Nieuws

ALLSTARS #6 - La Belle Epoque

vrijdag 11 juni 2021

Artwork op de omslagfoto door Jantina Talsma.

 

In gesprek met Danny van Tiggele

 

La Belle Époque volume 1

Stel je voor, je bent muzikant, hebt nog een paar oude nummers op de planken liggen en bedenkt een nogal megalomaan plan: je maakt een album waarbij je zo ongeveer iedere muzikant vraagt om mee te werken waarmee je graag wilt samenwerken. Wie zou je dan kiezen?... Goeie vraag!

Het klinkt bijna als je iets-te-mooi-om-waar-te-zijn-droom maar het is een schets van het nieuwe project van Danny van Tiggele. En zelfs de lockdown viel er kwa tijd precies mee samen. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar in april verscheen toch echt de eerste single van de plaat La Belle Époque volume 1 waarvoor Danny van Tiggele en Tom Broshuis samenwerkten met pak ‘m beet 14 top-of-the-notch Nederlandse artiesten. 

En zo ontdekten wij, zitten er ook een heleboel oud Popronde deelnemers tussen. De tweede single Phase Out kwam vorige week uit. Een mooi moment om met Danny van Tiggele te praten over de totstandkoming van het project.

 

 

Danny, leuk je te spreken! De eerste twee singles zijn uit, Sanity (met Marien Dorleijn) en Phase out (met Pablo van de Poel) en de plaat komt 10 september uit. Je werkte samen met heel veel artiesten en oud Popronde gedienden. 

Dit moet een mega groot proces zijn geweest. Wanneer is het allemaal begonnen?

“De timing doet een beetje vermoeden dat het een corona-plaat is, dat is deels ook wel waar, maar we zijn net voor de eerste lockdown gestart. We hadden zelf wat meer ruimte, artiesten hadden natuurlijk geen druk tourschema dus er was gewoon tijd om dit te maken. Dat is wel een van de weinige pluspunten van corona kun je zeggen. We kwamen er laatst per toeval achter dat er precies een jaar zit tussen de eerste opname take en de dag van de aankondiging van de plaat.”

 

Hoe ben je met deze plaat aan de slag gegaan?

“Ik had tijd over en nog liedjes op de plank liggen die stof lagen te vangen. Liedjes die nog uit de tijd van Mister en Mississippi stamden, maar toen zijn afgevallen. Je kent het wel, gewoon van die liedjes die zijn blijven liggen. Ik had het idee om er allerlei muzikanten voor uit te nodigen. Zo heb ik vooral gezocht naar een zanger of zangeres en vrienden uit de popindustrie, of mensen waar ik nog graag mee zou willen werken en al wel platen van in mijn kast heb staan. Ik wist niet toen helemaal nog niet of het zou lukken. Ik had Pablo van de Poel (DeWolff), Blaudzun en Judy Blank gevraagd en die zeiden eigenlijk allemaal meteen ‘ja’, dus ik dacht ‘wow dit is vet!’ We hebben de nummers in de studio van Tom in KLANK in Den Dolder op kunnen nemen en dus allerlei gastartiesten uitgenodigd. Heel leuk om voor ieder liedje nieuwe inspiratie te hebben met andere artiesten erbij. Ik ging er heel onbevangen in, omdat ik niet per se het idee had om het te gaan uitbrengen. Ik dacht eerst we gaan gewoon iets leuks maken, een EP zou leuk zijn, maar dat ging zo voorspoedig dat ik dacht oke, het moet toch wel echt een album worden. Uiteindelijk zijn het dus 14 liedjes geworden met een lijst aan namen van mensen die hebben meegewerkt. Toen had V2 records ook nog interesse, dus toen dacht ik ‘nou oke, dit loopt echt helemaal uit de hand’. We hadden een soort limited druk laten maken van 300 platen, die waren op de eerste dag van de aankondiging al ge-pre-oredered."

 

 

 

 

Hoe heb je het maakproces van de liedjes aangepakt?

“Het was best wel een bijzondere manier van werken. Normaal begin je met een zanger of zangeres, maar nu begonnen we met de liedjes voordat we überhaupt wisten wie het ging zingen. Toonsoort is wel een essentieel ding als uitgangspunt net als de structuur of het onderwerp van een liedje. Maar Tom en ik hebben eerst alles opgenomen kwa gitaar, bas en toetsen. En toen uiteindelijk de zangers en zangeressen bij de nummers betrokken werden bleven toonsoort en structuur wel redelijk intact, zonder dat we dat heel erg hebben aangepast. Ik vond het ook wel weer leuk om sommige zangers/zangeressen dan te horen wanneer de toonsoort van het liedje net buiten hun comfortzone lag, maar dat het toch wel klopte.

En de drums hebben we bijvoorbeeld ook achteraf opgenomen. Een beetje de omgekeerde manier van werken dus. Maar dat was ook wel weer verfrissend. Het kwam uiteindelijk mooi samen.”

 

Wat hebben de zangers en zangeressen als input gegeven?

“Ik heb wel dingen uit handen moeten geven natuurlijk. Ik had al veel liggen en uiteindelijk heb je daar melodieën voor in je hoofd. Ik had dan al wat dingen opgenomen en dan gingen artiesten daar nog mee aan de haal en zelf bijvoorbeeld een zanglijn verzinnen. En die was altijd anders dan hoe ik het zelf in mijn hoofd had. Eigenlijk waren die beter. Je moet ook wel openstaan voor andermans input. Maar ik had wel een soort nerveus gevoel voordat ik een demo of een zanglijn terug kreeg, omdat die ander natuurlijk een heel ander idee kan hebben en een andere klankkleur heeft en een andere melodie of sfeer in zijn hoofd kan hebben. Ik moet zeggen dat ik het soms wel even de tijd moest geven als er dan input van de zanger of zangeres terug kwam. Maar ik geloof dat je jezelf die tijd moet geven om eraan te wennen om te horen hoe goed het is, en vaak zelfs beter. Je zit natuurlijk ook wel heel erg vast aan het initiële idee in je hoofd en soms heeft het tijd nodig om de nieuwe ideeën een plekje te geven. Het is een mooie les geweest om daar ruimte aan te geven en dingen uit handen te geven.”

 

Had je van te voren al een heel duidelijk beeld welke artiesten je bij welke nummers wilde betrekken?

“Ik heb de nummers niet gericht geschreven, maar ik heb wel bij de nummers steeds iemand in mijn hoofd gehad die ik erbij wilde betrekken. En met die persoon in gedachte zijn we de nummers gaan opnemen. Soms kwam ook wel tijdens het maken van het nummer de gedachte naar boven van een bepaalde sfeer die vet zou zijn, bij het nummer door Ruben Hein bijvoorbeeld. Het is ook heel anders dan werken met een band, wat ik natuurlijk gewend ben, maar het is heel fris op de een of andere manier. Het is tof dat je nu voor elk liedje de vrijheid hebt om te bedenken wie je ervoor samen gaat brengen. En, willen we strijkers of blazers? Gaan we een nummer helemaal instrumentaal doen? Je kan alle kanten op, een soort luxe en vrijheid om het op die manier in te delen. Alles kan!”

 

Zijn er van die 14 nummers, nummers die er voor jou echt uitspringen waar je toch wel een bijzonder gevoel bij hebt?

“Een aantal songs verrasten wel, omdat een zanger of zangeres er dan nog iets mee deed, een andere zanglijn of koortjes, of strijkers of drums, waardoor een nummer later nog meer tot bloei kwam. Er staan ook twee instrumentale liedjes op waar ik heel blij mee ben. Daarvoor heb ik weer samengewerkt met twee vrienden van Mister en Missisippi waarmee ik al een tijd niet samengewerkt had.”

 

Zijn het allemaal vrienden en bekenden van je waarmee je hebt samengewerkt?

“Ja, het voelde een beetje als een vriendenboek van vroeger. Voor mij is dit een soort afspiegeling van de afgelopen 10 jaar, ik heb met iedere artiest wel een herinnering of er eerder mee gespeeld. Met Ruben Hein heb ik bijvoorbeeld maar 4 shows gedaan, en met Judy Blank heb ik veel meer shows gedaan. Ieder liedje heeft weer een verhaal en ook de band met de persoon waarmee ik dat nummer heb gemaakt. Dit was een begin, ik droom stiekem al over een volgende.”

 

Liggen er nog meer liedjes stof te vangen op de plank dan toevallig?

“Eigenlijk wel, ik schrijf altijd wel door. Ik speel op het moment bij veel verschillende artiesten die zelf hun liedjes schrijven. Dus ik heb vaak veel ideetjes voor mijn eigen muziek die ik dan met mijn Iphone opneem, je kent het wel.”

 

Heb je dan ook al artiesten op je verlanglijstje staan voor het tweede album?

“Ja, Bent van Looy, Belgische muzikant, die vind ik echt hele mooie liedjes maken en hij had vroeger een band Das Pop die ik heel goed vond. En ja, Jacqueline Govaert, die vind ik een van de mooiste stemmen van Nederland hebben. Dus ik heb wel wat mensen in mijn hoofd. Ik heb best een lange lijst al. Mijn platenkast staat vol met platen van eigen bodem met veel toffe muziek, dus ik heb genoeg ideeën nog van mensen waarmee ik samen wil werken!”

 

Ben je nu dan al gerichter iets aan het schrijven met Jacqueline Govaert in je hoofd?

“Het komt een beetje along the way, dus het komt vooral uit mezelf, maar daarin inspireert het me soms wel om al te fantaseren over hoe anderen het zouden willen horen of zouden invullen. Ik kan eigenlijk voor elk liedje fantaseren over hoe ik het wil invullen, het is zo vrij. Dat je tijdens een liedje kunt denken ‘misschien moet het wel helemaal deze kant op’ of ‘wat als ik er nou een hele oude jazz piano aan toevoeg’. Dat werkt heel anders dan ‘oh shit we hebben eigenlijk helemaal geen jazzpianist in de band’. Die vrijheid maakt het tof.”

 

Maar zo te horen mogen we stiekem ook al uitkijken naar een tweede album?

“Ik vind het al bijzonder dat deze plaat zo is geëscaleerd. Het was in ieder geval al een feest om deze te maken en ja, hopelijk komt er ooit nog een tweede, dat zou in ieder geval leuk zijn. Tom Broshuis appte ik gister een Iphone demo door en die stuurde al terug ‘ja allemaal leuk dit, maar we kunnen toch ook gewoon weer beginnen met opnemen?” Dus die heeft er al heel veel zin in, die wil eigenlijk gewoon al beginnen. Kwa ideeën, enthousiasme en inspiratie zouden we al wel aan een tweede album kunnen beginnen.”

 

DannyvanTiggele_LaBelleEpoque_V2_Popronde.jpg 

 Op de foto, Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Door Jantina Talsma

 

Kunnen we ooit nog tickets kopen denk je voor een live concert of blijft het bij een studio album?

“Een liveshow is eigenlijk niet de bedoeling, maar ja het hele album is eigenlijk een uit de hand gelopen project. Dus wie weet. Het zou wel te gek zijn hoor, gewoon om te vieren dat de plaat er is. Ik wilde eigenlijk ook heel graag een luisterfeest organiseren. Er zijn zelfs liedjes waarbij bijvoorbeeld te trompettist de zanger nog nooit heeft gezien, ook omdat we door de corona tijd best veel online hebben moeten doen. Dus een luisterfeest zou ook wel tof zijn, zodat iedereen elkaar kan ontmoeten. Al die muzikanten samen zou wel een super gezellige muzikale boel zijn!” 

 

Waar ben je momenteel nog meer bezig naast je La Belle Époque project?

“Ik ben sinds dit jaar als bassist bij Blaudzun aan de gang. Dat is nu net weer van start, er is een nieuwe single van zijn nieuwe plaat uit en er staan natuurlijk veel avonturen gepland in clubs en festivals nu er weer steeds meer mag. En ik speel met Tousch.

Ik vind het lekker en verfrissend om heel veel verschillende dingen te doen. Van het maken van dromerige liedjes de ene dag, en de dag erna in een soort zweet kelder te staan. Dat houd alles wel tof.” 

 

 

La Belle Époque volume 1 komt op 10 september uit. Hier luister je al naar de twee singles op Spotify

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment achter te laten. Wij vinden het tof om van je te horen!

Instagram

popronde De selectiecommissie mag bijna aan de slag! Is jouw inschrijving er klaar voor om beoordeeld te worden?🧐 Je hebt nog twee weken om de puntjes op de 'i' te zetten. Met behulp van deze tips geven we je inzicht in hoe de selectiecommissieleden te werk gaan bij het selecteren, ieder op hun eigen manier en vanuit hun expertise. ✨ Inschrijven kan t/m 1 maart ✨ Info & inschrijven: link in de bio
19 feb. 2024
popronde Meer tips! Eerder deze week deelden we een aantal tips van leden van de selectiecommissie, om jullie een beter beeld te geven van hun kijk op het selecteren. Waar letten ze op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de ‘i’. ✨ Inschrijven kan nog t/m 1 maart Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
16 feb. 2024
popronde Enquete - Hoe denk jij over donaties? Je hebt ze vast zien hangen tijdens Popronde'23, de posters met QR-codes, 'Support Popronde Artists'. Vorig jaar voerden we een pilot uit om doormiddel van een bijdrage van het publiek de deelnemende acts tegemoet te komen in hun kosten. Maar, dat was geen groot succes. Daarom doet Maarten, student aan de Hanzehogeschool in Groningen nu onderzoek naar donaties, en hij is erg benieuwd naar de ervaringen en gedachten van de Popronde-bezoeker. Je kunt hem erg helpen door een korte enquete in te vullen die je vindt in onze bio. Invullen duurt 5 minuten en is anoniem. Onder alle respondenten verloten we 2x2 tickets voor het Eindfeest, op 30 november in Melkweg Amsterdam.
15 feb. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @fuzzy.teeth @bowl.band @droomdit @the_apologist_ @starfish_band @moneyandtheman @nohmi_official @shaemlessofficial @thehubschrauber @charldelemarre @mooonband @thames.band @traumahelikopter @jaywaythealien @laura_palmer_band @tiigre_band @magictomenyuri @froknroll Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
14 feb. 2024
popronde Een beetje extra liefde nodig deze Valentijnsdag? ❤️ We hebben onze Lovelist op Spotify weer aangevuld met de liefste liefdesliedjes uit de Popronde geschiedenis! Met welke artiest zou jij wel op date willen? Maar Valentijnsdag is niet alleen een dag om lief te hebben, ook een dag om lief te zijn. De mensen in Gaza verdienen onze liefde, steun daarom Oxfam Novib, Save the Children of een van de andere goede doelen die zich inzetten voor humanitaire hulp. Laat liefde winnen, elke dag van het jaar.
14 feb. 2024
popronde Waar letten de leden van de selectiecommissie op? Hoe gaan ze te werk? Hoe bepalen zij of een act er klaar voor is om Popronde te doen? We vroegen het aan de leden van de commissie zelf! Een ding is zeker: ze gaan allemaal op hun eigen manier te werk. Vanuit hun expertise, ervaring en ieder hun eigen bril op gaan zij door de aanmeldingen heen op zoek naar de parels 🧐 Dus, ben jij nog bezig met je aanmelding? Maak je inschrijving compleet met deze tips en zet nog even de laatste puntjes op de 'i'. Wacht niet te lang want de deadline nadert... je hebt nog t/m 1 maart om je in te schrijven. Meer info en de inschrijflink 👉 link in bio
13 feb. 2024
popronde Schrijf je in voor Popronde 2024 👉 Dit najaar touren 100 geselecteerde acts in 12 weken langs 42 steden in heel Nederland. En wij zoeken nieuw talent! 👉 Inschrijven kan t/m 1 maart 2024. Ga naar www.popronde.nl via de link in onze bio.
9 feb. 2024
popronde Live After Popronde is terug! 🙌 iedere woensdagavond delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @ikbenforte @aestridband @ohwhale.official @staatseinde @dorpsstraat3 @bowl.band @themdirtydimes @fuzzy.teeth @pocketknifearmy @supersonic_blues070 @seewolfmusic @voltage_nl @mayashanti_ @whoelsebutmicha Voor meer shows check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
7 feb. 2024
popronde 👀❗️Vacature alert❗️👀 Popronde is op zoek naar een Social media coördinator ☆ 0,8 fte Kent Meta Business geen geheimen voor jou, zijn TikTok en Instagram een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en is jouw agenda ingedeeld als contentkalender? Dan zoekt Popronde jou! Wil jij als Social Media Coördinator aan de slag voor het grootste en leukste rondreizende muziekfestival van Nederland?! Dit is je kans! Check de vacature op popronde.nl/vacatures (link in de bio) en reageer voor 28 februari. ✨️✨️✨️
5 feb. 2024
popronde Tour jij dit najaar mee met Popronde 2024? Met jouw muziek het hele land door reizen, veel leren, je netwerk uitbreiden en vooral heel veel shows spelen? Schrijf je in voor Popronde 2024! Je hebt nog één maand! 👏👏👏 Inschrijven doe je op www.popronde.nl of via de link in de bio. Inschrijven kan t/m 1 maart 2024.
31 jan. 2024
popronde Vraagje?!☝️ Vraag maar raak! Deze week kun je al je vragen op ons afvuren in de stories en meelezen met de antwoorden. Wil je meer weten over bijvoorbeeld inschrijven? meetouren met Popronde? Popronde steden? Locaties? Promotie? Stel je vragen van woensdag t/m zondag in onze stories. Je mag ons natuurlijk ook een DM sturen of mailen via online@popronde.nl / info@popronde.nl ✨️De inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn nog open t/m 1 maart. (Link in de bio) #popronde
23 jan. 2024
popronde Onze tips voor @esns.nl✨️🙂 Voor eenieder die naar Groningen afreist voor het showcasefestival, maken wij de keuze tussen al die shows graag wat makkelijker. Voor toffe acts van Nederlandse bodem zit je bij deze talenten helemaal goed🤩🔥 Ze tourden in de afgelopen jaren mee met de Popronde en zullen deze week gegarandeerd nog veel meer harten veroveren❤️‍🔥 @pipblom ✨️ @primaatband ✨️ @queenspleasure ✨️ @rommygabay ✨️ @sarahjulia ✨️ @_subfiction ✨️ @thames.band ✨️ @theindien ✨️ @wearethevices ✨️ @yaro.mila_ ✨️ (overige tags in video☝️) ✨️Ga ook zeker even kijken bij de 'HEAVY showcase' van @nmthype & @pinguinradio in de Drie Gezusters voor shows van o.a. @ioana.iorgu  @danielbrookemusic en @bowl.band ✨️Het complete ESNS programma met overzicht van data - locaties en tijden vind je op esns.nl ✨️Op de website van @3voor12 vind je een artikel met daarin info over alle randevents en gratis te bezoeken showcases. Veel plezier in het noorden en tot daar!🕺 🎶@kayslicemusic #esns #esns2024
16 jan. 2024
popronde Lieve mensen, wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!✨️🎄 En daarmee sluiten we ons jaar en Popronde 2023 af🎀 We kijken met trots en dankbaarheid terug op een fantastische tour! BEDANKT AAN IEDEREEN DIE DAAR AAN HEEFT BIJGEDRAGEN❤️🙏 ✨️Wij gaan even twee weken offline op de socials, en daarna richten we onze blik op de toekomst: Popronde 2024, het jaar waarin we ons 30 jarig bestaan vieren🥳 👉 meedoen met Popronde 2024? De inschrijvingen zijn open! Op onze website (via de link in de bio) vind je meer informatie. TOT VOLGEND JAAR!❤️👋 🎶@judyblankmusic
22 dec. 2023
popronde Laat je horen voor de fantastische artiesten van Popronde 2023🤩👏 én voor de fotografen die de Popronde GEWELDIG in beeld hebben gebracht. Wauw! S/O naar @jessie_kamp en @lindedorenbos📣 Geef ze een digitale ovatie in de comments👇 👏🔥❤️🙌 👉de inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend (link in bio)
21 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat (2/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? We zochten hem op tijdens @poprondedenhaag voor een potje #RaadDePlaat In deel 1 haalde @jesperjespermusic al best een goede score, maar kan hij dat evenaren?👀 Welke song en artiest herkende jij sneller dan Jesper?🤓💥 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
18 dec. 2023
popronde 𝗚𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗰𝗵! Socks - T's - Bling - CD's & Vinyl - ook dit jaar hadden de acts heel veel toffe merch bij zich. Heb jij een van hun merch items op het oog?👀 Of wil je je Popronde buddy verrassen met een Popronde souvenir?🎁 Support je nieuwe favo artiest - koop merch! Stuur ze een dm, check hun webshops, koop dat toffe item, zo simpel kan het zijn! Wil je de acts op een andere manier supporten? Dat kan ook door: ✨ ze te volgen op socials ✨ ze te volgen op (bijvoorbeeld) Spotify ✨ een ticket te kopen voor een show ✨ hun muziek te delen ✨ actief te reageren onder berichten Steek je liefde voor de artiesten en de muziek niet onder stoelen of banken! ❤️❤️❤️❤️ 🎶NEWT (@hi.im.newt) - In & Out
15 dec. 2023
popronde Een onvergetelijke avond van een legendarische tour!💯 Popronde 2023 zit erop en dat vierden we op 25 november met een Eindfeest in een uitverkochte Melkweg. We duiken terug in de tijd naar die avond, met fantastische shows van een diverse club Popronde acts. Er werd gedanst, gesprongen, meegezongen, en vooral keihard genoten! ❤️🕺🏾💥🔥 Tot volgend jaar! 🫶🥳 📸&📽️&✂️: @reneemeijer 2nd 📹: @thomblisto 🎶: @yaro.mila_ - Therapy ✨✨✨✨✨ 👉Inschrijvingen voor Popronde 2024 zijn geopend! (link in bio)
14 dec. 2023
popronde 📀Raad de Plaat! (1/2)📀 Doe je mee? Hoe is het gesteld met de Popronde kennis van @jesperjespermusic ? Hij tourde al meerdere keren mee als drummer / zanger / gitarist. Dus zochten we hem tijdens @poprondedenhaag op voor een potje #raaddeplaat Raad jij sneller welke nummers en welke ex-Popronde acts je hoort?🤓💥 Welke song herkende jij sneller dan Jesper?👀 #popronde #popronde2023 #jesperjesper
12 dec. 2023
popronde Een radiohit scoren? Yes please?! 📻🤩 Maar, dan moet je eerst je muziek op de radio krijgen. Alleen, HOE krijg je je muziek op de radio?👀 Hugo Schaap (coördinator 3FM Talent & muzieksamensteller 3FM) en Guillaume Warmerdam (@l_a_b_m_u_s_i_c & @makewaves.fm) bespreken in de nieuwste Popronde Academy aflevering hoe opkomende artiesten hun tracks op de juiste plek kunnen krijgen. Guillaume geeft inzicht in de functies van boutique label en distributie services, waar Hugo vanaf de andere kant van de tafel uitlegt hoe een radiozender haar playlists opstelt. ✨️De aflevering is exclusief beschikbaar voor acts die geselecteerd zijn (geweest) voor Popronde. ✨️Popronde Academy is een (besloten) omgeving waarin geselecteerde acts van de Popronde door tips & tricks van verschillende sleutelfiguren uit de muziekindustrie worden voorbereid op hun deelname aan Popronde, en ondertussen leren over hoe de Nederlandse muzieksector in elkaar zit. Een goede reden dus om je in te schrijven voor Popronde 2024!🤩 👉 inschrijven en info: link in bio ✨️ ✨️ ✨️ 🎥 video & edit door Lorenzo Gentili @lorex.mov 🎶@thames.band
11 dec. 2023
popronde Wij zijn jet van der steen & Lola Cedès. We hebben allebei meegedaan aan de Popronde en zijn nu zelf op clubtour. Morgen doen wij een Popronde insta take-over tijdens onze clubtour. Wil je dit niet missen, check dan morgen zeker de story's van Popronde! Of kom live kijken, dat is natuurlijk veel leuker! Mocht je erbij willen zijn haal dan je kaartjes nu het nog kan! 08/12/2023 Luxor Live, Arhnem 16/12/2023 Melkweg, Amsterdam Tot morgen 🤍
7 dec. 2023
popronde Let's talk about the 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲-𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲! Wat zijn de 𝙙𝙤'𝙨 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙣'𝙩𝙨? In de Popronde sessie op No Man's Land krijgen de bezoekers - acts die ready zijn voor de volgende stap in hun muzikale carrière🚀 - een spoedcursus van 'onze' Fieke. Eerst komt de aanmelding aan bod met concrete tips & tricks om geselecteerd te worden: hoe ziet het aanmeldingsformulier eruit, waar kijkt de selectiecommissie naar en hoe zorg je dat je opvalt? 👀 Vervolgens gaat Fieke in gesprek met twee acts die net een Popronde-tour achter de rug hebben Sam van Kuzko (KUZKO) en Abir van Hiqpy (@hiqpyband). Hoe hebben zij dit ervaren? Waar hebben zij het meest van geleerd en hoe hadden zij er zelfs nog meer uit kunnen halen? Alles zodat jij straks optimaal voorbereid de Popronde in kan gaan!✨😎 Het complete programma van No Man's Land vind je op hun website www.enternomansland.nl
5 dec. 2023
popronde 🎁Wij mogen trakteren op iets leuks!🎁 December is begonnen, de knusse feestmaand, en die trappen wij af met een mooi cadeautje voor onze volgers! Op 3 december spelen deze oud-Popronde helden tijdens het festival 'Tankstation' in @hedonzwolle Wil jij zondag genieten van een avondje Nederlandse indie-pop? Vul bij het kopen van je ticket kortingscode POPRONDEX2023 in en scoor je ticket voor maar 10 euro! @Hiigo ✨ @faskemuziek ✨ @hetiseenwies ✨ @laurasjinmusic ✨ @maartje_cs ✨ Igor Wij wensen iedereen een fijn weekend en voor wie een kaartje voor zondag heeft heel veel plezier!🧡
1 dec. 2023
popronde Inschrijvingen voor Popronde’24 zijn NU geopend! Het is 1 december, en dat betekent dat de inschrijvingen voor Popronde 2024 officieel geopend zijn! Wil jij op heel veel plekken in Nederland spelen, en je muziek aan een nieuw publiek laten horen? Je muziek laten horen aan een selectiecommissie bestaande uit allerlei sleutelfiguren uit de Nederlandse popsector? Oftewel: Tour jij volgend jaar mee met de Popronde? Schrijf je dan nu in via popronde.nl of link in bio. De inschrijvingen sluiten op 1 maart 2024.
1 dec. 2023
popronde Hou ze in de gaten! ❤️‍🔥👀 Deze (en nog veel meer) talenten schitterden afgelopen zaterdag in @melkwegamsterdam en daarmee is de Popronde 2023 cirkel rond 💫 We kijken met TROTS terug op een fantastische editie! Welke act heeft jou omver geblazen dit jaar? 🤩
28 nov. 2023
popronde WHAT A NIGHT💥💯❤️‍🔥 Wow! Now thát is what we call an epic closing party! Starting with jazz and ending with raw Dutch hardcore house, where the crowd trew themselves in moshpits or either lost themselves dreaming away over the words or instruments that poured from the stages. To everyone who was part of the final Popronde party of the year: THANK YOU🙏❤️ And thank you to all the artists who gave their all, ánd took the stage to speak out about equality and tolerance, and spread love! 🏳️‍🌈🙏❤️ What was your highlight of @poprondeamsterdam? 📸@jessie_kamp
27 nov. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen