Nieuws

Hoe schrijf je een artiesten biografie?

donderdag 17 februari 2022

Hoe schrijf je een artiesten biografie?

De inschrijvingen voor Popronde 2022 sluiten bijna! Een belangrijk onderdeel van je inschrijving is een goede bio, maar wat houdt dat in? Wat hoort daar in te staan? Die vragen stelden wij aan drie schrijvers in de muziekindustrie: Ricardo Jupijn (The Daily Indie, 'bandprofeet' en muzikant), Jasper Willems (muziekjournalist, copywriter voor Rotown en bio-schrijver voor o.a. Colin Benders, Iguana Death Cult, Suuns, Wouter Hamel, Di-Rect en meer) en Britt Wissmann (Coördinator Popronde Utrecht & Online Marketeer Welcome to The Village). 

 

Wat is het belang van een goede bio?

Met je biografie schets je een beeld van wat je doet en wie je bent als artiest. Je beschrijft wat je wilt uitdragen en wat je doelen zijn. Een goede bio blijft hangen bij de lezers, bijvoorbeeld boekers en bezoekers. Het kan ervoor zorgen dat lezers je muziek eerder luisteren omdat ze geprikkeld worden. Als nog onbekende act is het belangrijk om de lezer snel te overtuigen. Je wilt de lezer overtuigen je muziek op te zetten of een ticket te kopen voor je show. 

 

Waar denk je aan voor je begint met schrijven?

Bedenk goed wie je bio gaat lezen en waarom. Wie is je publiek en waarom lezen ze jouw verhaal? Zorg dat je bio voor hen interessant is. Welke belangrijke punten wil je over jezelf en je project vertellen? Zorg dat je voor jezelf een duidelijk beeld hebt van hoe jij je wilt presenteren naar de buitenwereld..Als live-act wil je bijvoorbeeld benadrukken waar je al hebt gespeeld of wat een optreden bijzonder maakt terwijl je als studioband wilt benadrukken met wie je in de studio bent geweest. Bedenk ook in welke fase je zit als act. Als je nog weinig muziek hebt uitgebracht wil je vooral dat lezers snel een goed idee krijgen van wat ze kunnen verwachten. Als je net een album uit hebt mag een bio wat langer van stof zijn, omdat je over het proces en het idee achter je werk wil vertellen. 

 

Waar schrijf je over?

Noem een aantal dingen die je al hebt gedaan/bereikt, maar zorg dat dit niet te langdradig wordt. Het doel is om te laten zien dat je serieus bezig bent. Niemand verwacht dat beginnende acts al op Lowlands of in Paradiso hebben gestaan. Als er relevante statistieken te benoemen zijn (bijvoorbeeld het aantal streams of hits) mag dat benoemd worden, maar zorg dat je bio hier niet op bouwt. Het zegt namelijk weinig over de muziek en prikkelt de lezer niet. 

 

Beschrijf het concept, de inspiratie en het doel achter de muziek en noem thema’s die hierin terugkomen. Het is handig om een aantal artiesten te benoemen die een inspiratiebron zijn voor jouw muziek. Dit zorgt voor een stukje herkenning. Een lezer die fan is van die genoemde band of artiest voelt zo meteen een connectie en heeft daardoor een goede reden om je muziek te beluisteren. Beschrijf vervolgens ook wat jouw act/muziek anders maakt van artiesten die vergelijkbaar zijn. Je wilt dus aan de ene kant wel die herkenning creëren, maar er moet ook wat nieuws te ontdekken zijn. Het benoemen van genres helpt ook, zelfs als je deze genres zelf bedenkt (zolang de naam maar duidelijk is). 

 

Zorg dat wat je zegt ook echt relevant is. Houd hierbij je doelen en de lezer voor ogen. Probeer niet te veel onderwerpen te bespreken en focus op de belangrijkste. Zorg dat het in één of twee zinnen duidelijk is waar je act voor staat. Dit kan vervolgens door boekers/programmeurs worden overgenomen wanneer ze je promoten.  

 

Hoe schrijf je een goede bio?

Houd het dicht bij jezelf. Houd het short en spicy, zeker als onbekende act. En blijf objectief. Meningen over je muziek laat je aan de luisteraars over. 

Schrijftip: schrijf actief en vermijd hulpwerkwoorden als ‘kunnen, worden, proberen en zullen’. Dit bevordert de leesbaarheid van je tekst en zorgt ervoor dat ie lekker vlot loopt!

 

Wat moet je vermijden?

Veel acts zeggen dat ze een unieke sound hebben, maar in werkelijkheid is dat zelden echt het geval. Het is veel effectiever om je muziek kort te beschrijven zodat de lezer herkenningspunten heeft. Het is ook goed om je andere acts als inspiratiebronnen te noemen, maar zeg niet dat je klinkt als een bepaalde act. Door te zeggen dat iets een inspiratie is raken lezers nieuwsgierig en geïnteresseerd, terwijl zeggen dat je precies klinkt als een bepaalde act juist een bepaalde verwachting schept.. Als de lezer namelijk zin heeft in die sound kunnen ze beter die genoemde act luisteren. 

 

Het is goed om te omschrijven hoe je klinkt en wat de luisteraar kan verwachten van je muziek, maar blijf hier niet te lang in hangen. De beste manier om te horen hoe die klinkt blijft namelijk gewoon door ernaar te luisteren. En jij gaat er met je bio voor zorgen dat je dit triggert bij de lezer! Probeer verder niet overdreven grappig, raar of uniek over te komen, het mag best down-to-earth. Vermijd wel dooddoeners als ‘feestband waarmee het dak eraf gaat’ of ‘ internationale sound.’ Vermijd tot slot het gebruik van superlatieven (overtreffende trap), zoals fantastisch, geweldig, verschrikkelijk, etc. 

 

Tot slot

Vind je het lastig om je eigen muziek te omschrijven? Vraag dan hulp van buitenstaanders. Zij hebben vaak een neutralere blik en kunnen vaak beter duiden wat jouw muziek bijzonder of interessant maakt. Maak daarbij handig gebruik van het internet! Synoniemen.net bijvoorbeeld, maar ook websites van festivals/labels/artiesten zijn je vriend en zijn super handige hulpmiddelen om nieuwe input te geven aan de manier waarop jij schrijft of dingen verwoord. 

De drie bio-experts, Ricardo, Jasper en Britt, hebben aangegeven open te staan om te helpen . Kom je er zelf niet uit? Schroom niet om hen als hulplijn in te schakelen! Hier vind je hun informatie: Jasper Willems (https://jayw1023.medium.com) Ricardo Jupijn (ricardo@thedailyindie.nl) en Britt Wissmann (britt[at]welcometothevillage[puntnl]). 

 

    

Instagram

popronde Hoe vind ik de juiste boeker of manager? Hoe komt mijn track op de radio? Hoe betrek ik iedereen bij mijn liveshow? Kortom: hoe haal je alles uit jouw Popronde-tour én de periode die volgt… De afgelopen jaren stelde wij deze en nog veel meer vragen aan professionals uit de muziekindustrie 🙌🏼 Dit jaar delen we hiervan fragmenten op @popronde_academy: een besloten account waar zowel de huidige selectie als oud Popronde-acts kunnen leren van tips & tricks van o.a. @thelivecoaches, @froukjebouma & @jaywaythealien en vragen kunnen stellen aan de Popronde-crew en elkaar 🫶🏼 Dus. Doe of deed je als artiest mee aan Popronde? Volg dan @popronde_academy en stay tuned! 👀 #Popronde #Popronde2024 #PoprondeAcademy
26 jul. 2024
popronde De allerlaatste Live After Popronde van het jaar 😢 Maar niet getreurd! We tellen langzaam af naar 14 september: dan gaat #Popronde2024 weer van start in Nijmegen 🤩 Geen zin om te wachten tot Popronde langs jouw stad komt? 🫣 Deze acts uit de 2024 selectie kun je deze week nog checken: @navigateband & @irisjeanmusic treden morgen op in Amsterdam, @misprint_muziekgroep op @totaalfestival in Bladel, @zwartewaterzw op @summer.square.festival in Hengelo en @romy.liz.rose bij @wasven_groendomein in Eindhoven 👀 Ook de rest van het jaar op de hoogte blijven van de concertagenda? Check de Live After Popronde pagina via link in bio 🔗 #Popronde #LiveAfterPopronde @hiqpyband @totaalfestival @jespfur @garagenoord @navigateband @paradisoadam @irisjeanmusic @tolhuistuin @neomi.music @thegrandeast @summer.square.festival @indigopastelband @pomopinternet @by_lionstorm @zulugreen @skatecafeamsterdam @cavoloneroband @misprint_muziekgroep @kaboutertje_putlucht @de_baron_music @zwartewaterzw @peerofficial @orangeskylineofficial @peerock_festival @thames.band @uitjebakfest @pennyroox @loveth_besamoh @magictomenyuri @romy.liz.rose @wasven_groendomein @kruidkoekband @kampeerterrein_stortemelk @liampek @theaterfestivaldeparade
24 jul. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde-acts! 🙌🏼 Geen tickets gescoord voor Zwarte Cross? Maar wil je wel genieten van live muziek in de 🌞 deze week? Op het @eendrachtfestival in Rotterdam zie je maar liefst 6 (oud) Popronde-acts en ook het zesdaagse @totaalfestival in Bladel gaat dinsdag weer van start 💥 En het mooiste: beide festivals zijn gratis toegankelijk 🤝🏼 Waar ga jij de zomer vieren?! #Popronde #LiveAfterPopronde @whoelsebutmicha @hiigohiigo @boldervlieland @cavoloneroband @theaterfestivaldeparade @roykingband @sexyland_world @parkerfansss @fataboommusic @denieuwevorst @krakers_tilburg @meetthetambles @delievelinge @mooonband @inderimboe @iamlateesha @ccataleyax_ @valkhoffestival @anfrow @iknownoa @ysa_bermejo @leelarosa_ @sofi.tofi.lofi @rijnbaart @eendrachtfestival @bowl.band @femmefugazi @walhallazomerfeesten @luckyfonziii @jeangu_macrooy @caprera.openluchttheater @skatecafeamsterdam @hiqpyband @aan_de_waterkant @zwartewaterzw @hetmomenttilburg @undawn_official @de_buze @crystalchanay @paradisoadam @tape.toy @kattegatzwolle @sonicwhip @zwartecross @abelnaturlich @josephine_odhil @vondelpark_openluchttheater @by_lionstorm @yanlaleyan @mooonband @wewantnore @_subfiction @totaalfestival
17 jul. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde-acts 🕺🏾 Zo zie je morgen @max_hell, @iamkatiekoss en in intieme setting tijdens Club Pussycat in @podiumvictorie en host @blackbeachband vrijdag een live electronics avond met o.a. @velocitymadegood_ in @cinetolamsterdam 💥 #Popronde #LiveAfterPopronde @kruidkoekband @theaterfestivaldeparade @femmefugazi @marathon.ams @pennyroox @radio_trapani @de_nachtzuster @parkerfansss @hiqpyband @parksessies @thegrandeast @loungefest.nl @blaudzun @thames.band @chefspecialmusic @badpopfestival @racoonband @openluchttheaterhertme @sono.shoeka @neushoornlwd @neushoorncafelwd @nevinmusic @midwest020 @sirocco.music @northseajazz @irisjeanmusic @zoliefmusic @vondelpark_openluchttheater @lizaweald @fuzzy.teeth @lilhillfestival @meetthetambles @detoffeldagen @jesperjespermusic @yoriswartmusic @yaro.mila_ @dijkpopfestival @cavoloneroband @amsterdamsoulful.official @chicachicamusic @hoogtevrees_festival @hoogtevreesfestival @boazmusicofficial @bospop @bigriversfestival @viccens925 @vierdaagsefeesten @roykingband @44nextdoorlivestreamstage @kampeerterrein_stortemelk
10 jul. 2024
popronde UPDATE: INSCHRIJVINGEN GESLOTEN || De inschrijvingen voor dé Amsterdamse bandcompetitie in alle stijlen zijn weer geopend! 💥 O.a. oud-Popronde acts @marathon.ams en @yoriswartmusic wonnen de prijs al eens en vertellen wat deelnemen aan de Amsterdamse Popprijs hen gebracht heeft 👉🏼 Speel op de vetste podia van Amsterdam zoals Paradiso en de Melkweg, presenteer jezelf voor een nieuw publiek en de muziekindustrie en wie weet ga jij dit najaar wel naar huis met de titel en het prijzenpakket 👀 Check de voorwaarden en schrijf je in voor 14 juli via www.grap.net of via de link in bio 🔗
9 jul. 2024
popronde Met trots en blijdschap mogen we melden dat Popronde een positief advies heeft gekregen van de Raad van Cultuur over een plek in de Culturele Basisinfrastructuur 2025-2028 (BIS) 🤝🏼 Het advies onderstreept het belang dat Popronde ieder jaar ruimte biedt aan een flinke groep talentvolle acts om vlieguren te maken. De raad waardeert de inzet van Popwaarts om een grote groep muzikanten te faciliteren en hen daarmee te stimuleren in hun ontwikkeling op korte termijn. Swipe en lees meer uit het BIS-advies 👉🏼 📸: @jessie_kamp
4 jul. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde talenten 🙌🏼 Deze week o.a: @theaterfestivaldeparade strijkt deze week neer in Den Haag, daar zie je @nikointernet (2017) op vrijdag en @eelkemusic (2017) op dinsdag 🎭 en voor wie komend weekend op de Groene Heuvels bij @dtrh_festival is: @pomopinternet (2021) speelt zaterdag op de Bossa Nova stage! 🐇 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde @rondemusic @alkaloid_metal @paard_denhaag @marathon.ams @bumble_b_boy @roodkapje_rotterdam @lizaweald @droomdit @zomerophetplein @themocksofficial @subterraneanstreetsociety @hootchiekoe @blackbeachband @vondelbunker @alexandraaldenn @batavierhuis @pipblom @iguanadeathcult @robbingbanksnl @thames.band @parkerfansss @blackbeachband @knifemassage010 @sonicwhip @grondslag_festival_hoorn @maxpoolmanmusic @veragroningen @sompoptx @vakantiehuisjebrabant @orangeskylineofficial @hiigohiigo @jesperjespermusic @halfwayhairlowfest @melanieryanmusic @foodtruckfestival_hoppaaa @sheymarochdi @vondelpark_openluchttheater @zusterzonnebloem @rfrmst @willemswondereweiland @ivyvoxmusic @poppodiumjailhouse @sirocco.music @iknownoa @nienkeleone @smudgedband @geel.allcaps @veerlefiep @podiumvictorie @metropolisfestival @chicachicamusic @mundialkorvel @voltage_nl @lazysonnieafternoon @vain_louie @willemeen_arnhem @eelkemusic
3 jul. 2024
popronde Hé kabinet, de voorgenomen btw-verhoging op cultuur, sport, media, boeken, evenementen en horeca treft ons allemaal. Wij moeten straks meer betalen voor (school)boeken, de sportclub, festival- concert- en evenemententickets. De krant, de horeca, cultuur, alles wordt duurder. Stop de voorgenomen btw-verhoging, het raakt miljoenen Nederlanders in hun vrije tijd en welzijn. Meer info over deze campagne? Link in bio 🤝🏼 #geenhogerebtw #btw #cultuur #sport #media #boeken #evenementen #horeca
3 jul. 2024
popronde POPRONDE PRE-PARTY 2024 AFTERMOVIE 💥 Twee weken geleden waren we op camping @delievelinge met de acts uit de selectie (tag jezelf in de comments!) en de crew voor de allereerste meerdaagse Popronde Pre-Party 🙌🏼 Het waren twee fantastische dagen waarin nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, mogelijke samenwerkingen zijn geboren (👀) en er veel geleerd is tijdens de masterclasses en workshops 🤝🏼 Dank @delievelinge voor de fijne samenwerking en gastvrijheid 🏕️ Dank aan alle sprekers voor de wijze lessen en goede tips 🤝🏼 @musicrightsontour, @esthermaijer (@bumastemra), @silviabiemans (@senarechten), @penddlum (@v2records), @eefvandervliet (@pollinationmusic), @guil2laume (@l_a_b_m_u_s_i_c / @makewaves.fm), @pienfeith (@friendlyfirenl), @edvardnazijnstudie (@muzink.nl) @imkeloeffen (@poppuntgld), @alma_alizadeh (@foriamking), @instagrrifo (@nmthype), @xmelanieesther & @vincentderaad (@thelivecoaches), @joostdeboo & @max_tiel En dank aan alle aanwezige acts en crew: wat was het mega gezellig met jullie 🫶🏼 🎶: NORE - Telescope #Popronde2024 #Popronde #PreParty
2 jul. 2024
popronde Juli staat voor de deur en dat betekent een nieuwe Festival Friday post 💥 Van de heilige weilanden in Lichtenvoorde tot aan het prachtige Ameland, deze maand kun je wederom een hoop (oud) Popronde talent zien op de Nederlandse festivalpodia 😍 Naar welk festival en welke act kijk jij het meeste uit? 👀 #Popronde2024 #Popronde @321astronaut @max_hell @abelnaturlich @danieltomaspianist @droomdit @maartje_cs @babsopdebeat @estherdjd @neverbeentoberlin @pitouou @velocitymadegood_ @alldogsgotoheavenpunx @bumble_b_boy @pocketknifearmy @boypilgrimmusic @primaatband @madnes_festival @wildeburg @kaboutertje_putlucht @bowl.band @bastianbenjamin9 @bumble_b_boy @kayslicemusic @keenanmundane @leahryemusic @thisisloupe @cavoloneroband @maluuumusic @pipblom @leahryemusic @festivalderaa @cocoboloband @hiqpyband @djoekemusic @bandshoom @taxitaxi050 @xa4music @vierdaagsefeesten @valkhoffestival @outahead_ @shaemlessofficial @wearebonymacaroni @theindien @smudgedband @sarahjulia @joeldomingos @de_baron_music @lolasdice @waltzburg @fabianadammers @keenanmundane @einfach_kurt @jeroen_antoine @amel___1313 @babsopdebeat @hetiseenwies @jackandtheweatherman @thehubschrauber @cloudcukkoo @foxlaneband @wearethevices @texoprintband @shamzon_music @foriamking @magictomenyuri @45acidbabies @statepowerhc @ruwhel @bigibluesband @subterraneanstreetsociety @tricklebolt @featherandthewhite @jesperjespermusic @voltage_nl @peerofficial @froknroll @thegrandeast @inge.lamboo @veerlefiep @magneticspacemen @texoprintband @yaro.mila_ @amel___1313 @dawnbrothersmusic @moneyandtheman @sonicwhip @wearelonewolf @primaatband @marchofficial @marathon.ams @seewolfmusic @weitjerock
28 jun. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! ☀️ Elke week delen we een greep uit de concertagenda van (oud) Popronde-acts 💥 Met deze week: De releaseshow van de debuut-EP van één van de 3voor12-talents van dit jaar: @rijnbaart 💙 Een prachtige supportspot voor @hiqpyband (2023) bij de show van triphop-pionier Massive Attack 😱 En @benjaminfro.music (2017) viert de release van zijn nieuwe EP met support van @fretheband (2023) en @noa.lauryn.music (2021) 🥳 #Popronde #Popronde2024 #LiveAfterPopronde @rijnbaart @roodkapje_rotterdam @hiqpyband @spoorparklive @philinemusic @festivaltweetakt @moneyandtheman @tricklebolt @corneel0320 @zusterzonnebloem @lepeltjelepeltjenl @themidasmusic @paard_denhaag @paardcafe @de_baron_music @babsopdebeat @themdirtydimes @sondeaqui @theaterfestivaldeparade @droomdit @rondemusic @stadsfestivalhilversum @sonicwhip @minirokfestival @bitterzoet @twodotsam @spoorparklivefestival @chicachicamusic @muylike @hiqpyband @lepeltjelepeltjenl @thijsboontjes @simmerdeisofficial @cavoloneroband @themocksofficial @lulboompop @laurasjinmusic @jesperjespermusic @wasven_groendomein @effenaar @musicbyhistorian @johnnyloevsme @hiigohiigo @reuringfestival @mobedickband @gigantapeldoorn @gigant_cafe @chefspecialmusic @lottewalda @parkcitylivefestival @keenanmundane @melkwegamsterdam @melkweghiphop @melkwegelectronic @bluedonnablue @paradisoadam
26 jun. 2024
popronde Een nieuwe woensdag, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de concertagenda van (oud) Popronde-acts 💃🏼 Met deze week een hoop releaseshows 👀 Zo presenteert @degijsjaradijsjaband uit de huidige selectie maar liefst drie dagen opeenvolgend hun nieuwe LP, vieren @anne.wav en @pennyroox (beide 2023) de releases van hun debuut-EP’s en @lizaweald (2021) de release van haar tweede EP 🥳 Welk feestje kom jij meevieren deze week? 🤩 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde @sirocco.music @eendrachtfestival @thijsboontjes @dansenshoworkestfans @orangeskylineofficial @pagefestival @liquidsuno @nobel_leiden @ysa_bermejo @rotownrotterdam @abelnaturlich @sexyland_world @seewolfmusic @devorstin @jeroen_antoine @willemeen_arnhem @jesperjespermusic @neushoornlwd @thekoalaz @vessel_11 @lorrenmusic @tivolivredenburg @jeangu_macrooy @luxorlive @ivyvoxmusic @windupspaceband @mezz_breda @thames.band @mukpop_festival @pennyroox @dehaze.music @paradoxtilburg @femmefugazi @hengloosefestival @boter.bij.de.vis @spijkerrok @poodleband @pier15skatepark @voltage_nl @arrow_classic_rock @logosamphia @popcentrale @parkerfansss @skatecafeamsterdam @musicbyhistorian @gigantapeldoorn @sonicwhip @millatthepark
19 jun. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuw Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda’s (oud) Popronde-acts! 🕺🏻 Deze week zie je o.a. maar liefst 10 (!) oud Popronde deelnemers op het gratis te bezoeken festival @op_de_toffel en viert @32elephants uit de huidige selectie de release van hun debuut EP ‘For Friends and Family’ in de @vondelbunker 👀 Welke shows ga jij komende week checken?! 🔥 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde @callitoffnl @snowcoats @hedonzwolle @chefspecialmusic @anfrow @effenaar @rondemusic @hetwondervanwoerden @teddyshitmusic @neushoorncafelwd @greatjoy_bangbang @de_nieuwe_anita @andyandtheantichrist @dustystrayofficial @subterraneanstreetsociety @tricklebolt @leahryemusic @droomdit @yaro.mila_ @cloudcukkoo @thames.band @kaboutertje_putlucht @op_de_toffel @anothernowband @bibelotdordrecht @thevisualband @pitouou @aafkeromeijn @popmonument @mybabymybabymybaby @zonnehuis.amsterdam @femmefugazi @noordkade_veghel @vessel_11 @thekoalaz @merleynnijmegen @shalisavanderlaan @roodesteenhoorn @chicachicamusic @ns16_tilburg @pyro.band @boerderij_zoetermeer @musicbyhistorian @minorcitizenmusic @em2_venue @ysa_bermejo @svenrossmusic @twents_gitaarfestival @hoornsestadsfeesten @spillgold @melkwegamsterdam @boter.bij.de.vis @narcafederkunsten
12 jun. 2024
popronde 𝗗𝗶𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗢𝗢𝗥 𝘁𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 ✨ @amorvanrij // @cardiganinnstagram // @future.husband.forever_ // @heath.band // @loremipsummusic // @parkerfansss // @willknoxmusic // @yanlaleyan Je ziet en hoort ze van 14 september t/m 30 november door het hele land 👀 Check alle data en info over de acts via popronde.nl (link in bio) 🔗 #Popronde2024 #Popronde #OOR #OORmagazine @oor.nl
6 jun. 2024
popronde 𝗗𝗶𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗡𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗻𝗱 𝗧𝗵𝗲 𝗛𝘆𝗽𝗲 𝘁𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 ✨ @32elephants // @bracesband // @thisisbug // @cardiganinnstagram // @changingtidesband // @halfcabband // @heath.band // @hunk.band // @manasplagueofficial // @mikkiwoodstagram // @outahead_ // @roykingband // @sonicwhip // @statepowerhc // @taxitaxi050 // @wortelband Je ziet en hoort ze van 14 september t/m 30 november door het hele land 👀 Check alle data en info over de acts via popronde.nl (link in bio) 🔗 #Popronde2024 #Popronde #NeverMindTheHype #NMTH
5 jun. 2024
popronde 𝗗𝗶𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗙𝘂𝗻𝗫 𝘁𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 ✨ @ccataleyax_ || @jeanjacquesnl || @navaronecole || @skyfeliz || @tresnavy @thearrangerzband Je ziet en hoort ze van 14 september t/m 30 november door het hele land 👀 Check alle data en info over de acts via popronde.nl (link in bio) 🔗 #Popronde2024 #Popronde #FunX
3 jun. 2024
popronde 𝙂𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙜𝙚𝙧𝙚 𝙗𝙩𝙬! 𝙅𝙚 𝙗𝙚𝙡𝙖𝙨𝙩 𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙉𝙚𝙙𝙚𝙧𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙚. De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca, boeken en media. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de sportschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen. Spreek je uit: www.geenhogerebtw.nl en teken de petitie via de link in bio 🔗 #geenhogerebtw
3 jun. 2024
popronde Van Landgraaf tot Terschelling, deze maand kun je wederom een hoop (oud) Popronde-talent zien schitteren op de Nederlandse festivalpodia 🎤 Verdwalen in de bossen op ‘het meest relaxte festival van Nederland’ Mañana Mañana of keihard beuken in de moshpits bij Jera On Air, naar welk festival deze maand kijk jij het meeste uit? 👀 #Popronde #Popronde2024 @wantijpop @hetiseenwies @dawnbrothersmusic @kayslicemusic @degijsjaradijsjaband @kaboutertje_putlucht @bksfestival @hiqpyband @droomdit @neomi.music @texoprintband @oerolterschelling @bumble_b_boy @cavoloneroband @cocoboloband @kauwmusic @wearekuzko @subterraneanstreetsociety @thegrandeast @smudgedband @321astronaut @boskatofficial @whoelsebutmicha @starfish_band @cocoboloband @jesperjespermusic @de_baron_music @femmefugazi @olafputkerandthescenicsound @zusterzonnebloem @themocksofficial @froknroll @pinkpopfest @johncoffeymusic @wearethevices @chefspecialmusic @concertatsea @theindien @meauhewitt @jeraonair @bongloardnl @anothernowband @foriamking @changingtidesband @tuskynl @blaudzun @dekraaien @fataboommusic
31 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde-acts 🪩 Zo kun je o.a. op vrijdag 1 juni naar de albumreleaseshow van A. Johanson (2022) in @ekko.nl en vieren Hiigo (2022) en HALF CAB (2024) de release van hun nieuwe EP’s in @bennieszwolle en @cinetolamsterdam 🔥 Bekijk de complete LIve After Popronde agenda via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde @tuskynl @boskatofficial @merleynnijmegen @taxitaxi050 @nobel_leiden @greatjoy_bangbang @dbs_utrecht @jesperjespermusic @magneticspacemen @paradisoadam @future.husband.forever_ @_ginge____ @muylike @fluor033 @spotmiddelburg @cavoloneroband @proefmeiboz @texoprintband @thames.band @podiumvictorie @doordordrecht @navigateband @gigantapeldoorn @callitoffnl @thecoolquest @musicbyknight @babsopdebeat @m_metropool @meismuziek @storingfestival @orangeskylineofficial @yaro.mila_ @blackbeachband @halloffame013 @wearebonymacaroni @anothernowband @dynamo_ehv @thames.band @maryncharlie_ @capsloccapelle @musicbyhistorian @eenvooreenfestival @heath.band @musicmachinesittard @platenzaakwilm @chefspecialmusic @anfrow @paard_denhaag @cocoboloband @rapanuibeach @thekoalaz @patronaathaerlem @tricklebolt @moneyandtheman @littledevilbar @concertorecordstore @treehook @drunkendolly @callitoffnl @anywavefestival @nevinmusic
29 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde-acts 🙌🏼 Zo zie je deze week o.a. kersvers Popronde-talent Andro tweemaal in het voorprogramma van oud Popronde-act Chef’Special (2009) in Nijmegen 🔥 en viert Velocity Made Good (2023) vrijdag de release van hun debuut-EP in Leeuwarden 🥳 Bij welk concert ben jij te vinden deze week?! 👀 *UPDATE: @veulstevetfestival is helaas afgelast @anfrow @greatjoy_bangbang @veragroningen @femmefugazi @luxorlive @bowl.band @musicofsultan @fluor033 @leahryemusic @paard_denhaag @yanlaleyan @013poppodium @ratsanddaggers @hoofs_music @hayokaffeethof @velocitymadegood_ @neushoornlwd @cinetolamsterdam @anothernowband @simplonnl @fataboommusic @sowhatgouda @faskemuziek @taxitaxi050 @briekfestival @doornroosjenl @whoelsebutmicha @asnlopendvuurtje @baardvader @veulstevetfestival @hiqpyband @graspop_festival @cavoloneroband @veerlefiep @johnnyloevsme @maryncharlie_ @friesstraatfestival @texoprintband @prettypissedfest @droomdit @yes_inmybackyard @keenanmundane @effenaar @musicbyhistorian @chefspecialmusic @thames.band @stroomhuis @theindien @queenspleasure @meismuziek @pampuslive @navigateband @mezz_breda @hiigohiigo @thedirtydenims @komatsurock @bridge_festival_eindhoven #Popronde #Popronde2024
22 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuw Live After Popronde! 🎤 Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde-acts 🫶🏼 Sta jij deze week mee te blèren met @maryncharlie_ ‘s aanstekelijke indiepopliedjes over de innerlijke worstelingen van GenZ, of droom je liever weg bij de Zuid-Amerikaanse grooves van @chicachicamusic met een lekkernij in je hand op @lepeltjelepeltjenl? ☀️ Check de complete agenda via de link in bio 🔗 @babsopdebeat @figgiemuziek @321astronaut @baardvader @komatsurock @supersonic_blues070 @leahryemusic @ratsanddaggers @hoofs_music @magneticspacemen @magictomenyuri @droomdit @taxitaxi050 @maxpoolmanmusic @bowl.band @hiqpyband @bongloardnl @cloudsurfersmusic @musicbyhistorian @keenanmundane @meauhewitt @bnnrboy @dawnbrothersmusic @gumbokings @tornfromoblivion @sockssportssocks @minorcitizenmusic @fataboommusic @meetthetambles @aminorproblemband @cavoloneroband @dorpsstraat3 @patronaathaerlem @skatecafeamsterdam @paard_denhaag @fluor033 @astrant_ede @nieuwenor @buitensooszutphen @devorstin @m_metropool @gigantapeldoorn @narcafederkunsten @rotownrotterdam @kattegatzwolle @zaalx_almere @ocaseys @wibar_leiden @asmfestival @ribsenblues @capsloccapelle @stathe_utrecht @cinetolamsterdam @podiumdepiek @bel_fest_official #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
15 mei 2024
popronde Dat de Popronde pas over dik vier maanden van start gaat, betekent niet dat jouw ontdekkingstocht naar nieuw muzikaal talent niet alvast kan beginnen! 💃🏼🕺🏻 Je luistert naar de kersverse selectie via onze Popronde 2024 Spotifyplaylist (link in bio) 🎶🎧 en vergeet zeker niet even op volgen te drukken, want de playlist wordt regelmatig aangevuld met nieuwe releases ✨ @loremipsummusic @outahead_ @mikkiwoodstagram @hunk.band @sonicwhip @statepowerhc @misprint_muziekgroep @manasplagueofficial @navigateband @henkjohannes_ @changingtidesband @chicachicamusic @olafputkerandthescenicsound @heath.band @bracesband @roykingband @wortelband @jerry_scherry @zusterzonnebloem @jesse.hydro @_quanza @sofi.tofi.lofi @eveline.ypma @nienkeleone @howenjustin @willknoxmusic @reverienow @sono.shoeka @ccataleyax_ @halfcabband @zeevlinders @skyfeliz @mobedickband @future.husband.forever_ @solpowerband @yanlaleyan @iamlateesha @geosy @levi.boon @iamjessyyasmeen @3some_band @tresnavy @thearrangerzlivebandofficial @absentchronicles @djerrajoan @songsbysams @itshannahyoung_ @isaireiziger @floras.music @twodotsam @frerickdenhaanmusic @zwartewaterzw @thesimpletonshow @gespuys_ @reginaldsomai @jeanjacquesnl @parishollywoodofficial @viccens925 @amorvanrij @elsabirgittabekman @juliatan @32elephants @lo.islois @meerkat.music @rijnbaart @degijsjaradijsjaband @thisisbug @melanieryanmusic @rinduemusic @taxitaxi050 @madouxmusic @carmenjacimusic @minxtaka @romy.liz.rose @irisjeanmusic @teauverjas @bandshoom @mathildebloom @jazzofficial @whereisdreamer @hesselmoeselaar @sofia.peters @robynflorence @blackbeachband @guusjewalstra @dehaze.music @milamaria.s @ikbenloen @aardeaandaan @isabelvangelder @waakhondwaakhond @enjakuyoyo @jacob.drescher @wewantnore @fromoctober.official @sirocco.music @iamzoelow @hana_fatur @anfrow @cardiganinnstagram @navaronecole @zoliefmusic #Popronde2024 #Popronde #Spotifyplaylist
9 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van oud Popronde-acts 🎶 en vanaf deze week ook een beetje Live Before Popronde met een handjevol acts uit de 2024 selectie 🫶🏼 Swipe om te zien wie je komende week door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @hoofs_music @johncoffeymusic @cocoboloband @dorpsstraat3 @peerofficial @bluedonnablue @callitoffnl @bonnanikkimusic @keenanmundane @kaboutertje_putlucht @hiqpyband @dawnbrothersmusic @teauverjas @leahryemusic @32elephants @bowl.band @babsopdebeat @gumbokings @moneyandtheman @cloudsurfersmusic @headfirst_band @tuskynl @moonloops_ @haevnmusic Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
8 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 Dit zijn de laatste 14 namen 🙌🏼 en daarmee zijn alle 101 acts die dit najaar 3 maanden lang meetouren tijdens Popronde 2024 bekend ✨ Check de complete line-up op onze feed of popronde.nl 👀 @isabelvangelder @waakhondwaakhond @enjakuyoyo @jacob.drescher @wewantnore @fromoctober.official @sirocco.music @iamzoelow @hana_fatur @anfrow @cardiganinnstagram @navaronecole @zoliefmusic
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 We zijn bijnaaaaa compleet! 😱 Hierna nog één batch namen, dus blijf vooral luisteren naar @3voor12 Radio op @npo3fm 💃🏼 @teauverjas @bandshoom @mathildebloom @jazzofficial @whereisdreamer @hesselmoeselaar @sofia.peters @robynflorence @blackbeachband @guusjewalstra @dehaze.music @milamaria.s @ikbenloen @aardeaandaan 🫶🏼 #Popronde2024 #Popronde
3 mei 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen