Spotify

Popronde presents - New Music Monday 15032021

maandag 15 maart 2021

NEW WEEK - NEW MUSIC

 

De week is weer begonnen, de maandag is gestart! Dat betekent een gloednieuwe New Music Monday! Een verse dosis nieuwe muziek, zodat jij ontspannen naar het stemhokje kunt gaan! Van apocalyptische rock naar swing, dixieland. Kortom net als bij de verkiezingen voor ieder wat wils!

 

Sinds kort is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Dat kan onderaan de artikelen.

 

Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden.

 

Evva - Something Bigger

We trappen af met Emma Poppink, beter bekend als Evva. Afgelopen vrijdag kwam ze met haar nieuwe single Something Bigger, waarin ze een nieuw geluid laat horen. Het is haar eerste zelf geproduceerde song. De inspiratie voor Something Bigger beschrijft Evva als volgt: ‘’Hoe we ons soms vastklampen aan elkaar wanneer we eigenlijk niet goed in ons vel zitten, om maar niet geconfronteerd te worden met een ‘donkere zelve’’’.

 

5 april verschijnt er een live versie van Something Bigger die ze in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds opnam. Daarnaast zal Evva nog een viertal singles uitbrengen dit jaar om haar fans en luisteraars mee te nemen in het schrijfproces van haar debuutalbum dat verschijnt in 2022. De uiteindelijke release hiervan wil ze koppelen aan een actie voor meer aandacht voor de mentale gezondheid van vrouwen. 

 

 

Them Dirty Dimes - In Gold We Trust (Album)

Goudkoorts, macht en corruptie van een eeuw geleden. Dat is waar het overgaat in het nieuwe album van Them Dirty Dimes; In God We Trust. Van New Orleans brass tot late night Jazz en van Sousafoon tot zingende zaag. Door gebruik te maken van veelzijdige sessiemuzikanten is het album een bloemlezing geworden van traditionele instrumenten en stijlen. Twaalf muzikanten, dertien tracks en vierentwintig karaats goud! 

 

In het album worden parallellen gelegd tussen het verleden en de huidige tijd van populisme, nepnieuws en machtige multinationals. Die thematiek wordt afgewisseld met universele thema’s als liefde, dood en drank. Uiteraard met een flinke scheut ironie!

 

 

OKRA - Luxe Generatie 

Van roots/Jazz gaan we naar Nederlandstalige Pop. De nieuwe single Luxe Generatie van OKRA kwam afgelopen vrijdag uit. Luxe Generatie is onderdeel van een EP, die dit jaar gaat verschijnen. Speciaal voor deze EP wilde ze artwork maken die het verhaal van elk nummer versterken. Zo zien we op de artwork van Luxe Generatie hoe we onszelf voeden met pracht en praal omdat we willen laten zien wat we waard zijn. Maar hoe belangrijk is het wat anderen van je vinden?

 

Wil je nou weten waarom OKRA het nummer schreef en waar het over gaat? Check dan haar Instagram pagina, dat doe je hier!

 

 

Starfish - Poolparty (Acoustic Version)

Een zonnige mix van Ska, Punk en Reggae, dat is Starfish. Met hun muziek teleporteren ze iedereen rechtstreeks naar het strand. Afgelopen vrijdag kwam de akoestische versie van Poolparty uit. Na de release op 17 april 2020 én een ware lyric challenge van Poolparty op 20 april, komen ze nu met een akoestische versie. 

 

Deze versie is net zo aanstekelijk als het origineel, echter brengt het je meer naar de kern van de song. Op een laid-back manier wordt je alsnog meegenomen naar het strand en verlies je jezelf in de klanken van Poolparty - Acoustic.

 

 

Burght - Come Come. One 

‘’Elk nummer is onmiskenbaar Burght’’, dat is bij de nieuwe single Come Come. One niet anders. Burght is een vierkoppig collectief dat avontuurlijke popmuziek maakt. Come Come. One heeft als basis een heerlijke opzwepende drumbeat, afgewerkt met melancholische synthesizers. De stem van de zanger, die wat weg heeft van Eloi Youssef (Kensington) neemt je mee op een trip die je niet snel zal vergeten.

 

 

Simon Keats (Popronde 2019) - Falling Star

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe single Falling Star van Simon Keats uit. Hij werd live op Facebook gereleased in Cinecitta Tilburg op Omroep Tilburg. Voor deze clip werkte Simon samen met Ivo van Leeuwen en Sander Raeijmaekers. Ivo tekende maar liefst 190 frames, die vervolgens door Sander tot een geheel werden gesmeed, de clip zie je hier

 

Vandaag maakte Simon bekend dat zijn nummer gedraaid is op één van de grootste radiozenders van Spanje, Radio 3rne. Falling Star is een heerlijke Americana song, die je gelijk meeneemt naar de Amerikaanse vlaktes midden in de zomer.

 

 

SULTAN. - Airplane Mode

We sluiten af met de apocalyptische rockers van SULTAN. Gisteren brachten ze hun nieuwe single Airplane Mode uit. Een song die gaat over isolatie en de wens om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. In de bijbehorende videoclip zie je de worsteling met social media en constant van alles op de hoogte te willen zijn. De clip check je hier!

 

Airplane Mode is een stevig rocknummer dat je met beide benen de realiteit in slingert. Opzwepende drums, snerpende gitaren en rauwe vocalen, alles wat je nodig hebt voor knallende song!

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Dat kan hieronder. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen