Spotify

Popronde Presents - New Music Monday

maandag 28 september 2020

Wie Popronde zegt, zegt nieuwe muziek! Iedere maandag schotelen we je een bak verse tracks uit de selectie van 2020 voor, en updaten we je over nieuwe tracks van oud-deelnemers. Volg ook de 'Popronde Presents - New Music Monday' - playlist op Spotify!

 

 

Dino Kids - Lufthansa

 

Een groene achtergrond en een danseres in een rood trainingspak. Meer heb je niet nodig voor een gave videoclip! Dino Kids maakte de clip samen met danseres Merel Franx, lees meer via The Daily Indie.

 

“In het liedje zit continu die beat totdat je met een knal die western bridge krijgt, de brug die leidt naar het refrein. Het idee komt uit Death Proof van Quentin Tarantino, waar een nieuw gedeelte van de film wordt aangekondigd met de overgang van kleur naar zwart-wit en dan weer terug naar kleur''

 

 

ANNNA - Freddie

 

De vloek van de millenial, de wereld ligt voor je open en je kunt alles worden wat je wil. Keuzestress, of valse beloftes? ANNNA bezingt het in Freddie!

 

 

Le Motat - Oehlala

 

Sexy zomervakantievibes met de nieuwe Le Motat! Volg frontman Tato op roadtrip, zing mee, en vergeet niet te blijven zitten tot na de credits, behind the scenes materiaal!

 

‘Ik had een keer seks en dat was heel lief en leuk en geil. Later dacht ik: “Waarom is hier geen nummer over geschreven?”

Lees meer op 3voor12, en check ook de livesessie bij 3voor12 Radio!

 

 

Nana Adjoa - National Song

 

In 2016 tourde Nana Adjoa mee met de Popronde, en maakte veel indruk met haar lichte, van soul en elektronica doorspekte indie songs. Nu komt Adjoa's debuutalbum uit, Big Dreaming Ants, een zelfverzekerde plaat, gewichtiger dan de Nana Adjoa die in 2016 meedeed met de Popronde. National Song is een van de singles van deze geweldige plaat, waar zowel onze vrienden van 3voor12 als die van The Daily Indie mooie stukken over schreven.

 

''hoewel iedereen voor zichzelf grote dromen heeft, zijn we allemaal maar een beetje aan het rondrennen en niemand weet wat we nou eigenlijk écht aan het doen zijn”

 

 

Rats on Rafts - Tokyo Music Experience

 

Het was even stil rond Rats on Rafts, de Rotterdamse band die in 2011 meetourde met de Popronde. Succesvolle tours in binnen-en buitenland, een te gekke samenwerking met De Kift en Big In Japan met dank aan Franz Ferdinand... totdat interne bandstruggles roet in het eten gooiden. 

 

Nu is Rats on Rafts terug, en begin volgend jaar verschijnt de nieuwe plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths, wat ons betreft alvast de beste albumtitel van 2021. 

 

 

Waltzburg - Sure Shine

 

Een nieuwe track van Popronde's indiesweethearts Waltzburg. Sure Shine volgt Cleo op, als tweede single, post-Cut The Wire, het doorbraakalbum van de Nijmeegse band. Sure Shine wordt begeleid door een clip, geschoten door vaste clipmaker Kraftstoff, en laat de band zien, cruisend in een cherokee jeep. Sure Shine is namelijk de perfecte song voor een lange roadtrip, aldus Waltzburg!

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen