Spotify

Lockdown List - Curated by Milan Mes

vrijdag 26 maart 2021

De curator van deze week:

 

Milan Mes

 

We hebben weer kersverse input voor de Lockdown List, dit keer met trompettist en geluidskunstenaar Milan Mes als curator. Het afgelopen jaar heeft hij de tijd genomen om te ‘pielen en toeteren’ zoals hij het zelf zegt, in zijn homestudio in Amsterdam-Noord: Studio Schuur. En daar gaan we binnenkort het resultaat van horen want, zo vertelt hij, in april hoopt hij de nieuwe nummers uit te brengen in de vorm van een album. Verder heeft Milan zich ook nog beziggehouden met Project Wildeman, een muziek-theatergroep waar hij deel van uitmaakt. Meer over Project Wildeman lees je hier. Voor nu schotelt Milan ons een mooi muzieklijstje voor gevuld met muziek die hem bezighield en inspireerde tijdens deze lockdown-tijden. Toffe luistertracks; van een live jazz registratie, experimentele sound-art tot een stuk van Schubert. 

 

 

Volg jij de Lockdown List al op Spotify?

 

Eric Dolphy (live at the five spot) - Aggression 

"Een track uit m'n pubertijd. Ooit getipt door een kennis van mijn ouders. Op deze track excelleert een jonge Booker Little met waanzinnig agressief en energiek trompetspel. Tijdens de lockdown heb ik deze track compleet herontdekt."

 

 

Nisennenmondai - A 

"Deze track ben ik een paar jaar geleden bij toeval tegengekomen. Techno meets krautrock. Japanse volharding op drums, bass en gitaar in zijn meest pure en minimalistische vorm." 

 

 

Suzanne Ciani - Concert at WBAI Free Music Store

"Een modulair meesterwerk van Suzanne Ciani. Zij werd bekend door het geluid te maken van het openen van een flesje Coca Cola. Dit nummer is een waanzinnige muzikale reis, dat telkens weer verrassende beelden oproept."

 

 

Holger Czukay - Cool in the Pool

"Dit is een echte lockdown ontdekking voor mij. Holger Czukay is de bassist van CAN en een sample-grootheid. Van zijn uitmuntende samplekunst is in dit nummer ook veel te horen. Tel daar een soort Zappa-achtige vibe bij op en je hebt een erg bijzondere track."

 

 

Franz Schubert, uitgevoerd door Christian Gerhaher - Frühlingsglaube, D. 686

"Deze werd gestuurd door een goede vriend van mij uit Frankrijk. Echt een prachtig lied. Ik was hier meteen door geraakt. Ik vermoed dat dit een grote hit was in 1820. Kan niet missen."

 

 

 

Wil jij graag meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan via de comments hieronder. We vinden het tof om van je te horen!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen