Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 31052021

maandag 31 mei 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

Na een zonovergoten weekend waarbij de terrassen bomvol zaten, is de maandag weer gearriveerd. En dat betekent een gloednieuwe New Music Monday! Ook deze week hebben we weer een aantal lekkere, nieuwe releases van de huidige selectie én oud gedienden. Zo kun je op deze zonnige maandag genieten van de beste muziek en relaxt je week beginnen!

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

GINGE - Stop Calling

We trappen de New Music Monday van deze week af met de nieuwste single van GINGE; Stop Calling. Het is alweer de tweede single, na Knuckles & Keys, van de aankomende EP die eind juni zal gaan verschijnen. Voor Stop Calling werkte GINGE samen met Multibeat. Het is het allereerste nummer waar ze ooit samen met Multibeat aan werkten. Na heel vaak afbreken en weer opnieuw opbouwen is Stop Calling dan eindelijk met de wereld gedeeld.

 

Met Stop Calling komt GINGE opnieuw met een heerlijke R&B track. Een heerlijke laid-back groove met scherpe, melodieuze vocalen. Een ideaal nummer om je maandag mee door te komen. 

 

 

SIGNE DØ - EP Ways of Escaping

De Noorse Electro-Pop SIGNE DØ kwam afgelopen vrijdag met haar debuut EP; Ways of Escaping. De EP is een verzameling van zeven unieke en reflectieve songs, die staan voor de verschillende persoonlijke ontsnappingen van de geest van een jongvolwassene. De EP staat vol met mysterieuze zangpartijen waarmee ze constant je aandacht weet te vangen en vast te houden. 

 

SIGNE DØ staat bekend om haar dromerige en donkere geluid, en wordt vaak vergeleken met de Scandinavische Pop-Electro queen Susanne Sundfor. Met optredens in Melkweg, Paradiso en op Eurosonic Noorderslag heeft ze flink wat ervaring opgedaan. Op Ways of Escaping laat ze die ervaring zien en neemt ze je mee op een betoverende en diepgaande reis naar ongerepte, grenzeloze landschappen.

 

 

Tres Navy - Slow Down

Van Electro Pop gaan we verder met de Hip-hop act Tres Navy. Afgelopen vrijdag kwamen ze met hun nieuwe single Slow Down. Een zomerse track waarbij je de Caribische invloeden duidelijk naar voren hoort komen. Een heerlijke track om op deze zonnige maandag uit te kijken naar hartje zomer. 

 

Naast deze single release is Tres Navy ook bezig met een hele bijzondere livestream. Op het online festival van de Melkweg Amsterdam brengen ze een optreden van hun maxi single Love Me Now. Een 18 minuten durende liveshow waar ze het podium op zijn kop gaan zetten. Dit alles zal gaan gebeuren op 8,9 en 10 juni!

 

 

KY. - EP This Lonely Night

Een tijdje geleden schreven we al over de single This Lonely Night, maar nu is er dan eindelijk de langverwachte gelijknamige EP van KY. Een EP met 4 prachtige nummers. Naast het nummer This Lonely Night, staan er op de EP ook nog de nummers Take Control, Over én Lost in Paradise

 

15 minuten aan melancholische en euforische nummers. KY. vertaalt in zijn nummers de gevoelens van doorsnee millennials naar sfeervolle, emotionele songs. Waarbij zijn stem zorgen voor de melancholiek en euforie. Zelf vergelijkt hij zijn muziek met die van Ben Howard en Lewis Copaldi. This Lonely Night is een heerlijke EP die je recht in het hart raakt en je laat wegzakken in je eigen keuzes en gedachten.

 

 

Nicolaas - Lipstick Stains

Ook Nicolaas kwam afgelopen week met een nieuwe release. Zijn nieuwe single Lipstick Stains is een heerlijke, zomerse track. Een melodieuze Indie Pop track waar je lekker ontspannend bij weg kunt dromen. Nicolaas (Nils Käller, voormalig zanger van Mainstreet), komt als solo-artiest met lo-fi-pop gecombineerd met silky steel guitars. 

 

Hij brengt zorgeloze liedjes over alledaagse gebeurtenissen en hier is Lipstick Stains een mooi voorbeeld van. Zijn muziek kan worden omschreven als een mix tussen Mac DeMarco en Harry Styles.

 

 

Luna Morgenstern - Done

Van emotionele songs gaan we over naar de altijd vrolijke en energieke Luna Morgenstern. Een maand geleden schreven we al over haar debuutsingle In My Head en nu is Luna terug met haar nieuwste parel Done. Een explosieve Power-Pop song. Done is een ode aan de vrijheid en het jezelf levend voelen, wat je terughoort in elke decibel. De song begint emotioneel geladen, maar bouwt zich al snel op naar een euforische en theatrale climax. 

 

Luna schreef het nummer na een ruzie met haar vader. Zij wilde stoppen met haar baan bij een gerenommeerd muziekbedrijf om een carrière als solo-artiest na te streven, maar haar vader stond hier niet achter. Desalniettemin wist Luna voet bij stuk te houden en haarzelf te bevrijden van de verwachtingen van haar vader. Done is opnieuw een voorproefje op haar debuut EP dat op 8 juli uit zal komen. De prachtige videoclip van Done check je hier!

 

 

Foxlane (2019) - Flashy Lights, Underground

 

Uiteraard hebben we deze week ook weer een aantal releases van oud-gedienden, ditmaal allemaal uit de 2019 editie. De eerste release is van Foxlane. Twee weken geleden kwamen ze met hun nieuwe single Flashy Lights, Underground. Een knallende Indie-Rock banger. Het is de tweede single van hun aankomende EP, getiteld Foxlane dat uit zal komen op 10 september. De release van deze EP zullen ze live gaan doen in Merleyn, Nijmegen.

 

Voor Flashy Lights, Underground heeft de band ook een videoclip geschoten. Deze check je hier!

 

 

Aslaug (2019) - Timezone

Aslaug kwam vorige week vrijdag met haar nieuwe single, Timezone. Een nummer dat gaat over het ontlopen van conflicten en het jezelf terugtrekken in je eigen wereld vol gedachten. De boodschap die ze hiermee probeert uit te dragen is als volgt: ‘Laat anderen maar lekker geloven dat ze gelijk hebben en wacht op het juiste moment om ze ongelijk te bewijzen’. Je mag dan wel denken dat je gewonnen hebt, maar de avond is nog jong. Wie weet wat er nog kan gebeuren. 

 

 

Wil je dit verhaal niet alleen horen, maar ook zien? Dat kan, Aslaug heeft namelijk een hele vette videoclip geschoten voor Timezone. Deze check je hier!

 

 

Sterre Weldring (2019) - In a Strange Way

We sluiten de week af met de nieuwste release van Sterre Weldring. Haar single In a Strange Way kwam net als vele andere singles van deze week afgelopen vrijdag uit. Naar eigen zeggen is dit haar meest optimistische en hoopvolle nummer ooit. 

 

In a Strange Way is een prachtige ballad waarbij de gitaarpartijen de zang perfect ondersteunen. Haar prachtige, heldere stem weet het verhaal op emotionele wijze over te brengen. Een nummer over iemand nodig hebben hoe gek het misschien ook mag lijken. Een heerlijk nummer om op een zomeravond aan te zetten met een drankje op de veranda. 

 

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen! 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen