Spotify

Popronde Presents: New Music Monday 19102020

maandag 19 oktober 2020

Wie Popronde zegt, zegt nieuwe muziek! Iedere maandag schotelen we je een bak verse tracks uit de selectie van 2020 voor, en updaten we je over nieuwe tracks van oud-deelnemers. Volg ook de 'Popronde Presents - New Music Monday' - playlist op Spotify!

 

 

LowaddictsSoundsystem - Lies 

 

Hoe een ontmoeting op Tinder leidde tot een muzikale samenwerking... Dillan en Maaike vormen het elektro-duo LowaddictsSoundsystem en produceren trip-house, down-tempo muziek met invloeden van Bonobo en Moderat. Ze werkten samen met Tim Thornton (FINK) en vorige week verscheen hun single Lies: een nummer waarin ze terugblikken op het afgelopen jaar en over hoe we met de beste intenties soms tóch onbedoeld de mensen om ons heen kwetsen.

 

 

Mayleaf - Trying

 

Mayleaf is een alternative Grunge/rock band die onderdeel is van de Popronde selectie van dit jaar. De band haalt hun inspiratie uit rauwe, vuige fuzz en 90's tunes en dat is ook precies hoe Trying klinkt. Vanaf het moment dat de knop van de versterker omgedraaid wordt denderen we mee in deze "guitartrain" van melodieuze grunge/rock. Check hier hun clip, met in de hoofdrol Walter the Raccoon.

 

 

Zeno - Door het vuur (Popronde 2019)

 

Deze rapper en 3voor12 talent van Popronde 2019 is lekker bezig! Onlangs passeerde zijn nummer Dichtbij de 100.000 streams op Spotify en 15 oktober releasede hij zijn nieuwste track Door het vuur, een samenwerking met producer duo Ryba Beats. De release van het nummer ging samen deze toffe video teaser...

 

 

 

MEIS - Zee (Popronde 2019)

 

Opnieuw een intrigerend en ingetogen nummer van MEIS. Een droge drumbeat, staccato bass, echoeing vocals en af en toe een stilte; MEIS zuigt ons helemaal op en trekt ons mee de diepte in in Zee. Eerder verschenen al Wacht, Veel en Waar. Nu al een bijzonder palet aan- en verzameling van nummers die onderdeel uitmaken van haar, nog uit te komen, EP.

 

 

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen