Spotify

Lockdown List - Curated by Kelly (Hey Team), Amy Miyú, Zoë Low

vrijdag 13 november 2020

Lockdown List 

 

Welke nummers trekken jou door deze bizarre tijd heen? Deze vraag stellen wij aan verschillende artiesten uit de selectie van dit jaar. Op deze manier leren we de artiesten een beetje beter kennen aan de hand van hun nummer keuze én hebben we een mega diverse Lockdown Playlist op Spotify om deze periode mee door te komen. We geven de stage aan de eerste drie curators: Kelly Thijssen (Hey Team), Amy Miyú en Zoë Low! 

 

Kelly Thijssen - Hey Team  

kelly_Mari-Liis_Burket.jpeg

Kelly is frontwoman van Hey Team een vierkoppige Indie band uit Nijmegen met een voorliefde voor vuig gitaarwerk en catchy zangmelodieën. Vóór haar deelname met Hey Team werkte zij al samen met andere oud-Popronde-deelnemers. Zo was ze ook zangeres bij The Routines met Jo Goes Hunting’s (2016) Jimmi Hueting en is ze te horen in het nummer Sweatshop van De Staat. Daarnaast is ze onder de naam Koko Kelly ook nog eens een veelgevraagde DJ. Dus wij zijn heel benieuwd wat deze veelzijdige muzikante heeft uitgekozen voor de playlist. Dus Kelly, deel met ons de muziek die jou door dit bizarre jaar sleurt.

(foto door Mari-Liis Burket)

Rufus & Chaka Khan - Tell Me Something Good

"Chaka khan is een van mijn favoriete vocalisten, zo smooth en origineel. Iedereen kent de solo hits, maar dit nummer van toen ze nog met Rufus speelde is fantastisch. Ik ben een sucker voor funky nummers met een rare timing, zoals deze. Perfect nummertje!"

 

Throwing muses - Not Too Soon

"Dit is zo’n nummer waarvan ik heimwee krijg naar begin jaren ‘90 (ook al was ik toen zelf nog klein). In de rare periode waarin we ons nu begeven grijp ik terug naar mijn classics, waaronder veel van de female fronted bands die mij hebben geïnspireerd zelf muziek te gaan maken zoals ook Veruca Salt, That Dog, Hole en L7."

 

Jennifer Touch - Chemistry

"Dit is momenteel mijn favoriet. LOVE een goed wave nummertje om op te dansen. Deze ga ik sowieso draaien als we weer mogen."

 

Joji - Yeah Right

"Deze kwam ik tegen in een of andere ‘low-fi-chill-hop’ playlist. Ik zag een interview met Joji waarin hij zei dat de beat was geïnspireerd op een zinloos avondje clubben. Ik ken dat gevoel wel van toen ik nog ging ‘clubben’ en ineens zo’n moment had waarop mijn bewustzijn uitzoomde en ik dacht: wat zijn we met z’n allen aan het doen? Waarom wil niemand nuchter zijn?... Nu vind ik het gewoon fijn om met dit nummer op melancholisch uit het raam te staren als het regent."

 

Sunday Service Choir - Balm in Gilead 

"Ik hou enorm van Gospel. Zeg wat je wil, maar de beste vocalisten vind je in de Gospel. Balm in Gilead is een Gospel classic. Deze versie van het door Kanye West samengestelde koor is op dit moment mijn favoriete versie. Niet alleen omdat dit koor zo belachelijk goed is, maar ook omdat het ruimte vrij laat voor adlibs: fijn als je de stembanden even goed wilt stretchen. Tip: check out Karen Clark Sheard’s versie hiervan op Youtube. Mindblowing."

 

 

Amy Miyú  

AmyMiyu_Lockdown_Popronde.jpg

Amy is getekend bij het platenlabel van Mr. Polska en heeft al aardig naam gemaakt in het Nederlandse muzieklandschap. Ze doet lekker waar ze zin in heeft zegt ze zelf. Hierdoor maakt ze de ene keer een sexy trap track en dan weer een bubbly zomerse track. Ze stelde voor ons precies zo’n lijstje samen. Maar be warned! hierna verlang je terug naar de dansvloer.

  

So Slime - AR, HiDoorah, Dolly White, Yak Gotti, Lil Gotit, B Slime, Unfoonk, Slimelife Shawty

"Dit nummer van o.a. HiDoraah, een van de zusjes van Young Thug, makes me want to move to Atlanta! Sinds dit nummer op Spotify te streamen is kan ik niet meer stoppen met luisteren. Het hele nummer is een vibe en de beat is super hard."

 

SAINt JHN ft. Lil Baby - Trap 

"Do yourself a favor en stream Ghetto Lenny’s Love Songs. Dit album is voor mij een van de eerste ‘no skip’ albums die ik heb gehoord in een lange tijd. Mijn go-to quarantaine album. Alles is een bop maar als ik een nummer van het album moet kiezen is het Trap."

 

Burna Boy - Gbona 

"Dit is een van mijn favoriete tracks door een van mijn favoriete artiesten. Burna Boy zet altijd een bepaalde mood neer en Gbona is een van de nummers die ik het meeste draai en waarvan de productie bijna hypnotic is."

 

Cardi B, Megan Thee Stallion - WAP 

"Ik had niet verwacht dat ik deze track zo vaak zou afspelen maar IT IS A BOP Y’ALL!"

 

AMY MIYÚ, Vonneke Bonneke - Bakabana 

"Mijn nieuwe single Bakabana is mijn favoriete single so far. Dit nummer is definitely een go to als ik in een at-home-booty-shake-vibe ben. Je hoort in de track terug hoe leuk het was om deze met Vonneke op te nemen."

 

 

Zoë Low

ZoeLow_Lockdown_Popronde.jpg

Sinds 13 november is haar debuut single Out of My Head uit. Tussen de release door maakte ze even tijd voor ons vrij om een fijn lijstje aan nummers samen te stellen voor de Lockdown List. Voor haar eigen muziek laat ze zich inspireren door films als Pulp Fiction en de top van de popmuziek. Maar welke nummers trekken haar door deze pandemie heen? Lees hier Zoë's pick.

 

Sasha Sloan - Only

"Tijdens de lockdown heeft iedereen zich wel eens eenzaam gevoeld denk ik. Ikzelf ook. Op zo’n moment en als ik mijn vrienden dan ook niet kan zien, draai ik dit nummer Only."

 

James Blake  - Don’t Miss It

"Don’t Miss It van James Blake gaat over hoop hebben voor de toekomst. Dit nummer is al langere tijd een van mijn favoriete nummers, maar is tijdens de lockdown periode alleen nog maar relevanter geworden."

 

Larry Lovestein & The Velvet Revival - Suspicions

"Dit nummer komt van de Jazz EP You van Mac Miller die hij in 2012 onder de naam Larry Lovestein & The Velvet Revival heeft uitgebracht. De hele EP is fantastisch! Maar dit nummer is mijn favoriet. Deze EP draai ik als ik een avond thuis ben en met een kopje thee op de bank zit." 

 

Monster Florence - Deck of Cards

"Dit nummer staat gewoon al een paar weken op repeat..."

 

De Jeugd Van Tegenwoordig - Glasbak

"Wanneer ik het uitgaan mis, dans ik met mijn huisgenoot in de woonkamer op dit nummer tot  grote ergernis van onze buren, dat dan weer wel."

 

 

   

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen