, want als je het hebt: ‘’Girl, why don’t you just shake it?’’. Tijdens Popronde zullen we Bubble Up zeker gaan horen, en er komen nog meer singles aan!

 

 

Melle - Run Run 

De eerste single van de aankomende EP van Melle is uit! Afgelopen vrijdag verscheen Run Run. Een catchy song die gaat over het verliezen van iemand, maar zeker weten dat je hem/haar wel weer terug vind. Op Instagram speelde Melle al een stukje van het nummer op de dag dat hij gereleased werd, die video check je hier

 

Run Run is een lekkere, zomerse track die je gelijk vrolijk maakt. Een catchy melodie, opzwepend ritme en lekkere vocalen zorgen ervoor dat je je gelijk in de zomer waant en zin krijgt om het op een festival te horen. Gisteren speelde Melle live op NPO Radio 2 als support act van Ruben Hein.

 

 

Minor Citizen - Lost

Ook rockband Minor Citizen heeft afgelopen week een nieuwe track uitgebracht, namelijk Lost. Op dit moment is het nummer al meer dan 2.500 keer gestreamd én hebben ze al een live video voor de track opgenomen in Podium Victorie. Een deel van de live-video check je op hun Instagram kanaal, dat doe je hier!

 

Lost is een lekker rock banger met een strakke beat en interessante melodieën. Daarnaast zorgt de meerstemmigheid voor een volle sound die aanstekelijk werkt. Als je Lost eenmaal een paar keer hebt geluisterd, is het makkelijk mee te zingen! Dus ga de track luisteren, zodat je helemaal voorbereid bent op hun optredens tijdens Popronde 2021.

 

 

Jessy Yasmeen - Silence

Jessy Yasmeen sluit de releases van de huidige selectie van deze week af met haar nieuwe track Silence. Het is de tweede single van haar aankomende album. Speciaal voor het nummer is ze bezig geweest met het opnemen van een videoclip, deze komt aankomende vrijdag uit. Wil je alvast behind the scenes zien? Dat kan, dat doe je hier

 

Silence is een heerlijk, zomerse popsong. De zuivere stem van Jessy wordt fantastisch ondersteund door de aanstekelijke melodie en de strakke beat. Een perfect nummertje tijdens een avondje strand met vrienden! Het nummer is geproduceerd door ADU.

 

 

Tape Toy (2018) - Tired

We sluiten deze New Music Monday af met de nieuwste release van Tape Toy. Afgelopen week brachten zij Tired uit. Het afgelopen jaar hebben ze onder de radar gewerkt aan hun nieuwe album en Tired is daar het eerste resultaat van! Het nummer gaat over een breakup waar zangeres Roos maar niet overheen kon komen. Iedere dag maar weer je best doen om er het beste van te maken en de slingers op te hangen, maar niemand komt naar je feestje. 

 

Momenteel hebben ze nog geen shows om aan te kondigen, maar dat gaat niet lang meer duren. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom nieuwe releases en shows? Dat kan via hun Instagram account, die check je hier!

 

 

Vind jij het leuk om met ons mee te praten over de artikelen op de blog? Dat kan door je comment achter te laten. We vinden het tof om van je te horen!

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen