Spotify

Popronde Presents: New Music Monday 25012021

maandag 25 januari 2021

NEW WEEK NEW MUSIC!

 

Wat een mooie maandag met de zon die ons tegemoet schittert en een super mooie een veelzijdige lijst aan nieuwe releases. Ook deze week nemen we de nieuwste nummers van oud-gedienden en de Popronde 2020 selectie weer met je door. What a way to start the week!

 

 

Show Pony - Unsaid

Show Pony is het solo project van de Amerikaanse contrabassiste Laura Nygren die ze het leven in riep na zichzelf jarenlang in haar kamer te hebben bezig gehouden met muziek. Ze blend klassiek met elektronisch tot nummers met een indie-vibe en dat geeft een super fraaie combi! Voor haar nieuwste track Unsaid liet ze zich inspireren door de vulkanische stranden in het hoge noorden van IJsland waar ze destijds een artist in residency deed. “De afgelegen plek, het landschap en hoe de middernachtszon de dag en nacht deed samensmelten heb ik proberen te vertalen naar muziek in samenwerking met producer No Compliments. Daaruit is dit nummer voortgevloeid.” Vertelt Laura. Unsaid is de eerste single van haar EP die op 2 april uit gaat komen. En we kunnen al verklappen dat ze voor de release iets bijzonders in petto heeft!

 

 

Luna Morgenstern (ft. Pølaroit) - Perfect Strangers

Luna stelde voor onze lockdown playlist een fijn lijstje met muziek samen van artiesten waar ze graag mee luistert. Vandaag voegen we háár muziek toe aan onze New Music Monday playlist en kunnen we luisteren naar een akoestische versie van Perfect Strangers. Vorig jaar kwam het nummer dat ze samen met Pølaroit maakte al uit, maar nu is hij dus ook in akoestische versie te beluisteren. Het nummer wordt ontdaan van de elektronische aankleding tot een nummer waarin de dromerige en ingetogen stem van Luna de boventoon voert. Het nummer krijgt een serene feel en klinkt lekker mellow. Een perfect nummertje om even bij weg te dromen en als je zin hebt in iets meer punch en beat luister je de originele versie van Perfect Strangers.

 

 

Melle - EP Little Life

De afgelopen maanden is er al heel wat nieuwe muziek van Melle langsgekomen. Hij bracht meerdere singles uit en today is the day dat de EP dan eindelijk in zijn volledigheid uit is. van kop tot staart, 6 prachtige liedjes om te luisteren. De titeltrack Little Life hadden we nog niet gehoord en dat is ook weer zo’n heel fijn Melle-liedje. Als hij iets heeft bewezen is het wel dat hij een master is in het schrijven van fijne pop- en liefdesliedjes. Heb je geluisterd? Ben je fan? En kun je wel wat nieuwe t-shirts gebruiken om de boel een beetje op te fleuren? Kijk dan in de Melle-merch shop voor een kek stofje-support.

 

 

 

Zoë-Jadha - Dilemma

Je weet dat het niet gaat, maar je wil ook niet dat het over is... Dat is samengevat het dilemma waar Zoë-Jadha over zingt in haar nieuwste track. In 2017 dropte Zoë het nummer Youngin ft. Latifah en sindsdien volgden er meerdere singles waaronder Zestien, Barz en Gucci Op Me Body. Dilemma is weer een lekker catchy, fris hip-hop nummertje. Met beats van BK.

 

 

A Minor Problem - The Rub

de Heerlense band A Minor Problem slingert weer een nieuw nummer de wereld in. Gepaard met Old-school entertainment in de vorm van een poppenkast show, met headbangende handpoppen, schudden ze ons even lekker wakker en laten ze keihard weten dat er nieuwe muziek is waarmee ze alvast de toon zetten voor het album dat in april uitkomt. Laat maar komen die plaat!

 

  

Queen’s Pleasure (Popronde 2019) - Panic from Dublin

Ze stonden in de finale van de Amsteramse Popprijs, speelde de aftershow van The Kooks in AFAS live, stonden in 2020 op ESNS en tourden in 2019 mee met Popronde. We hebben het over Queen’s Pleasure, de semi-psychedelische garagerockband uit Amsterdam, die zich in de afgelopen jaren al flink in de kijker speelde. In hun nieuwste nummer Panic from Dublin horen we wederom invloeden van Dandy Walhols en The Ramones terug. Een lekker energiek nummertje zoals we die gewend zijn van de mannen.

 

 

 

REINDIER (Popronde 2014) - Tentacles

Neem één deel pop, een eetlepel elektronica, een vleugje new wave, een grammetje glam en een scheut theater, even asymmetrisch schudden en je hebt de unieke cocktail genaamd REINDIER. In 2013 ging hij solo van start, inmiddels wordt hij vergezeld door zijn twee gemaskerde compagnons, Carlos en Boy. Tijdens een live-optreden word je ondergedompeld in een wondere wereld vol kostuums, lichteffecten en visuals, zeker de moeite waard dus om eens live te gaan bewonderen! Tot die tijd kunnen we gelukkig ook digitaal ons hart ophalen want 29 januari verschijnt de videoclip die gepaard gaat bij hun nieuwste single Tentacles. En aan de teasers te zien wordt dit heel-erg-vet.

 

 

TESSEL (Popronde 2019) - Family Time

Dat er nieuwe muziek uitkwam van de band is alweer een tijdje geleden. Ze waren lekker bezig, maar toen veegde Corona de volle agenda ineens leeg. Maar daar zijn ze weer! Met een platendeal bij [PIAS] Recordings op zak nu is er dan hun nieuwste single Family Time. Een beachy en energiek nummer met een minder vrolijke boodschap dan je misschien in eerste instantie zou denken: “Ook al is het geluid licht en vrolijk, de thema’s van de lyrics dragen de tegenovergestelde boodschap. Het nummer vertelt het verhaal van een persoon die verstrikt is geraakt in het beeld van ‘the perfect life’. Juist op het moment dat alles lijkt te kloppen: een gezinnetje, een mooie auto op de oprijlaan, besluit die persoon te vluchten, want: “All I ever know, great moments will pass.” Best wel serieus dus, maar gelukkig klinkt het nummer ook gewoon vrolijk en dansbaar!

 

 

Heb je een tip voor de redactie? Laat het ons weten! Mail naar online@popronde.nl
 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen