Spotify

Popronde presents - New Music Monday 07062021

maandag 07 juni 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

De zomer lijkt volop los te zijn gebarsten. Heerlijk! Deze week hebben we maar liefst 11 releases om met je te delen, net zo heerlijk als die zomerzon! 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

Philippine - Cigarettes That Burned The Carpet

We trappen de New Music Monday deze week af met de nieuwe single van Philippine. 1,5 maand na de release van haar single Did You, komt Philippine nu met de tweede single release van haar debuut EP die er aan zit te komen. Cigarettes That Burned The Carpet is tevens de eerste ballad die ze ooit heeft uitgebracht. Op school werd ze altijd al gezien als het meisje dat alleen maar piano ballads schreef. 80% van de liedjes die ze schrijft zijn verdrietige nummers, daarom vind ze het gek dat dit pas haar eerste ballad is die ze heeft gereleased. 

 

Cigarettes That Burned The Carpet kwam tot stand achter de piano bij haar ouders thuis, nadat ze een documentaire over Whitney Houston had gezien. Dat heeft haar wellicht geïnspireerd om iets donkerder te schrijven dan normaal, ze was enorm onder de indruk van de documentaire. Cigarettes That Burned The Carpet is een donkere piano ballad met licht elektronische invloeden, dat het verhaal schetst over wat er overblijft na een pijnlijke break-up. 

 

 

More Ease - McFly

De in Tilburg gevestigde More Ease bracht afgelopen week zijn nieuwe single uit. De Hip-Hop/R&B artiest brengt met McFly een Amerikaanse sound en wavy vibe ten gehore. Begin dit jaar kwam More Ease met zijn debuut EP Ease Your Mind en nu gaat hij keihard verder waar hij gebleven was. 

 

McFly is een lekkere Hip Hop banger waar je meegenomen wordt in Jazzy, trappy beats die een extra dimensie geven aan de toegankelijke resonanties van More Ease. Met een debuut EP én een nieuwe single bereikbaar voor het grote publiek is More Ease klaar om in het najaar de Popronde op zijn kop te gaan zetten.

 

 

Melle Jutte (2021) / Calundé - Higher 

De derde release van deze week is een samenwerking tussen Melle Jutte uit de selectie van dit jaar én Calundé, die in 2019 onder andere met Zeno meespeelde. Zij kwamen afgelopen week met hun nieuwe single Higher. De nieuwe single geeft je heerlijke chilling vibes die gepaard gaan met een hoge dosis aan energie. 

 

Higher is een ware soul/R&B song die je gelijk in de zomer laat wanen. Melle Jutte kennen we al als muzikant, componist en schrijver van Pete Philly, maar nu is hij klaar om als soloproject de wereld te veroveren. Afgelopen week werd hij bekend gemaakt als 3voor12 talent van deze editie van Popronde!

 

 

Tiziana - Pon Road
De 23-jarige Rotterdamse Tiziana kwam afgelopen week met haar nieuwe single Pon Road. Een nummer dat ze vorig jaar zomer maakte. Het idee achter Pon Road was om de sterke kant (straight barz) van Tiziana te combineren met good vibes. Voorheen maakte Tiziana alleen maar Hip-Hop. Met deze song laat ze een andere kant van haarzelf zien. Met haar muziek wil ze altijd een boodschap overbrengen. 

 

In Pon Road laat ze zien dat ze werkende is aan haar dromen. ‘Ik wil niet meer rood staan’, wat vaak nog wel het geval was in haar studententijd, aldus Tiziana. In het tweede couplet visualiseert ze hoe haar toekomst eruit gaat zien. De conclusie van het nummer? She’s always on the move. 

 

 

Noa Lauryn (2021) / Benjamin Fro (2017) - Clouds

Deze week hebben we niet één, maar twee samenwerkingen tussen huidige selectie en oudgedienden. De tweede is de single Clouds van Noa Lauryn en Benjamin Fro. Die laatste tourde in 2017 al mee met Popronde. De twee werkten voor de single ook nog samen met Multibeat, die we vorige week ook al zagen samen met GINGE. 

 

Zelf beschrijven ze Clouds als een nostalgische trip naar je happy place. De strakke groove dient als de basis voor boterzachte vocalen en stapels harmonieën die ervoor zorgen dat je je Corona blues even vergeet. Alle drie de artiesten zijn opkomende talenten in de Soul scene. Noa Lauryn is al gedraaid op 3FM, NPO 2 én Sublime en tourt in het najaar mee met de Popronde. Multibeat heeft pas geleden hun debuutsingle uitgebracht samen met GINGE én als kers op de muzikale taart, heeft Benjamin Fro in het verleden al meegedaan met Popronde en wist hij al headline shows uit te verkopen in de Melkweg en Paradiso Amsterdam. 

 

 

YoungRubbi - Anti Sleur Boys

We gaan door met de nieuwste release van de Rotterdamse Hip Hop artiest en producer YoungRubbi. Met zijn nieuwe single Anti Sleur Boys maakt hij een Indie uitstapje. De song is een kreet naar het jong blijven, op zoek blijven gaan naar gevaar en avontuur en je niet mee laten voeren door de grijze sleur van het bestaan. Indirect raakt Anti Sleur Boys ook een groter maatschappelijk thema, namelijk de ontevredenheid, depressies en het afdwalen onder jongeren in deze tijd. Het verloren gevoel dat je ergens geen onderdeel meer van bent. 

 

De bijbehorende videoclip is door YoungRubbi zelf geregisseerd en is een knipoog naar de klassieker ‘A Clockwork Orange’ van Stanley Kubrick dat gaat over een 15-jarige psychopaat die geen gevoel voor anderen heeft en een kleine bende leidt die zwelgt in zinloos geweld. Wil je deze bijzondere videoclip checken? Dat kan hier!

 

 

Power to the Pipo - Soft G (Live during Lockdown)

Deze week hebben we ook nog een ware live release. De helden van Power to the Pipo komen met Soft G (Live during Lockdown). Een live versie van het nummer Soft G die ze ten tijde van de lockdown hebben opgenomen. Power to the Pipo staat bekend om hun stevige grooves en explosieve improvisaties. 

 

Soft G (Live during Lockdown) is hier geen uitzondering op. Een ongelooflijk staaltje muziek vertoon. De combinatie van drums, gitaar, bas én de blaassectie zorgen ervoor dat je een lading energie over je heen krijgt waar je bang van wordt. Dat je gaat dansen is een ding dat zeker is. Op de opname hoor je al de sterke muzikaliteit van de mannen, nu is het nog even wachten tot we ze eindelijk live kunnen gaan zien tijdens Popronde 2021.

 

 

POM - EP Lately

De laatste release van de huidige selectie voor deze week is die van POM. En dat is er niet zomaar een, het is een ware EP release. Afgelopen week brachten ze hun nieuwe EP Lately uit. Één van de nummers hebben we het een aantal weken geleden al over gehad in de New Music Monday. Eat me, I’m Sad. De rest van de EP is net zo ‘Fuzzpop’ als Eat me, I’m Sad

 

De Amsterdammers komen met een EP van 4 nummers. Naast Eat me, I’m Sad bestaat de EP ook nog uit: Kim, Two én Why Won’t You Smile. Ruim 13 minuten aan Fuzzpop waar je ontspannend en opgelaten je week mee kunt beginnen. Net als Melle Jutte is ook POM dit najaar een 3voor12 talent tijdens Popronde 2021.

 

 

Lucky Fonz III (2005) - Ik Ben Een Sukkel

Het is alweer 16 jaar geleden dat Lucky Fonz III meereisde met Popronde. Na al die jaren weet hij zichzelf nog steeds te vernieuwen. Afgelopen week kwam zijn nieuwste single Ik Ben Een Sukkel uit. Een heerlijke Nederlandstalige track met een catchy en vrolijke melodie. Een song die je een glimlach op je gezicht tovert. Een tekst die niet in woorden te beschrijven valt, maar die je zelf moet meemaken. 

 

Ik Ben Een Sukkel is niet alleen beschikbaar op alle streamingdiensten. Het is ook verkrijgbaar in een limited editie 7-inch vinyl single. Daarnaast heeft hij ook nog eens een vette videoclip voor het nummer gemaakt, die check je hier!

 

 

Laura Sjin (2018) - EP  Of Ik Jou Nog Mis

Deze week hebben we maar liefst twee EP releases. De eerste was natuurlijk van POM, maar de tweede is van veteraan Laura Sjin. Haar EP Of Ik Jou Nog Mis kwam afgelopen week uit. Een EP met drie prachtige singles. 5 dagen geleden mocht ze al deze nummers al live ten gehore brengen bij 3voor12, dat optreden check je op haar Instagram account. 

 

Daarnaast heeft ze nog een andere live sessie van de EP op haar YouTube kanaal gepost, deze sessie check je hier!  Of Ik Jou Nog Mis is een prachtige Nederlandstalige EP geworden met  teksten die je diep raken, bestaande uit de nummers Alles wat je zegt, Misschien én De Deur

 

 

ADORAH (2020) - Everything

Een heartbreak song verscholen in een positieve vibe, zo beschrijft ADORAH haar nieuwe single Everything. De tekst geeft een vriendschap/relatie weer die eigenlijk heel eenzijdig is. De één geeft veel meer dan dat hij/zij zelf ontvangt. Verblind door de liefde, het houden van én het hebben van teveel geduld, gaat het ten koste van alles wat ze hadden en hadden kunnen zijn. 

 

De reden dat je niet het idee krijgt dat je naar een heartbreak song zit te luisteren is omdat de uplifting melodie mooi weergeeft dat het helemaal niet erg is om afstand te doen van zulk soort situaties. Het is juist goed om het ‘alleen zijn’ te omarmen en met jezelf bezig te zijn. Onafhankelijk kunnen zijn van dezelfde onduidelijke gevoelens van iemand anders. ADORAH heeft Everything op mogen nemen bij Signature Music en de single is geproduceerd door Ayu Lestari. 

 

 

Aafke Romeijn (2012) - Album Godzilla

We sluiten de New Music Monday van deze week af met de album release van Aafke Romeijn; Godzilla. Op het nieuwe album zet Aafke Romeijn haar depressie op muziek. Het album is een ware mijlpaal voor Aafke. Zo geeft ze zelf aan dat ze lang heeft geschreven over de personages. Over Stella die dood moest en over snelwegen die tot leven kwamen. 

 

Toen ze eenmaal begon met het schrijven van Godzilla besefte ze al snel dat ze er niet onderuit kon om over haar depressie te schrijven, waar ze op dat moment in verkeerd en hoe de reis eruit ziet om uit de depressie te komen. Over viben in op slaappillen, de eerste wandeling op straat in de zon en de stad die opeens weer tot leven komt. Laat je meevoeren in het prachtige verhaal van Godzilla. Maar liefst 7 nummers en meer dan 24 minuten aan muziek!

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen! 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen