Nieuws

ALLSTARS #1 X Raiders

vrijdag 06 november 2020

X Raiders

We spoelen even terug naar 2015, het jaar dat (toen nog) Rectum Raiders deelnamen aan Popronde. Deze heavy metal- glam-rock ‘n roll band brak toen overal de tent af. Ze staan bekend om hun extravagante shows waarbij de mensen en komkommers door de lucht vliegen en de band gekleed gaat in panterleggings, tepeltruitjes en croptops. Sinds hun deelname in 2015 is er een hoop gebeurd. Om maar wat te noemen; ze veranderden in 2018 hun bandnaam van Rectum Raiders naar X Raiders, er verschenen meerdere albums waaronder het meest recente Weltschmerz ‘89 en in 2018 verscheen de docu ‘Goin' rectal’. En toen was daar ineens hun video Meat Market die ‘best music video 2020’ won bij The Hague Film Festival. Kortom er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en wij zijn razend benieuwd hoe het nu met ze gaat. Bassist Jaco en gitarist Guus praten me bij. 

 

 

De videoclip bij jullie nummer Meat Market is in de prijzen gevallen op The Hague Film Festival, hoe is dat tot stand gekomen? 

 

Jaco: We wilden eigenlijk voor een ander nummer een videoclip opnemen en kwamen uiteindelijk via een andere regisseur bij Mikki Sindhunata terecht. Zij kwam met het idee om een clip bij Meat Market te maken. 

 

Guus: De lyrics zijn gebaseerd op een feestje in de gayclub 'Club Church': het meest lugubere feestje waar ik ooit van gehoord heb. 

 

Jaco: Je moet daar naakt naar binnen met een kap op je kop en de kleur van die kap geeft aan of je wel of niet met condoom genomen mag worden, nou ja, you get the picture. Best luguber en schunnig. 

 

Guus: En toen stonden we daar op een hele professionele set en moest ik terugdenken aan het moment dat ik met Daniel in een melige bui de tekst aan het schrijven was. Grappig hoe dat zich heeft ontwikkeld.

 

 

Tijdens jullie deelname aan Popronde hebben jullie de nodige indruk gemaakt, wat is jullie bijgebleven van die tijd? 

 

Guus: ik kan me Oss nog herinneren. Die kroeg en dat podium waren zo klein. Het drumstel en twee versterkers stonden op het podium en de rest stond ervoor. Het publiek stond uiteindelijk op de bar en het was een onwijs vette show! Dat zijn top ervaringen. 

 

Jaco: Soms denk je ‘waar zijn we nu weer beland’, 20 man in de zaal. En uiteindelijk eindigt de show met 20 man op het podium, inclusief de techniek. Hilarisch en facking vet. Dat je op totaal random plekken speelt en uiteindelijk zo’n bizarre en vette avond hebt. 

 

RectumRaidersPopronde2015.jpg 

Jullie speelden ook op het eindfeest datzelfde jaar.

 

Jaco: dat was wel een memorabele show ja. Wij stonden toen samen met St. Tropez in de grote zaal van Q factory geprogrammeerd. Met twee podia die tegenover elkaar stonden. Het was denk ik een fout dat wij als eerste speelden. Wij maakten er een grote teringzooi van, moshpits, wall of death. En toen moesten zij na ons spelen... 

 

Guus: Toen wij klaar waren joelde het hele publiek nog ‘we want more’, terwijl St. Tropez al op het podium klaar stond en tegen een zaal vol ruggen aankeek. 

 

Jaco: het was chaos, maar wel heel vet. 

 

 

"Minder poespas en meer in your face"

 

Hoe kijken jullie terug op de periode van 2015 tot nu? Wat is er veranderd sinds die tijd? 

 

Jaco: De switch van Rectum Raiders naar X Raiders is de grootste verandering geweest denk ik. We hebben onszelf beter leren kennen, minder poespas en meer in your face! Nog steeds weird en gek, maar genuanceerder. Kwa stijl is er niet veel veranderd. We vinden het vooral vet om al onze invloeden bij elkaar te harken en te verwerken in onze eigen muziek. 

 

Guus: we hebben heel veel geleerd de afgelopen jaren en we hebben gewoon heel veel toffe shit meegemaakt. 

 

Jaco: twee albums met twee hele vette producers, hele vette video’s. We hebben zoveel vette ervaringen verzameld. 

 

Wat heeft de naamsverandering jullie gebracht? 

 

Jaco: Het is beter als mensen niet meteen een vooroordeel hebben van wat voor band je bent. Soms hadden we het gevoel dat we het moesten waarmaken ‘living up to the name’. We wilden gewoon hele vette muziek maken en niet dat de naam leidend was in waar we bekend om stonden. 

 

Door de huidige maatregelen zijn jullie van ieder weekend spelen, naar helemaal niet spelen gegaan, dat lijkt me best even wennen. Hoe is dat voor jullie? 

 

Guus: We hadden net een nieuw album uitgebracht, maar na drie weekenden werd de tour gecanceld, wat natuurlijk ontzettend balen is. We halen onze energie vooral uit live shows spelen, dus het is echt kut dat we dat nu niet kunnen doen. Maar het geeft wel tijd om te focussen op het schrijven van nieuw materiaal en we hebben nu de tijd en ruimte om te experimenteren. 

 

Jaco: Wat ik raar vind is het contact met je fans dat ineens wegvalt. Je wilt toch met ze in contact blijven op een bepaalde manier. 

 

Guus: Om dat contact met de fans te behouden hebben we een livestream van onze docu gedaan met een Q&A erbij, of we gingen gewoon bier drinken via Zoom. Maarja, dat doe je geen acht maanden. 

 

Jaco: ik vind dat we onze draai wel beter gevonden hebben. Eerst waren we op andere dingen aan het focussen. Nu zijn we gewoon bezig met een nieuwe EP met drie fucking vette nummers, in samenwerking met een toffe producer. 

 

Liggen die panterleggings nu stof te vangen in de kast? 

 

Jaco: ik had laatst geen broeken meer voor yogales, dus ik overwoog om toen mijn panterlegging weer een keer aan te trekken. Toch maar niet gedaan uiteindelijk. Ik heb nog wel crop tops aan tijdens shows, omdat ik het tof vind om te spelen met seksualiteit.

 

 

"Kan het niet een keertje gewoon KUT zijn?!"

 

 

Ik ben ook wel benieuwd naar de andere kant: hoe zorg je ervoor dat je ieder weekend, iedere show weer ‘aanstaat’? Kwestie van bier erin en gaan? 

 

Guus: dat komt denk ik door de groepsdynamiek. Ik zeg weleens voor onze optredens als we aan het eten zijn, goh jongens, het is gewoon ALWEER gezellig, kan het niet een keertje gewoon KUT zijn?! 

 

Jaco: Hoe krijgen we het voor elkaar he?! haha. Maar, je zult er versteld van staan hoe weinig bier we drinken voor shows. Die tijden hebben we zeker wel gehad hoor. Het is gewoon een soort high waar we in komen. Je laadt jezelf op, je geeft je over aan jezelf en je publiek om echt alles te laten gaan. En als je eenmaal in die high komt en samen met je publiek die high bereikt, ongeacht hoeveel er staan, dan gaat het vanzelf. 

 

 

En als deze periode voorbij is en ‘we mogen weer’, hoe zien jullie dat dan voor je? 

 

Jaco: Ik zie voor me hoe we een of ander vuig schuurfeest houden in de middle of nowhere bij een van onze fans. Ons eigen smerige festival waar veelste veel bier is en iedereen gewoon helemaal naar de gedver gaat. 

 

Guus: Een jaar lang opgekropte energie die dan ejaculeert ja. 

 

Jaco: Inclusief live video waarop iedereen over elkaar heen aan het surfen is, ja dat lijkt me wel tof. 

 

Willen jullie nog iets kwijt over de toekomst? Wat kunnen we verwachten van X Raiders? 

 

Jaco: Er komt een nieuwe EP aan met drie hele vette nummers. Working title is ‘Turbo EP’, wordt gewoon vet. 

 

Guus: Als we weer mogen straks, gaan we er met gestrekt been in!

 

 

Check out de Meat Market video

 

 

 

Instagram

popronde 🎁Wij mogen trakteren op iets leuks!🎁 December is begonnen, de knusse feestmaand, en die trappen wij af met een mooi cadeautje voor onze volgers! Op 3 december spelen deze oud-Popronde helden tijdens het festival 'Tankstation' in @hedonzwolle Wil jij zondag genieten van een avondje Nederlandse indie-pop? Vul bij het kopen van je ticket kortingscode POPRONDEX2023 in en scoor je ticket voor maar 10 euro! @Hiigo ✨ @faskemuziek ✨ @hetiseenwies ✨ @laurasjinmusic ✨ @maartje_cs ✨ Igor Wij wensen iedereen een fijn weekend en voor wie een kaartje voor zondag heeft heel veel plezier!🧡
1 dec. 2023
popronde Inschrijvingen voor Popronde’24 zijn NU geopend! Het is 1 december, en dat betekent dat de inschrijvingen voor Popronde 2024 officieel geopend zijn! Wil jij op heel veel plekken in Nederland spelen, en je muziek aan een nieuw publiek laten horen? Je muziek laten horen aan een selectiecommissie bestaande uit allerlei sleutelfiguren uit de Nederlandse popsector? Oftewel: Tour jij volgend jaar mee met de Popronde? Schrijf je dan nu in via popronde.nl of link in bio. De inschrijvingen sluiten op 1 maart 2024.
1 dec. 2023
popronde Hou ze in de gaten! ❤️‍🔥👀 Deze (en nog veel meer) talenten schitterden afgelopen zaterdag in @melkwegamsterdam en daarmee is de Popronde 2023 cirkel rond 💫 We kijken met TROTS terug op een fantastische editie! Welke act heeft jou omver geblazen dit jaar? 🤩
28 nov. 2023
popronde WHAT A NIGHT💥💯❤️‍🔥 Wow! Now thát is what we call an epic closing party! Starting with jazz and ending with raw Dutch hardcore house, where the crowd trew themselves in moshpits or either lost themselves dreaming away over the words or instruments that poured from the stages. To everyone who was part of the final Popronde party of the year: THANK YOU🙏❤️ And thank you to all the artists who gave their all, ánd took the stage to speak out about equality and tolerance, and spread love! 🏳️‍🌈🙏❤️ What was your highlight of @poprondeamsterdam? 📸@jessie_kamp
27 nov. 2023
popronde Morgen mogen we!✨️🎆 En als het aan @femmefugazi ligt dan verandert de Oude zaal van @melkwegamsterdam morgennacht om 2.00 uur in één grote moshpit💥💥💥 Verwacht scherpe punk, explosieve songs en een kolkende zaal. Scoor nog snel je ticket voordat ze erdoorheen zijn gevlogen🚀 Tot morgen?! Check het complete programma en koop je kaartje🎫 op www.popronde.nl/steden/amsterdam (Link in de bio)
24 nov. 2023
popronde Bij welke show sta jij linksvoor?👀 Check het programma van morgen alvast in de slides en stippel je route uit. Morgen duiken we weer @melkwegamsterdam in voor de Popronde afsluiter van het jaar - Het Eindfeest💯🥳🕺 Eventjes weg van de buitenwereld, dansen we ons samen in het zweet, dromen weg, genieten en ontdekken! Zien we je daar?🤩 Nog geen ticket? 👉www.popronde.nl (link in bio) @poprondeamsterdam
24 nov. 2023
popronde Heb jij je ticket voor zaterdag al?✨️ Een band die in de afgelopen weken diepe indruk maakte op Popronde bezoekers is @droomdit Met hun Nederlandstalige melancholische en dromerige liedjes wisten ze het publiek te raken en bewegen! 🕺 Zaterdag staan ze om 0.00 uur in de Oude zaal van @melkwegamsterdam te schitteren✨️💫 Ben jij erbij?👀 Tickets: 👉www.popronde.nl (link in bio) 🎶 Droom Dit
23 nov. 2023
popronde Kom samen, vier de kunst, de cultuur, de muziek en het talent. Sinds gisteren lijkt Nederland een stuk kouder en killer geworden, maar daar gaan wij niet in mee. Het Eindfeest is voor iedereen, Popronde is voor iedereen en Melkweg Amsterdam is voor iedereen❤️ Zolang er een podium is blijven wij er talent op zetten! 💪 Zaterdagavond ontsnappen we voor even, samen, aan de realiteit en duiken we @melkwegamsterdam in voor het Popronde Eindfeest. Zien we je daar? 🫶 💫tickets & info: www.popronde.nl / link in bio
23 nov. 2023
popronde What a ride🚀❤️‍🔥💥🚂💫 Dit was het laatste reguliere weekend van Popronde 2023. De tour is bijna afgelopen, de cirkel bijna rond. Nog eentje te gaan, deze zaterdag, Het Eindfeest van @poprondeamsterdam in @melkwegamsterdam Dans je nog één keer mee?🙏🕺 Dankjewel aan iedereen die er afgelopen weekend bij was! En SO naar @poprondebreda ✨️ @popronde_enschede ✨️ @poprondedenhaag en ✨️ @poprondebergenopzoom 🙏🙏🙏 Tot zaterdag?!🤩 🎶@keenanmundane - 2DIE4
21 nov. 2023
popronde 🚗🎤 Get ready for a Popronde X Slinger Carpool Karaoke! We saved you a seat on a very special and musical ride 🎶🌟 Watch as these four Pop(ronde) stars - @inge.lamboo - @janetlivv - @maartje_cs and @laurasjinmusic hit the road to @popronderotterdam answering questions from Laura Sjin's friend book and unleashing their vocals in a carpool karaoke session (with some cool classics👀)🤩✨ in the name of promoting 'Slinger,' the app that makes event carpooling a breeze. 🚗So if you're searching for a ride to the Popronde Amsterdam Eindfeest Nov 25th? Or perhaps got a spare seat in your car? Check out the #Slinger widget on popronde.nl and you might carpool karaoke your way to @melkwegamsterdam this Saturday! 🚀 🎉 Janet Livv and Laura Sjin will perform at Het Eindfeest, the closing party of Popronde. So get your tickets (link in bio)! But first things first: check out the roadtrip adventures of these ladies and make sure to support them on their future musical journeys💙 🎥&📸: @reneemeijer 🎶: Laura Sjin - buikpijn Laura Sjin - als het weer weggaat #Popronde #CarpoolKaraoke #SlingerApp #PoprondeAmsterdam 🎵✨
21 nov. 2023
popronde Het was herfstachtig fris buiten, maar binnen was het warm en zat de sfeer er goed in bij @poprondebreda ❤️‍🔥 We zagen fans die de teksten al uit volle borst meezongen, dansend en springend publiek, en geboeide muisstille luisteraars. BREDA BEDANKT!!🙏 Wat was jullie hoogtepunt van Popronde Breda?🤩 📸 @jessie_kamp ✨️✨️✨️✨️ Afgelopen weekend was het laatste reguliere weekend van Popronde 2023🤯 Aanstaande zaterdag vieren we nog één laatste Popronde feestje - @poprondeamsterdam Het Eindfeest in @melkwegamsterdam Kom jij ook?🧡 Tickets en info ✨️popronde.nl / link in de bio
20 nov. 2023
popronde Dit was popronde voor ons @321astronaut 🚀 Wat een rit! 24 steden en telkens bomvol enthousiaste mensen. Bedankt voor het luisteren en het kopen van onze merch! Wij zijn pas net op stoom want 25 brengen wij ons debuutalbum uit in @ekko.nl kaartjes zijn nu te koop. Dank popronde en dank @3voor12 dit waren fijne vleugels 🪽Shout out naar alle crewleden van Popronde en shout naar mijn mede-astronauten! Xx Pelle
19 nov. 2023
popronde Heyaaa! Wij van @thereyougo_band doen vandaag een Popronde Takeover bij onze allerallerallerlaatste Popronde show in Den Haag!❤️‍🔥🌼 Houd vooral de stories van Popronde in de gaten voor leuke feitjes over Den Haag en hoe onze gig vanavond gaat. Zien we jullie om 20:30 in @thesocialhub.thehague ? 🌻💃
18 nov. 2023
popronde Popronde X Ioana Iorgu - As our Popronde tour is slowly coming to an end, here’s some of our favourite moments. Tonight we’ll be in Enschede (22:45, Café Rocks) and tomorrow in Den Haag (22:15, De Zwarte Ruiter). We had a blast, Popronde! ❤️Alongside these awesome shows, I’m also working on recording my 4th album, so keep an ear out! ⚡️ • 📸 @veerledevos20
17 nov. 2023
popronde Welke acts blazen jou tijdens 𝗛𝗲𝘁 𝗘𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 nog méer uit je sokken?👀 Deze acts voegen we toe aan de line-up van het laatste Popronde feestje van het jaar, @poprondeamsterdam : ✨@JanetLivv ✨ ✨️ @Toverberg_ ✨ ✨️ @laurasjinmusic ✨️ ✨ @iknownoa ✨ ✨️ @Sheymarochdi ✨ ✨️ @Jespfur ✨ ✨️ @silkeveld ✨ Check de video slides voor een muzikale impressie👉 Gisteravond tijdens #KINKinTouch op @kinkpuntnl maakte @jasperleijdens bekend dat ook ✨️ @themocksofficial ✨️ en ✨️ @bowl.band ✨️ erbij zijn! Nóg twee shows waarbij je je in het zweet kan dansen dus. De early birds zijn al gevlogen🕊️ Grijp niet mis en koop je kaartje via www.melkweg.nl of op popronde.nl (link in de bio) De volledige line-up vind je op de website 👉 link in bio 'Eindfeest programma'' Samen maken we er een onvergetelijk feestje van!💥🤩🕺🏾 🎶 @iknownoa - Paradise
17 nov. 2023
popronde Dunne Lijn IS UIT. ✨🌈 Ze is nu overal te beluisteren! Gisteren speelden we onze laatste popronde show bij @poprondebreda en vierden we de release in de take over. Popronde bedankt voor het avontuur! 💖 OP NAAR MEER 🌈
17 nov. 2023
popronde Time flies! We have officially landed in our last ‘regular’ weekend.. 🥹 we can’t believe it either! It is week 11! Take your chance and come visit us in your city before it’s all over: 👉 @poprondebreda 👉 @popronde_enschede 👉 @poprondedenhaag 👉 @poprondebergenopzoom Check www.popronde.nl (link in bio) for the complete line up and use @tmsqr.app for your schedule 👈 See you there!
15 nov. 2023
popronde Weekend #10 recap💥🙌 We hebben weer een fantastisch weekend gehad bij @poprondemiddelburg @popronde.alkmaar @poprondedeventer en @poprondehilversum Jullie trotseerden regen en wind, en werden gelukkig ook getrakteerd op een zonnetje, en uiteraard heeeel veel muziek! Welke act heeft jou omver geblazen?👀🙂 Nog 5 Poprondes te gaan!😵 Aankomend weekend zijn we bij: @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag @poprondebergenopzoom En op 25 november sluiten we de tour af met Het Eindfeest - @poprondeamsterdam - in @melkwegamsterdam ✨️voor info over de programma's en artiesten ga naar popronde.nl (link in bio) Don't miss out! Grijp je kans om er in 2023 nog een keertje bij te zijn🥳 🎶 @bowl.band
14 nov. 2023
popronde Lovely Day-venter🌈 We had a blast at @poprondedeventer last Saturday, hope you did too! Swipe to see a snippet of the Deventer-experience and for what probably is the smallest stage of the entire Popronde👀 The countdown has started for the last Popronde : @poprondeamsterdam Only one more weekend on the road to @poprondebreda @popronde_enschede @poprondedenhaag and @poprondebergenopzoom before the big closing party on the 25th of November. Grab your tickets for @poprondeamsterdam at @melkwegamsterdam before they're sold out! 👉 Tickets on popronde.nl / link in bio 📸 @jessie_kamp
14 nov. 2023
popronde SUPERKRACHT 💪 the movie! Tijdens @poprondedenbosch, @popronde_haarlem, @poprondeutrecht (en deze week nog @poprondedenhaag) kreeg het Popronde team versterking van Team Superkracht🦸‍♂️ @Superkracht.club ontwikkelt de talenten van jongeren met een licht verstandelijke beperking en maakt dit talent zichtbaar in de culturele sector. Ze maken ruimte voor de unieke kwaliteiten en inspirerende karakters. Tessa, Hans, Arzu, Özlem, Ruud en Dave van #TeamSuperkracht stortten zich vol overgave en enthousiasme op hun rol als artist host, content creator en techniekassistent en kregen zo niet alleen een kijkje achter de schermen, maar mochten ook echt meedraaien om hun talenten in te zetten. Dat zorgde voor heel veel blije gezichten! 🫶 Het was een super geslaagde en leuke samenwerking die we de komende jaren zeker nog zullen voortzetten en misschien zelfs wel uitbreiden! 📽️ & 📸 @reneemeijer 🎶 5etra - Inside My Head Primaat - Roze Bril 🔊 @bssmen #possibilize #popronde #superkracht #deweekvandetoegankelijkheid
13 nov. 2023
popronde Hier een mini popronde dump als afsluiter van onze takeover, het was ons een genoegen💓💗💕💞 Kom volgende week in Breda nog een laatste keer samen dansen, en dan zien we elkaar daarna in 2024; got a lotta tunes almost ready for the world !!! 🫡 Love, Leela Rosa xx
12 nov. 2023
popronde 🔥🔥 Oi oi! THAMES here 🔥🔥 Oh my giddy aunt. Popronde has been a blessing. I can’t believe it’s almost over. We’ve met so many of you and did SO MANY crazy gigs! Well it’s not over yet! The craziest one is yet to come. The biggest stage at the Melkweg will be ours at Popronde Eindfeest on November 25th 21.30h. So take out your calendar and come and see what it’s all about. Can’t wait to see you all in the crowd ♥️ Excited? Can’t wait either? Well you can stream us everywhere! And even more good news: from the 29th on you can listen to our BRAND NEW single Astonishment 🥵 It’s the third single of our EP “Lessons For The Patriarchy” Still want more? Then come to our release show at Paradiso on January 17th. This will be the kick-off of our VERY OWN TOUR. So get your hands on those tickets and we’ll see you soon ♥️♥️ X Merlyn
10 nov. 2023
popronde Only a few weeks left, folks! 👏👏👏 swipe for a sneak peek of our program & join us this weekend before it’s too late! 👏👏👏 It is week 10! We’re tapping into double digits, will it be double the fun? Come see your favourite new acts and find out in: 👉 @poprondemiddelburg 👉 @popronde.alkmaar 👉 @poprondedeventer 👉 @poprondehilversum Check www.popronde.nl (link in bio) for the complete line up and use @tmsqr.app for your schedule 👈 See you there!
8 nov. 2023
popronde Inmiddels weer een beetje geland na het Popronde weekend? We pakken een momentje om terug te blikken op @popronde_arnhem met deze toffe foto's✨🕺 In Arnhem kwamen jullie samen bij de stationshuiskamer, tussen de bierbrouwketels en andere knusse en drukke plekken, hopelijk hebben jullie toffe artiesten ontdekt! @lindedorenbos was erbij om de avond vast te leggen. Check de foto's in de slides👉👉👉 We zijn alweer aangekomen bij de laatste 9 Poprondes van het jaar (Ja, echt waar!) Dit weekend zijn we bij: ✨@poprondemiddelburg ✨@popronde.alkmaar ✨@poprondedeventer ✨@poprondehilversum check de programma's op de website (link in de bio) #popronde #popronde2023
7 nov. 2023
popronde BLISS✨️❤️ Seeing people in the crowd dance together, enjoying the Popronde shows, crowded locations when it's pouring rain outside; just makes us feel so happy and grateful. Thank you to everybody who came out to dance, listen and party at @popronde_emmen ✨️ @poprondezwolle ✨️ @popronderotterdam ✨️ @poprondevenray ✨️ We hope all of you had a great time! Hopefully you have discovered some new favourites throughout this Popronde tour! Make sure to follow your Popronde discoveries on their socials and Spotify, buy their merch and buy tickets for their upcoming shows! 🙏 Only 9 Poprondes to go😵 come catch the talented artists at one of the popronde cities near you👀 Find all Popronde dates on our website (link in bio) ✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️ 🎶@5etra.official #popronde #popronde2023
6 nov. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen