Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 16112020

maandag 16 november 2020

Wie Popronde zegt, zegt nieuwe muziek! Iedere maandag schotelen we je een bak verse tracks uit de selectie van 2020 voor, en updaten we je over nieuwe tracks van oud-deelnemers. Volg ook de 'Popronde Presents - New Music Monday' - playlist op Spotify!

 

We werden voor het weekend getrakteerd op een hoop nieuwe muziek. 13 november was een dag vol nieuwe releases! Fijne liedjes, catchy refreintjes, een nieuw album, een single primeur en muziek om op te 'shuffelen'. Laten we snel kijken naar de nieuwe releases van afgelopen week!

 

 

Zoë Low - Out of My Head

Ze had met meer dan 8 miljoen streams op Spotify al een hit te pakken met een cover van het nummer This is the Life van Amy McDonald in samenwerking met Littlekings en Kalkovich. Maar nu is er dan eindelijk haar eerste eigen single! 'Out of my head' is een heerlijke elektronische popsong die helemaal past binnen het muzikale landschap van 2020. En er komt meer muziek aan kondigt ze aan op Instagram! Wij zijn benieuwd wat voor muziek Zoë nog meer de wereld in zal slingeren! 

 

 

FOSS - Heartbeats

Waarschuwing! Zat je al wanhopig te smachten naar het volgende festival, dan wakkert FOSS met deze nieuwe track dit vuurtje nog even extra aan. Het nummer werd dan ook geschreven tijdens hun schrijfkamp in Frankrijk in de zomer van 2019. En die warmte klinkt door in deze mysterieuze en dromerige indie-pop track. Lekker wegdromen dus.

 

MILO - album Bright Flowers of Indigo

De mannen van MILO zijn meester in het maken van muziek met catchy zanglijnen. Gewoon van die muziek waar je, ongeacht of je kunt zingen of niet, uitgenodigd wordt om mee te blèren. Met Bright Flowers of Indigo hebben ze een heerlijk album gemaakt met invloeden uit allerlei hoeken van de muziek. Het resultaat: een mix van Britpop, rock en meeslepende ballads, verdeeld over 10 tracks. Welke invloeden hoor jij allemaal terug op het album?

 

 

Them Dirty Dimes - Jake-Walk Shuffle

Dan even een heel ander geluid! Namelijk die van Them Dirty Dimes: Old-fashioned jazz, blues en gypsy. Om op te swingen. Of beter gezegd: Shuffelen. Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog, van New Orleans brass tot late night jazz, gemixt met moderne invloeden. In het voorjaar van 2021 komt er een volledig album uit, maar 'Jake-Walk Shuffle' is in ieder geval al een goed nummer om te testen of we het dansen nog niet veleerd zijn! 

 

 

Black Monsoon (2019) - Pantomime

Deze alternative garage-rock formatie deed vorig jaar mee met Popronde. Op 27 november brengen ze hun eerste volledige studio album uit. De titeltrack 'Pantomime' is vanaf nu al te beluisteren én bekijken. In de bijbehorende clip wordt het begrip 'Pantomime' in beeld gebracht: "Pantomime betekent dat alles geacteerd en uitgebeeld is zonder dat er woorden aan te pas komen. Het idee is dat je bespeeld wordt en de regie niet meer in eigen hand hebt en er dingen om je heen gebeuren waar je zelf geen invloed op hebt." Een onderwerp dat in het licht van de huidige pandemie meer dan relevant is!

 

 

Cookhouse (2017) - Nothing Else Matters - Live Sessions

Wat je ook doet, doe het alsof niks anders er op dat moment toe doet. Dat is de boodschap in 'Nothing Else Matters'. De band nam dit nummer samen met nog vier andere nummers van hun twee EP's op in een collectie van Live sessions. Geen nieuwe muziek dus, maar wel een goed excuus om een aantal nummers weer even her te beleven! En om wederom weer festival kriebels te krijgen.

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen