Nieuws

In gesprek met Jacht

vrijdag 25 november 2022

Brons, de eerste single van hun debuut EP kwam op 4 november uit en houdt ons sindsdien al in de greep. Een melancholisch nummer over de verandering van een vriendschap. Dat wat eerst goud was is nu brons. Nieuwsgierig naar de inspiratie van de band die prachtige Nederlandstalige muziek maakt die volgens ons authentiek is in z’n soort, besloten we om eens met ze te praten. Ik sprak met Hannah en Wiebe, de frontpersonen van de band, over de terugkerende thema’s in hun muziek, over het interpreteren van tekst en waar de inspiratie van hun liedjes vandaan komt. En natuurlijk over wat we kunnen verwachten van de nieuwe EP die volgend jaar uitkomt.

 

Het is de woensdag na Popronde Rotterdam. Wiebe heeft even pauze genomen van zijn schilderwerk en Hannah van het zangles geven. Die zaterdag in Rotterdam stond de kroeg waar ze speelden zo vol dat ik niet verder kwam dan de gang. Het publiek stond tegen het podium aangedrukt en zelfs fotografe Jessie kon zich amper een weg door de menigte banen. Voor Wiebe met zijn bijna twee meter was het niet zo’n probleem, voor Hannah was het een ‘intiemere’ ervaring, zingen terwijl de mensen pal voor je staan. 

Wiebe: “Maar het was een super gezellige avond, de sfeer zat er goed in, het was een lekker optreden!”

Scrollend door hun Spotify vond ik tussen alle Nederlandstalige liedjes, het Engelstalige The Basement. Een nummer dat een beetje Tom Waits vibes heeft. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter de keuze voor 1 Engelstalig nummer. 

Wiebe: “Bepaalde taal leent zich beter voor een bepaalde uitdrukking. Dus we hebben eigenlijk besloten om het, wanneer het in het geluid van Jacht past, zo te laten. Als je kijkt naar artiesten als Manu Choa die gooit Frans, Engels en Spaans in 1 nummer.”

Hannah: “Het is ergens ook wel beperkend als je alleen maar in 1 taal zou mogen schrijven. Wij willen niet een keuze daarin maken. Een nummer komt gewoon in een bepaalde taal en dat kan bij ons dus allebei zijn.”

Dus het blijft waarschijnlijk niet bij 1 Engelstalig liedje als ik het zo hoor?

Wiebe: “Sterker nog, op de nieuwe plaat staat er weer een Engelstalig liedje.”

Waarom zou je kiezen inderdaad, het maakt jullie muziek juist authentiek en eigen. Hoe zijn de meningen daarover onder jullie luisteraars?

Wiebe: “De ene keer komen er mensen naar ons toe die zeggen ‘oh Nederlandstalig vinden we het vetst’ en anderen zeggen weer ‘oh te gek die Engelstalige nummers die jullie deden’. De mensen die van onze muziek houden die vinden het allebei tof.”

 

Hannah: “Doordat Wiebe de Engelstalige nummers helemaal schrijft, hebben die wel een andere vibe. Die zijn meer donker en rocky. De Nederlandstalige nummers zijn vaak heel melancholisch maar ook cheerful, zoals Ik Ga Weg bijvoorbeeld.”

 

Over Ik Ga Weg. Die staat op jullie vorige EP Halfweg en luisterend interpreteerde ik de tekst als iets achter je laten, bijvoorbeeld een relatie, en kracht en hoop halen uit de weg die voor je ligt. 

Wat betekent het nummer voor jullie, met welke gedachte is het ooit geschreven? 

Hannah: “Voor mij is het echt een ode aan vrijheid. Dat je zelf kiest wanneer iets klaar is. Het gaat ook over een soort van zelfbeschikking: je denkt oké dit is voor mij niet gezond of leuk meer, dus ik ga weg. Ik kan deze keuze gewoon maken. Dus het staat echt voor vrijheid, en voor kiezen wat je zelf wil en dat is iets goeds. Ik heb het ooit wel geschreven voor een relatie die ik niet meer zag zitten. Ik was toen heel blij om te beseffen ‘oh ik kan er ook uitstappen en dat is eigenlijk heel nice’.”

 

Heb je dat nummer tijdens dat proces geschreven voordat je die stap richting vrijheid zette, of kwam dat besef pas later?

Hannah: “Die realisatie kwam echt tijdens die relatie.” 

Wiebe: “In de tijd van de corona crisis en de teleurstellende verkiezingsuitslagen waardoor we echt even uit onze linkse bubbel werden getrokken, kreeg dat nummer ineens een politieke context. Want we hadden toen echt even een gevoel van: Is Nederland nog wel een plek waar we willen zijn? Identificeren wij ons met deze samenleving of is het klaar en gaan we gewoon? Dat veranderde de lading en de energie bij het nummer, ook wanneer we het live speelden.”

 

Het thema van weggaan en iets achterlaten klinkt in mijn oren ook door in het nummer Ik Wou Dat Ik Niet Wist. Bijna als een soort van afscheidsbrief naar iemand die je liefhebt. 

Hannah: “Grappig dat je het zo interpreteert. We schrijven vooral veel over tijd; het verstrijken van tijd, het komen van tijd, het veranderen van dingen door de tijd. We hebben het nummer geschreven voor iemand die ver weg is. Het gaat over iemand missen. ‘Ik wou dat ik niet wist, anders had ik je niet zoveel gemist’.”

 

Wiebe: “De hele EP Halfweg gaat over afstand, weggaan, terugkomen, missen, opgesloten zitten en weg willen. Jij zelf bent- of juist iemand anders is niet helemaal weg, maar half weg. Vandaar de titel. Ook hadden we op dat moment een repetitieruimte in een plaatsje dat Halfweg heet. Het moest zo zijn."


Wat kunnen we verwachten van de nieuwe EP? Gaat de muziek over dezelfde thema’s of gaan we hele andere dingen horen?

Wiebe: “De EP gaat nog steeds over tijd, die gaat ook: Bij Tijd en Wijle heten. Wat een soort mooie manier is om ‘soms’ te zeggen. We zijn allebei best wel betrokken bij activisme. We halen veel inspiratie uit het op andere manieren naar tijd kijken. Dus wat dieper in de geschiedenis gaan of juist wat verder vooruitkijken. We hebben een sterke behoefte om iets te zeggen. Niet a la Hang Youth, zo van hier heb je hem recht in je face, maar iets meer verpakt in poëzie en in de stijl van Jacht. 

 

Hannah: “De nieuwe EP is wat maatschappij kritischer.”

 

De eerste single van jullie nieuwe EP is uit Brons. En eerder vertelde jullie mij dat het nummer gaat over een vriendschap die verandert door de jaren heen. 

Hannah: “Ik heb het nummer echt geschreven voor mijn twee beste vrienden, die ik ontmoette toen ik 16 was. We waren echt de drie musketeers, altijd met elkaar. We zijn nu 10 jaar bevriend en de relatie is totaal veranderd. Eerst ben je 16, nu ben je 26 je maakt een enorme ontwikkeling door als personen. Maar wat ik heel vet vind eraan is dat je in het begin heel ‘goud’ bent dus heel licht, alsof er iets nieuws gebeurt in je leven. En nu is het heel anders, het is niet meer nieuw, maar misschien dat die vriendschap juist wel sterker is geworden door de jaren heen, ook al is het heel erg veranderd ten opzichte van toen." 

 

Goud, zilver, brons dat roept bij mij associaties op van sport en prijzen winnen, waarbij goud het hoogst haalbare is en zilver of brons zijn in dat perspectief minder. 

Waarom heb je voor dat liedje niet voor ‘goud’ gekozen als de vriendschap beter is geworden?

Hannah: “Nou, goud is in mijn ogen makkelijk, clean, statisch. Ik vind brons juist veel bijzonderder. Brons verandert van kleur door de tijd, het kan aangetast en verweerd zijn, en daarmee raakt het voor mij een veel diepere, mooiere laag dan dat goud dat doet. Daarom vond ik brons juist een heel mooi metafoor voor een relatie of een vriendschap.”

 

Wiebe: “Dit is voor mij de schoonheid van tekst. Je kunt iets schrijven en mensen kunnen daar naar luisteren en er een hele andere gedachte en interpretatie bij hebben.”

De afgelopen maanden hebben jullie met Popronde getourd. Als we terugblikken in de geest van jullie liedjes: Wat laat je achter en wat hoop je dat er straks gaat komen?

Hannah: “Ik denk dat we ons singer-songwriter imago wel een beetje van ons af hebben geschud. We zijn best vaak later op de dag of avond geboekt, waardoor we ook harder gingen spelen en merkten ‘dit is vet, dit willen we doen’. En wat er hopelijk voor ons ligt is meer publiek in heel Nederland.”

 

Wiebe: “Ja, het zachte laten we achter ons en wat we meenemen is de ontdekking dat we power in huis hebben en prima om 23.30uur geboekt kunnen worden en een te gekke show kunnen hebben. 

En wat ik écht te gek vond aan Popronde is dat alle bands die je ontmoet zo hecht zijn, omdat je allemaal op eenzelfde level zit is er een bepaalde ontvankelijkheid naar elkaar toe. Ik denk dat de Popronde echt goed is geweest om de verbinding te leggen tussen bands. Het zou te gek zijn als we elkaar daarin kunnen blijven steunen en bijvoorbeeld samen shows kunnen doen en avonden kunnen organiseren.”

 

Als je zo’n avond zou organiseren, samen met Popronde bands, hoe zou die er dan uitzien? Neem ons mee! (na overleg volgt hier het antwoord van hen samen): 

“Ons ideale plaatje zou zijn dat we een paar avonden organiseren door heel Nederland, Popronde '22 Revisited. De line-up zou dan bestaan uit een selectie van onze favo acts en uit mensen die we hebben ontmoet tijdens de Popronde en waar we het super goed mee konden vinden. Een greep:

Marathon. We kennen Kay al langer en hij is een topper, en Marathon is echt de shit!

Terrence Goodman, dat zijn heerlijk gezellige gasten, met een nice show.

Kai Needie, super catchy, ook weer hele fijne mensen. -  A. Johanson, wat een lieve gast - Poodle, super energieke act. - DUIMALOT, wervelwind aan energie, dikke geëngageerde show, en echt een aardige jongen. De locaties zouden we collectief selecteren. Allemaal 2 favoriete locaties in een bak doen en dan lootjes trekken. Op onze lootjes zouden 't Oude Pothyus in Utrecht en HAL25 in Alkmaar staan.”

 

Ik zeg doen en dit plaatje werkelijkheid maken!

 

Wat is de grote droom voor Jacht?

Wiebe: “voor onwijs veel mensen spelen. Het hoogst haalbare is denk ik als we echt mensen kunnen bewegen, als we mensen tot zelfreflectie of zelfbezinning kunnen laten komen. Dat je na onze show anders naar buiten gaat.”

 

Hannah: “Wat mij te gek lijkt, is dat je zoveel met muziek bezig kan zijn dat je echt iets moois kan toevoegen aan de muziekwereld. Dat er meer tijd en geld is, zodat je alles eruit kan halen wat je wil. Maar de droom is touren en heel veel mensen aanspreken met onze muziek. Het liefst ook over de grens.”

 

Wat is jullie persoonlijke favoriet op de nieuwe plaat?

Hannah: “Marathon is voor een deel Engels- en een deel Nederlandstalig. Dat werkt echt als een malle live. Iedere keer als we die live gaan spelen denk ik ook ‘yes!’”

 

Wiebe: “Het nummer heeft een hele specifieke groove. Het begin is stevig en echt een statement. Je merkt dat dat mensen wakker schudt, ze ontwaken als het ware even uit de melancholische sluimering. Ik kijk er echt naar uit dat dat zometeen naar buiten komt.”

 

 

Brons, de eerste single van de nieuwe EP is dus al uit en te beluisteren. Op Marathon en de rest van de EP, moeten we nog even wachten tot volgend jaar. In de tussentijd kun je Jacht supporten door ze te volgen op de socials en Spotify. Wij kijken in ieder geval uit naar al het moois dat Jacht nog gaat delen!

 

Heb jij een bijzondere herinnering aan Jacht tijdens de Popronde, deel het met ons. Je kan onder dit artikel een reactie achterlaten.

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @barth.music @mayleafband @wastedyouthclubb @mauricevanhoek @jeangu_macrooy @svenrossmusic @boter.bij.de.vis @lowaddictsmusic @iguanadeathcult @theoverslept @lasmedicinasmusic @lolasdice @talee_pressplay @iamkatiekoss @moodboredband @ratsanddaggers @alldogsgotoheavenpunx @neomi.music @nonchelange @cocoboloband Meegedaan aan Popronde en ga je binnenkort op tour? Meld het ons!
24 mei 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @wijzijndetoegift @meismuziek @maxpoolmanmusic @kalaallitnunaatband @mayleafband @wastedyouthclubb @froknroll @iguanadeathcult @jeangu_macrooy @theindien @callitoffnl @anemonetheband @paracetamol.band @evavanmanen @kayslicemusic @johncoffeymusic @aneveningwithknives @iamkatiekoss @traumahelikopter @vic_willems @mauricevanhoek @magictomenyuri @lolasdice
17 mei 2023
popronde 𝗗𝗶𝘁 𝘄𝗮𝘀 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻𝗴📢 Laten we die samen herbeleven met deze 🔥video van @reneemeijer & @by.marj To refresh your memory: 2 weken geleden maakten we de nieuwe Popronde selectie bekend, tijdens een uitzending van @3voor12 radio op @npo3fm met 3 geweldige optredens van @yaro.mila_ @keenanmundane en @_subfiction Terugkijken? Check ze op (onze) YouTube (link in de bio) 📺 Wil je kennismaken met de Popronde 2023 selectie? Check de Spotify playlist (link in bio)🎧 Heb jij al een nieuwe favoriete act ontdekt?🧡👀 🎶@yaro.mila_ #popronde #popronde2023 #yaromila #keenanmundane #subfiction #3fm #3voor12
12 mei 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @theindien @jeangu_macrooy @iguanadeathcult @knifemassage010 @iamkatiekoss @moonloops_ @irrelephantmusic @daimylotus @youngrubbi @wastedyouthclubb @magneticspacemen @sockssportssocks @insta_stella_ @peerofficial @vic_willems
10 mei 2023
popronde Het festivalseizoen begint goed op gang te komen en deze maand mogen we weer genieten van Popronde alumni door het hele land! 🌟 In mei vind je ze op o.a. @bevrijdingsfestival.nijmegen @bevrijdingsfestivalgroningen @bevrijdingsfestivalutrecht @graspop_festival @mamaspridefest @popontopvalkenburg @sniester @klomppop Je ziet dan misschien wel @fredgoverde @wearekuzko @neomi.music @barth.music @solomonmusicofficial @ratsanddaggers of een van de andere acts 🌟 #festivalfriday #popronde #festivals
5 mei 2023
popronde ✨𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗣𝗼𝗽𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗼𝗻 𝗦𝗽𝗼𝘁𝗶𝗳𝘆✨ Give the Popronde 2023 playlist a spin and find out which acts are the ones to watch, who grabs your attention straight away?💥 ✨Want to know more about the artists? Check out their profiles on our website for more music, video's and links to their social media! 👉 Link in our bio to the website Spotify Playlist 👉 Link in the bio #popronde #popronde2023 #spotifyplaylist #spotify
4 mei 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @veerlefiep @sacheefam @sterreweldringmusic @electropoezie @neverbeentoberlin @sockssportssocks @moodboredband @knifemassage010 @talee_pressplay @gumbokings @iguanadeathcult @greatjoy_bangbang @thecoolquest @voltage_nl @jeangu_macrooy @solomonmusicofficial @froknroll @bongloardnl
3 mei 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 7/7) En daarmee is het rond en weten we welke acts er mee door het land gaan touren! @mayashanti_ @ioana.iorgu @lokiproject @bowl.band @martaarpini @fayvriens @jarlentji @radio_trapani @iknownoa @hi.im.newt @thereyougo_band @musicbyhistorian @ohwhale.official @_subfiction De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @radio_trapani - Growing Strong ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 6/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @pandaxnoir @silkeveld @pennyroox @toverberg_ @palepumaband @anne.wav @olivia.degen @seewolfmusic @thames_music @sheymarochdi @janetlivv @femmefugazi @music.of.ii @xa4music De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @palepumaband - Cigarette Still Burns ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 5/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @thesupersoakers_band @tomgreendale @nevinmusic @rommygabay @isgoedgoof @ruwhel @primaatband @loveth_besamoh @jesperjesperofficial @inge.lamboo @danielbrookemusic @themocksofficial @jespfur @akuma.jin @yaro.mila_ De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @thesupersoakers_band - One Minute Of Silence ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 4/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @velocitymadegood_ @subterraneanstreetsociety @oats.band @dorpsstraat3 @lolacedes @lomalomusic @benoit.blessed @gyokretz @neroth_band @tornfromoblivion @minorcitizenmusic @abel__1313 @tomasferdinand_official @ysa_bermejo De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @lomalomusic - Talking (feat. GINA VOCA) ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 3/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @danieltomaspianist @laurasjinmusic @5etra.official @fretheband @stickfigsofficial @semrozendaal @liampek @daimylotus @ritaamaralsilva @toto.boroto @kaboutertje_putlucht @jamesburki @Nohmi_official @moonloops_ @keenanmundane De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @danieltomaspianist - Equinox ✨Artwork @basterandthefunkybunch"
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 3/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @danieltomaspianist @laurasjinmusic @5etra.official @fretheband @stickfigsofficial @semrozendaal @liampek @daimylotus @ritaamaralsilva @toto.boroto @kaboutertje_putlucht @jamesburki @nohmi_official @moonloops_ @keenanmundane De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @danieltomaspianist - Equinox ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 2/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @max_hell @jeroen_antoine @amagukmusic @droomdit @imwynnm @aloysemusic @wlfskrs @elzita.7 @afusensi @sacheefam @leahryemusic @djoeke__ @maartje_cs @321astronaut De complete selectie staat vanaf 1.00 uur op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @sacheefam - Django/Brando ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde 𝐃𝐢𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑✨🎉 (deel 1/7) Volg de bekendmaking nu live op radio @npo3fm (link in bio) @shamzon_music @whoelsebutmicha @martinjasperr @elliotboydmusic @cloudcukkoo @vain_louie @cocoboloband @hiqpyband @leela.rosa @abelnaturlich @lolo.music_ @hoofs_music @enma_band @neverbeentoberlin @maryncharlie_ De complete selectie staat vanaf 01:00 op popronde.nl (link in bio naar de website) #popronde2023 #popronde 🎶 @cloudcukkoo - Remain the Same ✨Artwork @basterandthefunkybunch
28 apr. 2023
popronde Tomorrow💥 we will finally reveal which acts will be touring with Popronde 2023! Tune in on 3FM Friday April 28th, from 9PM - 1AM! 👀👀 ✨✨✨✨✨✨ #popronde #popronde2023
27 apr. 2023
popronde 𝗦𝗽𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻𝗱! Wie zijn er geselecteerd voor #Popronde2023? 👀 Op die vraag krijg je aanstaande vrijdag 28 april eindelijk antwoord! Tune vanaf 21.00 uur in op @npo3fm voor de live bekendmaking of houd onze socials in de gaten ✨✨✨✨✨ 𝗘𝘅𝗰𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴! Which acts are selected for Popronde 2023? 👀 We will reveal the names coming Friday April 28th! Tune in on 3FM Radio for the Popronde special! And keep an eye on our social media pages 🎶 @veerlefiep #popronde #popronde2023
26 apr. 2023
popronde 𝙒𝙞𝙚 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙧 𝙢𝙚𝙚 𝙤𝙥 𝙩𝙤𝙪𝙧 𝙙𝙞𝙩 𝙣𝙖𝙟𝙖𝙖𝙧? Dat weten we vanaf aanstaande vrijdagavond 28 april!💥 Volg de bekendmaking van de nieuwe selectie live op @npo3fm en onze socials! 👀 Tune in van 21.00 uur - 1.00 uur ✨✨✨✨✨ 𝙏𝙝𝙚 𝙬𝙤𝙧𝙙 𝙞𝙨 𝙖𝙡𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙤𝙪𝙩! Which music acts will be touring with Popronde this fall? This Friday, April 28th from 9PM - 1AM during the Popronde special on #3FM radio, we will reveal all the names of the #Popronde2023 selection. So gather with your friends and bandmates and tune in on 3FM, or keep your eyes on our Facebook/Instagram! 👀 🎶 @hugoremmen #popronde #popronde2023
25 apr. 2023
popronde Feed the bees!🐝 Vandaag is het nationale zaai-dag, wij strooien alvast wat mooie bloemzaadjes om de bijen, vlinders en andere insecten die zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit te voeden. Duurzaamheid is een van de belangrijkste punten in onze plannen, voor de komende jaren. Zo eten we bijvoorbeeld dit najaar in iedere stad veganistisch, planten we bomen om onze co2 uitstoot te compenseren en proberen we al onze deelnemende acts en locaties handvatten te geven om hun praktijk te verduurzamen. Want, there ain’t No Popronde on a Dead Planet. Zaai je mee? Bij zijn is meemaken! 🐝 🌺 #nationalezaaidag #popronde #feedthebees #nomusiconadeadplanet #wesanderson
22 apr. 2023
popronde 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗲𝗸 𝗶𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗿𝗱𝘀𝘁𝗼𝗿𝗲𝘀! Aanstaande zaterdag 22 april vindt @recordstoredaynl plaats. Terwijl je door de platenbakken gaat wordt je in meer dan 70 platenzaken getrakteerd op live optredens van heel veel toffe acts. Zo ook een heleboel oud Popronde acts💫 Duik in het programma en trek er zaterdag lekker op uit voor een dubbele dosis muziek in record stores in jouw buurt of daarbuiten (de keuze is reuze) Naast dat je als bezoeker (gratis) heel veel toffe optredens kan bezoeken, brengen een aantal artiesten waaronder @neomi.music (Popronde 2022) nieuwe muziek uit die vanaf die dag in alle recordstores te verkrijgen is! en niet te vergeten, tijdens het Popronde Eindfeest werd @__duimalot__ benoemd tot favoriete performer van de Popronde bezoekers en dat leverde hem de titel Record Store Day Talent 2023 op. Dat betekent dat je hem in meerdere platenzaken kan bewonderen die dag! Op @recordstoredaynl en recordstoreday.nl vind je een overzicht van alle artiesten en record stores. #rsd #recordstoreday #recordstoredaynl
20 apr. 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere week delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @huubprins @bumble_b_boy @haevnmusic @rondemusic @foxlaneband @heyteam.official @cashmyra @thisisloupe @yoriswartmusic @youngrubbi @certainanimals @twoandahalfgirlband @ratsanddaggers @musicofsultan @inge.lamboo @eut.band @josephine_odhil @marathon.ams @racoonband @oliverpeschmusic @maxpoolmanmusic @meauhewitt @talee_pressplay
19 apr. 2023
popronde We've got neeeews for you!📣 Zitten jullie al weken in spanning, te wachten op het verlossende woord? Nog 2 weekjes wachten en dan weten jullie welke acts dit jaar onderdeel zijn van de Popronde selectie! SPANNEND!💥 Op 28 april maken we via onze socials en een speciale @npo3fm uitzending alle namen bekend. Vezamel met alle bandleden bij elkaar en tune in! ✨️✨️✨️✨️✨️ Have you been waiting in suspense for weeks, waiting for the word to come out? Only 2 more weeks until the wait is over and we announce which acts will be part of the Popronde 2023 selection! EXCITING!💥 On April 28th we will reveal the names in a special 3fm radio show. So gather with your band and tune in! #popronde #popronde2023 #3fm 🎶@ratsanddaggers - Wannabe
14 apr. 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere week delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @pyro.band @thisisloupe @meauhewitt @rondemusic @racoonband @oliverpeschmusic @eut.band @josephine_odhil @liquidsuno @pitouou @boazmusicofficial @greatjoy_bangbang @orangeskylineofficial @tape.toy @alldogsgotoheavenpunx @yoriswartmusic @dinokidsmusic
13 apr. 2023
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde! Iedere woensdag delen we een greep uit de touragenda van oud Popronde acts ✨ Komende week zie je o.a. @charlot.music @ratsanddaggers @josephine_odhil @marathon.ams @veerlefiep @cashmyra @rondemusic @amberarcades @robinkester @getjealousband @thedesmondsband @kayslicemusic @yvesxavierr @wearethevices @eut.band @thevisualband @kaineedie @punt.judith @tiigre_band @meauhewitt @wannalovesome @poodleband @noa.lauryn.music @cloudsurfersmusic @faskemuziek @cielcielmusic @yoriswartmusic @huubprins @kalaallitnunaatband @bongloardnl @starfish_band @haevnmusic @dinokidsmusic @subterraneanstreetsociety @oliverpeschmusic
5 apr. 2023
popronde 𝗪𝗲 𝘇𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴! Wil jij impact maken en meewerken aan onze maatschappelijke projecten? We hebben een werkervaringsplek beschikbaar voor 8-12 uur per week. Wil jij werkervaring opdoen en meedenken over hoe we Popronde nog duurzamer, inclusiever, veiliger, toegankelijker en dus mooier maken? Check de vacature op www.popronde.nl/vacatures Reageren kan t/m 11 april #vacature #werkenbijpopronde #popronde
4 apr. 2023

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen