Spotify

Popronde presents - New Music Monday 22022021

maandag 22 februari 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De maandag is weer gearriveerd en dat betekent weer een nieuwe New Music Monday! Deze week geven we je een muzikale injectie om je adrenaline te laten stijgen, net zoals de temperaturen. Je krijgt het heet van deze nieuwe releases!! 

 

Sinds kort is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Dat kan onderaan deze pagina.

 

Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden. 

 

SUSANN. - Candles in Spring

We trappen de week af met de debuutsingle van SUSANN. uit de huidige selectie van Popronde. Haar single Candles in spring kwam afgelopen vrijdag uit. Houd haar goed in de gaten, want deze single is slechts het begin. Een opwarmertje voor haar debuutalbum dat in de nabije toekomst moet gaan verschijnen. 

 

Na het winnen van Mooie Noten 2019 en benoemd te zijn tot OOR-talent tijdens Popronde 2020, heeft ze zich ontwikkeld als solo-artiest. Zodanig dat ze samen met producer Maurits Nijhuis een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Voor haar project heeft ze inspiratie gehaald uit artiesten als Björk, Massive Attack en Moses Sumny.

 

 

 

Andy & the Antichrist - That's Alright

Ook Andy & the Antichrist uit de huidige selectie komt met een nieuwe single, That’s Allright. Het had niks gescheeld of het nummer was uitgebracht onder de naam Built to chill. Dit was namelijk de werktitel van het nummer, maar op het laatste moment werd er toch besloten het onder de huidige naam uit te brengen. 

 

Aanvankelijk werd het nummer geschreven over de knotsgekke, Franse Bulldog van het zusje van de zanger, Alfie. Hoewel hij er misschien schattig uit ziet, is dat allemaal maar schijn. Alfie heeft zelfs een eigen Instagram account, die check je hier!  

 

Andy (zanger) zegt het volgende over de uiteindelijke versie: ‘’De uiteindelijke versie gaat over bedrog, vreemdgaan, verdriet en daar achteraf op een ietwat positieve manier in proberen te staan, ook tegenover diegene die dat bij je los heeft gemaakt. Mensen zijn vaker zelfzuchtig dan kwaadwillend, en dit was voor mij een poging om diegene te vergeven zonder het voor ze goed te praten."

 

 

 

POM - Eat me, I'm sad

We hebben deze week veel releases van de huidige selectie, de derde is van POM. De nieuwe single Eat me, I’m sad kwam afgelopen vrijdag uit. Donderdagavond was er al een première bij Jasper Leijdens op KINK FM en de single is gedraaid door 3VOOR12.

 

POM probeert met hun muziek te laten zien dat snoeiharde muziek ook lief en cute kan zijn. Dat is ze bij Eat me, I’m sad goed gelukt. De rauwe muziek en backing vocals geven het nummer een rauw randje, maar de vrouwelijke lead vocals zorgen voor een dromerige feeling. 

 

 

 

Massi (Popronde 2017) - Samen Alleen

We gaan verder met een album release. Afgelopen vrijdag kwam Samen Alleen uit. Een album met 11 nieuwe songs, allemaal in het Nederlands. Deze Hiphop rapper won eind 2016 al de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland en tourde mee met Popronde tijdens de editie in 2017. 

 

Samen Alleen is het debuutalbum van Massi en werd 17 februari al gepromoot live op NPO3. Vanaf zijn 7de droomt hij al van een eigen plaat en die droom is nu eindelijk werkelijkheid geworden. 

 

 

 

SOME & Eelco - Bitterzoet

We sluiten deze New Music Monday af met een samenwerking tussen SOME en Eelco, beiden uit de selectie van 2020. Hun nieuwe single Bitterzoet kwam uit op 12 februari. De combinatie van SOME (R&B/Pop) en Eelco (Nederlandstalige Dance/Pop) geeft je een zoetsappig nummer, compleet in de stijl van Valentijnsdag. 

 

Luisterend naar de track wordt je meegenomen in een waar liefdesverhaal. Beiden zijn gek op de ander, maar bang voor het feit dat ze elkaar beter leren kennen. Ondanks dat ze niet in de mood zijn, vinden ze elkaars lippen bitterzoet.

 

 

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Dat kan hieronder. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen