Spotify

Popronde presents - New Music Monday 01032021

maandag 01 maart 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De maandag is weer aangebroken en dat betekent een gloednieuwe New Music Monday! In de week waarin de inschrijvingen voor Popronde 2021 sluiten, trakteren we je weer op een lading verse muziek van acts uit de huidige selectie én oud-gedienden. Nieuwe muziek om je vingers bij af te likken! Deze week alleen maar releases van de huidige selectie! 

 

Sinds kort is het mogelijk om te reageren op onze blog! Wil jij graag met ons delen wat je van de muziek vindt? Dat kan via de knop onderaan de artikelen.

 

Volg jij onze New Music Monday playlist op Spotify al? Zo blijf jij altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-gedienden. 

 

Benedict - Sweet Sister
In navolging van de single Leave a Light on komt Benedict met een nieuw nummer; Sweet Sister. Beide songs zijn onderdeel van een EP die grotendeels vorig jaar is opgenomen. De Thematiek en instrumentatie is bij beide tracks hoofdzakelijk gelijk, namelijk liefde en het toegeven van fouten. Leave a Light on en Sweet Sister zijn een voorproefje op de EP die april uitkomt. Deze verschijnt zowel op de streamers als op 10’’ Vinyl.

 

 

GUYY - Stone Cold

GUYY kwam 26 februari met zijn nieuwe single Stone Cold. Een dansbare indiebanger met duistere ondertoon, waarin verslaving in de breedste zin van het woord centraal staat. De outro zorgt ervoor dat je het nummer meteen op repeat zet. 

 

Stone Cold is het resultaat van de ‘one week - one song’ challenge. Hierbij is het de bedoeling dat je binnen een week van idee naar volledig geproduceerde song gaat, inclusief opname en videoclip. Het toneel van de videoclip was het oude slachthuis in Haarlem, wat tevens de inspiratiebron is voor de track.

 

 

A Minor Problem - Whatever

De derde release van deze week is de single Whatever van de Heerlense punkband A minor Problem. De single zag het levenslicht op 27 februari en gaat gepaard met een videoclip. In die clip komt het onderwerp van de song nog verder naar voren, namelijk tegenstrijdige emoties. 

 

Whatever is een voorproefje van de EP Good Grief die in april uitkomt. Houd de band dus in de gaten! 

 

 

MADOUX - Neon

We sluiten deze New Music Monday af met MADOUX. Een paar weken geleden schreven we in NMM al over Neon, maar nu brengt ze een akoestische versie uit. Neon is de eerste track die ze samen heeft gemaakt met de Amerikaanse producer Benjamin Rheinländer. Samen zijn ze een zoektocht gestart naar de sound van haar nummers. 

 

Analoge jaren 80 synths, Nancy Sinatra achtige gitaren en epische drums zijn hier het resultaat van. Neon is geschreven in een periode waarin Lotte (vocals) niet goed in haar vel zat. Neon gaat over hoop in een tijd waarin de dagen steeds meer op elkaar beginnen te lijken en het soms moeilijk is om een lichtpunt te vinden in het donker.

 

 

Vanaf nu kun je op onze blog reageren! Wil jij graag van je laten horen en met ons in gesprek over de artikelen op de blog? Dat kan hieronder. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen