Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 26102020

maandag 26 oktober 2020

Wie Popronde zegt, zegt nieuwe muziek! Iedere maandag schotelen we je een bak verse tracks uit de selectie van 2020 voor, en updaten we je over nieuwe tracks van oud-deelnemers. Volg ook de 'Popronde Presents - New Music Monday' - playlist op Spotify!

 

 

 

 

Minka - Wandelen, Wandelen (Whoop!)

 

Tijdens de vorige lockdown werd het binnenzitten en naar een beeldscherm staren Minka te veel. Het niet kunnen optreden zorgde ervoor dat de energie begon op te bouwen, en lange wandeltochten zorgden voor een pandemisch verantwoord alternatief. Wandelen, Wandelen (Whoop!) is een vrolijk, humorvol en eigenwijs nummer, een lichtje in deze droevige tijden. 3FM DJ Timur Perlin adopteerde de track al als zijn persoonlijke soundtrack voor de Serious Request - The Lifeline editie van dit jaar!

Dus, oortjes in, wandelschoenen aan, de deur uit en Wandelen, Wandelen, Whoop!

 

 

Dada - Moeilijk zat.

 

Dada is een van de meest productieve acts in de selectie van Popronde 2020. In de afgelopen maanden bracht hij onder andere tracks Luisteren, Adem, Krezip en Alles Draait (met mede-selectiegenoot Sammie Sedano) uit. Nu is er weer een nieuwe, Moeilijk Zat, met een intro dat in de verte doet denken aan Johnny Cash' versie van Hurt, met Dada's kenmerkende Eindhovense G. Zijn teksten zijn reflectief en uit het leven gegrepen, zo ook Moeilijk Zat, over fouten maken en ervan leren. Of niet... 

 

 

Renee Spijker - Sea

 

Vanuit Down Under brengt Renee Spijker haar nieuwste single Sea uit. Toen Corona nog geen eng virus maar een lekker zomerbiertje was trok ze naar Australie, met het plan voor de start van Popronde terug te keren. Maar de wereld veranderde en Spijker besloot in Australie te blijven, en zich te laten inspireren door alle gebeurtenissen. Daaruit ontstond Sea, met de boodschap dat we als mens zijnde de wereld kunnen veranderen, als we maar zien wat er aan de hand is, we're all swimming in this sea called life.

 

 

Ness - Paradox (ft. Zino Chavez)

 

 

Leef volgens je eigen normen en waarden, geloof niet alles wat je online ziet en hoort en normaliseer en romantiseer vooral geweld niet. Dat is de boodschap die de Zwolse rapper Ness mee wil geven aan zijn (jonge) luisteraars. Ness laat zich in deze track kritisch uit over social media, en hoe het online leven het offline leven beinvloedt, bijvoorbeeld in de drill rap, waar dissraps zich vertalen naar geweld op straat. Ook het perfecte plaatje wat je op instagram ziet is een onderwerp 'Eigenlijk is alles wat je op social media ziet bewerkt en gemanipuleerd, het is maar een deel van de werkelijkheid. Dus laat het niet je eigenwaarde onderuit halen en blijf zelf nadenken'

 

 

Severin Bells - A Brighter Side to the Unknown.

 

Al eerder konden we genieten van albumtracks Boy Scout/Choirboy en Dream Waltz, maar eindelijk is daar het langverwachte album. Afgelopen vrijdag bracht Severin Bells hun debuutplaat A Brighter Side to the Unknown uit. De titel, een zin uit slotnummer Dream Waltz, verwijst naar het leven, en het vinden van mens plaatst daarin. Een optimistische ode aan de zelfreflectie, een classic coming of age-plaat, volgens de band zelf. Een absolute must hear voor liefhebbers van The War on Drugs, Velvet Underground en Kevin Morby!

 

 

Juan Juan - New York time

 

Ten tijden van de huidige, en nogal hectische, Amerikaanse presidentsverkiezingen klinkt deze derde single van de door Amerika geïnspireerde Juan Juan als de perfecte adempauze. Een goed moment om dit nummer precies nu uit te brengen. Een 'laid back' Americana song waarin hij zingt over een terugkerende liefde achterna reizen met 'New York time on his mind' 

 

 

G.T. Thomas - Colours

 

G.T. Thomas is een 'one-woman-band' , een DIY'er, die alle instrumenten in haar muziek zelf inspeelt, ook live. Dat kunnen we helaas even niet bewonderen, maar gelukkig brengt ze nu toch weer een nieuwe track uit! Colours is de nieuwe toevoeging aan haar collectie van elektronische, progressieve dreampop-songs. Geinspireerd op haar persoonlijke ervaring met een leesafwijking, die ervoor zorgt dat ze nauwelijks door lange teksten heen komt, zette ze zichzelf voor een uitdaging. Ze stelde een leeslijst samen, ondanks de moeite die het waarschijnlijk zou kosten om deze uit te lezen. Met Colours hoopt ze anderen te inspireren om uitdagingen net zo te benaderen en vanuit liefde en positiviteit te handelen.

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen