Nieuws

Popronde Tiendaagse!

woensdag 10 maart 2021

Popronde Tiendaagse

 

 

We zagen de voorjaarstour in het water vallen, maar we blijven zoeken naar manieren om de selectie van 2020 toch bij het publiek te brengen! Daarom organiseren we een alternatief: de Tiendaagse. Van 23 april tot en met 2 mei vinden in 40 steden door het hele land live optredens plaats van de 145 acts uit de selectie van 2020. 

 

Door de verzwaarde maatregelen bleek het organiseren van een voorjaarseditie vanaf januari niet mogelijk. Daarom zet Popronde nu in op de Tiendaagse: van 23 april tot en met 2 mei zetten we tien dagen lang Nederlands talent in de spotlights. In poppodia, theaters en andere ruimtes waar coronaproof kan worden georganiseerd. De Tiendaagse markeert meteen het einde van de Popronde voor de selectie van 2020, die helaas geen Popronde heeft kunnen meemaken zoals gebruikelijk is, met optredens door het hele land, bijzondere locaties en nieuw publiek. Want net als vele andere festivals zag ook Popronde geen mogelijkheid een reguliere editie van haar festival te organiseren in 2020. Hoopvol werd gekozen de Popronde te verplaatsen naar het voorjaar, van eind januari tot en met eind maart, in de verwachting dat het virus onder controle was en dat kroeg, kerk, kledingwinkel en kapperszaak - de optreedlocaties tijdens de Popronde - wel weer open zouden zijn.

 

Het najaar van 2020

Als alternatief werden in het najaar wel de Popronde Poppodium Pre-Parties georganiseerd: in meer dan 60 poppodia en theaters door het hele land zou de selectie van 2020 coronaproof optreden. De teller bleef staan op 37 podia en 123 optredens vanwege de oprukkende Britse variant en de tweede golf, maar de toon was gezet en de energie hervonden: Muzikanten en hun crew, poppodia en natuurlijk het publiek waren zielsgelukkig elkaar weer te treffen, en samen te genieten van livemuziek. Door de coronamaatregelen was het ook niet mogelijk om samen het jaar af te sluiten met een fysiek Eindfeest in de Melkweg. Op 28 november vond daarom het Eindfeest geheel online plaats en was het voor publiek via een livestream op de website te volgen.

 

De Tiendaagse

De Popronde Tiendaagse wordt op 23 april afgetrapt in Leeuwarden, Venlo en Assen en eindigt op 2 mei in Gouda, Woerden, Harderwijk en Den Bosch. De dag erna rollen we meteen door naar de aankodiging van de nieuwe selectie! Op 3 mei wordt de selectie van 2021 aangekondigd in 3voor12 Radio op 3FM. 

 

Het complete programma van de Tiendaagse wordt binnenkort bekendgemaakt. Houd daarvoor de website in de gaten en onze socials.

 

 

Alle data en speelsteden zijn te vinden op www.popronde.nl. 

 

Voorpret

Wil jij alvast vooronderzoek doen en je must-see lijstje samenstellen? 

In onze Spotify playlist Popronde 2020 vind je een overzicht van alle artiesten uit de selectie van 2020 die mee touren met de Tiendaagse. 

 

Kijk hier de megavideo terug die Renée Meijer maakte van het Popronde Eindfeest in Melkweg op 28 november.

 

 

 

Wil jij je graag met ons meepraten op de blog? Dat kan via de knop hieronder.  Je voortaan met ons meepraten over alle artikelen op de blog.

We vinden het tof om van je te horen!

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen