Podcast

Podcast - Toekomstmuziek

vrijdag 15 januari 2021

Kunstmatige intelligentie vind je tegenwoordig vrijwel overal en dus ook in de muziekindustrie. Maar wat weten we er eigenlijk van? Hoe werkt het en wat vinden we daarvan? Precies die vragen bespreekt Wander Wouda met muzikanten, AI experts en muziekprofessionals. Met een flinke dosis nieuwsgierigheid en met meer vragen dan antwoorden bespreken ze dé nieuwe ontwikkeling in de muziekindustrie.

 

Aflevering 1 - Deze liedjes werden geschreven met de hulp van AI.

Van Bach via The Beatles naar De Jeugd van Tegenwoordig, in aflevering 1 van de podcast Toekomstmuziek bespreken muzikant en producer Abel de Grefte, AI-expert Guido Hoogeboom en Wander Wouda vijf nummers die gemaakt zijn met behulp van kunstmatige intelligentie. Gaan robots de rol van de muzikant overnemen?

 

 

Aflevering 2 - Wat vinden muzikanten van AI?

Met muzikanten Esther de Jong en Jochem Knoeff wordt het songwritingproces ontleed: hoe maken zij liedjes, en zou AI daar een rol in kunnen spelen? En waarom zouden robots eigenlijk songs voor ons moeten maken?

 

 

Aflevering 3 - Chriskras door de wereld van AI - deel 1.

Mogen robots deelnemen aan de Popronde? En is daar uberhaupt plaats voor kunstmatige intelligentie?

Aflevering 3 ging alle kanten uit, van wetgeving tot twitterbots, van David Bowie en Bob Dylan tot Eurotrash. Met Popronde Meppel coordinator Noortje Knol, en hoofd marketing & communicatie Chris Moorman als gasten.

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen