Nieuws

In gesprek met Jacht

vrijdag 25 november 2022

Brons, de eerste single van hun debuut EP kwam op 4 november uit en houdt ons sindsdien al in de greep. Een melancholisch nummer over de verandering van een vriendschap. Dat wat eerst goud was is nu brons. Nieuwsgierig naar de inspiratie van de band die prachtige Nederlandstalige muziek maakt die volgens ons authentiek is in z’n soort, besloten we om eens met ze te praten. Ik sprak met Hannah en Wiebe, de frontpersonen van de band, over de terugkerende thema’s in hun muziek, over het interpreteren van tekst en waar de inspiratie van hun liedjes vandaan komt. En natuurlijk over wat we kunnen verwachten van de nieuwe EP die volgend jaar uitkomt.

 

Het is de woensdag na Popronde Rotterdam. Wiebe heeft even pauze genomen van zijn schilderwerk en Hannah van het zangles geven. Die zaterdag in Rotterdam stond de kroeg waar ze speelden zo vol dat ik niet verder kwam dan de gang. Het publiek stond tegen het podium aangedrukt en zelfs fotografe Jessie kon zich amper een weg door de menigte banen. Voor Wiebe met zijn bijna twee meter was het niet zo’n probleem, voor Hannah was het een ‘intiemere’ ervaring, zingen terwijl de mensen pal voor je staan. 

Wiebe: “Maar het was een super gezellige avond, de sfeer zat er goed in, het was een lekker optreden!”

Scrollend door hun Spotify vond ik tussen alle Nederlandstalige liedjes, het Engelstalige The Basement. Een nummer dat een beetje Tom Waits vibes heeft. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter de keuze voor 1 Engelstalig nummer. 

Wiebe: “Bepaalde taal leent zich beter voor een bepaalde uitdrukking. Dus we hebben eigenlijk besloten om het, wanneer het in het geluid van Jacht past, zo te laten. Als je kijkt naar artiesten als Manu Choa die gooit Frans, Engels en Spaans in 1 nummer.”

Hannah: “Het is ergens ook wel beperkend als je alleen maar in 1 taal zou mogen schrijven. Wij willen niet een keuze daarin maken. Een nummer komt gewoon in een bepaalde taal en dat kan bij ons dus allebei zijn.”

Dus het blijft waarschijnlijk niet bij 1 Engelstalig liedje als ik het zo hoor?

Wiebe: “Sterker nog, op de nieuwe plaat staat er weer een Engelstalig liedje.”

Waarom zou je kiezen inderdaad, het maakt jullie muziek juist authentiek en eigen. Hoe zijn de meningen daarover onder jullie luisteraars?

Wiebe: “De ene keer komen er mensen naar ons toe die zeggen ‘oh Nederlandstalig vinden we het vetst’ en anderen zeggen weer ‘oh te gek die Engelstalige nummers die jullie deden’. De mensen die van onze muziek houden die vinden het allebei tof.”

 

Hannah: “Doordat Wiebe de Engelstalige nummers helemaal schrijft, hebben die wel een andere vibe. Die zijn meer donker en rocky. De Nederlandstalige nummers zijn vaak heel melancholisch maar ook cheerful, zoals Ik Ga Weg bijvoorbeeld.”

 

Over Ik Ga Weg. Die staat op jullie vorige EP Halfweg en luisterend interpreteerde ik de tekst als iets achter je laten, bijvoorbeeld een relatie, en kracht en hoop halen uit de weg die voor je ligt. 

Wat betekent het nummer voor jullie, met welke gedachte is het ooit geschreven? 

Hannah: “Voor mij is het echt een ode aan vrijheid. Dat je zelf kiest wanneer iets klaar is. Het gaat ook over een soort van zelfbeschikking: je denkt oké dit is voor mij niet gezond of leuk meer, dus ik ga weg. Ik kan deze keuze gewoon maken. Dus het staat echt voor vrijheid, en voor kiezen wat je zelf wil en dat is iets goeds. Ik heb het ooit wel geschreven voor een relatie die ik niet meer zag zitten. Ik was toen heel blij om te beseffen ‘oh ik kan er ook uitstappen en dat is eigenlijk heel nice’.”

 

Heb je dat nummer tijdens dat proces geschreven voordat je die stap richting vrijheid zette, of kwam dat besef pas later?

Hannah: “Die realisatie kwam echt tijdens die relatie.” 

Wiebe: “In de tijd van de corona crisis en de teleurstellende verkiezingsuitslagen waardoor we echt even uit onze linkse bubbel werden getrokken, kreeg dat nummer ineens een politieke context. Want we hadden toen echt even een gevoel van: Is Nederland nog wel een plek waar we willen zijn? Identificeren wij ons met deze samenleving of is het klaar en gaan we gewoon? Dat veranderde de lading en de energie bij het nummer, ook wanneer we het live speelden.”

 

Het thema van weggaan en iets achterlaten klinkt in mijn oren ook door in het nummer Ik Wou Dat Ik Niet Wist. Bijna als een soort van afscheidsbrief naar iemand die je liefhebt. 

Hannah: “Grappig dat je het zo interpreteert. We schrijven vooral veel over tijd; het verstrijken van tijd, het komen van tijd, het veranderen van dingen door de tijd. We hebben het nummer geschreven voor iemand die ver weg is. Het gaat over iemand missen. ‘Ik wou dat ik niet wist, anders had ik je niet zoveel gemist’.”

 

Wiebe: “De hele EP Halfweg gaat over afstand, weggaan, terugkomen, missen, opgesloten zitten en weg willen. Jij zelf bent- of juist iemand anders is niet helemaal weg, maar half weg. Vandaar de titel. Ook hadden we op dat moment een repetitieruimte in een plaatsje dat Halfweg heet. Het moest zo zijn."


Wat kunnen we verwachten van de nieuwe EP? Gaat de muziek over dezelfde thema’s of gaan we hele andere dingen horen?

Wiebe: “De EP gaat nog steeds over tijd, die gaat ook: Bij Tijd en Wijle heten. Wat een soort mooie manier is om ‘soms’ te zeggen. We zijn allebei best wel betrokken bij activisme. We halen veel inspiratie uit het op andere manieren naar tijd kijken. Dus wat dieper in de geschiedenis gaan of juist wat verder vooruitkijken. We hebben een sterke behoefte om iets te zeggen. Niet a la Hang Youth, zo van hier heb je hem recht in je face, maar iets meer verpakt in poëzie en in de stijl van Jacht. 

 

Hannah: “De nieuwe EP is wat maatschappij kritischer.”

 

De eerste single van jullie nieuwe EP is uit Brons. En eerder vertelde jullie mij dat het nummer gaat over een vriendschap die verandert door de jaren heen. 

Hannah: “Ik heb het nummer echt geschreven voor mijn twee beste vrienden, die ik ontmoette toen ik 16 was. We waren echt de drie musketeers, altijd met elkaar. We zijn nu 10 jaar bevriend en de relatie is totaal veranderd. Eerst ben je 16, nu ben je 26 je maakt een enorme ontwikkeling door als personen. Maar wat ik heel vet vind eraan is dat je in het begin heel ‘goud’ bent dus heel licht, alsof er iets nieuws gebeurt in je leven. En nu is het heel anders, het is niet meer nieuw, maar misschien dat die vriendschap juist wel sterker is geworden door de jaren heen, ook al is het heel erg veranderd ten opzichte van toen." 

 

Goud, zilver, brons dat roept bij mij associaties op van sport en prijzen winnen, waarbij goud het hoogst haalbare is en zilver of brons zijn in dat perspectief minder. 

Waarom heb je voor dat liedje niet voor ‘goud’ gekozen als de vriendschap beter is geworden?

Hannah: “Nou, goud is in mijn ogen makkelijk, clean, statisch. Ik vind brons juist veel bijzonderder. Brons verandert van kleur door de tijd, het kan aangetast en verweerd zijn, en daarmee raakt het voor mij een veel diepere, mooiere laag dan dat goud dat doet. Daarom vond ik brons juist een heel mooi metafoor voor een relatie of een vriendschap.”

 

Wiebe: “Dit is voor mij de schoonheid van tekst. Je kunt iets schrijven en mensen kunnen daar naar luisteren en er een hele andere gedachte en interpretatie bij hebben.”

De afgelopen maanden hebben jullie met Popronde getourd. Als we terugblikken in de geest van jullie liedjes: Wat laat je achter en wat hoop je dat er straks gaat komen?

Hannah: “Ik denk dat we ons singer-songwriter imago wel een beetje van ons af hebben geschud. We zijn best vaak later op de dag of avond geboekt, waardoor we ook harder gingen spelen en merkten ‘dit is vet, dit willen we doen’. En wat er hopelijk voor ons ligt is meer publiek in heel Nederland.”

 

Wiebe: “Ja, het zachte laten we achter ons en wat we meenemen is de ontdekking dat we power in huis hebben en prima om 23.30uur geboekt kunnen worden en een te gekke show kunnen hebben. 

En wat ik écht te gek vond aan Popronde is dat alle bands die je ontmoet zo hecht zijn, omdat je allemaal op eenzelfde level zit is er een bepaalde ontvankelijkheid naar elkaar toe. Ik denk dat de Popronde echt goed is geweest om de verbinding te leggen tussen bands. Het zou te gek zijn als we elkaar daarin kunnen blijven steunen en bijvoorbeeld samen shows kunnen doen en avonden kunnen organiseren.”

 

Als je zo’n avond zou organiseren, samen met Popronde bands, hoe zou die er dan uitzien? Neem ons mee! (na overleg volgt hier het antwoord van hen samen): 

“Ons ideale plaatje zou zijn dat we een paar avonden organiseren door heel Nederland, Popronde '22 Revisited. De line-up zou dan bestaan uit een selectie van onze favo acts en uit mensen die we hebben ontmoet tijdens de Popronde en waar we het super goed mee konden vinden. Een greep:

Marathon. We kennen Kay al langer en hij is een topper, en Marathon is echt de shit!

Terrence Goodman, dat zijn heerlijk gezellige gasten, met een nice show.

Kai Needie, super catchy, ook weer hele fijne mensen. -  A. Johanson, wat een lieve gast - Poodle, super energieke act. - DUIMALOT, wervelwind aan energie, dikke geëngageerde show, en echt een aardige jongen. De locaties zouden we collectief selecteren. Allemaal 2 favoriete locaties in een bak doen en dan lootjes trekken. Op onze lootjes zouden 't Oude Pothyus in Utrecht en HAL25 in Alkmaar staan.”

 

Ik zeg doen en dit plaatje werkelijkheid maken!

 

Wat is de grote droom voor Jacht?

Wiebe: “voor onwijs veel mensen spelen. Het hoogst haalbare is denk ik als we echt mensen kunnen bewegen, als we mensen tot zelfreflectie of zelfbezinning kunnen laten komen. Dat je na onze show anders naar buiten gaat.”

 

Hannah: “Wat mij te gek lijkt, is dat je zoveel met muziek bezig kan zijn dat je echt iets moois kan toevoegen aan de muziekwereld. Dat er meer tijd en geld is, zodat je alles eruit kan halen wat je wil. Maar de droom is touren en heel veel mensen aanspreken met onze muziek. Het liefst ook over de grens.”

 

Wat is jullie persoonlijke favoriet op de nieuwe plaat?

Hannah: “Marathon is voor een deel Engels- en een deel Nederlandstalig. Dat werkt echt als een malle live. Iedere keer als we die live gaan spelen denk ik ook ‘yes!’”

 

Wiebe: “Het nummer heeft een hele specifieke groove. Het begin is stevig en echt een statement. Je merkt dat dat mensen wakker schudt, ze ontwaken als het ware even uit de melancholische sluimering. Ik kijk er echt naar uit dat dat zometeen naar buiten komt.”

 

 

Brons, de eerste single van de nieuwe EP is dus al uit en te beluisteren. Op Marathon en de rest van de EP, moeten we nog even wachten tot volgend jaar. In de tussentijd kun je Jacht supporten door ze te volgen op de socials en Spotify. Wij kijken in ieder geval uit naar al het moois dat Jacht nog gaat delen!

 

Heb jij een bijzondere herinnering aan Jacht tijdens de Popronde, deel het met ons. Je kan onder dit artikel een reactie achterlaten.

Bekijk de artiest uit deze blog

Instagram

popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Elke week delen we een greep uit de agenda van (oud) Popronde-acts 🙌🏼 Zo zie je deze week o.a. kersvers Popronde-talent Andro tweemaal in het voorprogramma van oud Popronde-act Chef’Special (2009) in Nijmegen 🔥 en viert Velocity Made Good (2023) vrijdag de release van hun debuut-EP in Leeuwarden 🥳 Bij welk concert ben jij te vinden deze week?! 👀 *UPDATE: @veulstevetfestival is helaas afgelast @anfrow @greatjoy_bangbang @veragroningen @femmefugazi @luxorlive @bowl.band @musicofsultan @fluor033 @leahryemusic @paard_denhaag @yanlaleyan @013poppodium @ratsanddaggers @hoofs_music @hayokaffeethof @velocitymadegood_ @neushoornlwd @cinetolamsterdam @anothernowband @simplonnl @fataboommusic @sowhatgouda @faskemuziek @taxitaxi050 @briekfestival @doornroosjenl @whoelsebutmicha @asnlopendvuurtje @baardvader @veulstevetfestival @hiqpyband @graspop_festival @cavoloneroband @veerlefiep @johnnyloevsme @maryncharlie_ @friesstraatfestival @texoprintband @prettypissedfest @droomdit @yes_inmybackyard @keenanmundane @effenaar @musicbyhistorian @chefspecialmusic @thames.band @stroomhuis @theindien @queenspleasure @meismuziek @pampuslive @navigateband @mezz_breda @hiigohiigo @thedirtydenims @komatsurock @bridge_festival_eindhoven #Popronde #Popronde2024
22 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuw Live After Popronde! 🎤 Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde-acts 🫶🏼 Sta jij deze week mee te blèren met @maryncharlie_ ‘s aanstekelijke indiepopliedjes over de innerlijke worstelingen van GenZ, of droom je liever weg bij de Zuid-Amerikaanse grooves van @chicachicamusic met een lekkernij in je hand op @lepeltjelepeltjenl? ☀️ Check de complete agenda via de link in bio 🔗 @babsopdebeat @figgiemuziek @321astronaut @baardvader @komatsurock @supersonic_blues070 @leahryemusic @ratsanddaggers @hoofs_music @magneticspacemen @magictomenyuri @droomdit @taxitaxi050 @maxpoolmanmusic @bowl.band @hiqpyband @bongloardnl @cloudsurfersmusic @musicbyhistorian @keenanmundane @meauhewitt @bnnrboy @dawnbrothersmusic @gumbokings @tornfromoblivion @sockssportssocks @minorcitizenmusic @fataboommusic @meetthetambles @aminorproblemband @cavoloneroband @dorpsstraat3 @patronaathaerlem @skatecafeamsterdam @paard_denhaag @fluor033 @astrant_ede @nieuwenor @buitensooszutphen @devorstin @m_metropool @gigantapeldoorn @narcafederkunsten @rotownrotterdam @kattegatzwolle @zaalx_almere @ocaseys @wibar_leiden @asmfestival @ribsenblues @capsloccapelle @stathe_utrecht @cinetolamsterdam @podiumdepiek @bel_fest_official #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
15 mei 2024
popronde Dat de Popronde pas over dik vier maanden van start gaat, betekent niet dat jouw ontdekkingstocht naar nieuw muzikaal talent niet alvast kan beginnen! 💃🏼🕺🏻 Je luistert naar de kersverse selectie via onze Popronde 2024 Spotifyplaylist (link in bio) 🎶🎧 en vergeet zeker niet even op volgen te drukken, want de playlist wordt regelmatig aangevuld met nieuwe releases ✨ @loremipsummusic @outahead_ @mikkiwoodstagram @hunk.band @sonicwhip @statepowerhc @misprint_muziekgroep @manasplagueofficial @navigateband @henkjohannes_ @changingtidesband @chicachicamusic @olafputkerandthescenicsound @heath.band @bracesband @roykingband @wortelband @jerry_scherry @zusterzonnebloem @jesse.hydro @_quanza @sofi.tofi.lofi @eveline.ypma @nienkeleone @howenjustin @willknoxmusic @reverienow @sono.shoeka @ccataleyax_ @halfcabband @zeevlinders @skyfeliz @mobedickband @future.husband.forever_ @solpowerband @yanlaleyan @iamlateesha @geosy @levi.boon @iamjessyyasmeen @3some_band @tresnavy @thearrangerzlivebandofficial @absentchronicles @djerrajoan @songsbysams @itshannahyoung_ @isaireiziger @floras.music @twodotsam @frerickdenhaanmusic @zwartewaterzw @thesimpletonshow @gespuys_ @reginaldsomai @jeanjacquesnl @parishollywoodofficial @viccens925 @amorvanrij @elsabirgittabekman @juliatan @32elephants @lo.islois @meerkat.music @rijnbaart @degijsjaradijsjaband @thisisbug @melanieryanmusic @rinduemusic @taxitaxi050 @madouxmusic @carmenjacimusic @minxtaka @romy.liz.rose @irisjeanmusic @teauverjas @bandshoom @mathildebloom @jazzofficial @whereisdreamer @hesselmoeselaar @sofia.peters @robynflorence @blackbeachband @guusjewalstra @dehaze.music @milamaria.s @ikbenloen @aardeaandaan @isabelvangelder @waakhondwaakhond @enjakuyoyo @jacob.drescher @wewantnore @fromoctober.official @sirocco.music @iamzoelow @hana_fatur @anfrow @cardiganinnstagram @navaronecole @zoliefmusic #Popronde2024 #Popronde #Spotifyplaylist
9 mei 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van oud Popronde-acts 🎶 en vanaf deze week ook een beetje Live Before Popronde met een handjevol acts uit de 2024 selectie 🫶🏼 Swipe om te zien wie je komende week door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @bongloardnl @hoofs_music @johncoffeymusic @cocoboloband @dorpsstraat3 @peerofficial @bluedonnablue @callitoffnl @bonnanikkimusic @keenanmundane @kaboutertje_putlucht @hiqpyband @dawnbrothersmusic @teauverjas @leahryemusic @32elephants @bowl.band @babsopdebeat @gumbokings @moneyandtheman @cloudsurfersmusic @headfirst_band @tuskynl @moonloops_ @haevnmusic Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
8 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 Dit zijn de laatste 14 namen 🙌🏼 en daarmee zijn alle 101 acts die dit najaar 3 maanden lang meetouren tijdens Popronde 2024 bekend ✨ Check de complete line-up op onze feed of popronde.nl 👀 @isabelvangelder @waakhondwaakhond @enjakuyoyo @jacob.drescher @wewantnore @fromoctober.official @sirocco.music @iamzoelow @hana_fatur @anfrow @cardiganinnstagram @navaronecole @zoliefmusic
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 We zijn bijnaaaaa compleet! 😱 Hierna nog één batch namen, dus blijf vooral luisteren naar @3voor12 Radio op @npo3fm 💃🏼 @teauverjas @bandshoom @mathildebloom @jazzofficial @whereisdreamer @hesselmoeselaar @sofia.peters @robynflorence @blackbeachband @guusjewalstra @dehaze.music @milamaria.s @ikbenloen @aardeaandaan 🫶🏼 #Popronde2024 #Popronde
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 Hoppa, weer een nieuwe batch! 🎉 Hebben jullie kersvers Poprondetalent @irisjeanmusic net ook zien schitteren in de livebox bij @npo3fm? 😍 @32elephants @lo.islois @meerkat.music @rijnbaart @degijsjaradijsjaband @thisisbug @melanieryanmusic @rinduemusic @taxitaxi050 @madouxmusic @carmenjacimusic @minxtaka @romy.liz.rose @irisjeanmusic 🫶🏼 #Popronde2024 #Popronde
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 Op de helft van het totaal aantal acts… 👀 en je hoort straks nog twee nieuwe Popronde-acts vanuit de @npo3fm livebox 🫣 @isaireiziger @floras.music @twodotsam @frerickdenhaanmusic @zwartewaterzw @thesimpletonshow @gespuys_ @reginaldsomai @jeanjacquesnl @parishollywoodofficial @viccens925 @amorvanrij @elsabirgittabekman @juliatan 🫶🏼 #Popronde2024 #Popronde
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 🎶 Weer 14 nieuwe namen 👀 en we zijn nog lang niet klaar… 🙆🏼‍♀️ Blijf gezellig meeluisteren naar @3voor12 Radio op @npo3fm 🫶🏼 @skyfeliz @mobedickband @future.husband.forever_ @solpowerband @yanlaleyan @iamlateesha @geosy @levi.boon @iamjessyyasmeen @3some_band @tresnavy @thearrangerzlivebandofficial @absentchronicles @djerrajoan @songsbysams @itshannahyoung_ ✨ #Popronde2024 #Popronde
3 mei 2024
popronde POPRONDE SELECTIE 2024 We zijn (weer) los! 🔥 Het bekendmakingsfeest gaat door bij @npo3fm ✨ De eerste batch acts die mogen meetouren tijdens #Popronde2024 zijn: @jerry_scherry @zusterzonnebloem @jesse.hydro @_quanza @sofi.tofi.lofi @eveline.ypma @nienkeleone @howenjustin @willknoxmusic @reverienow @sono.shoeka @ccataleyax_ @halfcabband @zeevlinders ✨ #Popronde #Popronde2024
3 mei 2024
popronde Na vanavond weten we welke 101 acts dit najaar meetouren tijdens de Popronde 😱 Luister vanaf 21:00 naar @3voor12 Radio op @npo3fm met @evakoreman voor de bekendmaking van de volledige selectie 🎶 en misschien ook nog wat andere verrassingen… 👀 #Popronde #Popronde2024 #3voor12 #3FM
3 mei 2024
popronde Het bekendmakingsfeestje gaat nog even door 🎉Morgen maken we de Poprondeselectie van 2024 compleet met nog 84 namen! 🤩 Tune vanaf 21.00 in bij @3voor12 Radio op @npo3fm met @evakoreman, en ontdek welke acts jij dit najaar in 41 steden door heel Nederland kan gaan komen checken 🎶 #Popronde #Popronde2024 #3voor12 #3FM
2 mei 2024
popronde Het is mei, de zon schijnt, de lente is eindelijk echt begonnen ☀️ en dus is het weer tijd voor de eerste echte Festival Fri… Thursday 🫣 Aanstaande 5 mei zie je op bijna elk bevrijdingsfestival wel een oud Popronde-act! 👀 En ook de rest van de maand is de agenda goed gevuld 👉🏼 Swipe om te zien wie er in mei allemaal op de festivalpodia te zien zijn! Deze maand met o.a. @neomi.music @rommygabay @babsopdebeat @primaatband @johncoffeymusic @janetlivv @thecoolquest @fayvriens @indigopastelband @iknownoa @thames.band @droomdit @themocksofficial @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @bowl.band @kaboutertje_putlucht @staatseinde @meetthetambles @cocoboloband @_richiedagger_ @magneticspacemen @komatsurock @tricklebolt @anothernowband @veerlefiep @moneyandtheman @froknroll @wearethevices @theindien 🫶🏼 #Popronde #Popronde2024 #FestivalFriday
2 mei 2024
popronde En nog 11 acts die dit najaar 3 maanden lang mogen meetouren door heel Nederland 🥳 De laatste 84 namen hoor je over twee dagen bij @3voor12 Radio op @npo3fm 👀 @misprint_muziekgroep @manasplagueofficial @navigateband @henkjohannes_ @changingtidesband @chicachicamusic @olafputkerandthescenicsound @heath.band @bracesband @roykingband @wortelband 🫶🏼 #Popronde #Popronde2024
1 mei 2024
popronde De eerste 6 acts van de Popronde selectie 2024 zijn een feit! 💥 Blijf luisteren naar KINK IN TOUCH voor nog meer namen en verassingen 👀 @loremipsummusic @outahead_ @mikkiwoodstagram @hunk.band @sonicwhip @statepowerhc 🎶 #Popronde2024 #Popronde
1 mei 2024
popronde Wie mogen er dit najaar 3 maanden lang meetouren langs 41 steden? 🎸🥁🎤🎹🎶 Volg vanavond de bekendmaking van de allereerste namen vanaf 19:00 bij KINK IN TOUCH met @jasperleijdens 👀 @kinkpuntnl #Popronde2024 #Popronde
1 mei 2024
popronde Nog heel even geduld... 🕖 Tune morgenavond om 19.00 in bij KINK in Touch met @jasperleijdens voor de eerste lading namen die dit najaar mogen meetouren tijdens de Popronde 🎶 en misschien nog wel wat andere leuke verrassingen... 👀 #Popronde2024 #Popronde #KINK @kinkpuntnl
30 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde ✨ Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde-acts 🧡 En heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Geen stress! Ook op Koningsdag staat er een hoop Popronde-talent op de planken, dus trek je oranje outfit maar vast uit de kast! 👑 Swipe om te zien wie je komende week door heel het land kan zien en met wie je aankomende zaterdag de verjaardag van onze Koning kan vieren! Zo zie je deze week o.a. @dawnbrothersmusic @danieltomaspianist @lowaddictsmusic @droomdit @djoeke__ @queenspleasure @pipblom @dekraaien @theindien @dotanmusic @ratsanddaggers @inge.lamboo @jesperjespermusic @subterraneanstreetsociety @moodboredband @_subfiction @marathon.ams @thames.band @magictomenyuri @hiqpyband @femmefugazi en @roodnoot 🤩 Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde2024 #Popronde #LiveAfterPopronde
24 apr. 2024
popronde The countdown is ON! 🤩 Wie gaan er mee op tour dit najaar? 👀 Nog maar 9 nachtjes slapen en dan maken we de allereerste namen van de Popronde 2024-selectie bekend bij KINK in Touch op @kinkpuntnl. En 2 dagen later, op vrijdag 3 mei om 21.00 uur, maken we de selectie compleet bij @3voor12 Radio op @npo3fm 🥳 Dus, pak jullie agenda’s er maar bij en tune in op woensdag 1 mei om 19.00 bij KINK en vrijdag 3 mei om 21.00 bij 3voor12 Radio 📻 #Popronde2024 #Popronde #3voor12 #3FM #KINK
22 apr. 2024
popronde De bekendmaking van de Popronde 2024-selectie nadert… 👀 Maar waar let de selectiecommissie, bestaande uit zo’n 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie, eigenlijk op? Wat maakt een act Popronde-waardig? Selectiecommissieleden @jasperleijdens, @martijncr, Marije van Veen en @ingmargriffioen onthullen waar zij op letten tijdens het maken van een selectie in de nieuwste aflevering van de KINK Popronde Podcast! Benieuwd? Luister de hele aflevering via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde2024
19 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🔥Iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts, én met het festivalseizoen voor de deur ook alvast een handjevol Popronde acts die komend weekend op Motel Mozaïque, Roadburn en (het gratis toegankelijke) OFFROAD te vinden zijn 💃🏼 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @tuskynl @inge.lamboo @ioana.iorgu @nevinmusic @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @pipblom @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @femmefugazi @ratsanddaggers @queenspleasure @boskatofficial @vain_louie @mobedickband @kaboutertje_putlucht @musicofsultan @maluuumusic @muylike @moneyandtheman @joeldomingos @meismuziek @magictomenyuri @johnnyloevsme @cocoboloband @radio_trapani @lunamorgensternmusic @alisonjutta @leahryemusic @loveth_besamoh @_subfiction @spillgold @throwingbricksband @radeloosziedend @raderkraft @bongloardnl & @enma_band Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio 🔗 #Popronde #Popronde24
17 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a.@moonloops_ @queenspleasure @moneyandtheman @mobedickband @jetvdsteen @lolacedes @droomdit @inge.lamboo @djoeke__ @pipblom @theindien @@combo_qazam @sowt.band @joeldomingos @jeroen_antoine @roodnoot @voltage_nl @changingtidesband @dawnbrothersmusic @jesperjespermusic @cloudsurfersmusic @tuskynl @boskatofficial @rondemusic @birdonthewiremusic @cocoboloband @hoofs_music Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
10 apr. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @joeldomingos @droomdit @graeme_james @orphax @rondemusic @pipblom @djoeke__ @musicbyhistorian @moneyandtheman @tricklebolt @theindien @voltage_nl @froknroll @joe_madman @dawnbrothersmusic @stickfigsofficial @inge.lamboo @moonloops_ @tuskynl @boskatofficial @subterraneanstreetsociety @jetvdsteen @lolacedes @magictomenyuri @dekraaien @iris.penning @insta_stella_ @dorpsstraat3 @hiqpyband @benoit.blessed @roodnoot Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in bio.
3 apr. 2024
popronde Je hebt je ingeschreven voor Popronde 2024, en nu? Nu is het aan de selectiecommissie om een keuze te maken: wíe worden de nieuwe lichting? Waar letten de commissieleden op bij het maken van hun beslissing? En wie zitten er eigenlijk in de commissie? Swipe om daarachter te komen! Wil je álle commissieleden kunnen zien? Dat kan op onze website 👉 link in bio. #popronde #popronde2024
18 mrt. 2024
popronde Een nieuwe week, een nieuwe Live After Popronde 🙌 iedere woensdag delen we een greep uit de concertagenda’s van (oud) Popronde acts! 👉 Swipe om te zien wie je komende week allemaal door heel het land kan zien! Zo zie je deze week o.a. @max_hell, @wowibl, @benoit.blessed, @rondemusic, @meismuziek, @stevefrenchbay, @marathon.ams, @cavoloneroband, @primaatband, @bluedonnablue, @hoofs_music, @bowl.band, @thames.band, @themocksofficial, @ioana.iorgu, @bumble_b_boy, @abelnaturlich, @sowt.band, @amagukmusic, @thegrandeast, @martaarpini, @leelarosa_, @maryncharlie_, @inge.lamboo Voor meer shows, check onze Live After Popronde pagina via de link in onze bio.
13 mrt. 2024

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen