Spotify

Popronde presents - New Music Monday 21062021

maandag 21 juni 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De maandag is weer in volle vaart, dus tijd voor een gloednieuwe New Music Monday! Na gisteren alle vaders in het zonnetje te hebben gezet, is het nu tijd om jullie te verwennen op een aantal nieuwe releases van de huidige selectie van Popronde én oudgedienden.

 

Door onze New Music Monday Spotify playlist te volgen blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste releases in Poprondeland.

 

DADA - Ihattaren

We trappen deze editie af met de nieuwste single van Hip Hop artiest DADA. De single Ihattaren is een knipoog naar de middenvelder van PSV. Daan Rijkers (DADA) zegt het volgende over de song: ‘’Zat met Flemming te schrijven, wat anders en deze eigenlijk voor de grap bedacht. Maar ging zo snel en we gingen er allebei keihard op. Wel geinig, aangezien Ihattaren nu geen stap meer zet voor PSV.’’

 

Met Ihattaren komt DADA opnieuw met een track die in je hoofd blijft zitten, en de komende tijd zullen we nog veel meer van hem horen. Het nieuwe album is af en hij kan niet wachten om het eindelijk te releasen. Aanstaande zaterdag 26 juni geeft hij zijn afstudeershow in het akademietheater van het Conservatorium in Tilburg en daarna is hij klaar om in het najaar tijdens Popronde de harten van de bezoekers te veroveren. Met een diploma op zak én een gloednieuw album beloofd dat een knalfeest te worden.

 

 

ANNNA - Sunburn

Binnen 24 uur was het nummer al meer dan 10.000 keer gestreamd op Spotify. We hebben het over de nieuwste single van ANNNA; Sunburn. Het is het eerste nummer dat ze volledig zelf uitgebracht heeft. Daarnaast heeft ze ook nog een lyric video opgenomen, deze check je hier!

 

ANNNA releaste afgelopen week niet alleen haar nieuwste single. Ze stond namelijk ook in de finale de open Pyke mic van Pyke Seltzer. De uitslag is nog niet bekend, maar ANNNA liet al weten op haar Instagram account dat ze enorm veel support heeft gekregen! 23 juni wordt de winnaar bekend gemaakt, dus houd haar IG in de gaten! Dat doe je hier!

 

 

Roos Meijer - In My Name

Roos Meijer. Afgelopen vrijdag kwam haar nieuwste single In My Name uit. Het is de eerste single van haar debuutalbum Why Don’t We Give It A Try? Roos belicht met haar muziek maatschappelijke onderwerpen. Speciaal voor dit album is ze in gesprek gegaan met changemakers (Mensen die zich inzetten voor de maatschappij). Alle nummers van het album zijn weerspiegelingen van de gesprekken die ze met die mensen heeft gehad. 

 

Over In My Name vertelt Roos: ‘'In My Name’ is geïnspireerd door het verhaal van Julia Jouwe; een activist voor een vrij West Papua. Het nummer focust zich op de hypocrisie van geschiedenisboeken, de drive van jonge activisten, collectieve verantwoording en de kracht van het oppakken van de fakkel die door degenen die jou voorgingen was aangestoken.” Daarnaast lanceert Roos volgende week een podcast waarin ze in gesprek gaat met de mensen die de inspiratie vormden voor het album. In de eerste aflevering vertelt Julia Jouwe het verhaal dat uiteindelijk leidde tot In My Name.

 

 

CUT_ (2014) - Breathe

Voor de eerste release van oudgedienden van Popronde, gaan we terug naar een band die mee tourde in 2014. CUT_ bracht afgelopen week hun nieuwe single Breathe uit. Speciaal voor de release hadden ze op Instagram een livestream celebration, deze check je hier

 

De tijden veranderen en de wereld ligt aan onze voeten. De wereld is binnen handbereik en zit in onze mobieltjes. We slapen, eten, lopen en leven met de hele wereld bereikbaar binnen seconden. De angst om niet fantastisch gevonden te worden is voor velen vandaag de dag een normale gedachtegang. Oordelen en veroordeeld worden, elke dag, de hele dag door. Wat je ook doet, de wereld zal nooit stoppen met draaien. Verlang je er echt naar om voor eeuwig te leven? Terwijl je je ziel aan het uploaden bent op het internet, ben je eigenlijk bang voor de buitenwereld. Te gefocust op het relevant zijn voor iedereen, dat je vergeet om je heen te kijken. Voel, beweeg, luister, adem. Dat is de boodschap van Breathe.

 

 

Pip Blom (2017) - Keep It Together

We gaan door met de nieuwste release van Pip Blom: Keep It Together. De eerste single van hun nieuwe album Welcome Break, dat verschijnt op 8 oktober 2021. Speciaal voor het nummer hebben ze een videoclip gereleased, deze check je hier! Behind the scenes van deze videoclip kun je checken op hun Instagram account! 

 

Keep It Together is een heerlijke Indie Rock song, met een aanstekende melodie, een strakke drum groove en dromerige gitaarriffs. Keep It Together is een nummer waardoor je gelijk zin krijgt in de zomer. Het meedansen op een festivalweide in de warme zomerzon onder het genot van een koud, verkoelend drankje.

 

 

Another Now (2019) - Album Omni

We sluiten de New Music Monday van deze week af met het nieuwe album van Another Now; Omni. Een aantal weken geleden schreven we al over één van de tracks, Trojan. Dat was op dat moment één van de hardste songs die we de laatste maanden in New Music Monday hebben gehad. 

 

De Metalcore formatie uit Eindhoven levert met Omni een bomvol album af vol scheurende gitaren, keiharde drums en melodieuze vocalen, afgewisseld met grunts. Het album bevat maar liefst 11 nummers, wat goed is voor meer dan 40 minuten aan metal, waarvan de song Outflow al meer dan 100.000 keer gestreamd is op Spotify. Kortom, tijd om het luie zweet eruit te beuken met Omni van Another Now! 

 

 

Vind jij het leuk om met ons mee te praten over de artikelen op de blog? Dat kan door je comment achter te laten. We vinden het tof om van je te horen!Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen