Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 27092021

maandag 27 september 2021

NEW MUSIC MONDAY

 

Nieuwe week, nieuwe muziek!

 

 

We gaan weekend 4 tegemoet van Popronde. Met op het programma Wageningen, Eindhoven, Almere en Almelo! En afgelopen weekend mochten de stoelen voor het eerst echt aan de kant in Woerden, en werden de stoelen opstandig al, een uur voordat het officieel mocht, aan de kant geschoven tijdens Popronde Leeuwarden. Tijdens de show van The Desmonds konden we stiekem al proeven van wat we de komende tijd kunnen verwachten met de versoepelingen die zijn ingegaan. Het was een feestje! En dat zetten we lekker door met wat voor ons ook altijd een feestje is: de New Music Monday. Want van nieuwe muziek worden wij bij Popronde heel erg blij! We nemen de nieuwste releases uit Popronde land met je door.

 

 

Volg jij onze New Music Monday playlist al? Deze wordt iedere week ververst met de nieuwste releases uit Popronde land

 

 

 

Philippine - EP Somewhere Else

De Rotterdamse Conservatorium studente en zangeres/songwriter Philippine heeft een liefde voor artiesten als Sasha Sloan en Stella Lennon en die invloeden hoor je terug in haar muziek. Met hoge en heldere stem vertelt ze verhalen die afgeleid zijn van haar eigen ervaringen. Tijdens haar samenwerking met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs,  ontstond het idee voor haar debuut EP: haar verhalen vertellen met een sound die zowel haar liefde voor country muziek als voor de jaren 80 pop laat horen. En dat is gelukt en hoor je terug op Somewhere Else, dat vol staat met eerlijke pop liedjes, met sterke en dynamische zangmelodieën waarin country invloeden doorklinken, gestoken in een modern en elektronischer jasje. Spoiler alert: 29 oktober kun je haar live bewonderen in Arnhem!

 

 

 

GIRLSGIRLSGIRLS - Broke & Beautiful

Meezingen geblazen bij deze nieuwe banger van GIRLSGIRLSGIRLS. Op instagram bestaat er al een GIRLSGIRLSGIRLS_fans account en tijdens hun Popronde shows hebben we hun fanclub al meerdere keren op de voorste rij gespot! Met hun 00’s geinspireerde catchy pop-punk muziek met emo invloeden weet de band al een trouwe groep luisteraars te bereiken. Met hun nieuwste single voegen ze weer een lekker nummertje toe aan hun al overtuigende repetoire. Na een paar keer luisteren zing je hem al mee! Misschien wel tijdens hun Popronde show in Assen?...

 

 

Luna Morgenstern, Sim Fane - Tonight remix

Dit jaar bracht Luna Morgenstern haar debuut EP uit, en dat vierde ze onlangs met een release show in de buitenlucht vanaf het dek van een boot. Vandaag brengt ze samen met Sim Fane een remix versie uit van een van de nummers die je ook op haar EP vindt: Tonight. Een tikkeltje sneller en daardoor een tikkeltje dansbaarder. Een perfect moment dat deze track nu dropped met de nieuwe versoepelingen die sinds dit weekend gelden. Welke versie is jouw favoriet? Het origineel of de remix?

 

 

Tres Navy - Summer Nights EP

Deze EP klinkt precies zoals de titel doet vermoeden. Het is een heerlijke plaat gevuld met dansbare nummers. Eerder kwamen er al een aantal singles uit, en deze week staan ze dan eindelijk samen gebundeld op hun tweede album. Met het catchy Allang is de toon meteen gezet, en horen we ook nog een stukje Wayne Wonder No Letting Go erin verwerkt wat aanstekelijk werkt. Bonus track In the Morning was al goed voor meer dan 100.000 streams. En dat is een super mooi begin van hun release. Go check it out

 

 

Lucky Blue - Daydreaming

Tijdens Popronde Nijmegen maakte deze vierkoppige band uit Rotterdam er een feestje van bij Strandbar Stek. Als een feestje, zo klinkt ook hun nieuwste nummer Daydreaming. Het is de eerste single die ze uitbrengen van hun album. Een energiek nummer dat een beetje Britpop vibes heeft. Je kunt de band binnenkort regelmatig live zien spelen. Dit weekend staan ze maar liefst twee keer op het programma van Popronde. check hun speeldata op de website als je ook zin hebt in een Lucky Bue feestje!

 

 

 

Cahmyra - Online expositie Moreel Verwerpelijk

We stappen de interdisciplinaire wereld in van Cashmyra. Bij hun albumrelease van Moreel Verwerpelijk had het Groningse post-punk duo een expositie gepland, maar die kon door corona steeds maar niet doorgaan. In samenwerking met Simplon hebben zij daarom hun expositie en releaseshow in een online expositie omgegoten. In deze expositie wordt je meegenomen langs kunstwerken en live opnames van nummers van hun album. De expositie is net als hun muziek, hard, rauw en kwetsbaar. Klik op de afbeelding om een kijkje te nemen!

 

 

Eva van Manen Popronde 2019 - EP De Diepte In

In 2019 was Eva van Manen onderdeel van de Popronde selectie en speelde zij maar liefst 23 shows. Eva is songwriter, zangeres en producer en bracht afgelopen jaar een dichtbundel uit, die ze schreef in de tijd dat ze geveld werd door corona. Haar altijd rake en poëtische teksten leverde haar zelfs een nominatie voor de Annie M.G. Schmidt prijs op. En daar staat haar nieuwste, zelf geproduceerde album, De Diepte in ook weer vol mee. Met nummers die gedreven worden door strakke beats, een scala aan synth geluiden en gelaagde en dromerige vocalen afgewisseld door spoken word. 

 

 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen