Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 18012021

maandag 18 januari 2021

foto: Jessie Kamp

 

New week, new music!

 

Afgelopen week konden we digitaal genieten van Eurosonic Noorderslag, S10 won de Cultuurprijs Pop Stipendium, het sneeuwde en het kabinet trad af. Er gebeurde een hoop en er was een hoop te beleven. En tussen alle berichten door verscheen er hier en daar ook een berichtje op onze feed van nieuwe muziek. Veelal van oud-deelnemers deze keer. Onze New Music Monday Spotify list is weer een paar muzikale pareltjes rijker, in deze blog nemen we ze allemaal met je door!

 

 

MADOUX (Popronde 2020) - Neon

in 2020 debuteerde MADOUX met het prachtige ‘Runner’ en nu kunnen we genieten van nog meer muziek met haar tweede single ‘Neon’. Ze maakte het nummer samen met Amsterdamse producer Benjamin Rheinländer. Het resultaat van de samenwerking is een te gekke analoge jaren ‘80 synths sound, met Nancy Sinatra-achtige gitaren en groots klinkende drums. “Neon gaat over hoop in een tijd waarin de dagen steeds meer op elkaar beginnen te lijken en het soms moeilijk is om een lichtpunt te vinden in het donker.” Voor ons is de release van deze track in ieder geval een fijn lichtpuntje op deze blue monday. 

 

 

Lucas Hamming (Popronde 2012) - Never fall in love again 

“Nog nooit zo open en oprecht geweest in een liedje” schrijft Lucas Hamming op zijn instagram. Hij laat met zijn nieuwste single een andere sound horen dan die we van hem gewend zijn, maar wel een die ons helemaal pakt. Een mooi, eerlijk liefdesliedje, recht uit het hart, die je even laat wegzwijmelen, met een vleugje melancholie. En als je naar de tekst luistert klinkt het misschien ook nog eens herkenbaar. En terwijl Hamming in het liedje zingt dat ie misschien wel nooit meer verliefd wordt, levert ie toch weer een heel fijn nummer af waarna menig luisteraar wel degelijk een beetje verliefd op hem wordt.

 

 

 

Elle hollis (Popronde 2018) - Guys & Cars

Ze zou Pinkpop 2020 openen, Corona gooide roet in dat feestje, maar gelukkig krijgt ze dit jaar een herkansing en mag ze alsnog het festival openen (mits deze wel doorgaat natuurlijk). In 2018 tourde ze mee met Popronde en sindsdien dendert ze als een sneltrein door binnen de industrie. Met een contract bij een van de grootste publishing companies, Warner/Chappell, blijft haar muziek niet binnen onze grenzen. Van Stockholm tot New York en L.A., haar muziek trekt de wereld over! 2021 knalt ze een nieuw nummer de wereld in, wederom een mega catchy popliedje Guys & Cars. We zijn benieuwd naar wat de toekomst nog meer gaat brengen!

 

 

Zeno (Popronde 2019) - Stranger

In juni 2018 bracht Zeno zijn debuut EP ‘Vallen Als De Nacht’ naar buiten, het jaar erop tourde hij met ons mee en werd hij tot 3voor12 talent uitgeroepen. Dat het een talentvolle jongen is heeft Zeno volop bewezen en de productie molen draait dan ook overuren. Met singles het hele jaar door, EP’s in 2018, 2020 en 2021, kunnen de fans hun geluk niet op. En nu is daar dan zijn nieuwste single Stranger, Zeno’s favoriete track van de upcoming EP, zo deelt hij op zijn Instagram. Dus smaakt deze track naar meer? Zorg dan dat je niets meer hoeft te missen en volg Zeno op Instagram.

 

 

EUT (Popronde 2017) - Cool

Vorige week stond de band te shinen op het online ESNS festival, en zoals we dat van de band gewend zijn was dat een feestje! Ze kunnen niet wachten om weer voor zwetend publiek te spelen, maar voor het zover is, houden ze ons zoet met nieuwe muziek. Ze hebben een nieuwe single uit, Cool, en die klinkt ook pretty cool als je het ons vraagt. Het nummer gaat over op de bus terug naar huis zitten, nadat je weer eens ruzie hebt gemaakt met je lover, hopende dat hij je achterna rent want jij wil er nog wel voor gaan. Maar dikke pech, hij komt je niet achterna. Niet zo cool dus eigenlijk… Het nummer komt ook op de nieuwe plaat Party Time die op 19 februari uit komt.

 

 

 

Heb je een tip voor de redactie? Laat het ons weten! Mail naar online@popronde.nl

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen