Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 29032021

maandag 29 maart 2021

NEW WEEK NEW MUSIC!

 

Een bomvolle New Music Monday deze maandag, het was een vruchtbare muzikale week in Popronde-land. Er verschenen niet alleen nieuwe nummers maar ook flink wat EP’s. De creativiteit wordt er niet minder om tijdens de lockdown, gelukkig maar! Check out de New Music Monday playlist of lees dit artikel om weer helemaal op de hoogte zijn van alle nieuwe muziek van deze week. 

 

 Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

 

Jessy Yasmeen - Holy Water

Een nummer schrijven over je narcistische ex en er achter komen dat het eigenlijk gaat over het niet houden van jezelf. Dat is waar de nieuwe single van Jessy Yasmeen; Holy Water over gaat. Holy Water is het eerste hoofdstuk van het opkomende album Formation dat uit vijf delen bestaat en onderwerpen bespreekt als zuiveren, jezelf verliezen, op kruistocht gaan, jezelf overgeven en uiteindelijk jezelf bevrijden en opnieuw geboren worden! 

 

 

Hey Team - Unusual

De nieuwe single Unusual van Hey Team is het eerste nummer sinds hun debuut EP en is de eerste track die ze uitbrengen van hun optreden voor de Frequenzy sessions in Gigant Apeldoorn. Komende weken komen er meer video’s uit van dit optreden, dus stay tuned! Unusual is zowel als video te bekijken op Youtube maar ook te beluisteren op Spotify. 

 

 

Melle Jutte - Tell Me

Groovy vibes bij de nieuwe single van de Amsterdamse Melle Jutte. Na veel muziek te hebben gemaakt samen met zijn muzikale compagnon Pete Philly, heeft hij zijn solo project weer opgepakt. Eerder releaste hij al de nummers Man Up And Create en Up To You, en sinds vorige week is daar dus deze onwijs groovy single aan toegevoegd die iets weg heeft van Tom Misch, hoor jij het ook? 

 

 

Mo Bedick - Jenki Business (EP)
Dan, niet één maar drie nummers, de nieuwste EP van dreampopmachine Mo Bedick is uit. Het is wavy, soms hard, snerpend, buiten de lijntjes een tikkeltje experimenteel en weirdly enough zelfs poppy. Eigenlijk niet echt in een hokje te plaatsen dus. Ook hun nieuwe EP Jenki Business is weer zo’n fijne verzameling van hun, zoals zij het zelf zeggen: “genre buigende muziek”. Nice! 

 

 

KUZKO Party till it’s over

We kunnen een ding stellen: van KUZKO worden wij altijd vrolijk! Ook hun nieuwe nummer Party till it’s over is weer een dansbare poppy highschool banger vol synths waar je blij van wordt. Precies zo’n nummertje die je opzet als je nog niet naar huis wilt en het feestje nog even doorzet, de volumeknop omdraait en met zijn allen meezingt: “We’ll party till it’s over!”

 

 

A Minor Problem - Positivity

Wederom een nieuwe single van partypunk band A Minor Problem. Op 27 maart schoten zij hun nieuwste nummer Positivity de wereld in. Ook deze keer gaat hun nummer weer gepaard met een videoclip. In de clip is de band te gast is bij een Tet Talk (rip off van Ted Talk) en geven ze een presentatie over positiviteit. En natuurlijk gaat dat gepaard met de nodige grapjes en effecten.

 

 

Zeno (Popronde 2019) - Beste versie van mezelf (Album)

Zeno lijkt niet weg te slaan uit onze New Music Monday. Vandaag is daar dan eindelijk het album in zijn geheel Beste versie van mezelf. Het is alweer het vierde project dat hij volledig onafhankelijk uitbrengt. Het album gaat over alle ups en downs in het proces om de beste versie van zichzelf te worden. Een persoonlijk album waarvoor hij diep zijn eigen gevoel is ingedoken. 

 

 

Chef Special (Popronde 2009) - Afraid of the Dark

Misschien zijn ze wel één van de meest succesvolle acts die ooit met Popronde hebben meegedaan; Chef’Special. Ze zijn in ieder geval al sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Afgelopen vrijdag kwam hun nieuwe single Afraid of the Dark uit. Gisteravond waren ze live te zien op NPO 3 bij SPLNTR om te vertellen over de nieuwe single én om het live ten gehore te brengen! Het nummer gaat gepaard met een prachtige dansvideoclip met danseres en WARCHILD ambassadeur Michaela Deprince. Hebben ze een hitje te pakken? Wat denk jij?

 

 

Wowi (Popronde 2019) ft. Brunzyn - Never Forget

De Nederlandstalige Pop/Urban artiest Wowi bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwste single Never Forget uit. Het is de tweede single van het jaar voor Wowi, na het succesvolle nummer Kurason. Beide nummers zijn een aanloop naar zijn EP. Voor Never Forget bundelde Wowi de krachten met Brunzyn. Het gaat over een nacht samen zijn met je geliefde en momenten creëren die je nooit meer wilt vergeten. 

 

 

Kita menari (Popronde 2018) ft. Mike Mago - Heartbeat

In 2018 had Kita Menari een bomvolle Popronde tour met maar liefst 27 optredens en een ‘nominatie’ als OOR talent. Kita Menari betekent 'Wij Dansen' en is te omschrijven als energieke Indie-Pop met een jaren '80 randje. Hun nieuwste single is wederom een dansbare indie-pop song en tevens een samenwerking met DJ en producer Mike Mago. Het nummer doet het nu al goed in Spotify dance playlists! Go check it out.

 

 

Waltzburg (Popronde 2017) - Let’s all pretend EP

De Nijmeegse band gaat al een aantal jaren mee, maar maakte vorig jaar furore en speelde zichzelf in de kijkert met hun hit Gotor. Samen met producer Simon Akkermans werkte de Nijmeegse band hun eerdere muziek uit in Kytopia, Utrecht en later ook in de Epic Rainbow Unicorn Studio van Akkermans. Hun nieuwste EP Let’s all pretend is een verzameling van melodische indie-pop. Laten we hopen dat het festivalseizoen door kan gaan, dan gaan we deze band vast op veel podia vinden!

 

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen!

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen