Spotify

Lockdown List - Curated by FOSS

dinsdag 08 december 2020

We kunnen ons voorstellen dat je soms even helemaal klaar bent met deze periode. Nou, wij ook hoor! We missen de vrijheid en het onbevangen leven dat we zo gewend waren voor Corona. Daarom hebben we speciaal voor deze Corona-tijden een lockdown playlist laten samenstellen, met als curators artiesten uit de Popronde selectie van 2020.

 

Welke nummers trekken hen door deze periode heen waarin we hunkeren naar 'die goeie ouwe tijd'?

 

 

De curatoren van deze week:

FOSS

 

FOSS maakt dromerige en mysterieuze muziek, waarbij gitaarlijnen en synthesizers samenkomen tot eclectische indie-pop. De formatie is ontstaan in IJsland, maar werkt alles DIY-stijl uit in thuisstad Utrecht. We vroegen het vijftal om onze lockdown playlist verder uit te breiden met de muziek waar zij de afgelopen periode geen genoeg van konden krijgen. Ieder van hen koos daarop 1 nummer en ze lichten ook nog even toe waarom die nummers nou zo’n speciale betekenis voor ze hebben en op welke manier die hebben bijgedragen aan hun lockdown fase.

 

Stijn Post: “Mijn track is ‘Cariño’ van the Maria's. Deze dromerige, zonnige track helpt me met de overgang van zomer naar de herfst. De rustige, warme instrumentatie brengt me terug naar zomers die minder gecompliceerd waren. Op songwriting gebied herinnert het mij dat je de tijd kunt nemen in een arrangement als je maar een goede sfeer neerzet.”

 

 

Martijn Bressers: “Mijn keuze is gevallen op ‘Heaven Up There’ van Palace. De eerste keer dat ik dit nummer hoorde, heb ik ‘m zo’n 10x achter elkaar geluisterd op de fiets. Ik ontdekte ‘m nadat de nieuwe maatregelen, waarbij de horeca weer verder dicht moest, aangekondigd werden. Door de hele track heen ijlt een soort van hoop, dat ook sterk terugkomt in de lyrics. Evenals een gevoel van doorzetten en vechten voor betere dagen. Dat strookt voor mij wel met deze situatie want alle podia en theaters op slot gooien terwijl de luchtvaart niet eens benoemd wordt door onze minpres, raakt me. Deze song geeft me hoop dat er weer een tijd komt waarin we weer ongecompliceerd en net als voorheen naar shows en op vakantie kunnen."

 

 

Rósa Trujillo:  “Een van mijn meest favoriete liedjes van 2020 is ‘Claws’ van Charli xcx omdat de track mij altijd vrolijker en zelfverzekerder maakt als het even niet meezit of ik een oppepper nodig heb. Ook vind ik de track gewoon heel vet door dat zij de grenzen opzoekt tussen poppie en vernieuwend in sound en productie. Ik vind de track dan ook een perfecte mix van pop vocalen plus hele harde productie met super interessante sounds. Lekker om mee te zingen en op de dansen in mijn kamertje in deze corona tijd.”

 

 

Hugo Hinkel: Het nummer ‘Hits From the Bong’ van Cypress Hill is de enige echte corona era track voor mij. Ik zat 2 maanden in een huis in het bos met m’n beste maat en een glazen pijp van een halve meter. We hebben onze debuutplaat voor een ander bandje gemixt, dus het was nog productief ook.”

 

 

Tim Visser: “De track ‘Pass The Dutchie’ van Musical Youth werd in mijn huis vaak gedraaid in het begin van de intelligente lockdown (zoals Mark Rutte het noemt). Met mijn huisgenoten hebben we meerdere weekenden speciale chocolade gegeten en daarna heel wavey GTA 5 gespeeld. Het werd een beetje de themasong van de chocolade-avonden. Het was op dat moment een van de leukste dingen in de week. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat een groep kinderen zingt over wiet.”

 

 

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen