Spotify

Lockdown List - Curated by Burght

dinsdag 16 maart 2021

De curators van deze week:

 

Burght

 

Burght gooide hoge ogen met hun EP Never Gonna Make It. Het vierkoppig collectief maakt avontuurlijke popmuziek. Van melancholische mijmeringen tot heftige uitbarstingen. Van zonovergoten grooves tot opzwepende synths. Elk nummer is een avontuurlijke trip en onmiskenbaar Burght. Afgelopen week brachten ze een nieuwe single uit, het eerste deel van een tweeluik. De band is niet vies van een beetje experiment, buiten de lijntjes kleuren, en op zoek gaan naar de rafelrandjes doen ze maar al te graag in hun muziek. Met als resultaat ongewone groovy popliedjes. Voor de Lockdown List vroegen wij ze om een lijstje samen te stellen met muziek die hen door de lockdown heen trekt en die lijst is, hoe kan het ook anders, een mix van allemaal verschillende stijlen: Van soul, tot noise-rock en experimentele elektronische muziek. Ze sluiten af met een nieuwe single van de band zelf! 

 

 Volg jij de Spotify playlist al? Iedere week nieuw muzikale input van artiesten uit de Popronde selectie. Het resultaat: een mega diverse lijst!

 

 

Adult Jazz - Idiot Mantra

“Mooie combinatie van genres/sounds, knap en avontuurlijk geproduceerd.”

 

 

Sault - Stop Dem

“Oh yeah! Onweerstaanbaar groovy en krachtig.”

 

 

Girl Band - Shoulderblades

“Industrieel en ontregelend. Omarm de chaos!”

 

 

Thom Yorke - Dawn Chorus

“Dit ontroerend mooie pareltje van onze grote held Thom staat bij ons op repeat.”

 

 

Burght - Come Come. One

“Opportunistische als we zijn willen we toch ook heel brutaal een van onze eigen tracks pluggen. En wel onze nieuwe single!

We hebben er een handje van om binnen een nummer meerdere muzikale zijpaden in te slaan. Deze keer hebben we het echter zo bont gemaakt dat we besloten hebben om onze track Come Come uit te brengen als tweeluik.”

 

 

Wil jij Burght graag live zien? Popronde organiseert de Tiendaagse. Van 23 april t/m 2 mei trekken we met de Popronde selectie van 2020 door het land langs poppodia, theaters en andere coronaproof locaties om nog een keer te knallen met deze acts. Dit is dus je kans om Burght binnenkort live te zien spelen. Kijk op de website voor de speelsteden, data en locaties. 

 

 

Wil jij graag meepraten over de artikelen? Dat kan via de comments hieronder. We vinden het tof om van je te horen!

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen